Zeničani

Kulturno-politička scena, dešavanja u centralnim gradovima BiH: Zenici, Travniku, Visokom, Jajcu, Bugojnu, Tešnju, Doboju...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#10951 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

Standardna prica :D

Pitajte vi te prijatelje hoce li moci sutra, kada ih izaberu u Vijece, glasat kontra naredbi stranke.

Otje otje :plete:
slavemaster

#10952 Re: Zeničani

Post by slavemaster »

al nece bit izabrani :D
Mustang1

#10953 Re: Zeničani

Post by Mustang1 »

Bgm ta prica o dodavanju glasova i to ne pije vode. Jedino mozda poslije otvaraju zapecacene vrece i dodaju. Ali prije nego ode iz glasackog mjesta nista se ne dodaje niti oduzima. Imas ljude iz razlicih stranaka i cim se neko odvoji sa papirom da bi prebrojao ili nesto uradio sto mu je zadatak neko drugi pridje i zagalami sto se odvaja :D Mislim da se ni poslije pecacenja vreca ne smiju otvarati dok ne dodju do cilja ali tome nisam prisustvovao pa ne znam sta se dalje radi :D
Znali smo ako se jedan glas ne podudara ponovo brojati po 400 listica, to je bio dernek :D
kamen spoticanja

#10954 Re: Zeničani

Post by kamen spoticanja »

_BataZiv_0809 wrote:
Satori wrote: Da ima neko normalan od ponuđenih kandidata, čovjek bi se i zamislio.
Nikad prije nisam čula za Hasana Helvidu, Vildanu Dedić ni onog Eldina. Faika lično poznajem, hvala, ja onakvog načelnika ne bih. Ni Ramu Isaka. Ni Fuada. Ni Pojavnika. Ni Mirada. (Fakat treba uvesti glasanje protiv nekoga.)

Ostaje SDP, ali i oni su čučnuli.
Dakle, glasamo za aktuelno stanje. :-?
Eldin djeluje kao najozbiljnija prijetnja Naidinu.
Po nekakvim internim stranackim anketama trenutno naidin ide prvi...ramo isak drugi :run: vrace treci s malom razlikom
torbicom ga fuade na broj 4,civa 5,vildana,pa mirad :izet: ,faik, hasan,sain
sta ce kampanja promjeniti budemo vidjeli
Norm

#10955 Re: Zeničani

Post by Norm »

_BataZiv_0809 wrote:
Norm wrote:
Bata druze, zezas se?
Pa i ne zezam. Realno u post Husino vrijeme oni imaju sanse za pobjedu tek ako se opozicija usitni. To gledamo svake izbore. I zadnje izbore su realno gledajuci izgubili (DF i SBB kao glavni konkurenti su skupa dobili vise glasova).

Sad imas buckuris od kandidata od kojih ce svaki odvuci par stotina glasova, dok je Naidin siguran za najmanje 4-5 hiljada.

U toj konstelaciji odnosa treba traziti nekoga ko ima najbolje sanse da mu parira.
...ima smisla ali realno on to ne moze...nastranu sad pripadnost stranci, ali Naidin kao kandidat, u odnosu na sve ostale 'protukanditate', trenutno ima najbolje reference...
Ja ne znam koji je kriterij ostalih stranaka pri izboru kandidata ali mi se sve cini da su ih kandidovali samo da ucestvuju, da uzmu tu neku lovu koja im po zakonu pripada i da palamude iz hladovine...
kamen spoticanja wrote: Po nekakvim internim stranackim anketama trenutno naidin ide prvi...ramo isak drugi :run: vrace treci s malom razlikom
torbicom ga fuade na broj 4,civa 5,vildana,pa mirad :izet: ,faik, hasan,sain
sta ce kampanja promjeniti budemo vidjeli
...ako je Ramo drugi, onda nama nema pomoci...
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#10956 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

Norm wrote:
...ima smisla ali realno on to ne moze...nastranu sad pripadnost stranci, ali Naidin kao kandidat, u odnosu na sve ostale 'protukanditate', trenutno ima najbolje reference...
Ja ne znam koji je kriterij ostalih stranaka pri izboru kandidata ali mi se sve cini da su ih kandidovali samo da ucestvuju, da uzmu tu neku lovu koja im po zakonu pripada i da palamude iz hladovine...
Izvini ali koje su mu to reference?

Cijeli radni vijek je u politici i oko politike i na politici zasnovanim radnim mjestima.

