Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post Reply
155_mm

#10951 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by 155_mm »

spreca wrote:
155_mm wrote:uvijek sam se pitao zbog ceg kolinda od kako je na vlasti ne ispusta ni jednu priliku da bosnjake okarakterizira kao teroriste i opasnost za HR i citavu EU.

sad vec postaje jasnije. taj 'njemacki pakleni' plan nije od juce nego je doslo vrijeme za realizaciju istog.
Kolinda toliko prica (trabunja)o Bosni da je ne ispusta iz usta kao da je predsjenik Bosne a ne 'Rvatske
ma to je bilo ocigledno. samo razlog nije bio ocigledan. barem meni nije bio. sad polako postaje jasnije. onoliko pljuvanje po bosnjacima mora imati neki ozbiljan razlog. ali kad vidimo ovo pljuvanje po njemackoj i EU bosnje su jos dobro prosli.

problem je sto mi pojma nemamo o kakvim promjenama se radi. jedino znamo od susjeda izvora da se stvara gradjanska dzamahirija.
Alfons Kauders

#10952 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Alfons Kauders »

baxul wrote:da ali kome onda kmeče preko portala? ko je publika? sa kojim ciljem?
Pa narodu, da pripreme javnost.
baxul

#10953 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by baxul »

Alfons Kauders wrote:
baxul wrote:da ali kome onda kmeče preko portala? ko je publika? sa kojim ciljem?
tja al šta će onda? trasirat put nekoj novoj proruskoj politici HDZ-a? okrenut se ovoj novoj ruskoj stranci? ili je ovo jednostavno srdžba i plač za prolivenim mlijekom?
baxul

#10954 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by baxul »

msm vata faaaak proerdoanska kancelarkina politika u korist madafakin bošnjaka. vata fak?
Alfons Kauders

#10955 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Alfons Kauders »

155_mm wrote:
spreca wrote:
155_mm wrote:uvijek sam se pitao zbog ceg kolinda od kako je na vlasti ne ispusta ni jednu priliku da bosnjake okarakterizira kao teroriste i opasnost za HR i citavu EU.

sad vec postaje jasnije. taj 'njemacki pakleni' plan nije od juce nego je doslo vrijeme za realizaciju istog.
Kolinda toliko prica (trabunja)o Bosni da je ne ispusta iz usta kao da je predsjenik Bosne a ne 'Rvatske
ma to je bilo ocigledno. samo razlog nije bio ocigledan. barem meni nije bio. sad polako postaje jasnije. onoliko pljuvanje po bosnjacima mora imati neki ozbiljan razlog. ali kad vidimo ovo pljuvanje po njemackoj i EU bosnje su jos dobro prosli.

problem je sto mi pojma nemamo o kakvim promjenama se radi. jedino znamo od susjeda izvora da se stvara gradjanska dzamahirija.
Ma nikakve bitne promjene, samo tehnicka pitanja i harmonizacija s EU standardima, sto se vuce jos od one britansko-njemacke inicijative s kraja 2014. To i jeste problem, jer HDZ se vise ne moze pretvarati da je za EU, a iz godine u godinu blokirati procese. Srali su kad nisu bili u vlasti, pa im se trpilo, ali sad su na vlasti, samo sto misle da se EU mogu pretvarati da su opozicija kao svojim ovcama.

Zato je Hrvatska ovo i pustila u javnost, a ne Njemacka ili Sarajevo. Vala i bilo je vrijeme jer se ovdje radi o procesima unazad par godina, a problemi eskaliraju nakon izbora prosle godine. Hrvatska je time poslala poruku da je spremna ici na dalju radikalizaciju odnosa u BiH, odnosno na balvane o kojim pricam godinu dana.

