Živio predsjednik Asad! Živjela Sirija!

Ne mislim da je kraj kada udju u ova mesta, ali vremenom stisak će popuštati i ljudi će nastaviti da zive svoje zivote bez ovoga sto imaju danas.sumirprimus wrote:Mislis da je kraj kad udku u sva ova mjesta? BI je to..Young Erotica wrote:Ne znam sta očekujete, da ih gadjaju cvećem. Normalni će ćutati a ovi isfrustrirani mali miševi ce maltretirati ljude, svakako i tome će doći kraj ovo su tek prvi dani a znamo da medjusobno poverenje nije na zavidnom nivou.
Eno isilovci nastavili gdje su stali prije hilafeta u iraku .zaskede.otmice ubistva.
Kako se brzo zaboravljaju otimanja traktora od afrinskih seljaka, cudo jedno..."Ali, gospodine, to je moj traktor, ne mozete mi ga tek tako oduzeti!", "Tvoj velis?!" Tak, tak..."I tu formalnost rijesismo. Sada je moj."...."Stani jaro, da ga svi po jednom ovjerimo!" Pa svaki ponaosob sasuse po rafal iz kalasa....rajv0sa wrote:Postupaju tako da je protjeran svaki nearap? Afrin je grad duhova postao. Nisu imali koga ubit kad su svi otišli. Pusti mi tu turkofiliju prikrivenu iza neke patetike i tobožnje brige. Svi zli samo je erdo evlija.The 51st State wrote:DaysleepeR wrote:
Od 5 ljudi koji bez riječi dijele vodu ljudima, jedan tenkre se ponaša ko majmun i sad to treba poseban osvrt da se napravi?
Kako revolucionari postupaju sa civilima? Suni ili alevija? Alevija. Rafal.
ma ja ba pet u jedan, dokle cete te birvaktilne dogadjaje potezati? uostalom, jos gora zvjerstva su asadovci radili na pocetku saml sto isti i sada drze kontinuitet. kako postupaju pobunjenici sa civilima vidili smo u maslinovoj grani. a ovo napalm sto si izgnirosi, svaka cast.
DuckZz wrote:Operacija OB još nije gotova.

Nema asadu mira za zivota.ni njemu ni njegovoj klici.Young Erotica wrote:Ne mislim da je kraj kada udju u ova mesta, ali vremenom stisak će popuštati i ljudi će nastaviti da zive svoje zivote bez ovoga sto imaju danas.sumirprimus wrote:Mislis da je kraj kad udku u sva ova mjesta? BI je to..Young Erotica wrote:Ne znam sta očekujete, da ih gadjaju cvećem. Normalni će ćutati a ovi isfrustrirani mali miševi ce maltretirati ljude, svakako i tome će doći kraj ovo su tek prvi dani a znamo da medjusobno poverenje nije na zavidnom nivou.
Eno isilovci nastavili gdje su stali prije hilafeta u iraku .zaskede.otmice ubistva.
To Države i slične ne interesuje. U stvari, možda interesuje u smislu da negdje u podsvjesti žele da se to dešava i kod nas. Ali to je opaka iluzija od koje nema ama baš ništa.umjerenaNaoblaka wrote:Kako se brzo zaboravljaju otimanja traktora od afrinskih seljaka, cudo jedno..."Ali, gospodine, to je moj traktor, ne mozete mi ga tek tako oduzeti!", "Tvoj velis?!" Tak, tak..."I tu formalnost rijesismo. Sada je moj."...."Stani jaro, da ga svi po jednom ovjerimo!" Pa svaki ponaosob sasuse po rafal iz kalasa....
Pa sta treba kurdima jebenim hijenama da dozvole da im guraju prst u oko, sta mislis da neće huškati sve zive na kurde, da će ih sputavati gde stignu. Ovde neki misle da se i dalje samo amerikanci pitaju.sumirprimus wrote:Zato i navaljuju bezglavo na istoku.valja isplatit ruje.
25% zvanicno valja ispostovat
Zapadna granica je Mersin, Kajseri, Sivas i Rize. To je granica za period od 10-20 godina. Kako vrijeme odmice, pomjerat ce se ka zapadu. Ako Turci budu previse cekali, Istanbul ce biti najveci grad Kurdistana, mada ce Kirkuk ili Amed (tzv. Dijarbakir) biti glavni.kamen spoticanja wrote:dakle ope' se Afrin vraca pod kontrolu pkk
a onda Kilis,pa Antep,pa na kraju naravno Eskisehir
Sve idu i pale narod što bi ustvrdio onaj proteroristički Qalaat Al Mudiq.Maystor wrote:Ain Terma
Živio predsjednik Asad! Živjela Sirija!
Sto li izginuse oni Vagnerovci?Young Erotica wrote:Rus neće pustiti Asada nikad I sve sto je Rusima bitno je već u Asadovim rukama.
