Referendum(i) u RS-u

Locked
bh.tornjak

#10951 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by bh.tornjak »

Banksy wrote:
emmir1 wrote:
Hapšenje Dodika vrlo lako može dovesti do eskalacije.

Jasno da će on sve to predstaviti kako ga hapsi muslimanski sud i kako je to udar na RS

On ima policiju pod kontrolom i tu će biti otpora i mrtvih glava.

Jedina opcija jeste da u hapšenju učestvuju snage Eufora i Zapad.
Neće dovesti ni do kakvih eskalacija, to je Miletov spin i pokušaj zaštite od eventualnih hapšenja. Taman briga prosječnog banjalučkog (ili kojegveć) Srbina za Mileta, pa naštimana izlaznost je pokazatelj koliko im je stalo.

Nema svu policiju i neće biti mrtvih glava. I ne vjerujem da je bilo ko, ma kakao dobro bio plaćen, danas spreman poginuti za lopovluk Mileta Dodika.

Da, to je istina.

upravo tako.....nisu ni svi policajci glupi :D

posle Mila valja opet biti policajac ili ne biti pa na nekom stovaristu zaradjivati za zivot
PM72

#10952 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by PM72 »

Prije desetak dana sam napisao da će biti referendum i da će poslije njega samo svanuti novi dan.Tresla se gora - rodio se miš.Čitava istočna Bosna je jučer bila iseljena u Federaciju,šatro u posjet familiji.Od povratnika nije ostalo ni 10% i to samo oni koji nisu mogli ostaviti stoku.Toliko o spremnosti naroda na neki sukob i šta znači ta psihoza i prepadanje.
155_mm

#10953 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by 155_mm »

muzicar_iz_parka wrote:Ček malo, kako na 1.2 miliona popisanih u milinom vilajetu može biti 1.2 milona na glasačkom spisku?
Nema maloljetnih?
Još kad se odbiju oni koji nisu tu a popisani su ili imaju CIPS isprave i urednu prijavu, čisto sumnjam da tamo ima više od 750 000 do 800 000 sa glasačkim pravom.

Opet izašlo je onoliko koliko gazda Mile napiše.
i mene zanima sta je to natjeralo srpske vodje da izadju u javnost sa ovakvom katastrofalnom izlaznoscu.

pitam se sta zvuci bolje. da je onih 600.000 izaslih 51% ili da je to 80-90% prisutnog srpskog stanovnistva u mickinom vilajetu.

racunica je jasna. sa ovom izlaznoscu od 51% srba ima u er esu 1.000.000 sa izlaznoscu 80% ima ih tek 720.000. ovo su rezultati ako uzmemo da je procenat nesrba nekih 20%.

ja ipak vjerujem da izlaznost nije bila ispod 80% cjelokupnog srpskog stanovnistva. jednostavno propaganda je vrsila toliki pritisak da se skoro niko ne bi usudio da ostane kuci.
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#10954 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by KatarinaKosaca »

PM72 wrote:Prije desetak dana sam napisao da će biti referendum i da će poslije njega samo svanuti novi dan.Tresla se gora - rodio se miš.Čitava istočna Bosna je jučer bila iseljena u Federaciju,šatro u posjet familiji.Od povratnika nije ostalo ni 10% i to samo oni koji nisu mogli ostaviti stoku.Toliko o spremnosti naroda na neki sukob i šta znači ta psihoza i prepadanje.
Ne radi se o spremnosti naroda, nego malobrojnosti. To sto govoris je zastrasujuce. Da su povratnici presli u Federaciju i to i te kako govori o spremnosti jednog naroda da opet napadne.
radostan dan

#10955 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by radostan dan »

jazzer wrote:
radostan dan wrote:
daddy-kool wrote:

Počeo je raspad države prema ratu.
nije počeo, niti će početi.
To ti onako, samo da ispadnes kao mudar ili
imas neke pokazatelje za tu tvrdnju?
jok, volim ovako kockarski da bacim neku tvrdnju na javno, pa da je (a i sebe) izložim provjeri vremena i sudu javnosti...nije me dosad išlo loše.
osnovne premise za ovakav staV - nema promjena granica, i nema refereenduma o samostalnosti. a između toga ima svega.
PM72

#10956 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by PM72 »