Nadao sam se da nece, ali jebiga, u jednu ruku je i bolje za nas da su odabrali taj put. Zagreb je izabrao dosta rizicniji kurs no sto su Evropljani ocekivali. Odlucili su se ponovo pokusati ostvariti ciljeve u BiH politickim sredstvima, a kada su shvatili da za to vise nema vremena, odlucili su se za nesto vise od toga, nesto sto EU nije u interesu. :)
Alfons Kauders

#10956 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Alfons Kauders »

baxul wrote:
Alfons Kauders wrote:
tja al šta će onda? trasirat put nekoj novoj proruskoj politici HDZ-a? okrenut se ovoj novoj ruskoj stranci? ili je ovo jednostavno srdžba i plač za prolivenim mlijekom?
Nisam ni rekao da pripremaju javnost za novu politiku HDZ-a, jer nema nikakve nove politike. Narod pripremaju za posljedice te politike.
Novak20

#10957 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Novak20 »

Alfons Kauders wrote:
Novak20 wrote:Svi pričaju bajke samo se niko ne trudi da riješi problem.

Valjda se zacrtao neki politički kurs sa plitkim gazom pa se ne odustaje ni kad kamenje struže po trupu. Jako pametno za brodić krhke konstrukcije.
Problem se polako rjesava, samo ne bas na nacin koji su ocekivali.

Otuda i kmechanje. Ne zato sto zla Njemacka Hrvatskoj radi o glavi, vec zato sto je Zagreb ocekivao da ce Berlin raditi nama o glavi, po njihovom nalogu.

Tako su se precijenili i u januaru 1993, pa im zapad dao fore godinu i po dana. Krivo su procijenili i 2013/14, kada je Zagreb ocijenio da je BiH dovoljno slaba da se kroz par godina blokada moze ostvariti cilj, te da ce pridobiti saveznike unutar EU, koji bi bili dovedeni pred svrsen cin, jer bi se ZG potrudio da dokaze kako je BiH nemoguca i napravi novo stanje na terenu.

Smetao im Lagumdzija, pa su se potrudili da ga se rijese uz potporu saveznika iz EU i odredjenih bosnjackih stranaka. Smetale drzavne agencije, pa infiltrirali SIS-avce u OSA-u. Od 2014/15 im nista ne smeta, narocito nakon sto su se kutarisali i DF-a, racunajuci na Fahra i Bakira. I opet ne ide, pa ne ide... A godine prolaze i zapad gubi strpljenje, kao i 1994.

A 1994 se stvar nije rijesila s Mostarom, vec Zagrebom. :wink:
Pa kad malo bolje razmislim, svi konstitutivni i njihove političke "elite" kmeče. Neko ovom, neko onom. K'o mala balava djeca. Bitno je da se redom kmečanja i svađe ostaje na vlasti.

Ja od toga nemam ništa. Vjerovatno ni ti i velika većina pojedinaca u BiH. "Narodi" se možda i okoriste. Bijela kuga, egzodus, politička ucjena i kaskanje su budućnost ove države ako se nastavi po ovim šemama. Za mene ovde nema pobjednika, samo sam ja na gubitku.

Šta je rješenje ili moguća rješenja ? E o tome vrijedi otvoreno razgovarati, hladne glave.
Alfons Kauders

#10958 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Alfons Kauders »

Novak20 wrote:
Alfons Kauders wrote:
Novak20 wrote:Svi pričaju bajke samo se niko ne trudi da riješi problem.

Valjda se zacrtao neki politički kurs sa plitkim gazom pa se ne odustaje ni kad kamenje struže po trupu. Jako pametno za brodić krhke konstrukcije.
Problem se polako rjesava, samo ne bas na nacin koji su ocekivali.

Otuda i kmechanje. Ne zato sto zla Njemacka Hrvatskoj radi o glavi, vec zato sto je Zagreb ocekivao da ce Berlin raditi nama o glavi, po njihovom nalogu.

Tako su se precijenili i u januaru 1993, pa im zapad dao fore godinu i po dana. Krivo su procijenili i 2013/14, kada je Zagreb ocijenio da je BiH dovoljno slaba da se kroz par godina blokada moze ostvariti cilj, te da ce pridobiti saveznike unutar EU, koji bi bili dovedeni pred svrsen cin, jer bi se ZG potrudio da dokaze kako je BiH nemoguca i napravi novo stanje na terenu.

