Kupio bih nesto sa eBay-a

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
seoBIH

#10951 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by seoBIH »

30% dodadno na cijenu artikla. IDe na carinu 99% jer je veci paket.
adincebic

#10952 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by adincebic »

undefined007 wrote:http://www.ioffer.com/i/2015-new-nike-a ... =288420224

Htio bih kupiti ove tene, ako neko moze da mi odgovori ko se razumije u ovo (ja sam laik za carinu i PDV) koliko bi me sve izaslo sa PDV-om i carinom? Kakve su sanse da paket ne ode na carinu? :mrgreen:
Pa sve preko 50KM se carini, al cesto ne ode paket na carinu. Reci im nek ne ubacuju receipt.
moke_31

#10953 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by moke_31 »

Prije je bilo da se carine proizvodi iznad 100 KM. Otkad su spustili na 50?????

Sent from mTalk
seoBIH

#10954 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by seoBIH »

Drug, kada je bilo 100KM? :) Nemoj vjerovati rekla-kazala informacijama.
holowey

#10955 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by holowey »

moke_31 wrote:Prije je bilo da se carine proizvodi iznad 100 KM. Otkad su spustili na 50?????

Sent from mTalk
iznad 100 kad ti dodjes na granicu sa artiklom, a postom sto stize iznad 50...
Broly_the_Legend

#10956 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by Broly_the_Legend »

Kako da rijesim problem sa karticom?

Doado sam novu karticu na paypal preko one opcije add card. Kliknuo sam na opciju da mi se verifikuje kartica i izbacilo mi je onaj prozor da unesem neki kod.

Medjtim taj kod nije nikad stigo u banku niti mi je skinulo kes s kartice. Balans na paypalu je i dalje 1.95$ od prve kartice koju sam registrovao a koju vise ne koristim. Probam opet da kliknem na verify card i izbaci mi prozor da mi je skinulo nesto s kartice i sad opet cekam taj kod ( to sam probao prejucer ), ne znam ni hoce li doci. Banka mi radi do 1 pa cu otici do tad da provjerim da nije stigao. Na paypalu je i dalje balans isti nakon toga.

U notifikacijama mi stalno stoji ona napomena da unesem kod i kad kliknem na nju otvori mi onaj prozor da unesem kod. Sta da radim ako opet kod ne dodje?
moke_31

#10957 Re: RE: Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by moke_31 »

holowey wrote:
moke_31 wrote:Prije je bilo da se carine proizvodi iznad 100 KM. Otkad su spustili na 50?????

Sent from mTalk
iznad 100 kad ti dodjes na granicu sa artiklom, a postom sto stize iznad 50...
Nisam te baš skonto. Možeš li pojasniti razliku to pošta i cijena artikla!?

Svaki kupljeni artikal dođe poštom.

Sent from my E2303 using Tapatalk
moke_31

#10958 Re: RE: Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by moke_31 »

KvaziExpert wrote:Mislio je kad nosis sa sobom preko granice artikl koji si kupio u inostranstvu. Meni su u apoteci u srbiji rekli da je ta granica 200KM, pa su podijelili na dva racuna za mene i suprugu. Izgledali su mi kao da znaju sta pricaju. A ja sam na granici, za svaki slucaj rek'o: nothing to declare :gunjastajl:

I da, kupio sam na eBayu mali milion stvari izmedju 100 i 200 KM (rijetko i iznad), carinili su mi samo patike od 100EUR.
Hvala na objašnjenju. Inače, na granici je standardna "ništa za prijaviti", a sa robe se uredno potraju etikete i malo se izgužva [emoji1]

Sent from my E2303 using Tapatalk
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#10959 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by _BataZiv_0809 »

Raja situacija je slijedeca:

Narucim stvar 15 jula i vrlo brzo je poslata. Nakon skoro mjesec dana javlja mi se ljubazni prodavac i uz puno izvinjavanja na losem engleskom pita je li stiglo.

Velim nije.

Kaze ako nije stiglo do sada, onda je izgubljeno i poslacu novo. Sutradan kaze poslao. To je bilo 7-8 avgusta. Evo ga opet skoro mjesec dana proslo, stizu uveliko stvari narucene poslije toga, to jos ne dolazi.

Ponovo mu se javim, frajer se izvinjava, nudi da mi vrati pare dok ne stigne, kaze nije mu jasno sta se desava.

Eh sad ili je stvarno jeben maler da se dvaputa izgubi u transportu ili koristi neku žmlj postansku sluzbu.

Buduci da mi stvar zaista treba, a nema je kod drugih prodavaca, sta da radim?

On je voljan poslati i treci put, ali meni se fakat ne ceka ovoliko. Mogu li mu ponuditi da mu platim a da posalje nekim boljim postanskim servisom?

Ili je fakat bas (ogromna) slucajnost?

