Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
drugtito2011 wrote: ↑12/01/2021 11:01
Sreca za TM je da u BH telekomu i Eronetu sjede hiljade neradnika (pouzdanih glasaca), i ne pokusavaju da iskoriste ovu situaciju. Da je u BHT i Eronetu bilo ko zainterosovan za svoj posao, TM bi zestoko osjetio odlazak korisnika.
Jos kad bi Elektroprivreda BiH, pokrenula naplatu dugovanja po osnovu koristenja njihove infrastrukture, TM bi bio na koljenima.
Mozes kako hoces ali ne mozes dokle hoces.
Da nije žalosno bilo bi smiješno što se svega tiče, ovakvim odnosom prema korisnicima Telemach d.o.o. samo pokazuje da mu korisnici u suštini nisu bitni jer iskreno govoreći sva dosadašnja "poboljšanja usluge" su isti znali vrlo dobro i naplatiti i naplaćuju još uvijek. Sad kad se pojavio problem a koji su iskreno oni sami kreirali, oni nemaju niti ispravan stav niti eventualno rješenje istog a kao rezultat opet imaju nebrigu o korisnicima.
"Konkurencija" je u najmanju ruku smiješna, ovi jedni su dovukli optički kabal do zgrade i uveli isti na neke od ulaza ali samo do telefonskih ormarića od kojih dalje konekciju prema korisnicima vrše putem bakarnih žica starih telefonskih linija, drugi takođe koriste isti princip ali sa svojim postavljenim ormarićima. I za jedne i za druge je vjerovatno "prevelik trošak" da ulažu u proširenje mreže korisnika upuštanjem optičkog kabla u stanove korisnika a što jesu radili već u nekim dijelovima grada. Poslovnost i ulaganja nula boba a da ista uistinu i postoji kod njih a prema "informacijama sa terena" ovu trenutnu situaciju su mogli konkretno iskoristiti i osigurati sebi minimum između 5000-10000 novih korisnika samo u KS.
Telemach d.o.o. po meni lično ne mora biti nikad "na koljenima", sve što ja lično od njih očekujem je fer poslovanje i poštovanje korisnika, ako se već obavezuju na određenu vrstu usluge onda bi trebalo istu i da ispoštuju jer u konačnici sve to oni i više nego dovoljno i naplaćuju. Ako sam te već izabrao kao operatera i plaćam za isto i više nego što bih možda i trebao onda očekujem od tebe da mi pružiš sve što je na tržištu dostupno. Kao što to već ranije i napisah, ovo sa Arenama je možda tek početak ali i dobar pokazatelj šta u suštini možemo očekivati od njih nekom novom "promjenom sheme" u budućnosti.
Upravo tako @Billy The Pljuc. Niie uopste vise stvar u arenama, nego je naruseno povjerenje u Telemach kao kompaniju. Svako malo su dizali cijene pravdajuci to ubacivanjem novih kanala u ponudu, a kada je doslo do ukidanja, oni se usute.
Kao neko ko se smatra ozbiljnim i velikim, trebali su saopstiti da se desilo sta se desilo i da ce na taj i taj nacin obestetiti svoje klijente, a ne ovako na ovaj nacin pojedinacno pregovarati samo sa ljudima koji se pobune.
Ja sam vec napisao, isteci ce i ovaj ugovor, ali vise nikada necu potpisati novi.
drugtito2011 wrote: ↑12/01/2021 11:01
Sreca za TM je da u BH telekomu i Eronetu sjede hiljade neradnika (pouzdanih glasaca), i ne pokusavaju da iskoriste ovu situaciju. Da je u BHT i Eronetu bilo ko zainterosovan za svoj posao, TM bi zestoko osjetio odlazak korisnika.
Jos kad bi Elektroprivreda BiH, pokrenula naplatu dugovanja po osnovu koristenja njihove infrastrukture, TM bi bio na koljenima.
Mozes kako hoces ali ne mozes dokle hoces.
Da nije žalosno bilo bi smiješno što se svega tiče, ovakvim odnosom prema korisnicima Telemach d.o.o. samo pokazuje da mu korisnici u suštini nisu bitni jer iskreno govoreći sva dosadašnja "poboljšanja usluge" su isti znali vrlo dobro i naplatiti i naplaćuju još uvijek. Sad kad se pojavio problem a koji su iskreno oni sami kreirali, oni nemaju niti ispravan stav niti eventualno rješenje istog a kao rezultat opet imaju nebrigu o korisnicima.