Narod u Siriji je zasluzio slobodu, da skine babinog sina na izborima, evo izbori zabranjeni, Asad opalio tarabu. Ljudi se pobunili, pocela revolucija ( da kazemo da je tako bilo, da nije bilo mijesanja stranaca)...prelazak oficira iz SAA na stranu FSA, more ljudi se prikljucuje i da se taj trend nastavio Asad ne bi izdrzao. Pa to bi privuklo mase, vecina su suniti u Siriji, takvu revoluciju bi prihvatili, prikljucili bi se i drugi , osima mozda Alavita, ali....revoluciju preuzimaju radikalne islamske formacije, FSA nestaje, suniti se okrecu Asadu, o ostalim da ne pricam i to je kraj revolucije. Danas smo samo svjedoci i fizickog kraja revolucije.The 51st State wrote:ne moze to tako, ok ne valjaju vehabije i prateca agenda i onda je sve dozvoljeno da se to sprijeci, po meni je to neshvatljivo razmisljanje, a jeli ikad uopste blo prilike da sirijski narod odluci sta zeli?ultrajvosa 1987 wrote:Nisi ti zacvo.The 51st State wrote:nije sve trola, prosto nevjerovatno sta sve ignorisete samo sto su "vehabije" na suprotnoj strani.
Mozda si upratio , ako nisi... Mene apsolutno Sirija ne dotice, nema emocija. Moze poginuti na obje strane danas 1000 ljudi il 2 insana meni je svejedno. Al mrzim lazne moraliste koji ne napisu slova kad po Damasku padaju granate, kad 5 godina niko ne spomene Zor i civile koje je ISIL drzao pod opsadom, kad Saudijci orgijaju po Jemenu..jbt ih to su svakako mrske sije ?! Sva stradanja siita se opravdavaju Iranski uticajem i sirenjem Irana. Vecina mrzi siite ne zbog Irana nego zato sto siite smatraju sektom, otpadnicima i sl. Pa nismo djeca.
Mene ne moras trpat u kos sa ostalim, ja sam poseban kloc![]()
Imamo mi vehabija i kod nas, znam neke, pa nisu teroristi, neki jesu, pa su kosti ostavili u Siriji, Iraku. Extra pametan potez budala, da su bar ubili 30 cetnika pa da kazem svaka vam cast, a ne bracu muslimane.
Iskljucivo sam na strani SAA zbog sekularne Sirije i sto su svi u rovu zajedno. Suniti, siiti, alaviti, druzi, krscani...a na drugoj strani 95% cisto vjerske formacije koje se medjusobno pobise a svi su suniti. Evo da kazemo da famozna FSA postoji u tih 5%. A i oni su razjedinjeni i nisu pod istom komandom, nego svaka njihova formacija u Siriji svoju politiku vodi.
Asad ko Asad, nista, babo ga instalirao, bio protiv njega, al kad sam vidio alternativu, vjerske fanatike koji bi mene prvog roknuli jer nisam mumin kako su oni zamislili...e jbg.
Uostalom SAA pokazuje milost, zelene buseve i odose, da je obrnuto vidjeli bi masovne egzekucije, urednu snimljene kao po Alepu, Kindi bolnici i raznim bazama koje su teroristi zauzeli.
PS. Cekajuci Razgrad raspisah se, cekam samo zbog Sarica da vidim hoce li se vuci po terenu kao kad za nas igra.
asad je gori od vehabija egzaktno dokazivo, dok su vehabije ipak samo teoretski gore iskljucujuci isis.
Ma bježi Kiki, ložiš forumsko pućanstvo, tako je i Djulizar s Rusima i lijepim džamijamaKikibombona wrote:Zapadna granica je Mersin, Kajseri, Sivas i Rize. To je granica za period od 10-20 godina. Kako vrijeme odmice, pomjerat ce se ka zapadu. Ako Turci budu previse cekali, Istanbul ce biti najveci grad Kurdistana, mada ce Kirkuk ili Amed (tzv. Dijarbakir) biti glavni.kamen spoticanja wrote:dakle ope' se Afrin vraca pod kontrolu pkk
a onda Kilis,pa Antep,pa na kraju naravno Eskisehir![]()
Dzon Bolton gaji velike simpatije prema kurdskim nacionalistima iz Iraka i Irana, ali je rezervisan prema kurdskim ljevicarima iz Sirije i Turske. Naziva ih marksistima i lenjinistima.![]()
Sredit ce to gospoda Pompeo i Votel.
![]()
Dzon Bolton ne podnosi AKP rezim, naziva ih radikalnim islamistima i neprijateljima Amerike. S druge strane, kao dobar dio Amerikanaca, gaji simpatije prema Kemalistima.
Ostaje nada da ce AKP debili sto duze ostati na vlasti.Da Kemalisti dodju na vlast, Kurdi bi dosli u nezgodnu situaciju, narocito sirijski Kurdi.