Nikad mi se nije ovo desilo, a godinama sam na ebayu.

Help :thumbup:
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#10960 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by Bobi »

Ne znam kolika je vrijednost robe ali trazi nek ti posalje sa TN, to ti izadje nekih 2 $ dodatno...svaki ce ti to uraditi samo mu uplatis 2 $.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#10961 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by _BataZiv_0809 »

Bobi wrote:Ne znam kolika je vrijednost robe ali trazi nek ti posalje sa TN, to ti izadje nekih 2 $ dodatno...svaki ce ti to uraditi samo mu uplatis 2 $.
Sta je TN?

(znam znam, lafo godinama na ebayu, a takvo pitanje :D )
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#10962 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by Bobi »

_BataZiv_0809 wrote:
Bobi wrote:Ne znam kolika je vrijednost robe ali trazi nek ti posalje sa TN, to ti izadje nekih 2 $ dodatno...svaki ce ti to uraditi samo mu uplatis 2 $.
Sta je TN?

(znam znam, lafo godinama na ebayu, a takvo pitanje :D )
Ti si ono pravnik..oprosteno ti je :D, ... tracking number
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#10963 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by _BataZiv_0809 »

Bobi wrote: Ti si ono pravnik..oprosteno ti je :D, ... tracking number
:D

Hvala brudiša :thumbup:
zlo zlo

#10964 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by zlo zlo »

_BataZiv_0809 wrote:Raja situacija je slijedeca:

Narucim stvar 15 jula i vrlo brzo je poslata. Nakon skoro mjesec dana javlja mi se ljubazni prodavac i uz puno izvinjavanja na losem engleskom pita je li stiglo.

Velim nije.

Kaze ako nije stiglo do sada, onda je izgubljeno i poslacu novo. Sutradan kaze poslao. To je bilo 7-8 avgusta. Evo ga opet skoro mjesec dana proslo, stizu uveliko stvari narucene poslije toga, to jos ne dolazi.

Ponovo mu se javim, frajer se izvinjava, nudi da mi vrati pare dok ne stigne, kaze nije mu jasno sta se desava.

Eh sad ili je stvarno jeben maler da se dvaputa izgubi u transportu ili koristi neku žmlj postansku sluzbu.

On je voljan poslati i treci put, ali meni se fakat ne ceka ovoliko. Mogu li mu ponuditi da mu platim a da posalje nekim boljim postanskim servisom?

Help :thumbup:

vjerovatno ti je poštar ko moj, ne nosi žute, od zadnjih 15 kom ,3 žuta. Danas je prijavljen :D

trebao jučer donijet pošiljku naručenu 25.08, danas provjeravali u pošti, i evo je tamo čude se :mrgreen: Tj ovu je trebao donijet kući, a nije ni žutog.
perfect_guy

#10965 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by perfect_guy »

da sad ne pregledavam sve ovo... nešto bezveze gledam garderobu i kontam, koliko se može vjerovati naznačenim veličinama? Ono u smislu da na kraju ne bude M kao mikro, ili u rangu 3XL. Dakle, da li su veličine "normalne"?
O'zone
Globalni moderator

#10966 Re: RE: Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by O'zone »

_BataZiv_0809 wrote:Raja situacija je slijedeca:

Velim nije.

Help [emoji106]
Imam isti problem. Čekam još 10 dana da vidim hoće li doći ova ponovno poslata pošiljka (od 2. Augusta) ako ne dođe tražit ću refund. Tako sam rekao i prodavači.

Poslato sa radnog mjesta...
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#10967 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by _BataZiv_0809 »

Imam jos jednu posiljku kojoj je danas zadnji dan "estimated delivery".

Mogu li traziti povrat ili? Nisam se sa prodavcem nikako cuo do sada?
quarterback

#10968 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by quarterback »

_BataZiv_0809 wrote:Imam jos jednu posiljku kojoj je danas zadnji dan "estimated delivery".

Mogu li traziti povrat ili? Nisam se sa prodavcem nikako cuo do sada?
mozes, ipak oni koji su od ranije na ebayu bi ti savjetovali da sacekas minimalno jos 15 tak dana...
quarterback

#10969 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by quarterback »

perfect_guy wrote:da sad ne pregledavam sve ovo... nešto bezveze gledam garderobu i kontam, koliko se može vjerovati naznačenim veličinama? Ono u smislu da na kraju ne bude M kao mikro, ili u rangu 3XL. Dakle, da li su veličine "normalne"?
ne moze se vjerovati, uvijek je gatanje i manje vise na sta naletis, cak i ako je naznacenou cm kolika je velicina rukava, nogavica i sl

ja sam od jednog tipa narucio 20 tak majica ali sam prije toga prvo narucio jednu pa probao da vidim da li mi moze

skuplje stvari ne bih nikada ovako narucio jer je prevelika sansa za zajeb
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#10970 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by _BataZiv_0809 »

quarterback wrote:
mozes, ipak oni koji su od ranije na ebayu bi ti savjetovali da sacekas minimalno jos 15 tak dana...
Aha, ma u medjuvremenu mi je ta stvar sto je narucena svakako postala viska, pa bih radije pare :D Znaci ako danaas ne dodje, sta sutra da klinkem ? :D
quarterback

