SDP

Post Reply
Ridjobrki

#10951 Re: SDP

Post by Ridjobrki »

Ma jok, Zlaja je daleko bolji kao opozicioni lider, izborni krah je njegova šansa da obavlja posao koji mu najbolje ide od ruke.
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#10952 Re: SDP

Post by plain vanilla »

Ridjobrki wrote:Ma jok, Zlaja je daleko bolji kao opozicioni lider, izborni krah je njegova šansa da obavlja posao koji mu najbolje ide od ruke.
nekad mi dodje da o Zlaji nesto lijepo napisem..a onda kao u onom vicu, sacekam da me prodje :D
Ridjobrki

#10953 Re: SDP

Post by Ridjobrki »

plain vanilla wrote:
Ridjobrki wrote:Ma jok, Zlaja je daleko bolji kao opozicioni lider, izborni krah je njegova šansa da obavlja posao koji mu najbolje ide od ruke.
nekad mi dodje da o Zlaji nesto lijepo napisem..a onda kao u onom vicu, sacekam da me prodje :D
Nije to samo Zlaja, pustimo priču da je stranka super a, eto, Zlaja ne valja. SDP sucks.
quasar

#10954 Re: SDP

Post by quasar »

Ja cu glasati za SDP.
Zato sto idu na zivce svima onima koji su meni sjebali zivot do korjena.
Boli me kitica i za demokratiju i za to sto je neko neciji. Nije to nikom smetalo od 1990-2010.

Moj stav o izborima i visepartijskim sistemima sam vise puta ponovio.
Ubleha.
Ridjobrki

#10955 Re: SDP

Post by Ridjobrki »

quasar wrote:Ja cu glasati za SDP.
Zato sto idu na zivce svima onima koji su meni sjebali zivot do korjena.
Boli me kitica i za demokratiju i za to sto je neko neciji. Nije to nikom smetalo od 1990-2010.

Moj stav o izborima i visepartijskim sistemima sam vise puta ponovio.
Ubleha.
I evo ga, autentični glas naroda. :thumbup:

Pet minuta sa prosječnim biračem je najbolji argument protiv demokratije.

Winston Churchill
Adriatic

#10956 Re: SDP

Post by Adriatic »

Sve čekam da neko ponudi alternativu SDP-u.
Očigledno, načekaću se.
plain vanilla

#10957 Re: SDP

Post by plain vanilla »

Ridjobrki wrote:
plain vanilla wrote:
Nije to samo Zlaja, pustimo priču da je stranka super a, eto, Zlaja ne valja. SDP sucks.
zar sam rekla da je stranka super?
ali da je stranka super, velicali bismo Zlaju
s obzirom da ne valja, pljujemo Zlaju

priznali ili ne, SDP nije sto je bio prije 10 godina..a to je prije svega zahvaljujuci klimi, odnosima, pravilima, ...koje je Zlaja postavio..

ja volim ideju socijaldemokratije, i nadam se da ce se SDP vratiti na pravi put (naivna, znam)
Josip321

#10958 Re: SDP

Post by Josip321 »

SDP je ukakio šansu da bude ponovno na vlasti već sada. Dosta Bošnjaka je vjerovalo u njih da su drugačiji od ovih prije njih. A trebaju znati da je narod takav i da će kod Bošnjaka SDA uvijek biti evergreen. I zastrane, narod neće znati što bi pa će onda glasovati za one koje najbolje poznaju. Mada to i ne bilo dobro za njih. Ali taka je psiha ljudi.
A kod Hrvata i Srba svakako nemaju nikakve šanse, posebno sada kada je se Zlaja nepotrebno kačio sa hrvatskim SDP-om.
plain vanilla

#10959 Re: SDP

Post by plain vanilla »

Josip321 wrote:SDP je ukakio šansu da bude ponovno na vlasti već sada. Dosta Bošnjaka je vjerovalo u njih da su drugačiji od ovih prije njih. A trebaju znati da je narod takav i da će kod Bošnjaka SDA uvijek biti evergreen. I zastrane, narod neće znati što bi pa će onda glasovati za one koje najbolje poznaju. Mada to i ne bilo dobro za njih. Ali taka je psiha ljudi.
A kod Hrvata i Srba svakako nemaju nikakve šanse, posebno sada kada je se Zlaja nepotrebno kačio sa hrvatskim SDP-om.
Da, to je Srbe bas zaboljelo..a i bosanski Hrvati, velike pristalice hrvatskog SDP-a i Milanovica :zzzz:
madner

#10960 Re: SDP

Post by madner »

Toliko razocaranih sa kristalnim kuglama. Nesto mi kaze da ce jos suza poteci i poslje 2014 :D
Optimus Prime

#10961 Re: SDP

Post by Optimus Prime »

Adriatic wrote:Sve čekam da neko ponudi alternativu SDP-u.
Očigledno, načekaću se.
Naravno, a ja cekam na odgovor sta ce se poboljsati u ovoj drzavi ako SDP ode u opoziciju?