"Konkurencija" je u najmanju ruku smiješna, ovi jedni su dovukli optički kabal do zgrade i uveli isti na neke od ulaza ali samo do telefonskih ormarića od kojih dalje konekciju prema korisnicima vrše putem bakarnih žica starih telefonskih linija, drugi takođe koriste isti princip ali sa svojim postavljenim ormarićima. I za jedne i za druge je vjerovatno "prevelik trošak" da ulažu u proširenje mreže korisnika upuštanjem optičkog kabla u stanove korisnika a što jesu radili već u nekim dijelovima grada. Poslovnost i ulaganja nula boba a da ista uistinu i postoji kod njih a prema "informacijama sa terena" ovu trenutnu situaciju su mogli konkretno iskoristiti i osigurati sebi minimum između 5000-10000 novih korisnika samo u KS.
Telemach d.o.o. po meni lično ne mora biti nikad "na koljenima", sve što ja lično od njih očekujem je fer poslovanje i poštovanje korisnika, ako se već obavezuju na određenu vrstu usluge onda bi trebalo istu i da ispoštuju jer u konačnici sve to oni i više nego dovoljno i naplaćuju. Ako sam te već izabrao kao operatera i plaćam za isto i više nego što bih možda i trebao onda očekujem od tebe da mi pružiš sve što je na tržištu dostupno. Kao što to već ranije i napisah, ovo sa Arenama je možda tek početak ali i dobar pokazatelj šta u suštini možemo očekivati od njih nekom novom "promjenom sheme" u budućnosti.
TM se previse osilio i to je doslo na naplatu. Bahatost, nepostivanje korisnika, dizanje cijena, ponizavanja i na kraju prevare, ce uzeti svoj danak. Nisam ni ja zato da budu na koljenima, ali nesto extremno se mora desti da bi se spustili na zemlju i skontali da on nasih para zive i da nam pare ne padaju s neba. Usluge koje nude su najbolje na trzsistu i nazalost nemaju konkurenciju, a mi korisnici nemamo alternativu. Prvi operater koji ponudi dobru i stabilnu brzinu interneta, bez tv i telefona, ce ih pokupiti kajmak.
PS: Ovo me neodoljivo podjseca na Konzum, a i Bingo ide istim stopma.
nj0be wrote: ↑12/01/2021 11:32
Prije 5-6 dana poslao mail, uzvratili povratnim, kažu da će nazvati. Naravno, ništa od toga.
Odem u poslovnicu, plaćao račun (izgleda posljednji), pitam radnicu da li s njom mogu pričati na temu uslova, kaže da ima otvoren zahtjev i da će kolege zvati. Naravno, ne zovu.
Sve je zadokumentovano, uspjeli ste od prezadovoljnog korisnika dobiti nekog ko je totalno razočaran u vaš odnos i uslugu. Katastrofa!
Zdravo nj0be,
Izvinjavamo se zbog čekanja na naknadni kontakt. Zamolit ćemo Vas da nam dostavite podatke u pp, kako bismo proslijedili Vaš nalog na urgenciju.
Hayat se oglasio nakon što su ih naveli u prilogu N1
U potpunosti demantujemo navode iz ovog teksta u dijelu "Priča dobiva i dodatnu dimenziju nakon što u prošloj godini Federalna televizija, kao javni emiter, i privatna televizija Hayat iz Sarajeva upravo sa partnerskom firmom Telekoma Srbije potpisali ekskluzivne ugovore o zastupanju ovih kanala u inostranstvu, čime su po diktatu Telekoma Srbije onemogućili velikom dijelu bh. dijaspore da prate pomenute bh. kanale.“
Hayat je kao privredno društvo omogućio takmičenje u 2018 godini, i United grupi i Telekomu Srbije, te firmi VIP iz Portugala, da daju ponude, te na taj način potpišu ugovor sa nama.
Ovo je potpuno normalno u svijetu ekonomije. U tom „takmičenju“ posao sa Hayatom je dobila Portugalska firma VIP, koja je prodala prava Telekomu Srbije, ali ne i United grupi, jer oni nisu htjeli.
Ne znam ko je postavio nebulozne riječi u tekstu „po diktatu“, jer je potpuno jasno šta to znači.