Smetao im Lagumdzija, pa su se potrudili da ga se rijese uz potporu saveznika iz EU i odredjenih bosnjackih stranaka. Smetale drzavne agencije, pa infiltrirali SIS-avce u OSA-u. Od 2014/15 im nista ne smeta, narocito nakon sto su se kutarisali i DF-a, racunajuci na Fahra i Bakira. I opet ne ide, pa ne ide... A godine prolaze i zapad gubi strpljenje, kao i 1994.

A 1994 se stvar nije rijesila s Mostarom, vec Zagrebom. :wink:
Pa kad malo bolje razmislim, svi konstitutivni i njihove političke "elite" kmeče. Neko ovom, neko onom. K'o mala balava djeca. Bitno je da se redom kmečanja i svađe ostaje na vlasti.

Ja od toga nemam ništa. Vjerovatno ni ti i velika većina pojedinaca u BiH. "Narodi" se možda i okoriste. Bijela kuga, egzodus, politička ucjena i kaskanje su budućnost ove države ako se nastavi po ovim šemama. Za mene ovde nema pobjednika, samo sam ja na gubitku.

Šta je rješenje ili moguća rješenja ? E o tome vrijedi otvoreno razgovarati, hladne glave.
Pa eto, to je rjesenje, i to pocinjemo gledati. Svi racunaju da ce ostati na vlasti jos koju deceniju, da uhljebe i unucad. Uz podrsku EU, to danas izgleda sasvim realno, jer je npr. jasno da 2018 na vlasti ostaju isti.

Problem je sto nece imati kim i cim vladati, jer narod masovno odlazi, a egzodus ce se dodatno ubrzati sad kad nam i sama EU nedvosmisleno govori da nismo dobrodosli, a da pri tome trebamo sacekati jos koju deceniju da se "lideri dogovore".

To je mali problem s rahat patnjom. Svi racunaju koliko jos godina i decenija mogu ovako izdrzati. U stvarnosti, faza rahat patnje je vec okoncana, jer se ispostavilo da narod ne moze izdrzati te nove decenije jebavanja u zdrav mozak. Tako da ovi mogu ostati na vlasti jos 100 godina, uz podrsku EU, ali bez naroda. :)
Novak20

#10959 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Novak20 »

Alfons Kauders wrote:
Novak20 wrote:

Pa eto, to je rjesenje, i to pocinjemo gledati. Svi racunaju da ce ostati na vlasti jos koju deceniju, da uhljebe i unucad. Uz podrsku EU, to danas izgleda sasvim realno, jer je npr. jasno da 2018 na vlasti ostaju isti.

Problem je sto nece imati kim i cim vladati, jer narod masovno odlazi, a egzodus ce se dodatno ubrzati sad kad nam i sama EU nedvosmisleno govori da nismo dobrodosli, a da pri tome trebamo sacekati jos koju deceniju da se "lideri dogovore".

To je mali problem s rahat patnjom. Svi racunaju koliko jos godina i decenija mogu ovako izdrzati. U stvarnosti, faza rahat patnje je vec okoncana, jer se ispostavilo da narod ne moze izdrzati te nove decenije jebavanja u zdrav mozak. Tako da ovi mogu ostati na vlasti jos 100 godina, uz podrsku EU, ali bez naroda. :)
:lol:

I "rahat patnja" je proces čije rezultate sada svi vide. Kome je normalno da se ovako nastavi dalje osim onima koji gledaju da za.ebu drugoga/druge i njihovim navijačima.

Gledam omladinu, svi umreženi i vuku jedan drugoga. Pametni, govore jezike. Programer sa tri godine fakulteta iz klupe ide na razgovor u tri jake zemlje EU i bira gdje će da radi. Pride ga u firmi drže kao malo vode na dlanu.