Ne kazem ni da je Vrace bolji, iako gradi imidz velikog biznismena (svaka cast za firmu, par poznanika mi radi tu), realno svi znamo da je to njegov otac stvorio.

@kamen-pridruzujem se Normovom komentaru. Ako je Ramo drugi, onda ovaj narod i ne zasluzuje bolje.
Norm

#10957 Re: Zeničani

Post by Norm »

_BataZiv_0809 wrote: Izvini ali koje su mu to reference?

Cijeli radni vijek je u politici i oko politike i na politici zasnovanim radnim mjestima.

Ne kazem ni da je Vrace bolji, iako gradi imidz velikog biznismena (svaka cast za firmu, par poznanika mi radi tu), realno svi znamo da je to njegov otac stvorio.
Sticajem okolnosti znam Vrace juniora jos kada je senior krenuo u biznis sa zastitarima...i znam da nije bilo seniora junior bi samo glumio velikog biznismena...da li je sada malo vispreniji ne znam (ne znamo se vise 8-) )...a takodje znam i Ahmetspahica seniora, juniora ne znam licno, ali znam da je obrazovan i ima potrebno iskustvo...kako ce ga kanalisati to cemo vjerovatno vidjeti za godinu dana...
...a za ostale, za neke sam samo cuo, kao i vjerovatno oni za mene i to je to...za neke nisam ni cuo...
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#10958 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

Norm wrote:
Sticajem okolnosti znam Vrace juniora jos kada je senior krenuo u biznis sa zastitarima...i znam da nije bilo seniora junior bi samo glumio velikog biznismena...da li je sada malo vispreniji ne znam (ne znamo se vise 8-) )...a takodje znam i Ahmetspahica seniora, juniora ne znam licno, ali znam da je obrazovan i ima potrebno iskustvo...kako ce ga kanalisati to cemo vjerovatno vidjeti za godinu dana...
...a za ostale, za neke sam samo cuo, kao i vjerovatno oni za mene i to je to...za neke nisam ni cuo...
Da li to u prevodu znaci da glasas za Naidina i SDA?
Norm

#10959 Re: Zeničani

Post by Norm »

...ne, ja nisam ni simpatizer, samo realno kazem da je u odnosu na Vrace-ta gigant...
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#10960 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

Norm wrote:...ne, ja nisam ni simpatizer, samo realno kazem da je u odnosu na Vrace-ta gigant...
Okej, ne slazem se, ali postujem. Medjutim to nije odgovor na moje pitanje :)
Norm

#10961 Re: Zeničani

Post by Norm »

...mislim da sam dao odgovor...
channel10

#10962 Re: Zeničani

Post by channel10 »

Izbore ce uzeti Fudo, osim ako se SDA dobro ne organizuje i podigne sve svoje glasace u ime ovog iz Nedrage. Ovdje SDA moze izbore dobiti samo na lopovluk i nikako drugacije.

Mada su ove igre oko SDA i Fude malo sumLJIve. Kako god, SDA moze samo na lopovluk dobiti izbore.
Satori

#10963 Re: Zeničani

Post by Satori »

Valjalo bi da se još koji kandidat uozbilji i na vrijeme počne sa samopromocijom. Sem Mirada i Naidina, svi su se ušutjeli. Vidim da ima školovanih ljudi kao kandidata (čak i doktor nauka i par magistara). Mislim, svaka čast svakom, ali ako ja moram od Googlea saznati da je neko uspješni zenički biznismen, šta reći.

Znam da nemaju svi novca za spotove a la Naidin, ali evo prijedloga: petominutno obraćanje svakog kandidata, snimljeno amaterskom kamerom, upload na youtube. Pa da znamo čime raspolažemo.
Norm

#10964 Re: Zeničani

Post by Norm »

Satori wrote:Valjalo bi da se još koji kandidat uozbilji i na vrijeme počne sa samopromocijom. Sem Mirada i Naidina, svi su se ušutjeli. Vidim da ima školovanih ljudi kao kandidata (čak i doktor nauka i par magistara). Mislim, svaka čast svakom, ali ako ja moram od Googlea saznati da je neko uspješni zenički biznismen, šta reći.

