Sirija vol. 2

Locked
Maystor

#109676 Re: Sirija vol. 2

Post by Maystor »

Ain Terma

Image

Image

Živio predsjednik Asad! Živjela Sirija!
Young Erotica

#109677 Re: Sirija vol. 2

Post by Young Erotica »

sumirprimus wrote:
Young Erotica wrote:Ne znam sta očekujete, da ih gadjaju cvećem. Normalni će ćutati a ovi isfrustrirani mali miševi ce maltretirati ljude, svakako i tome će doći kraj ovo su tek prvi dani a znamo da medjusobno poverenje nije na zavidnom nivou.
Mislis da je kraj kad udku u sva ova mjesta? BI je to..
Eno isilovci nastavili gdje su stali prije hilafeta u iraku .zaskede.otmice ubistva. :-)
Ne mislim da je kraj kada udju u ova mesta, ali vremenom stisak će popuštati i ljudi će nastaviti da zive svoje zivote bez ovoga sto imaju danas.
umjerenaNaoblaka

#109678 Re: Sirija vol. 2

Post by umjerenaNaoblaka »

rajv0sa wrote:
The 51st State wrote:
DaysleepeR wrote:
Od 5 ljudi koji bez riječi dijele vodu ljudima, jedan tenkre se ponaša ko majmun i sad to treba poseban osvrt da se napravi?

Kako revolucionari postupaju sa civilima? Suni ili alevija? Alevija. Rafal.

ma ja ba pet u jedan, dokle cete te birvaktilne dogadjaje potezati? uostalom, jos gora zvjerstva su asadovci radili na pocetku saml sto isti i sada drze kontinuitet. kako postupaju pobunjenici sa civilima vidili smo u maslinovoj grani. a ovo napalm sto si izgnirosi, svaka cast.
Postupaju tako da je protjeran svaki nearap? Afrin je grad duhova postao. Nisu imali koga ubit kad su svi otišli. Pusti mi tu turkofiliju prikrivenu iza neke patetike i tobožnje brige. Svi zli samo je erdo evlija.
Kako se brzo zaboravljaju otimanja traktora od afrinskih seljaka, cudo jedno..."Ali, gospodine, to je moj traktor, ne mozete mi ga tek tako oduzeti!", "Tvoj velis?!" Tak, tak..."I tu formalnost rijesismo. Sada je moj."...."Stani jaro, da ga svi po jednom ovjerimo!" Pa svaki ponaosob sasuse po rafal iz kalasa....
DuckZz

#109679 Re: Sirija vol. 2

Post by DuckZz »

DuckZz wrote:Operacija OB još nije gotova.
Image
Young Erotica

#109680 Re: Sirija vol. 2

Post by Young Erotica »

Sad dal su oni svesno usli u ovu avanturu ili ne, više nije ni bitno. Zemlju su uništili a nista nisu postigli,ako to vredi nastavka ovog ludila onda ne znam druze, tom logikom ni kod nas nije trebalo da prestane da se ratuje jos 20 godina.
sumirprimus

#109681 Re: Sirija vol. 2

Post by sumirprimus »

Young Erotica wrote:
sumirprimus wrote:
Young Erotica wrote:Ne znam sta očekujete, da ih gadjaju cvećem. Normalni će ćutati a ovi isfrustrirani mali miševi ce maltretirati ljude, svakako i tome će doći kraj ovo su tek prvi dani a znamo da medjusobno poverenje nije na zavidnom nivou.
Mislis da je kraj kad udku u sva ova mjesta? BI je to..
Eno isilovci nastavili gdje su stali prije hilafeta u iraku .zaskede.otmice ubistva. :-)
Ne mislim da je kraj kada udju u ova mesta, ali vremenom stisak će popuštati i ljudi će nastaviti da zive svoje zivote bez ovoga sto imaju danas.
Nema asadu mira za zivota.ni njemu ni njegovoj klici.
Samo nek ne isplati ruse reset je rata
Young Erotica

#109682 Re: Sirija vol. 2

Post by Young Erotica »

Rus neće pustiti Asada nikad I sve sto je Rusima bitno je već u Asadovim rukama.
sumirprimus

#109683 Re: Sirija vol. 2

Post by sumirprimus »

Zato i navaljuju bezglavo na istoku.valja isplatit ruje.
25% zvanicno valja ispostovat
Challenger_
Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije

#109684 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger_ »

umjerenaNaoblaka wrote:Kako se brzo zaboravljaju otimanja traktora od afrinskih seljaka, cudo jedno..."Ali, gospodine, to je moj traktor, ne mozete mi ga tek tako oduzeti!", "Tvoj velis?!" Tak, tak..."I tu formalnost rijesismo. Sada je moj."...."Stani jaro, da ga svi po jednom ovjerimo!" Pa svaki ponaosob sasuse po rafal iz kalasa....
To Države i slične ne interesuje. U stvari, možda interesuje u smislu da negdje u podsvjesti žele da se to dešava i kod nas. Ali to je opaka iluzija od koje nema ama baš ništa.