KatarinaKosaca wrote:
PM72 wrote:Prije desetak dana sam napisao da će biti referendum i da će poslije njega samo svanuti novi dan.Tresla se gora - rodio se miš.Čitava istočna Bosna je jučer bila iseljena u Federaciju,šatro u posjet familiji.Od povratnika nije ostalo ni 10% i to samo oni koji nisu mogli ostaviti stoku.Toliko o spremnosti naroda na neki sukob i šta znači ta psihoza i prepadanje.
Ne radi se o spremnosti naroda, nego malobrojnosti. To sto govoris je zastrasujuce. Da su povratnici presli u Federaciju i to i te kako govori o spremnosti jednog naroda da opet napadne.
To ti je živa istina i svjedok sam strahu i nelagodi kod ljudi.Sve radi podizanja tenzija i mlaćenja gloginja tuđim ....niko od komšija Srba nije vršio pritisak niti nekoga prepadao ali ljudi prate medije i vijesti.A pošto su Bošnje ionako odustale od povratka jer više vole sarajevski asfalt...šta da ti kažem.Vrlo mučna i ružna atmosfera.
Budjav_lebac

#10957 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Budjav_lebac »

KatarinaKosaca wrote:
Logicno da ce sacuvati glavu, mada im zamjeram sto u mnogim 100 % bosnjackim mjestima gdje zivi dobar broj Bosnjaka nisu nisu stavili katanac na biracka mjesta kao sto je to uradila ona saka deda i nana u Fazlagica Kuli.
KatarinaKosaca

#10958 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by KatarinaKosaca »

PM72 wrote: To ti je živa istina i svjedok sam strahu i nelagodi kod ljudi.Sve radi podizanja tenzija i mlaćenja gloginja tuđim ....niko od komšija Srba nije vršio pritisak niti nekoga prepadao ali ljudi prate medije i vijesti.A pošto su Bošnje ionako odustale od povratka jer više vole sarajevski asfalt...šta da ti kažem.Vrlo mučna i ružna atmosfera.
Krivac za to ima ime i prezime. Dodik i njegovi sljedbenici. Utoliko je svakp potcjenjivanje situacije krajnje infantilno.
155_mm

#10959 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by 155_mm »

Budjav_lebac wrote:
KatarinaKosaca wrote:
Logicno da ce sacuvati glavu, mada im zamjeram sto u mnogim 100 % bosnjackim mjestima gdje zivi dobar broj Bosnjaka nisu nisu stavili katanac na biracka mjesta kao sto je to uradila ona saka deda i nana u Fazlagica Kuli.
zamjeras? lako je tudjim gloginje mlatiti. da ljudi rizikuju glavu samo da se tebi ne zamjere.
:-)
daddy-kool

#10960 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by daddy-kool »

Referendum se održao i došao je novi dan, istina. Međutim nije istina da se ništa nije desilo. Desilo se da je prekršena direktna naredba US BiH o suspendovanju referenduma, a sada ćemo vidjeti da li će biti odgovarajućih kazni za organizatore. Ovo je pljuvanje u lice državi, kakvoj takvoj ali našoj dejtonskoj BiH, otvoreno i drsko kršenje sudskih naredbi. To već nije šala. Možda narod nema osjećaja šta ustavni sudovi u svijetu predstavljaju, ali skoro je Inzko opisao da je ustavni sud u Austriji naredio ponavljanje izbora, a sjetićemo se i pobjede GW Busha 2000, koju je takođe SCOTUS presudio. Mislim da je i Inzko već izrekao termin "pravna secesija", i da je u biti to taj referendum.

U prethodnom postu sam malo dramatično najavio početak raspada države, ali on je daleko onoliko koliko bude sankcionisano provođenje ovog referenduma. A to ako će se desiti, mora se desiti ubrzo.

A pesimista sam da će išta biti.

@alfons je to već dobro opisao: slijed pravnih događaja i posljedica, a to će da prati i ekonomija i politika.

To što su se ljudi prepali i došli u posjetu FBiH je dobra vježba. I treba da se sklone.
Last edited by daddy-kool on 26/09/2016 14:25, edited 1 time in total.
PM72

#10961 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by PM72 »

Njima valja dalje živit.Fino je izdaleka reći zamjerio bih ovo ili ono.Oni moraju živjeti u miru sa komšijama ili ih nema.To morate shvatiti.
klixo