Fascinantno je koliko neki geraju ovo smece od aplikacije kao alternativu za paket Arena sport kanala. Niti svi imaju box niti smart tv, a najbitnije ko ce podmiriti troskove pretplate iste. Telemach sigurno nece desetak markica smanjiti racune, prema tome nikakva alternativa nego udar po dzepu i pravljenje budalama korisnika. Realnost je da ni 5% pretplatnika nece koristiti tu aplikaciju ni dok je besplatna testna faza.
ČičineBrčine wrote: ↑12/01/2021 12:18Fascinantno je koliko neki geraju ovo smece od aplikacije kao alternativu za paket Arena sport kanala. Niti svi imaju box niti smart tv, a najbitnije ko ce podmiriti troskove pretplate iste. Telemach sigurno nece desetak markica smanjiti racune, prema tome nikakva alternativa nego udar po dzepu i pravljenje budalama korisnika. Realnost je da ni 5% pretplatnika nece koristiti tu aplikaciju ni dok je besplatna testna faza.
drugtito2011 wrote: ↑12/01/2021 12:01
Rekao bi covjek da monopol nikad nije dobar za krajnjeg korisnika. Al to se generalno ne smije reci, jer si il fanboy, il hejter, il udaras na drzavu/narod... Pravedna i lojalna konkurencija trebaju biti preče od svega...
Pitali smo RAK šta će poduzeti u slučaju 'Telemach': Da li će doći do ukidanja licence?
Institucija ombudsmana za zaštitu potrošača u BiH proteklih dana primila je veliki broj pritužbi od strane nezadovoljnih korisnika Telemacha.
Podsjetimo, Telemach je početkom ove godine informisao svoje korisnike da će im u novoj godini biti uskraćeno gledanje Arena sport kanala, što je kod velike većine izazvalo veliko nezadovoljstvo.
Tim povodom na Facebooku je napravljena grupa pod nazivom 'Bojkot Telemacha', koja trenutno broji nešto manje od 12 hiljada članova.
Institucija ombudsmana za zaštitu potrošača u Bosni i Hercegovini proteklih dana saopćila je da svi korisnici Telemacha imaju pravo do kraja mjeseca raskinuti s njima ugovor, bez plaćanja penala, a nakon što je Telemach 1. januara iz ponude izbacio Arena sport kanale. Dakle, kako je pojašnjeno, važno je da se nezadovoljni Telemachovi korisnici pismeno žale, inače će izgubiti bitku za svoja prava. Način na koji građani mogu raskinuti ugovor sa Telemachom pojasnio je sarajevski advokat Senad Bilić.
On je na svom Facebook profilu objavio urnek Zahtjeva za raskid ugovora, a nakon što su ga, kako je naveo u objavi, mnogi pitali kako da to urade.
Institucija ombudsmana za zaštitu potrošača BiH kako je naglasila nije dobila odgovor od Telemacha na upit za hitni sastanak sa članovima uprave preduzeća, potvrdio je ombudsman Saša Marić.
Na sastanku se trebalo razgovarati o žalbama nezadovoljnih korisnika Telemachovih usluga, koji su, podsjetimo, u 2021. godinu ušli su sa neugodnim iznenađenjem jer im je uskraćena mogućnost gledanja kanala iz Arena Sport paketa.
"Nikakav odgovor nismo dobili. Iznenadilo me što se ne javljaju, mislio da će nas zvati isti dan (u utorak), kad smo im poslali mail", rekao je Marić.
U međuvremenu, ističe, povećao se broj žalbi koje su stigle na adresu Institucije ombudsmana za zaštitu potrošača BiH, zbog čega su danas izašli sa saopćenjem za javnost.
- Ombudsman je po službenoj dužnosti pokrenuo istražne radnje temeljem činjenica predstavljenih u više od stotinu žalbi i upita potrošača te izradio preporuke kojim ovim putem predočava Telemachu, Regulatornoj agenciji za komunikacije BiH te zainteresiranoj javnosti. Naime, svi korisnici nezadovoljni trenutnom situacijom imaju pravo do kraja januara ili raskinuti ugovor (bez obaveze plaćanja penala, budući da se radi o jednostranom potezu Telemacha kojim se sam ugovor čini bespredmetnim), ili tražiti naknadu štete kroz "nove" pogodnosti. To pravo ostvaruju slanjem pisanog prigovora-reklamacije Telemachu u roku od 30 dana od dana ukidanja kanala kako je jasno navedeno u Općim uvjetima poslovanja Telemacha, naglasio je Marić.