Opipavanje za sukobe u budućnosti, nisu ameri tu da naprave Kurdistan nego da zaustave Iran sa kurdskom milicijom a ti maštaj i dalje, videćeš na kraju.Kikibombona wrote:Sto li izginuse oni Vagnerovci?Young Erotica wrote:Rus neće pustiti Asada nikad I sve sto je Rusima bitno je već u Asadovim rukama.
Sigurno im bilo dosadno u zivotu.
Nisu glupani!Mr.Fundamental wrote:Almasdar javlja da se nakon 6 godina završava rat u 4 predgrađa Istočne Gute. Faylaq Al-Rahman odlučio da se preda i ode u Idlib. Prema dogovoru, predat će kompletno naoružanje osim ručnog, osloboditi zarobljenike i obavjestiti Vladu o lokacijama gdje su postavili eksplozive. Jaysh Al-Islam odbio da se preda i prepusti Dumu. Glupani, samo će bezveze još ljudi stradati i opet će na kraju biti izbačeni.
https://www.almasdarnews.com/article/br ... urbs-ends/
https://www.almasdarnews.com/article/al ... surrender/
Da li bi podržao bombardovanje režimskih gradova od strane koalicije, turaka, izraela i slično s ciljem skidanja zločinca asada?sarajevoxxxx wrote:Pa tako nekako.muhafuca wrote:Da ima baba mudo bila bi baba mudara al hajde sad.zlajaBHF wrote:
Da su Turci usli u rat 2011. YPG nebi kontroliao svu teritoriju koju im je ISIL ostavio u amanet
Ima tu drugih stvari - opravdat rat u Siriji protiv Sirije domacoj publici je jedno a opravdat rat protiv PKK je drugo
pa medjunarodne konvencije - bilo je vecih mudonja koji su htjeli Zonu neletenja uvesti pa Rusija VETO postavi pa se niko ne isprsi.
Napasti drugu suverenu zemlju bez povoda je jedna stvar, napasti teroristicku grupu je treca stvar .
Pa ne vode zemlje djeca - o cemu vi uopste pricate.
Eto sad ce neko sve zanemarit i domaci interes i medjunarodnu politiku i konvencije i sva pravila
zato sto saxxx i zlaja na klixu misle da su Tursci supci ako ne napadnu.
Joj pacijenata ovdje
Ljudi danas Turke smatraju zadnjim levatima, to su činjenice. Nesposobnim narodom, koji nema ništa ama baš ništa, koje svi s noge na nogu, koji niti znaju čuvati državu od Kurda, niti imaju muslimanski identitet kojeg često promovišu. Politika im se svela daj šta daš, ušičari na izbjeglicama, i sela u Efrinu su nešto, uzeli smo Efrin, silu pokazuju nad seljacima, nikada više traktora nismo vidjeli nego u ovoj operaciji u Efrinu. Velika država moć pokazala nad zemljoradnicima, stočarima, seljacima, koji su daleko najmanje bili dio tragedije u Siriji.
Moli od EU da ti dadnu milijarde dolara za izbjeglice, naplati dobro to što si ih primio, gdje to ima pomoći čovjeka u nevolji, ono tek tako, a po potrebi ih gurni u more da se dave i potjeraj ih u izbjeglištvo zarad većih interesa.
A nemoj slučajno da bi bio protiv nasilja, pusti Asada da čini masakre i na Turkmenima, nemoj da bi slučajno bio oboren neki Asadov helikopter ili avion koji na dnevnoj bazi ubija na desetine žena i djece, i to u gradovima odmah uz tursku granicu, i drži se genijalnog plana: doček u Istanubulu Isilovca, obuci nahrani, i onda uredno prebaci u Siriju, jer tako valjda Turci misle da treba, i da se vodi rat. Ono Kurdi su najveći neprijatelj, dovedi ljude da ratuju protiv njih, a onda iste te ljude bombarduj. Pronicljivo i mudro nema šta.
Fino su opipali!Young Erotica wrote:Opipavanje za sukobe u budućnosti, nisu ameri tu da naprave Kurdistan nego da zaustave Iran sa kurdskom milicijom a ti maštaj i dalje, videćeš na kraju.Kikibombona wrote:Sto li izginuse oni Vagnerovci?Young Erotica wrote:Rus neće pustiti Asada nikad I sve sto je Rusima bitno je već u Asadovim rukama.
Tacno. Kikija malo preneseYoung Erotica wrote:Opipavanje za sukobe u budućnosti, nisu ameri tu da naprave Kurdistan nego da zaustave Iran sa kurdskom milicijom a ti maštaj i dalje, videćeš na kraju.Kikibombona wrote:Sto li izginuse oni Vagnerovci?Young Erotica wrote:Rus neće pustiti Asada nikad I sve sto je Rusima bitno je već u Asadovim rukama.
Hvala .dječak sa šibicama wrote:ko gubi, ima pravo da se ljuti
moje saucesce fanovima 'revolucije' ali Guta je gotova prica