Ameri se sa svima poigravaju. Neće Turci u Efrin ući nikad bez američke saglasnosti. Neće niti jedan šiijski vojnik ući u Siriju bez američke saglasnosti. Poigravaju se sa svima, velike sile prodaju oružje, narod gine.muhafuca wrote:
To u tvojoj kuci/drustvu mozda smatraju tako
Ti sjedis u Bosni i tipkas a trebali su Turci svoju djecu slat u neke sulude ratove zato da bi ti iz Bosne rekao #Eh Aferim Turci"
Turci ce svoju djecu slat kad oni budu mislili da trebaju slati a ti ako ti je sta krivo mozes im mail poslati ili otici u ambasadu se zaliti licno.
A ako su turci zadnji levati -onda su i amerikanci zadnji levati i cijela evropa - jer kad je Rusija stavila VETO na intervenciju niko se nije isprsio
pa tako onda nije ni sramota u takvom drustvu biti levat - sta ima Turska glumit kad Amerika nije smjela.
Turci ne mole od EU milijardu eura nego imaju sansu da uzmu milion eura na osnovu toga sto cuvaju izbjeglice i ne pustaju ih gdje bi ovi stvarno htjeli ici - pa zasto onda to i ne naplatiti - Po milionti put - Turci razmisljaju o interesu Turske a ne sta savoxxx misli da bi oni trebali uraditi.
Sto se straha tice - Turci su roknuli Ruski avion kad je centimetar usao (ili nije uopste usao - sad kome ko vjeruje) u Tursku - kako god da je proslo poslije - stisli su muda i roknuli ga.
Sad sto su puno kasnije skontali da im je pametnije (za interese Turske) biti dobar s Rusima u Siriji nego sa Amerima jer im ovi noz u ledja zabijaju to je druga prica.
Al srusit Ruski avion i onda da ti savoxxxx kaze kako si levat ili nemas muda je vec za naucne fantastike.
Takvih pacijenata nema ni u bolnici.
Mislis da je Amerima drago sto su Turci u Afrin uletili - ali izvalise muda Turci i njima pa sta bi - nista
Slagao se ja ili ti sa njihovom politikom i potezima - ja pogotovo - jer mislim da nisu nikad ni trebali u bilo kakav konflikt sa Sirijom ici (ni preko proxija) vec ostati ako nista neutralni - a ti iz drugih suprotnih razloga - neke stvari su moj savoxxxx cinjenice i treba ih realno sagledavati.
Samo danas Trump potpisao ugovor u vrijednosti od jedne milijarde dolara o prodaji projektila TOW i drugog oružja Saudiji.
Rusi prodaju oružje Turcima.
Napravili su šou u Siriji, velika tragedija narod gine, a svi svima prodaju oružje i svi uredno zarađuju na sirijskoj tragediji.
Niti Amerikancima niti Rusima nije u interesu da prestane rat u Siriji.
A to za ruski avion, šta se desilo nakon pada ruskog aviona? Ponižavanje Erdogana tako što mu se morao izvinjavati, morao gledati kako nestaju cijela sela u Latakiji, kako se Putin sveti nad sirijskom sirotinjom zbog aviona, desetine velikih masakara su Rusi napravili nakon pada aviona.
Rusi pokazali i održali lekciju Turcima, vi nama avion mi ćemo vama pobiti hiljadu civila za taj jedan aviion, i još ćeš nam doći na koljenima i moliti za oprost.