#10962 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by klixo »

nixon69 wrote:
A_A_AKCIJA wrote:kada su tu Sud i Tužilaštvo. Sud rekao da je ilegelan referendum, a Tužilaštvo treba da podigne optužnice.
Američki stručnjak za politiku Balkana i pitanja bezbjednosti Gordon Bardoš ocijenio je da nije nikakvo iznenađenje da BiH po glavi stanovnika ima više džihadista, nego bilo koja druga zemlja u Evropi, ali da međunarodi zvaničnici očigledno misle da je datum nekog praznika važnija prijetnja od terorističke "Islamske države" ili Al kaide. Bardoš u tekstu za beogradsku "Politiku" navodi da je u BiH prisutan sistem pravosuđa kao za vrijeme Otomanske imperije, kada je vladalo pravilo "kadija te tuži, kadija ti sudi". Bardoš, koji je predsjednik SEEREKON-a, konsultantske kompanije za politički i strateški rizik, specijalizovane za jugoistočnu Evropu, navodi da je danas javna tajna da SDA, partija bivšeg islamističkog predsjednika BiH Alije Izetbegovića, kontroliše Tužilaštvo BiH i, uopšte, sudski sistem. On ističe da je teško shvatiti da međunarodni predstavnici pristaju na to da SDA ima takvu kontrolu nad pravosudnim sistemom u BiH, pogotovo ako se uzme u obzir da su američki zvaničnici prije 15 godina, neposredno poslije napada na Njujork i Vašington, prijetili da će proglasiti SDA terorističkom zbog širokih veza Alije Izetbegovića sa poznatim međunarodnim teroristima. Bardoš naglašava da u svemu ovome evropski zvaničnici sporo uočavaju bezbjednosne rizike za svoje zemlje, te podsjeća da su od 2000. do 2004. godine sarajevske vlasti odbile čak 40 pokušaja Haškog tužilaštva da im se dostavi dokumentacija o odredu "El mudžahedin". Podsjećajući da Ustavni sud BiH stalno potvrđuje prijedloge visokog predstavnika, Bardoš je ocijenio da međunarodni zvaničnici uz tri strana i dvoje bošnjačkih sudija, implementiraju političku agendu stvaranja centralizovane, unitarne države. On je istakao da sadašnji problemi samo potvrđuju istorijsku sliku pravde u BiH, koja se ilustruje poslovicom "kadija te tuži, kadija ti sudi" te podsjetio na tekst istoričara Noela Malkolma da su u otomanskom sistemu hrišćani tretirani kao građani drugog reda i da nije bilo dopušteno svjedočenje hrišćanina protiv muslimana. Bardoš dodaje da je austro-njemačka politika na Balkanu nastavila po pravilima Otomanske imperije i sa "kultom muslimanskog prvenstva" u BiH, a da je slično primjenjivao i Hitler u onome što je označeno kao "pozitivna muslimanska politika" sve s ciljem pridobijanja simpatija muslimanskog svijeta. "Nažalost, danas se mali broj međunarodnih zvaničnika pita da li je zaista moguće stvoriti stabilnu BiH na osnovu nasilne međunarodne implementacije programa jednog naroda u BiH ili je bolje insistirati na istinskoj saradnji i kompromisu", kaže Bardoš. On ističe da ovako naglašeno pristrasna politika samo blokira nezavisno pravosuđe, koje je neophodno za istinsko pomirenje i da vlasti BiH ne uspijevaju da izgrade pravni sistem koji bi uživao povjerenje svih građana BiH. Govoreći o apsurdu pravosuđa u BiH, Bardoš pominje primjer pokušaja ubistva premijera Srbije Aleksandra Vučića u Srebrenici, te dodaje da je to događaj bez presedana u skorijoj diplomatskoj istoriji da jedna država odbija da goni počinioce pokušaja javnog linča premijera druge susjedne države.
Sta reci osim... Srbi.
155_mm

#10963 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by 155_mm »

samo kasnite sa informacijom. pa zar incko nije davno pozvao izbjegle srbe u srbiju i bosnjake u pederaciju da se vrate u svoje domove.

vi niste izgleda ni svjesni stampeda stanovnistva cim padne prvi balvan. moja slobodna procjena je 500.000 u prvih 7 dana.
DonieBrasco

#10964 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by DonieBrasco »

Budjav_lebac

#10965 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Budjav_lebac »

155_mm wrote:
zamjeras? lako je tudjim gloginje mlatiti. da ljudi rizikuju glavu samo da se tebi ne zamjere.
:-)
Nije to nikakav rizik. Vidio si kako cetalji popustise u Fazlagica Kuli jer znaju stvarnu vrijednost referenduma, odnosno da to nije vrijedno nikakvih incidenata zbog obicne ankete. Imao sam i ja sinoc jednog povratnika u svojoj kuci koji je dosao iz straha mada se na kraju nista od onoga sto je on pricao nije desilo. Nemaju cetalji ni ljudstva, ni tehnicke podrske, ali ni muda.
Zgoljo

#10966 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Zgoljo »

PM72 wrote:Njima valja dalje živit.Fino je izdaleka reći zamjerio bih ovo ili ono.Oni moraju živjeti u miru sa komšijama ili ih nema.To morate shvatiti.
Jel se vama ovaj predstavlja kao "normalan" i "patriota"?

