Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
-
archi_a
#109726 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Javila se najslabija karika, da pokuša da poentira. 
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#109727 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#109728 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Odlicno je ovo.sime_cipol wrote: ↑01/07/2023 16:45 Bolje sto je donio ovaj krivični zakon nego da ga je smijenio.
Sad je do nas, jer mu trebaju pare, samo pamet u glavu i odigrati pravilno.
Nije mu se popustilo, VP mu suzio manevarski prostor i sad mu trojka kaze imas samo put saradnje ili ode u hendek.
Ezdea botcine na aparatima.
-
Ima Bosne_Bice Bosne
- Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.
#109729 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Upravo to. Kada penzioneri, prosvjetnici radnici, policija, i drugi uposlenici na jaslama entiteta RS-a ne dobiju place ili place budu duze kasnile, imace laktasnko itekako problema. Sami ce mu doci glave.sime_cipol wrote: ↑01/07/2023 16:45 Bolje sto je donio ovaj krivični zakon nego da ga je smijenio.
Sad je do nas, jer mu trebaju pare, samo pamet u glavu i odigrati pravilno.
Ovi iz entiteta FBiH samo da igraju na tu kartu i to je dovoljno.
- tramvajtrojka
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#109731 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Da mu se jucer popustilo bi li ovoga bilo, ha Avde Avdici
Botovska je tuga pregolema.
Botovska je tuga pregolema.
- skupljac_zeljeza
-
izvrsni direktor
- Vozim: Premium
- tramvajtrojka
#109734 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
I stavis klip ovog drugog najveceg grobara poslije Alije kao neki argument, pa lepi hare je glavni krivac sto je Dodik ovakav on ga je ovakvim napravio sa svojom 100% BiH pricom
-
palermo
#109735 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Eve ga, jopet, ne bi Mile bio ovakav da ga zli muslimani nisu yakvim napravili....
- tramvajtrojka
- omega369
#109737 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Djelimicno se slazem. Najbolje sto nam je Konjic dao su potezi visokog predstavnika a koje je upravo sastanak polucio. Doveli ih za sto, pokazali dobru volju i opredjenjenje a dodik opet po svom. E sad mu evo zakonaAthlon64 wrote: ↑01/07/2023 16:38 Najpozitivnija stvar koja se desila jeste jučerašnji sastanak u Konjicu i Dodik i Zukan.
Oni su "spasili show".
Najpozitivnije što se iz svega ovog izrodilo jeste vraćanje optimizma Bošnjacima nakon što su vidjeli reakcije Dodika i Stevandića na Zukana, tj. koliko su se prepali i posipali pepelom sinoć.
Od Stevandića se jasno moglo vidjeti da RS može prijetiti samo u prazno.
Eh za ovakvu trojku su Bošnjaci glasali ! - jer im je bilo preko glave Bakira i popuštanju separatistima.
I da, ovo je prvi put da Dodikova siledžijska politika pritisaka i ucjena nije uspjela, do sad je uvijek uspijevala, napravi nered, traži 150%, od toga dobije 50% i opet je on na dobitku, a ništa nije dao zauzvrat.
Ovo je prvi put da je dobio 0%. Zukan je pokazao u kojem smijeru trojka treba da ide kad su u pitanju separatisti i sa jedne i sa druge strane. Ako budu dalje ovako nastavili, a ne radili na "relaksaciji" i na hvaljenju Grlića-Radmana - dobit će plebiscitarnu podršku Bošnjaka i SDA će biti sahranjena zauvijek.
Last edited by omega369 on 01/07/2023 17:27, edited 1 time in total.
-
archi_a
#109738 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Bravo za šmidta može biti jedino ispravno. Nermin Nikšić, u pozitivnom smislu, sa ovim može imati veze isto koliko i milorad dodik. Al treba baciti udicu, možda se neko upeca.
A što se tiče sastanka u Konjicu, on sa ovom odlukom ima veze koliko i sastanak prošle godine, negdje, bilo gdje. Odluka VP-a je bila donesena odmah nakon udara na ustavnopravni poredak, kao što je i najava CD-a bila dan prije jer je tada donešena odluka o gostovanju vp-a u petak u CD-u povodom donošenja ovih odluka.