Iz kompanije Telemach BH oglasili su se reakcijom na istup Institucije ombudsmana za zaštitu potrošača u BiH.
"Senzacionalistička obraćanja Ombudsmana za zaštitu potrošača Saše Marića povodom isteka ugovora Telemach BH sa Telekomom Srbija o emitovanju kanala Arena Sport, kao i preporuke u telekomunikacijskom sektoru koje je ombudsman uputio jedino operateru Telemach BH, predstavljaju pokušaj da se selektivnom primjenom propisa i nametanjem pravno neutemeljenih zahtjeva, koji ne važe za druge operatere, vrši nedozvoljeni pritisak na korisnike Telemach BH", kazali su.
Telemach je svoje pretplatnike obavijestio o promjenama u programskoj šemi na identičan način, jednako kao što su to učinili drugi operateri početkom 2020. godine, kada su informisali svoje korisnike o prekidu distribucije jednog od najvažnijih i najgledanijih TV kanala - televizije Nova BH, dodaju oni.
"Ombudsman Marić se tada nije ni oglasio da zaštiti interese korisnika drugih operatera zbog izostanka mogućnosti da gledaju sadržaje od nacionalnog značaja poput utakmica reprezentacija Bosne i Hercegovine u više sportova. Ombudsman je usmjeravajući pažnju samo na Telemach u prethodnih sedam dana potpuno ignorisao činjenicu da je početkom godine upravo kompanija M:tel, koja je u vlasništvu Telekoma Srbija prekinula distribuciju Sport Klub TV kanala, čime su njihovi korisnici izgubili mogućnost da prate ekskluzivne prenose najboljih evropskih i svjetskih takmičenja, utakmice njemačke Bundeslige, engleske Premier lige i FA kup, Euroleague i Eurocup, turske fudbalske lige, košarkaško Evropsko prvenstvo za žene 2021. i Evropsko prvenstvo za muškarce 2022. godine, gdje će igrati i košarkaški Zmajevi, čiji je Telemach ponosni sponzor, kao i najatraktivnije teniske turnire i trku Formule 1 i MotoGP", navode oni.
Ombudsman nije našao za shodno da javno reaguje, niti je imao bilo kakve primjedbe na postupanje M:tel-a, a ponajmanje nije upućivao javne pozive i davao instrukcije pretplatnicima tih operatera kako da raskinu ugovor, navode dalje.
"Oštrom reakcijom usmjerenom samo protiv Telemach BH i potpunim izostankom reakcije u slučaju M:Tel, institucija Ombudsmana, koja bi trebalo da podjednako vodi računa o pravima svih potrošača i koja bi trebalo podjednako da postupa prema svim operaterima, izabrala je da 'ispituje' isključivo Telemach BH. Ne možemo a da se ne zapitamo da li ovi jednostrani napadi Ombudsmana na Telemach BH predstavljaju samo nastavak njegovog pasivnog držanja povodom monopolizacije tržišta telekomunikacija na 49% teritorije Bosne i Hercegovine gdje je nezakonito odobrenim akvizicijama Telekomu Srbija omogućeno da u potpunosti zatvori tržište Republike Srpske i korisnike liši izbora drugog operatera", napisali su.
Telemach BH poziva Ombudsmana da prema svim operaterima primjenjuje jednake standarde i da se uzdrži od aktivnosti kojim vrši nedozvoljen pritisak na korisnike Telemach BH, istakli su iz Telemacha.
RAK (Regulatorna agencija za komunikacije) se do sada nije oglašavala o ovom slučaju, tako da smo im danas poslali UPIT sa sljedećim pitanjima:
1. Korisnici usluga kablovske televizije Telemacha u novu godinu ušli su sa neugodnim iznenađenjem jer im je uskraćena mogućnost gledanja kanala iz Arena Sport paketa. Možete li nam ukratko pojasniti kakva su trenutno njihova prava, tj. da li imaju mogućnost raskida ugovora sam Telemachom bez plaćanja bilo kakvih naknada?