Nemamo pojma šta gubimo a političari uvijek mogu da uvezu podanike iz nesretnijih država od naše. Kako će se prilagoditi i ko će koga i koliko mijenjati, drugo je pitanje.
Hendrix

#10960 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hendrix »

Na ovom drugom forumu, poskok ovo ono...ima tema o Covicu i tu malo vidis kako ljudi u njega gledaju ko Boga, najjaci politicar, gromada, ovo ono...parodija, ali jbg takva je svijest vecine.

Par citata :)
Covjek sa karakterom, iako se to kod politicara rijetko srece, jednostavno pravi lider.
I naravno trn u oku onih koji bi jeftino trgovali hrvatskim interesima.
Ne bi trebao da prode dan, a da neko ne napise jednu odu, posvecenu Draganu Covicu.
Lider nad liderima, jednostavno prevelik za ove prostore.
Kada ovdje zavrsi svoju politicku karijeru, mislim i odgovorno to tvrdim idealan sljdeci generalni sekretar UN.
Ionako je vrijeme da Generalni sekretar bude konacno hrvat.
dobojlija81

#10961 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by dobojlija81 »

bezveze bez hafiza :D
Streptokok

#10962 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Streptokok »

dobojlija81 wrote:bezveze bez hafiza :D
Ja razmisljam da mu skupimo i kakav paket posaljemo dole u kamenjar. Jadnicku su sigurno ukinuli i primanja za vrijeme suspenzije na forumu. Jedina nada je da mu se ukaze gospa sa šoldima.
Mirza007

#10963 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Mirza007 »

Alfons Kauders wrote:
Novak20 wrote:Predsjedavajući Predsjedništva BiH Dragan Čović susreo se danas u Briselu s ministrom vanjskih poslova Kraljevine Belgije Didijerom Reyndersom

http://ba.n1info.com/a175124/Vijesti/Vi ... tanja.html

...Reynders je izrazio spremnost Kraljevine Belgije da prenese svoja iskustava BiH u mehanizmu koordinacije. To je posebno važno s obzirom da su dvije zemlje koncipirane na srodnim ustavnim načelima, što uslovljava veliki značaj njihove afirmacije i provedbe.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH je primijetio da s te strane BiH može mnogo naučiti i preuzeti brojna iskustva iz uspješnog procesa federalizacije Belgije, koja je provedena etapno, uz punu posvećenost, otvoren i dobronamjeran dijalog predstavnika ustavnih jezičnih zajednica u toj zemlji. U tom kontekstu slični procesi su poželjni i potrebni Bosni i Hercegovini, kako bi se do kraja demokratizovala i dosljedno organizovala, u skladu s vlastitim konsocijacijsko-federalističkim ustavnim načelima. ......
Pitanje.

Gdje se u nasem Ustavu pominje konsocijacija?
Nigdje ali to nije bitno. HZHB ovci bi birali samo ono sto im odgovara.
Nemam ja nista protiv da se kopira Belgijsko uredjenje. Ali ne od ovog stanja. Nego od onog od prije rata. Prvo da se poniste rezultati genocida I etnickog ciscenja. Znaci nema PC, nema HZHB pa da se sjedne za sto i prekopira Belgijsko uredjenje od A-Z. Ne samo ono sto jednima odgovara.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#10964 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by pici »

POBEDAAAAAAA!!!
HITNA PROCEDURA
Dom naroda PSBiH usvojio HNS-ov prijedlog izmjena Izbornog zakona
Afize ostaj ovdze ne idi u svaBiju :bih:
Point.

#10965 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Point. »

Hafize, mislimo na tebe! :mrgreen:
Lincoln-Burrows

#10966 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Lincoln-Burrows »

Treba proći zastupnički dom, za dom naroda se znalo da će proći.
Sad više nije ništa do Hrvata u parlamentu, blokirati mogu samo SDA,SDP i co.
512MB

#10967 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by 512MB »

Dakle na SDA je sad :)

Sta konkretno ako ovo padne u parlamentu?
Novak20

#10968 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Novak20 »

U normalnoj državi izmjene izbornog zakona morale bi ići redovnim putem koji podrazumijeva javne rasprave. Ovako je na pomolu nova slijepa ulica ali ne za vladajuću "elitu" nego za građane BiH.
zenit dozic

#10969 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by zenit dozic »

Lincoln-Burrows wrote:Treba proći zastupnički dom, za dom naroda se znalo da će proći.
Normalno da nece proci :-)
spreca

#10970 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by spreca »

Hendrix wrote:Na ovom drugom forumu, poskok ovo ono...ima tema o Covicu i tu malo vidis kako ljudi u njega gledaju ko Boga, najjaci politicar, gromada, ovo ono...parodija, ali jbg takva je svijest vecine.