Što prije se oslobode svojih iluzija to bolje za njih.
Young Erotica

#109685 Re: Sirija vol. 2

Post by Young Erotica »

sumirprimus wrote:Zato i navaljuju bezglavo na istoku.valja isplatit ruje.
25% zvanicno valja ispostovat
Pa sta treba kurdima jebenim hijenama da dozvole da im guraju prst u oko, sta mislis da neće huškati sve zive na kurde, da će ih sputavati gde stignu. Ovde neki misle da se i dalje samo amerikanci pitaju.
Kikibombona

#109686 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

kamen spoticanja wrote:dakle ope' se Afrin vraca pod kontrolu pkk
a onda Kilis,pa Antep,pa na kraju naravno Eskisehir :mrgreen:
Zapadna granica je Mersin, Kajseri, Sivas i Rize. To je granica za period od 10-20 godina. Kako vrijeme odmice, pomjerat ce se ka zapadu. Ako Turci budu previse cekali, Istanbul ce biti najveci grad Kurdistana, mada ce Kirkuk ili Amed (tzv. Dijarbakir) biti glavni. :D

Dzon Bolton gaji velike simpatije prema kurdskim nacionalistima iz Iraka i Irana, ali je rezervisan prema kurdskim ljevicarima iz Sirije i Turske. Naziva ih marksistima i lenjinistima. :roll: :D Sredit ce to gospoda Pompeo i Votel. :D

Dzon Bolton ne podnosi AKP rezim, naziva ih radikalnim islamistima i neprijateljima Amerike. S druge strane, kao dobar dio Amerikanaca, gaji simpatije prema Kemalistima.

Ostaje nada da ce AKP debili sto duze ostati na vlasti. :thumbup: Da Kemalisti dodju na vlast, Kurdi bi dosli u nezgodnu situaciju, narocito sirijski Kurdi.
Challenger_

#109687 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger_ »

Maystor wrote:Ain Terma

Image

Image

Živio predsjednik Asad! Živjela Sirija!
Sve idu i pale narod što bi ustvrdio onaj proteroristički Qalaat Al Mudiq.
Kikibombona

#109688 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

Young Erotica wrote:Rus neće pustiti Asada nikad I sve sto je Rusima bitno je već u Asadovim rukama.
Sto li izginuse oni Vagnerovci?

Sigurno im bilo dosadno u zivotu.
ultrajvosa 1987

#109689 Re: Sirija vol. 2

Post by ultrajvosa 1987 »

The 51st State wrote:
ultrajvosa 1987 wrote:
The 51st State wrote:nije sve trola, prosto nevjerovatno sta sve ignorisete samo sto su "vehabije" na suprotnoj strani.
Nisi ti zacvo.

Mozda si upratio , ako nisi... Mene apsolutno Sirija ne dotice, nema emocija. Moze poginuti na obje strane danas 1000 ljudi il 2 insana meni je svejedno. Al mrzim lazne moraliste koji ne napisu slova kad po Damasku padaju granate, kad 5 godina niko ne spomene Zor i civile koje je ISIL drzao pod opsadom, kad Saudijci orgijaju po Jemenu..jbt ih to su svakako mrske sije ?! Sva stradanja siita se opravdavaju Iranski uticajem i sirenjem Irana. Vecina mrzi siite ne zbog Irana nego zato sto siite smatraju sektom, otpadnicima i sl. Pa nismo djeca.
Mene ne moras trpat u kos sa ostalim, ja sam poseban kloc :D

Imamo mi vehabija i kod nas, znam neke, pa nisu teroristi, neki jesu, pa su kosti ostavili u Siriji, Iraku. Extra pametan potez budala, da su bar ubili 30 cetnika pa da kazem svaka vam cast, a ne bracu muslimane.
Iskljucivo sam na strani SAA zbog sekularne Sirije i sto su svi u rovu zajedno. Suniti, siiti, alaviti, druzi, krscani...a na drugoj strani 95% cisto vjerske formacije koje se medjusobno pobise a svi su suniti. Evo da kazemo da famozna FSA postoji u tih 5%. A i oni su razjedinjeni i nisu pod istom komandom, nego svaka njihova formacija u Siriji svoju politiku vodi.

Asad ko Asad, nista, babo ga instalirao, bio protiv njega, al kad sam vidio alternativu, vjerske fanatike koji bi mene prvog roknuli jer nisam mumin kako su oni zamislili...e jbg.
Uostalom SAA pokazuje milost, zelene buseve i odose, da je obrnuto vidjeli bi masovne egzekucije, urednu snimljene kao po Alepu, Kindi bolnici i raznim bazama koje su teroristi zauzeli.