2. Da li postoje i kakve su kazne za kompanije koje se ponašaju neodgovorno prema svojim klijentima?
3. Da li bi u navedenom slučaju moglo doći do ukidanja licence Telemachu od strana RAK-a, kako su to naveli iz Institucije ombudsmana za zaštitu potrošača u BiH?
Iz RAK-a smo dobili sljedeći odgovor:
U vezi sa Vašim upitom, obavještavamo vas sledeće:
Regulatorna agencija za komunikacije (Agencija) je uputila Zahtjev za izjašnjenje operatora Telemach d.o.o. Sarajevo, vezano za ukidanje Arena Sport kanala.
Nakon što dobije sve potrebne informacije, Agencija će se o ovoj temi oglasiti putem saopštenja za javnost.
Last edited by kakavdanakneiskustvu on 12/01/2021 12:37, edited 1 time in total.
Na stranu Arene, baš baš rijetko sam ih gledao, najčešće kada igra FK Sarajevo ili mi je toliko dosadno da gledam neku utakmicu.
Dajte mi realnu alternativu za internet od 150+mbps uz TV, telefon svakako fiksni ne planiram uzimati a da je do 60 KM kao što plaćam sad Eon Full.
liaar wrote: ↑12/01/2021 12:42
Na stranu Arene, baš baš rijetko sam ih gledao, najčešće kada igra FK Sarajevo ili mi je toliko dosadno da gledam neku utakmicu.
Dajte mi realnu alternativu za internet od 150+mbps uz TV, telefon svakako fiksni ne planiram uzimati a da je do 60 KM kao što plaćam sad Eon Full.
Zbog interneta filmskih kanala i smart tv aplikacije ostaću uz telemah do kraja ugovora uz uslove koje smo dogovorili ili nismo jer nemam nikakve potvrde pislije trećeg razgovora da će biti realizirani.
drugtito2011 wrote: ↑12/01/2021 12:01
TM se previse osilio i to je doslo na naplatu. Bahatost, nepostivanje korisnika, dizanje cijena, ponizavanja i na kraju prevare, ce uzeti svoj danak. Nisam ni ja zato da budu na koljenima, ali nesto extremno se mora desti da bi se spustili na zemlju i skontali da on nasih para zive i da nam pare ne padaju s neba. Usluge koje nude su najbolje na trzsistu i nazalost nemaju konkurenciju, a mi korisnici nemamo alternativu. Prvi operater koji ponudi dobru i stabilnu brzinu interneta, bez tv i telefona, ce ih pokupiti kajmak.
Neće oni to nikada "skontati", svjesni su da drže monopol i jednostavno rade šta hoće. Po staroj narodnoj da ničija nije do zore s'jala ovaj i ovakvi potezi će im doći na naplatu vremenom. Krenuvši od sebe i svoje porodice mogu reći da samo zahvaljujući mojim dječacima ja nastavljam saradnju s njima jer da su isti već "izašli na put" i meni i hanumi mi u mene mi neke konekcije interneta od 70/10 i manje bi bile sasvim zadovoljavajuće. Što se TV programa tiče većina emitovanog je čisto sranje svakako ali postoje načini da se željeni programi "namire" kroz upravo ostvarenu internet konekciju tako da ove "šon-fon" (da iskoristim izraz svog bivšeg kolege Makija ) usluge trio paketa od strane bilo kojeg pretplatnika jesu u suštini samo šminka i način za dodatno izvlačenje para od korisnika. Kao što ti napisa, onaj ko ponudi dobar i stabilan internet kupi kajmak i sad a i ubuduće a ovi trenutno prednjače u tome.
Čisto sumnjam da Telemach može ostati bez licence zbog ovoga. Ali se kao pretplatnik, dugogodišnji, osjećam prevareno. Krajem prošle godine sam produžio ugovor i Arene kao paket. One su mi bile uvjet svega jer jedino od svega gledam Arene. Klubove i lige koje pratim ima samo Arena. I sad sam ostao bez toga, bez ikakvog upozorenja i najave. Još kad se sjetim da su ljudi na forumu to najavljivali u 12. mjesecu, osjećam se još gore. Znači, ljudi u Telemachu su imali tu informaciju početkom prošlog mjeseca i zatajili su je. Nije mi jasno u čemu je problem sjesti i danas i dogovoriti produžetak sa Arenama. Ako je rukovodstvu Telemacha draža politika od svega, onda ću prvom prilikom i istekom ugovora napustiti Telemach. Možda ću čak i na svoju štetu prekinuti Ugovor pa me ganjajte na sudu godinama. Bez Arena Telemach više nema najbolje sportske kanala u BiH, bez obzira šta oni mislili o tome. Malo je reći koliko sam razočaran ovom vašom odlukom.
