nije ti loša ideja..flexibila wrote:Eto ti prilike, put pod noge i roknes ga i sve sevape pofatas.registrator2013 wrote:dva mafijaša ispred džamije koju su sagradili , ali takva džamija probašarovim i proruskinm sekularistima na forumu vjerovatno u ovom slučaju ne smeta..asurbanipal wrote:Negdje sam pročitao da u Siriju dolazi odred "ruskih" Čečena, navodno da se bore protiv "pobunjenika". Također, Kadyrov je nedavno poručio Čečenima koji se bore na strani "pobunjenika", da im je bolje da se ne vraćaju u Čečeniju, jer im prijeti smrtna kazna.
Još ranije, čečenski predsjednik Ramzan Kadyrov rekao je da sirijski konflikt nema ništa sa “svetim ratom”, nego da je to prije akcija planirana od strane pojedinih zemalja u cilju promjene sirijskog režima na čijem je čelu predsjednik Bašar Al Assad.
Glas Rusije prenio je riječi Kadyrova: "Nije nikakva tajna da takozvana opozicija u Siriji djeluje pod vođstvom stranih specijalnih službi. Niko to i ne pokušava da sakrije. Prirodno, mladi ljudi koji u Siriju dolaze iz Rusije su samo jedna poslastica za njih. Neko pokušava da ih regrutuje. I niko ne može biti siguran da takvo regrutovanje jednom neće biti usmjereno i protiv Rusije." Dodao je da "ne postoji “sveti rat” u Siriji. Postoji samo jedno djelovanje koje je očito vođeno od strane vanjskih sila u cilju smjenjivanja režima, rušenja zemlje i uništavanja njenih oružanih snaga."
Sabahajrullah![]()
![]()
inače džamija koja je sagradjena kao pokušaj zamazivanja očiju čečenskom narodu nad kojem su izvršeni brojni zločini..
a onda vrh licemjerstva :Negdje sam pročitao da u Siriju dolazi odred "ruskih" Čečena, navodno da se bore protiv "pobunjenika"
Također, Kadyrov je nedavno poručio Čečenima koji se bore na strani "pobunjenika", da im je bolje da se ne vraćaju u Čečeniju, jer im prijeti smrtna kazna.![]()
![]()
dakle frajer šalje svoje pudlice Bašaru u ispomoć a javno poručuje kako treba sve koji se vrate iz Sirije ( a koji su se borili na strani revolucionara) pobiti...
fakat ako se ko u Čečeniji nadje da rokne ovog hašišara i mafijaša Kadirova osevapit će se više nego da ode u Siriju u džihad..
Sirija
-
registrator2013
#10951 Re: Sirija
- Co0l
#10952 Re: Sirija
Nisam sam 'postovalac Nusra demokratije' ali nema se cega u ovom slucaju gnusati jer taj objekat ne sluzi kao bolnica nego kao vojna utvrda.Ali eto,posto ti ocito vjerujes da je to ustvari jos uvijek bolnica koju pobunjenici napadaju dok se unutra jos uvijek vrse hirurske operacije ili mozda zene poradjaju,demonstriraj nam onda tu principijelnost i gnusaj se sto su asadisti u takav objekat smjestili vojsku.Nemoj sad da te optuzi neko za duple arsine.MMM1977 wrote:Kako to da niko od poštovalaca Nusra demokratije nije izrazio svoje gnušanje zbog napada pobunjenika na ovu bolnicu? Kada SAA roka po objektima gdje se kriju pobunjenici onda je to masakr, režimsko ugnjetavanje, uglavnom sve negativno dok u ovom slučaju to slave kao uspjeh. Dupli arsini?
Sent from my HTC One using Tapatalk
-
sarajevoxxxx
#10953 Re: Sirija
Haleb, Bab El Hadid: Tragovi razaranja nakon jutrošnjeg bombardovanja ovog kvarta sa Asadovim buradima eksploziva:
Last edited by sarajevoxxxx on 10/12/2013 13:12, edited 1 time in total.
- Co0l
#10954 Re: Sirija
Zato sto to vise nije SAA,osim po imenu.RodneyMcKay wrote:Molim te objasni mi zasto pišeš tzv. ispred SAA?Co0l wrote:Tamo ranjenika i bolesnika moze biti jedino od ovih zadnjih borbi,ne sluzi taj objekat svojoj svrsi jos od kako ga je tzv. SAA zauzela.Soslan wrote:@sarajevoxxx
Koji je cilj "revolucionara" u vezi ove bolnice Kindi ? Oslobađanje zatočenih ranjenika, bolesnika i osoblja bolnice ili su krenuli u renoviranje bolnice (grubi radovi) ?
-
sarajevoxxxx
#10955 Re: Sirija
FSA zauzela vojni punkt El-Burdž ve El-Šerike u istočnom dijelu Hame !