PS. Cekajuci Razgrad raspisah se, cekam samo zbog Sarica da vidim hoce li se vuci po terenu kao kad za nas igra.
ne moze to tako, ok ne valjaju vehabije i prateca agenda i onda je sve dozvoljeno da se to sprijeci, po meni je to neshvatljivo razmisljanje, a jeli ikad uopste blo prilike da sirijski narod odluci sta zeli?
asad je gori od vehabija egzaktno dokazivo, dok su vehabije ipak samo teoretski gore iskljucujuci isis.
Narod u Siriji je zasluzio slobodu, da skine babinog sina na izborima, evo izbori zabranjeni, Asad opalio tarabu. Ljudi se pobunili, pocela revolucija ( da kazemo da je tako bilo, da nije bilo mijesanja stranaca)...prelazak oficira iz SAA na stranu FSA, more ljudi se prikljucuje i da se taj trend nastavio Asad ne bi izdrzao. Pa to bi privuklo mase, vecina su suniti u Siriji, takvu revoluciju bi prihvatili, prikljucili bi se i drugi , osima mozda Alavita, ali....revoluciju preuzimaju radikalne islamske formacije, FSA nestaje, suniti se okrecu Asadu, o ostalim da ne pricam i to je kraj revolucije. Danas smo samo svjedoci i fizickog kraja revolucije.
Naravno da je sve dozvoljeno kad su teroristi u pitanju. Da sad teroristi, bilo koji, zauzmu npr Otoku. Licno bi je sravnio sa zemljom. Civile upozorio, otvorio izlaz, dao ultimatum i cao.
Ti ovo mozes shvatiti sad kako god hoces.

Pa Turci poravnase svoje gradove, a ne kvartove gdje su im kurdski teroristi problem pravili. Sasvim logicno. To bi uradili i Ameri, i Rusi, ma svi.... i svi mogu samo Asad ne moze ?!
E jbg :D
zrakomlat

#109690 Re: Sirija vol. 2

Post by zrakomlat »

Kikibombona wrote:
kamen spoticanja wrote:dakle ope' se Afrin vraca pod kontrolu pkk
a onda Kilis,pa Antep,pa na kraju naravno Eskisehir :mrgreen:
Zapadna granica je Mersin, Kajseri, Sivas i Rize. To je granica za period od 10-20 godina. Kako vrijeme odmice, pomjerat ce se ka zapadu. Ako Turci budu previse cekali, Istanbul ce biti najveci grad Kurdistana, mada ce Kirkuk ili Amed (tzv. Dijarbakir) biti glavni. :D

Dzon Bolton gaji velike simpatije prema kurdskim nacionalistima iz Iraka i Irana, ali je rezervisan prema kurdskim ljevicarima iz Sirije i Turske. Naziva ih marksistima i lenjinistima. :roll: :D Sredit ce to gospoda Pompeo i Votel. :D

Dzon Bolton ne podnosi AKP rezim, naziva ih radikalnim islamistima i neprijateljima Amerike. S druge strane, kao dobar dio Amerikanaca, gaji simpatije prema Kemalistima.

Ostaje nada da ce AKP debili sto duze ostati na vlasti. :thumbup: Da Kemalisti dodju na vlast, Kurdi bi dosli u nezgodnu situaciju, narocito sirijski Kurdi.
Ma bježi Kiki, ložiš forumsko pućanstvo, tako je i Djulizar s Rusima i lijepim džamijama :D
Young Erotica

#109691 Re: Sirija vol. 2

Post by Young Erotica »

Kikibombona wrote:
Young Erotica wrote:Rus neće pustiti Asada nikad I sve sto je Rusima bitno je već u Asadovim rukama.

Opipavanje za sukobe u budućnosti, nisu ameri tu da naprave Kurdistan nego da zaustave Iran sa kurdskom milicijom a ti maštaj i dalje, videćeš na kraju.
Kikibombona

#109692 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

Mr.Fundamental wrote:Almasdar javlja da se nakon 6 godina završava rat u 4 predgrađa Istočne Gute. Faylaq Al-Rahman odlučio da se preda i ode u Idlib. Prema dogovoru, predat će kompletno naoružanje osim ručnog, osloboditi zarobljenike i obavjestiti Vladu o lokacijama gdje su postavili eksplozive. Jaysh Al-Islam odbio da se preda i prepusti Dumu. Glupani, samo će bezveze još ljudi stradati i opet će na kraju biti izbačeni.

https://www.almasdarnews.com/article/br ... urbs-ends/

https://www.almasdarnews.com/article/al ... surrender/

Image
Nisu glupani!