Slusaj frende,polaganije malo sa tim koga ili ima ili nema.
Ne trci pred rudu i ne prijeti,prijetnji takvih kao sto si ti se niko ne boji.
seldzuk

#10967 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by seldzuk »

Čija je ova Z1? Vesna Škare-Ožbolt i onaj brkati vetaran iz Hrvatske pričaju o referendumu.
mO k3

#10968 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by mO k3 »

Zgoljo wrote:
PM72 wrote:Njima valja dalje živit.Fino je izdaleka reći zamjerio bih ovo ili ono.Oni moraju živjeti u miru sa komšijama ili ih nema.To morate shvatiti.

Ne treba mu zamjeriti mislim da i nezna nekada sta piše
seln

#10969 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by seln »

radostan dan wrote: osnovne premise za ovakav staV - nema promjena granica, i nema refereenduma o samostalnosti. a između toga ima svega.
...pa makar to "sve" bila opsezna redarstvana akcija, koja ce pomesti politicku scenu u genocidnom brlogu.
Zgoljo

#10970 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Zgoljo »

Sta sam ono hotio reci,ja,ovo je poenta.Ne smije se ni pokoju cijenu dozvoliti da ovo prodje sa,pojeo vuk magarca.Znaci konstantan pritisak da se odgovorni sumski razbojnici odgovarajuce sankcioniraju.
U slucaju da izostane vrlo skoro podizanje optuznice hitno smjeniti sve tuzioce drzavnog tuzilastva,pa nek oni kod svojih najmilijih dobijaju astronomske plate za nista.
Dalje,medjunarodnom faktoru jasno staviti do znanja da u slucaju izostanka radnji koje oni moraju uraditi slijedi jos par referenduma sa patriotske strane i da preuzmu odgovornost za sve sto ce se dalje desavati.

I ne zanimaju me nikakve izolacije,pritisci,ignorisanja,zamrzavanja racuna,samo hapsenja,jedina adekvatna sankcija jesu hapsenja.

Ako se neko boji reakcije sumskih razbojnika neka mene ovlaste da izvrsim hapsenja,samo neka mi pripreme 10 specijalaca Sipe i odgovarajucu logistiku.To cu uraditi potpuno besplatno,bez ikakve nadoknade.
DonieBrasco

#10971 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by DonieBrasco »

bh.tornjak wrote:
Banksy wrote:
emmir1 wrote:
Hapšenje Dodika vrlo lako može dovesti do eskalacije.

Jasno da će on sve to predstaviti kako ga hapsi muslimanski sud i kako je to udar na RS

On ima policiju pod kontrolom i tu će biti otpora i mrtvih glava.

Jedina opcija jeste da u hapšenju učestvuju snage Eufora i Zapad.
Neće dovesti ni do kakvih eskalacija, to je Miletov spin i pokušaj zaštite od eventualnih hapšenja. Taman briga prosječnog banjalučkog (ili kojegveć) Srbina za Mileta, pa naštimana izlaznost je pokazatelj koliko im je stalo.

Nema svu policiju i neće biti mrtvih glava. I ne vjerujem da je bilo ko, ma kakao dobro bio plaćen, danas spreman poginuti za lopovluk Mileta Dodika.

Da, to je istina.

upravo tako.....nisu ni svi policajci glupi :D

posle Mila valja opet biti policajac ili ne biti pa na nekom stovaristu zaradjivati za zivot
Ja bih na to vase dodao da bi secer na tortu bio da Srbija pokusala nesto sa vojskom ili specjalnim jedinicama, tek bi onda svijet vidio da su isti oni iz 90-ih tj. da je glavna kuhinja u Beogradu.

Daj Boze da ovo bude prekretnica za BIH, sve dobre ljude koji zive u njoj bez obzira na vjeru i naciju.
video

#10972 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by video »

i onda ovaj puškomitraljez kae, razgulili u pederaciju - pa sta treba?
Jednom je baka u drenjke i sipurke isla :wink:
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#10973 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Chmoljo »

Banned user for reason “kršenje pravila foruma”
» Altair_SA, Ludzak , TLR

mjesec
KatarinaKosaca

#10974 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by KatarinaKosaca »

dogtag wrote:Mislim da MZ sada neće poduzimati nikakve korake dok se ne završe izbori jer bi mu omogućili laganu pobjedu njemu i njegovoj stranci!!! Poslje izbora slijedi prava akcija! :izet:
I ja tako mislim. Ili se bar nadam
PM72

#10975 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by PM72 »

Zgoljo wrote:

Ti si polupao lončiće.Ko kome prijeti? Uprati malo bolje ko i šta piše.
Locked