Ovo je naravno retoricko pitanje, zato nisam bas siguran da ce SDP izgubiti sljedeci mandat.
Josip321

#10962 Re: SDP

Post by Josip321 »

plain vanilla wrote:
Josip321 wrote:SDP je ukakio šansu da bude ponovno na vlasti već sada. Dosta Bošnjaka je vjerovalo u njih da su drugačiji od ovih prije njih. A trebaju znati da je narod takav i da će kod Bošnjaka SDA uvijek biti evergreen. I zastrane, narod neće znati što bi pa će onda glasovati za one koje najbolje poznaju. Mada to i ne bilo dobro za njih. Ali taka je psiha ljudi.
Da, to je Srbe bas zaboljelo..a i bosanski Hrvati, velike pristalice hrvatskog SDP-a i Milanovica :zzzz:
Većina Hrvata iz Bosne je glasovala za stranke sa hrvatskim predznakom. A te na koje ti aludiraš, to su Hrvati iz Sarajeva, Zenice i Tuzle. Eto pogledaj koliko ih ima i koliko su u tim gradovima dobile stranke sa hrvatskim predznakom. Jedino je veliki broj Hrvata Tuzle glasovao za SDP. To jeste ćinjenica. Ali opet, u postotcima, tu ih je i najviše ostalo od prijeratnog broja. U odtala dva nabrojana grada se većina iselila.
kamen spoticanja

#10963 Re: SDP

Post by kamen spoticanja »

Optimus Prime wrote:
Očigledno, načekaću se.
Naravno, a ja cekam na odgovor sta ce se poboljsati u ovoj drzavi ako SDP ode u opoziciju?

Ovo je naravno retoricko pitanje, zato nisam bas siguran da ce SDP izgubiti sljedeci mandat.
pogresno postavljas pitanje :wink:
Skijaš

#10964 Re: SDP

Post by Skijaš »

Josip321 wrote:posebno sada kada je se Zlaja nepotrebno kačio sa hrvatskim SDP-om.
A ja mislim da je prilično mlako reagovao. HNS je udruženje građana koje se pokušava predstaviti kao relevantan politički faktor. Ne smije se sa tako visokog nivoa stvarati otuđene centre moći koji djeluju van sistema.
ultima_palabra

#10965 Re: SDP

Post by ultima_palabra »

Josip321 wrote:
plain vanilla wrote:
Većina Hrvata iz Bosne je glasovala za stranke sa hrvatskim predznakom. A te na koje ti aludiraš, to su Hrvati iz Sarajeva, Zenice i Tuzle. Eto pogledaj koliko ih ima i koliko su u tim gradovima dobile stranke sa hrvatskim predznakom. Jedino je veliki broj Hrvata Tuzle glasovao za SDP. To jeste ćinjenica. Ali opet, u postotcima, tu ih je i najviše ostalo od prijeratnog broja. U odtala dva nabrojana grada se većina iselila.
Ona aludira na "ogromnu" podršku koju hrvatski SDP ima na hrvatskim izborima od strane bh.Hrvata.
plain vanilla

#10966 Re: SDP

Post by plain vanilla »

ultima_palabra wrote:
Josip321 wrote:
plain vanilla wrote:
Ona aludira na "ogromnu" podršku koju hrvatski SDP ima na hrvatskim izborima od strane bh.Hrvata.

tacno tako, Skijas :thumbup:
ali Josip ima problem s bosanskim jezikom, ubuduce cu s njim na hrvatskom..da lakse razumije :D
Last edited by plain vanilla on 06/03/2012 11:24, edited 1 time in total.
madner

#10967 Re: SDP

Post by madner »

Skijaš wrote:
Josip321 wrote:posebno sada kada je se Zlaja nepotrebno kačio sa hrvatskim SDP-om.
A ja mislim da je prilično mlako reagovao. HNS je udruženje građana koje se pokušava predstaviti kao relevantan politički faktor. Ne smije se sa tako visokog nivoa stvarati otuđene centre moći koji djeluju van sistema.
Ne patimo svi od amnezije. 2001 i pokusaj izlaska iz sistema preko HNSa.
VjecitiStudent

#10968 Re: SDP

Post by VjecitiStudent »

Očigledno, načekaću se.
Sve cekam da neko ponudi alternativu za SDA i SBiH, jer SDP to ocito nije.
Ocigledno, nacekacu se.
kamen spoticanja