#10971 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by quarterback »

_BataZiv_0809 wrote:
quarterback wrote:
Aha, ma u medjuvremenu mi je ta stvar sto je narucena svakako postala viska, pa bih radije pare :D Znaci ako danaas ne dodje, sta sutra da klinkem ? :D
to je do svakoga od nas, ma kako to glupo vecini ovdje zvucalo ja nikad ne klikam na prvu "nije doslo i vrati mi pare" jer vec i sada medju onima koji bi trebali slati u bh pronalazim one koji vise ne salju upravo radi takvih stvari, neko naruci, ne dodju mu za 15 dana i klika da mu se vrate pare ili jos gore stigne mu ali on klika da mu se vrate pare... jebiga nije niko budala, a nije ni posteno, ako postenih jos ima

ne zamjeri ali to sto to tebi ne treba je tvoj problem, ti si to narucio i posteno je sacekati da dodje, a hoces li sacekati - do tebe je

moja je praksa od kako sam se prijavio na ebay a ima tome malo vise godina (Member since: Oct-09-08 in Bosnia and Herzegovina) je da cekam zadnji datum od procjene + 30 dana prije nego se zalim
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#10972 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by _BataZiv_0809 »

quarterback wrote: to je do svakoga od nas, ma kako to glupo vecini ovdje zvucalo ja nikad ne klikam na prvu "nije doslo i vrati mi pare" jer vec i sada medju onima koji bi trebali slati u bh pronalazim one koji vise ne salju upravo radi takvih stvari, neko naruci, ne dodju mu za 15 dana i klika da mu se vrate pare ili jos gore stigne mu ali on klika da mu se vrate pare... jebiga nije niko budala, a nije ni posteno, ako postenih jos ima

ne zamjeri ali to sto to tebi ne treba je tvoj problem, ti si to narucio i posteno je sacekati da dodje, a hoces li sacekati - do tebe je

moja je praksa od kako sam se prijavio na ebay a ima tome malo vise godina (Member since: Oct-09-08 in Bosnia and Herzegovina) je da cekam zadnji datum od procjene + 30 dana prije nego se zalim
Jebiga drug cekam vise od mjesec dana, a platio sam isto tako posteno, kao sto i posteno cekam. I ne peglam covjeka.

I najvise zbog cekanja mi je stvar koja treba da dodje postala viska. Ne zanemari ni to, mislim ako vec pricamo o tim kategorijama.

I da stigne stvar, nakon povrata novca, vratio bih covjeku pare.
Capsicum

#10973 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by Capsicum »

Ma samo trazi povrat. Kao sto ima i medju nama kupcima nepostenih, ima i medju prodavcima, pa znaju slagat npr. da su ti poslali opet artikl, nakon sto se prvi put navodno izgubio. U tom ti prodje rok za zalbu. Najlaksa opcija je povrat novca, pa ako dodje, plati mu i rijeseno. Znaci samo koristis pravo koje ti ebay garantuje...
quarterback

#10974 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by quarterback »

_BataZiv_0809 wrote:
Jebiga drug cekam vise od mjesec dana, a platio sam isto tako posteno, kao sto i posteno cekam. I ne peglam covjeka.

I najvise zbog cekanja mi je stvar koja treba da dodje postala viska. Ne zanemari ni to, mislim ako vec pricamo o tim kategorijama.

I da stigne stvar, nakon povrata novca, vratio bih covjeku pare.
normalno je da item ide mjesec dana drug
quarterback

#10975 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by quarterback »

Capsicum wrote:Ma samo trazi povrat. Kao sto ima i medju nama kupcima nepostenih, ima i medju prodavcima, pa znaju slagat npr. da su ti poslali opet artikl, nakon sto se prvi put navodno izgubio. U tom ti prodje rok za zalbu. Najlaksa opcija je povrat novca, pa ako dodje, plati mu i rijeseno. Znaci samo koristis pravo koje ti ebay garantuje...
180 dana je rok za zalbu kod paypala :?
kako mislis - zali se da ti neprodje rok za zalbu? 6 mjeseci ?!

boze sacuvaj pa zao mi je sto sam ikada napisao onoliko uspustvo za paypal i ebay...
da mi se kako iskljuciti sa ove grupe
Last edited by quarterback on 05/09/2016 14:17, edited 2 times in total.
Post Reply