Last edited by archi_a on 01/07/2023 17:31, edited 2 times in total.
-
palermo
#109739 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Nemoj nista osobno da shvatis, postujem ja da ti moras koricu kruva zaraditi. I nije ovo upuceno tebi osobno.tramvajtrojka wrote: ↑01/07/2023 17:24Ko je bio Mile prije početka sukoba sa lepim haretom logično da su ga nesposobni bosnjacki politicari stvorili
Vise ovom forumu, moderatorima.foruma, kao svim clanovima foruma ( ukljucujuci I mene) koji dozvoljavaju da ti serbez mjesecima.prosipqs anti-bih promidzbu na ovom.forumu I da se niko ne pocese iza uha.
- omega369
#109740 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Jel ti to krivo?!archi_a wrote: ↑01/07/2023 17:27Bravo za šmidta može biti jedino ispravno. Nermin Nikšić, u pozitivnom smislu, sa ovim može imati veze isto koliko i milorad dodik. Al treba baciti udicu, možda se neko upeca.
A što se tiče sastanka u Konjicu, on sa ovom odlukom ima veze koliko i sastanak prošle godine, negdje, bilo gdje. Odluka VP-a je bila donesena odmah nakon udara na ustavnopravni poredak, kao što je i najava CD-a bila dan prije jer je tada donešena odluka o gostovanju vp-a u petak u CD-u povodom donošenja ovih odluka.
-
mirza_15
#109741 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Igra dobro Trojka. Konstruktivno, spremnost na dijalog i kompromis, uz stalne konsultacije i slušanje savjeta "hambasada" koje sada disciplinuju Dodika i RS-ovce. I ponovo, a vjerovatno po diktatu "hambasada", poziv da se urazume i krenu u provođenje 14 prioriteta ili... A između redova se može iščitati da im iza leđa stoji stariji brat dok RS-u očajnički trebaju pare. Sjajna igra Trojke koju s klupe vode "hambasade".
Što se tiče zakona, jesam li ja prije neki dan napisao ovdje šta će biti, pa poslije to napisala i Alma Čolo, a evo i desilo se uz dodatak izmjene krivičnog zakona dok se forumska SDFA postava kreveljila, podgrijavala atmosferu i govorila mi da sam naivan? Slobodno me, ekipo iz SDFA, zapratite za više savjeta. Sačuvat će vam kredibilitet i živce
Što se tiče zakona, jesam li ja prije neki dan napisao ovdje šta će biti, pa poslije to napisala i Alma Čolo, a evo i desilo se uz dodatak izmjene krivičnog zakona dok se forumska SDFA postava kreveljila, podgrijavala atmosferu i govorila mi da sam naivan? Slobodno me, ekipo iz SDFA, zapratite za više savjeta. Sačuvat će vam kredibilitet i živce
- tramvajtrojka
#109742 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
palermo wrote: ↑01/07/2023 17:28Nemoj nista osobno da shvatis, postujem ja da ti moras koricu kruva zaraditi. I nije ovo upuceno tebi osobno.tramvajtrojka wrote: ↑01/07/2023 17:24
Ko je bio Mile prije početka sukoba sa lepim haretom logično da su ga nesposobni bosnjacki politicari stvorili
Vise ovom forumu, moderatorima.foruma, kao svim clanovima foruma ( ukljucujuci I mene) koji dozvoljavaju da ti serbez mjesecima.prosipqs anti-bih promidzbu na ovom.forumu I da se niko ne pocese iza uha.

Zasto svaki nisam za SDA ali forumas mora poprimiti odlike hu iz jua
-
DonieBrasco
#109743 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Znaci uskoro ce i sam Ustavni sud da ospori ovo doneseno u NSRS.
I to bez srba.
I to bez srba.