#10969 Re: SDP

matematika je jasna...dakle na zadnjim opstim izborima uz svu kampanju "hocemo promjene"...nvo kampanje na zlajin mlin...razhebanu situaciju u drzavi i avazovo cherecenje tihica...nevjerovatno veliku izlaznost biraca na izbore...razlika je izmedju crvenih i zelenih u globalu bila nekih 4,5%...
sad odbij ove sve faktore,dodaj gafove crvenih i trenutnu situaciju u drzavi i bice jos jasnije...
dakle vjerovatna koalicija sdp-sbb cak i prije izbora
Adriatic

#10970 Re: SDP

Post by Adriatic »

VjecitiStudent wrote:
Očigledno, načekaću se.
Ocigledno, nacekacu se.
Možda i nije alternativa ali nema ništa drugo na stolu.
kamen spoticanja

#10971 Re: SDP

Adriatic wrote:
VjecitiStudent wrote:
Očigledno, načekaću se.
Ocigledno, nacekacu se.
Možda i nije ali nema ništa drugo na stolu.
ama ima...sdp je alternativa...samo ne ovakva sdp jer ovakva ima razliku samo u jednom slovu(brkin citat) i to vjeciti pokusava da ti kaze
Josip321

#10972 Re: SDP

Post by Josip321 »

kamen spoticanja wrote: dakle vjerovatna koalicija sdp-sbb cak i prije izbora
Ukoliko to SBB uradi u roku od 10 godina će ih nestati. Ako im je sada išta potrebno to je da se isprofiliraju kao stranka. I da se distanciraju od svih onih koji imaju bilo kakve afere.
Sa SDP-om mogu poslije izbora. Do tada to ne smiju učiniti jer bi to bila pogreška već u samom startu.
Adriatic

#10973 Re: SDP

Post by Adriatic »

kamen spoticanja wrote:
Adriatic wrote:
Možda i nije ali nema ništa drugo na stolu.
ama ima...sdp je alternativa...samo ne ovakva sdp jer ovakva ima razliku samo u jednom slovu(brkin citat) i to vjeciti pokusava da ti kaze
Ovakva SDP je ipak osvojila ovoliko glasova.
Međutim, da li stanovništvo uopšte želi alternativu?
Pogotovo s obzirom na cijenu a ona je gubljenje pozicija i nezasluženih privilegija.
palamuda

#10974 Re: SDP

Post by palamuda »

kamen spoticanja wrote:matematika je jasna...dakle na zadnjim opstim izborima uz svu kampanju "hocemo promjene"...nvo kampanje na zlajin mlin...razhebanu situaciju u drzavi i avazovo cherecenje tihica...nevjerovatno veliku izlaznost biraca na izbore...razlika je izmedju crvenih i zelenih u globalu bila nekih 4,5%...
sad odbij ove sve faktore,dodaj gafove crvenih i trenutnu situaciju u drzavi i bice jos jasnije...
Matematika će još jasnija biti poslije lokalnih izbora koje će pomesti SDA iako mi nije drago, ta stranka ima infrastrukturu i birače koji ne dolaze na forum sa - x, finta je samo da ostali ne izađu na izbore što će biti slučaj nakon kompletnog razočarenja u SDP.
Fahro izuzev Kantona Sarajevo teško da bude imao rezultat koji će biti validan za neko koalranje, oni SDA čereče u novinama, a SDA njih čereči na terenu, pa tako njihove istaknute članove postavljaju sebi za savjetnike.
kamen spoticanja

#10975 Re: SDP

palamuda wrote:
kamen spoticanja wrote:matematika je jasna...dakle na zadnjim opstim izborima uz svu kampanju "hocemo promjene"...nvo kampanje na zlajin mlin...razhebanu situaciju u drzavi i avazovo cherecenje tihica...nevjerovatno veliku izlaznost biraca na izbore...razlika je izmedju crvenih i zelenih u globalu bila nekih 4,5%...
Matematika će još jasnija biti poslije lokalnih izbora koje će pomesti SDA iako mi nije drago, ta stranka ima infrastrukturu i birače koji ne dolaze na forum sa - x, finta je samo da ostali ne izađu na izbore što će biti slučaj nakon kompletnog razočarenja u SDP.
Fahro izuzev Kantona Sarajevo teško da bude imao rezultat koji će biti validan za neko koalranje, oni SDA čereče u novinama, a SDA njih čereči na terenu, pa tako njihove istaknute članove postavljaju sebi za savjetnike.
pa o tome pricam...izlaznost na izbore ispod 40 % znaci apsolutnu pobjedu SDA a ja vise ne vidim nacin na koji bi SDP mogao ponovo nagovorit birace da izadju na izbore
Post Reply