Covjek sa karakterom, iako se to kod politicara rijetko srece, jednostavno pravi lider.
Ne bi trebao da prode dan, a da neko ne napise jednu odu, posvecenu Draganu Covicu.
Kada ovdje zavrsi svoju politicku karijeru, mislim i odgovorno to tvrdim idealan sljdeci generalni sekretar UN.
:lol: :lol: :lol: :lol: pa ja sam mislio da su najtuplji glasaci dodiga i bakira ali kad procitah ovo, usto sam i odo priznamje onim drugim glasacima :oops: :lol: :lol: :lol: .....izgleda u hercegovini su najpametniji magarci :lol: :lol: ......od adnas redovno idem na poskok da citam te glupe vicOve o Cirilu :lol: :lol:
GeeTnT

#10971 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by GeeTnT »

Hoce li to napokon Tompson zapjevati i u Skupstini UN-a?
Sanjarko

#10972 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Sanjarko »

Jbg nije ovo bezazleno. Onaj u domu naroda prijeti sa desavanjem naroda. Mislim mene ne raduje ali ne bi imo nista protiv da se desi pa da blokiramo dole mi Hercegovinu da nista ne mogu uvest preko nje u Bosnu pa da Hrvatska ostane bez oko 350 miliona eura svake godine u trgovini sa Boshnjacima, Bosancima. Znaci oni nama desavanje i blavane mi njima isto sa druge strane i da nista preko Hercegovine ne ide vise. Ovi se nak-rcili na rat. Kao da nije ni osjetilo toliko rat, sta je glad itd. Ja onako ne znam bas jesam li ratoboran itd. ali uvijek bi gledao da pod svaku cijenu izbjegnem rat, sukob, tucu. Imali su i pisao sam na demografiji hr forumu sta znam koliko zrtava, ranjenih i poginuli i opet bi to. 300.000 zrtava Bosna imala minimalno, ranjenih i poginulih, a tu nisam nikako ubrojao zrtve pljacke, silovanja, mucenja itd. Opet jos jednu turu hoce.
155_mm

#10973 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by 155_mm »

Lincoln-Burrows wrote:Treba proći zastupnički dom, za dom naroda se znalo da će proći.
nego da te pitam. vidis li ti u ovom slucaju glasanja nekakvo preglasavanje jednog naroda? ili po tebi nema nikakvog preglasavanja?
155_mm

#10974 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by 155_mm »

Hendrix wrote:Na ovom drugom forumu, poskok ovo ono...ima tema o Covicu i tu malo vidis kako ljudi u njega gledaju ko Boga, najjaci politicar, gromada, ovo ono...parodija, ali jbg takva je svijest vecine.

mene je strah ovakvih komentara. jer ovi vjeruju da erdogan odredjuje sta ce merkel da radi.
Lincoln-Burrows

#10975 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Lincoln-Burrows »

155_mm wrote:
nego da te pitam. vidis li ti u ovom slucaju glasanja nekakvo preglasavanje jednog naroda? ili po tebi nema nikakvog preglasavanja?
Preglasavanje postoji a vitalni nacionalni interes nije povrijeđen jer inače bi Bošnjaci ovo blokirali već u Domu naroda.
S tim da Bošnjaci u Zastupničkom domu imaju dodatnu zaštitu jer tamo uvijek mogu preglasati Hrvate.
Hrvati imaju samo Dom naroda + kantone kao neku zaštitu, te dvije stvari su im vitalni nacionalni interes.
Post Reply