zole2020 wrote: ↑11/01/2021 16:07
Ombudsman ti je obicni uhljeb koji cuva svoj posao i platu, kupuje vrijeme do kraja Januara izdajuci neobavezne preporuke. Para kaplje svaki mjesec, lafo izlazi nama u susret bori se a sa preporukama koji nikog ne obavezuju se nikom i ne zamjeri.
Pa onda je to problem, jer je raja poletila da raskida misleći da se TM mora držati te preporuke. Tako da bi se moglo desiti da oni koji raskinu dobiju sutra "preporuku" od strane suda da moraju platiti ugovornu kaznu..
Prije nekoliko godina sam ja kontaktirao ove likove jer sam imao prigovor na mobitel koji sam kupio, poslao dokaze o problemima i dobio "uputu" da angažujem sudskog vještaka
To sam mogao dobiti i od komšinice Safije
Na cemu temeljiti tezu da nije zakonski jednoatrano raskinuti ugovor, jer su ti Zakonom predvidjena prava ppvrijedjena?
Tek vidjeh.
Ma znaš šta, ja nigdje nisam napisao šta je zakonski a šta ne. Samo sam postavio pitanje jel "preporuka" ovih likova obavezujuća za TM ili se čeka odluka RAK-a? A pošto sam preko svoje kože vidio koliko su oni važni i koliko se njihovo poštuje, jer sam im se žalio prije nekoliko godina, kontam da ne bude "skuplja pita nego tepsija" za ove što ih slušaju i rade po njihovim preporukama.
Ja bih ipak sačekao izjašnjenje regulatorne agencije prije nego bih poduzeo bilo šta. A mislim da će se to desiti do kraja januara.
Ovi radnici iz Telemacha se stvarno sprdaju sa nama korisnicima.
Nakon sto sam uputio sluzbenu zalbu na ovaj njihov potez,preko maila...dva puta mi iz Telemacha odgovaraju generickim odgovorom i jos mi trazi podatke o broju ugovora i ostalo...a ja im u prvom mailu,u urneku dostavio sve svoje podatke,kao i broj i ID ugovora ali naravno da nesposobnjakovici iz Telemacha niti citaju mailove,niti ih zanima da rijese probleme korisnika...nego otvore mail,opale paste i posalju i tako na svaki mail,koje ni ne citaju.
Znaci dva identicna maila mi salju na moje zalbe.
Ovo je bas ono pisanje po korisnicima,ovakvu nesposobnost i bahatost ni radnici Telekoma nisu pokazivali kada su bili najjaci i drzali monopol.
Ne znam sta bih vise rekao za sve ovo i na ovu temu...ocito je da ne zele da rijese problem i da hoce da raskinem ugovor koji sam tek potpisao na 2 godine...ne znam sta bi drugo moglo biti...ocito oni mogu bez korisnika i mi i nase pare njima ne trebamo.
Eno na grupi na FB,svaki post je sada sliek odjavljenog ugovora ili upit za odjavu...nece ljudi da ih se pravi budala.
Izgleda da sam ja budala sto mislim da se sa ovim sibicarima moze nesto civilizovano zavrsiti.
mogu razumijeti npr sto nema arena ili sto nisu prihvatili uslove, jbga ponuda, potraznja hoces neces itd. privatnik je ima vlasnika odlucio da nece i slicno, skupo, neki drugi razlozi nije bitno ... al ne razumijem sto su nam nudili arene i to je supacki i bezveze ... meni su npr ukinuli arene u julu zato sto je istekao Ugovor i rekli kad produzim Ugovor da cu ih dobiti u nov. potpisem novi Ug. sa arenama na 24m uzmem ovaj max paket net+tv kad januar sipak ... rekao sam starom na kojem je Ug. da ode i da vidi hoce li dobiti popust na 24 mjeseca pa to kompezirati s arenama jbga placam i netflix mogu i arene ako ne BHT opcija, ono sto me jos zadrzava da ostanem je nesigurnost vezano oko net-a kod BHt tj. ne znam sta cu od BHT dobiti, da sam siguran da ce i kod njih biti ok vec bi im odnio opremu u poslovnicu ....