Znam da nemaju svi novca za spotove a la Naidin, ali evo prijedloga: petominutno obraćanje svakog kandidata, snimljeno amaterskom kamerom, upload na youtube. Pa da znamo čime raspolažemo.
...ma najzalosnije je sto ovakvi spotovi uopste vise nisu preskupi za samopromociju...eh sad ako, ponavljam se, u ovu 'avanturu' ulazis samo 'nako, bez ozbiljnijih ambicija onda je razumljivo...
a ja vala ne gugl'o njih, valjda oni trebaju moj glas...
Freamon Lester

#10965 Re: Zeničani

Post by Freamon Lester »

_BataZiv_0809 wrote:
Norm wrote:
Izvini ali koje su mu to reference?

@kamen-pridruzujem se Normovom komentaru. Ako je Ramo drugi, onda ovaj narod i ne zasluzuje bolje.
Neki dan sam mozdani dobio slusajuci hvalospjev o njegovom iskustvu. Pa taj van budzeta nije fening zaradio. Glavni projekat mu je utroseni 5 miliona neke valute za grijanje 100 domacinstava koji su okruzeni gustom sumom. :lol:
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#10966 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

Freamon Lester wrote:
Neki dan sam mozdani dobio slusajuci hvalospjev o njegovom iskustvu. Pa taj van budzeta nije fening zaradio. Glavni projekat mu je utroseni 5 miliona neke valute za grijanje 100 domacinstava koji su okruzeni gustom sumom. :lol:
Ma zenicki Reuf Bajrovic.
Kralj Tvrtko I.

#10967 Re: Zeničani

Post by Kralj Tvrtko I. »

Gdje ima kurs za šivanje, krojenje i sl.?
notsure

#10968 Re: Zeničani

Post by notsure »

Satori wrote:Valjalo bi da se još koji kandidat uozbilji i na vrijeme počne sa samopromocijom. Sem Mirada i Naidina, svi su se ušutjeli. Vidim da ima školovanih ljudi kao kandidata (čak i doktor nauka i par magistara). Mislim, svaka čast svakom, ali ako ja moram od Googlea saznati da je neko uspješni zenički biznismen, šta reći.

Po izbornom zakonu, ne smije se ići s plaćenim oglašavanjem do 30 dana prije dana izbora. Ko porani plaća i kaznu do 10.000 KM.
Znači tek krajem naredne sedmice počinje kampanja.

Za kampanju u Zenici je najvažnija džuma pred izbore, sve ostalo su bačene pare. Kakav hint hodže pošalju, taj dobija.
A ne treba zaboraviti ni ko broji glasove. Dosad ih je uvijek brojao Keleštura (znamo kako) a sad Nihad Pašalić, za kojeg i dan danas kod Planike/Vakufske banke stoji grafit "Nihad Pašalić lopov".
Znači "gigant" Naidin će zasjesti na mjesto gradonačelnika, ali će zajednicom džemata neopravdano nazvanom "grad" i dalje vladati IVZ na čelu s Hamkom i ekipom. "Giganta" niko ništa neće pitati, on je tu samo figura koja se oblizuje.

Image
ExNihilo

#10969 Re: Zeničani

Post by ExNihilo »

Slika je krvava. :lol:
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#10970 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

ta ce Miroslav Ilic :D
N.N.

#10971 Re: Zeničani

Post by N.N. »

Ovdje pojedinci isti braca Zadici, i kamenu su mahanu nasli :D
kamen spoticanja

#10972 Re: Zeničani

Malo ste zlocesti s ovim slikom :D
Onaj video preko 60 hiljada pregleda :shock:
Freamon Lester

#10973 Re: Zeničani

Post by Freamon Lester »

kamen spoticanja wrote:Malo ste zlocesti s ovim slikom :D
51.799 da budemo precizniji. :lol:

I 8 lajkova... :lol:
kamen spoticanja

#10974 Re: Zeničani

Freamon Lester wrote:

630 lajkova i 125 sherovanja na fb page-u
fudin video uradak za isto vrijeme 600 pregleda
SDA je fucking armija :shock:
Freamon Lester

#10975 Re: Zeničani

Post by Freamon Lester »

kamen spoticanja wrote:
Freamon Lester wrote:

630 lajkova i 125 sherovanja na fb page-u
fudin video uradak za isto vrijeme 600 pregleda
SDA je fucking armija :shock:
To je onda fb. Meni i dalje broj lajkova 8, za 50 veci broj pregleda.

To je neka greska statistike ili neki botovi povecavaju da to izgleda znacajnije.... Na yt kanalu ima 193 pregleda. Ili ucite detalj po detalj spot... :lol:

I btw. platite muziku lopovi...
Post Reply