-
mirza_15
#109744 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Itekako ima. Ovoga ne bi bilo da je sa druge strane SDA koja nije konstruktivna i koja bi igrala ping-pong sa Miletom. Itekako ima jer Trojka nije ništa potpisala pa rekla "mi se malo šalili". Itekako ima jer je svojim ponašanjem Trojka potvrdila povjerenje MZ i jer je sada njen glavni favorit kojeg će "hambasade" da maze i paze. A jako je dobro imati aktivne "hambasade" iza svojih leđa.archi_a wrote: ↑01/07/2023 17:27Bravo za šmidta može biti jedino ispravno. Nermin Nikšić, u pozitivnom smislu, sa ovim može imati veze isto koliko i milorad dodik. Al treba baciti udicu, možda se neko upeca.
-
plavi_E
#109745 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Nikšić: Schmidtova odluka je dijelom rezultat našeg zalaganja i promjene pristupa
Populizam epskih razmjera. Ovo do sada nije vidjeno na bh. politichkoj sceni. Ovo je dno dna.
Populizam epskih razmjera. Ovo do sada nije vidjeno na bh. politichkoj sceni. Ovo je dno dna.
-
archi_a
#109746 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Moglo mi je biti samo krivo što su nakon udara na ustavnopravni poredak zemlje i očekivanja većine na reakciju VP-a trojkaši pristali da prime milorada i co. i da pošalju poruku da se treba i dalje sa tim kabadahijom razgovarati. Kako je to izgledalo, vidjelo se. I ne, nemojte tumačiti da su to pametno odigrali da bi kao "pokazali" ko je milorad, jer i pored ekscesa i psovanja genocida, servilno su to prešutili i nastavili sastanak, a nakon toga na presu i konaković i forto i nikšić o tome nisu zucnuli ni riječ nego su pokušali ublažiti eksces. Jedini ko je to iznio je avdo avdić, ostali mediji prenijeli a zukan propjevao jer mu nije strano da se pohvali kako je on jedini imao hrabrosti da odgovori dodiku.omega369 wrote: ↑01/07/2023 17:32Jel ti to krivo?!archi_a wrote: ↑01/07/2023 17:27
Bravo za šmidta može biti jedino ispravno. Nermin Nikšić, u pozitivnom smislu, sa ovim može imati veze isto koliko i milorad dodik. Al treba baciti udicu, možda se neko upeca.
-
Maliodmene
#109747 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Naravno da je trojka zasluzna jer su se okrenuli Americi i Velikoj Britaniji, a ne Turskoj i Iranu.
- omega369
#109748 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ma da, da ne bi avde mrka kapa. Sta da ti kazem. Bolje da se iselisarchi_a wrote: ↑01/07/2023 17:40Moglo mi je biti samo krivo što su nakon udara na ustavnopravni poredak zemlje i očekivanja većine na reakciju VP-a trojkaši pristali da prime milorada i co. i da pošalju poruku da se treba i dalje sa tim kabadahijom razgovarati. Kako je to izgledalo, vidjelo se. I ne, nemojte tumačiti da su to pametno odigrali da bi kao "pokazali" ko je milorad, jer i pored ekscesa i psovanja genocida, servilno su to prešutili i nastavili sastanak, a nakon toga na presu i konaković i forto i nikšić o tome nisu zucnuli ni riječ nego su pokušali ublažiti eksces. Jedini ko je to iznio je avdo avdić, ostali mediji prenijeli a zukan propjevao jer mu nije strano da se pohvali kako je on jedini imao hrabrosti da odgovori dodiku.![]()
-
mirza_15
#109749 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
E čuj. Nije viđeno? Ne sjećaš se kada Bake sebi pripisao Inckov zakon o negiranju genocida?
Za razliku od Baketa koji sa tim zakonom nije imao ama baš ništa osim što je sa govornice u Srebrenici 11.Jula iskoristio priliku za političke poene i pozvao Inska da ga donese kada smo već znali da će ga donijeti, Nikšić ima pravo. Ne bi ovo bilo donešeno da je SDA sa ove strane. Pristup Trojke je itekako dao doprinos da se donesu ove izmjene.
- omega369