@Telemach sta ima, sta se radi. sta vas briga nove kancelarije za call centar se rade, jesu zavrsene sta je reci. bit ce i za sefice kancelarije posebne, da se osjecaju posebno.
nego @Telemach da upitam onako pored zdravlja i kako ide, hoce li se iko smilovati odgovoriti na moj zahtjev vezano za ukidanje Arena i kao da mi objasni kako je racun za Decembar dosao 12KM. ne 1KM po akciji ili ne punu cijenu paketa, nego 12KM.
hamo1977 wrote: ↑11/01/2021 16:20
Pa onda je to problem, jer je raja poletila da raskida misleći da se TM mora držati te preporuke. Tako da bi se moglo desiti da oni koji raskinu dobiju sutra "preporuku" od strane suda da moraju platiti ugovornu kaznu..
Prije nekoliko godina sam ja kontaktirao ove likove jer sam imao prigovor na mobitel koji sam kupio, poslao dokaze o problemima i dobio "uputu" da angažujem sudskog vještaka
To sam mogao dobiti i od komšinice Safije
Na cemu temeljiti tezu da nije zakonski jednoatrano raskinuti ugovor, jer su ti Zakonom predvidjena prava ppvrijedjena?
Tek vidjeh.
Ma znaš šta, ja nigdje nisam napisao šta je zakonski a šta ne. Samo sam postavio pitanje jel "preporuka" ovih likova obavezujuća za TM ili se čeka odluka RAK-a? A pošto sam preko svoje kože vidio koliko su oni važni i koliko se njihovo poštuje, jer sam im se žalio prije nekoliko godina, kontam da ne bude "skuplja pita nego tepsija" za ove što ih slušaju i rade po njihovim preporukama.
Ja bih ipak sačekao izjašnjenje regulatorne agencije prije nego bih poduzeo bilo šta. A mislim da će se to desiti do kraja januara.
Sve te razumijem.
Postoje Zakoni BiH koji postoje da bi se postovali, kao i prava potrosaca.
Ja se nadam uvijek i pokusavam biti optimista.
Ako nista od navedenog, onda cu i platiti "pitu" zarad principa. Nadam se da me razumijes.
zippoo87 wrote: ↑12/01/2021 13:33
Ovi radnici iz Telemacha se stvarno sprdaju sa nama korisnicima.
Nakon sto sam uputio sluzbenu zalbu na ovaj njihov potez,preko maila...dva puta mi iz Telemacha odgovaraju generickim odgovorom i jos mi trazi podatke o broju ugovora i ostalo...a ja im u prvom mailu,u urneku dostavio sve svoje podatke,kao i broj i ID ugovora ali naravno da nesposobnjakovici iz Telemacha niti citaju mailove,niti ih zanima da rijese probleme korisnika...nego otvore mail,opale paste i posalju i tako na svaki mail,koje ni ne citaju.
Znaci dva identicna maila mi salju na moje zalbe.
Ovo je bas ono pisanje po korisnicima,ovakvu nesposobnost i bahatost ni radnici Telekoma nisu pokazivali kada su bili najjaci i drzali monopol.
Ne znam sta bih vise rekao za sve ovo i na ovu temu...ocito je da ne zele da rijese problem i da hoce da raskinem ugovor koji sam tek potpisao na 2 godine...ne znam sta bi drugo moglo biti...ocito oni mogu bez korisnika i mi i nase pare njima ne trebamo.
Eno na grupi na FB,svaki post je sada sliek odjavljenog ugovora ili upit za odjavu...nece ljudi da ih se pravi budala.
Izgleda da sam ja budala sto mislim da se sa ovim sibicarima moze nesto civilizovano zavrsiti.
U tvojoj boldovanoj konstataciji se kriju svi odgovori koji su nastali 1.1.2021.
Oni ne vide problem a mi to ne mozemo da shvatimo. Za njih ne postoji nikakav problem osim nas koji ih tusimo i navaljujemo na njih tek tako.
Ko moze sa te osnove sagledati nece se cuditi, a ostali se mogu cuditi koliko hoce oni naprosto ne vide problem, izgurace to po svom, niti ce tu RAK ili neki korisnici nesto promijeniti, nametnuti, ili izvrsiti neki pritisak.