Jaish al-islam, Vojska islama, rahmetli Zehrana Alusa, ima veoma lose odnose sa Turcima i vehabijskim skupinama u Idlibu. :lol: Da odu tamo, druge vehabije bi ih pojele. :lol:

Jaish al-islam zeli u Daru, a tamo ih ne zeli Jordan. :lol: :lol:

Dakle, ukratko, nece ih niko! :oops:
Young Erotica

#109693 Re: Sirija vol. 2

Post by Young Erotica »

A ako rusu stvarno treba ta nafta, u sta cisto sumnjam računaj da će zaratiti Asad I Kurdi.
zrakomlat

#109694 Re: Sirija vol. 2

Post by zrakomlat »

sarajevoxxxx wrote:
muhafuca wrote:
zlajaBHF wrote:
Da su Turci usli u rat 2011. YPG nebi kontroliao svu teritoriju koju im je ISIL ostavio u amanet
Da ima baba mudo bila bi baba mudara al hajde sad.

Ima tu drugih stvari - opravdat rat u Siriji protiv Sirije domacoj publici je jedno a opravdat rat protiv PKK je drugo

pa medjunarodne konvencije - bilo je vecih mudonja koji su htjeli Zonu neletenja uvesti pa Rusija VETO postavi pa se niko ne isprsi.

Napasti drugu suverenu zemlju bez povoda je jedna stvar, napasti teroristicku grupu je treca stvar .

Pa ne vode zemlje djeca - o cemu vi uopste pricate.

Eto sad ce neko sve zanemarit i domaci interes i medjunarodnu politiku i konvencije i sva pravila

zato sto saxxx i zlaja na klixu misle da su Tursci supci ako ne napadnu.

Joj pacijenata ovdje :-)
Pa tako nekako.

Ljudi danas Turke smatraju zadnjim levatima, to su činjenice. Nesposobnim narodom, koji nema ništa ama baš ništa, koje svi s noge na nogu, koji niti znaju čuvati državu od Kurda, niti imaju muslimanski identitet kojeg često promovišu. Politika im se svela daj šta daš, ušičari na izbjeglicama, i sela u Efrinu su nešto, uzeli smo Efrin, silu pokazuju nad seljacima, nikada više traktora nismo vidjeli nego u ovoj operaciji u Efrinu. Velika država moć pokazala nad zemljoradnicima, stočarima, seljacima, koji su daleko najmanje bili dio tragedije u Siriji.

Moli od EU da ti dadnu milijarde dolara za izbjeglice, naplati dobro to što si ih primio, gdje to ima pomoći čovjeka u nevolji, ono tek tako, a po potrebi ih gurni u more da se dave i potjeraj ih u izbjeglištvo zarad većih interesa.

A nemoj slučajno da bi bio protiv nasilja, pusti Asada da čini masakre i na Turkmenima, nemoj da bi slučajno bio oboren neki Asadov helikopter ili avion koji na dnevnoj bazi ubija na desetine žena i djece, i to u gradovima odmah uz tursku granicu, i drži se genijalnog plana: doček u Istanubulu Isilovca, obuci nahrani, i onda uredno prebaci u Siriju, jer tako valjda Turci misle da treba, i da se vodi rat. Ono Kurdi su najveći neprijatelj, dovedi ljude da ratuju protiv njih, a onda iste te ljude bombarduj. Pronicljivo i mudro nema šta.
Da li bi podržao bombardovanje režimskih gradova od strane koalicije, turaka, izraela i slično s ciljem skidanja zločinca asada?
Kikibombona

#109695 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

Young Erotica wrote:
Kikibombona wrote:

Opipavanje za sukobe u budućnosti, nisu ameri tu da naprave Kurdistan nego da zaustave Iran sa kurdskom milicijom a ti maštaj i dalje, videćeš na kraju.
Fino su opipali! :lol: :lol: :lol: :lol:
Young Erotica

#109696 Re: Sirija vol. 2

Post by Young Erotica »

Jbg, zato i ne napadaju više.
dječak sa šibicama

#109697 Re: Sirija vol. 2

Post by dječak sa šibicama »

ko gubi, ima pravo da se ljuti

moje saucesce fanovima 'revolucije' ali Guta je gotova prica
sumirprimus

#109698 Re: Sirija vol. 2

Post by sumirprimus »

Young Erotica wrote:
Kikibombona wrote:

Tacno. Kikija malo prenese :mrgreen:
sumirprimus

#109699 Re: Sirija vol. 2

Post by sumirprimus »

dječak sa šibicama wrote:ko gubi, ima pravo da se ljuti

moje saucesce fanovima 'revolucije' ali Guta je gotova prica
Hvala .
Nada umire zadnja
Challenger_

#109700 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger_ »