-
sarajevoxxxx
#10956 Re: Sirija
Od jutros 4 zračna udara na Homs:
-
sarajevoxxxx
#10957 Re: Sirija
Pukovnik Halid Muhamed El-Habus:
''Govorim u svoje ime i ime vojnog vijeća u Damasku i okolini, i u ime svih prebjeglih oficira (koji se smatraju sunitima) unutar i van Sirije, a naročito u ime oficira i komandanata brigada i bataljona, i borbenih grupa na prvim linijama koji se bore protiv okorjelog diktatora Bešara...Neka svi znaju, bez izuzetka, i vjernici i sekularisti: mi smo muslimani, vjernici, islam i iman smo naslijedili od naših majki i naših očeva, a naša svijest i učenje islama se zasniva na Kur'anu našeg Gospodara, kao i naša kultura, i islamska ideja.Ekstremisti, pokvarenjaci, atesiti, i bezbožnici, nevjernici i oni koji druge proglašavaju nevjernicima (tekfirlije) neka svi znaju: da se iskreno i radi Allaha borimo za islam koliko god možemo.Naša etika je islamska, svima želimo dobro, nastojimo biti iskreni, povjerljivi, pravedni. Da se pridržavamo Božijih naredbi i klonimo zabrana, širka, pretjerivanja u vjeri, izdaje, i laži. Sebi smo zabranili ono što je Bog zabranio.
- Možda je naše tumačenje i spoznaja o islamu bolja od onih koji sebe nazivaju ''islamistima'', a nemaju ni djelić islamske etike u svom ponašanju.Mi ćemo i dalje nastaviti raditi onoliko koliko nam je Bog dao, zbog naše vjere, domovine, i našeg cijelog naroda. Ne razlikujemo muslimane od kršćana, a i svi pripadnici drugih sekti i pravaca u vjeri su sigurni. Nastavit ćemo se boriti protiv diktatora, ma koje vjere, sekte ili ubjeđenja bio.
- Ovo je naša poruka našim porodicama u Siriji i van nje, onaj ko želi da je prihvati, neka mu je sa srećom.Onaj koga se ne tiče i koje odbije, ni nas to ne zabrinjava.Mi se samo i isključivo uzdamo, i oslanjamo na dragog Boga Jedinog i Svemogućeg. On je naš zaštitnik i naš pomagač, a divan li je on zaštitnik i pomagač''.
Pukovnik, Halid Muhamed El-Habus
Komandant vojnog vijeća za Damask i okolinu

https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... =1&theater
''Govorim u svoje ime i ime vojnog vijeća u Damasku i okolini, i u ime svih prebjeglih oficira (koji se smatraju sunitima) unutar i van Sirije, a naročito u ime oficira i komandanata brigada i bataljona, i borbenih grupa na prvim linijama koji se bore protiv okorjelog diktatora Bešara...Neka svi znaju, bez izuzetka, i vjernici i sekularisti: mi smo muslimani, vjernici, islam i iman smo naslijedili od naših majki i naših očeva, a naša svijest i učenje islama se zasniva na Kur'anu našeg Gospodara, kao i naša kultura, i islamska ideja.Ekstremisti, pokvarenjaci, atesiti, i bezbožnici, nevjernici i oni koji druge proglašavaju nevjernicima (tekfirlije) neka svi znaju: da se iskreno i radi Allaha borimo za islam koliko god možemo.Naša etika je islamska, svima želimo dobro, nastojimo biti iskreni, povjerljivi, pravedni. Da se pridržavamo Božijih naredbi i klonimo zabrana, širka, pretjerivanja u vjeri, izdaje, i laži. Sebi smo zabranili ono što je Bog zabranio.
- Možda je naše tumačenje i spoznaja o islamu bolja od onih koji sebe nazivaju ''islamistima'', a nemaju ni djelić islamske etike u svom ponašanju.Mi ćemo i dalje nastaviti raditi onoliko koliko nam je Bog dao, zbog naše vjere, domovine, i našeg cijelog naroda. Ne razlikujemo muslimane od kršćana, a i svi pripadnici drugih sekti i pravaca u vjeri su sigurni. Nastavit ćemo se boriti protiv diktatora, ma koje vjere, sekte ili ubjeđenja bio.
- Ovo je naša poruka našim porodicama u Siriji i van nje, onaj ko želi da je prihvati, neka mu je sa srećom.Onaj koga se ne tiče i koje odbije, ni nas to ne zabrinjava.Mi se samo i isključivo uzdamo, i oslanjamo na dragog Boga Jedinog i Svemogućeg. On je naš zaštitnik i naš pomagač, a divan li je on zaštitnik i pomagač''.
Pukovnik, Halid Muhamed El-Habus
Komandant vojnog vijeća za Damask i okolinu

https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... =1&theater
Last edited by sarajevoxxxx on 10/12/2013 15:03, edited 2 times in total.
- arman1
- Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
- Vozim: šta klepim
- Horoskop: BOG
#10958 Re: Sirija
Jadnik. Ne hebe ga niko ni 5%.
- Co0l
#10959 Re: Sirija
Bradonja i terorist.
-
udrch
#10960 Re: Sirija
to se zove iskustvo iz borbe za odbranu Qusajra..u onom jednom pogotku nakon što je ispaljen projektil vojnici idu u pravcu oklopnjaka, vjerovatno su i oni zaginuli..biberko wrote:Ovi ih skidaju ko glinene golubove. Ja vojske i govana.
http://www.liveleak.com/view?i=09d_1386619891
imaš li ti info za Kindi bolnicu..ja sam našao podatak da su ovi obustavili operacije i čekaju da se predaju..kažu da su zauzeli sve vitalne objekte i da ovi unutar glavnog objekta nemaju mogućnost ni za hranu niti grijanje..ovaj jedan komadant je najavio da će čekati predaju u koju je uvjeren s obzirom da su velike hladnoće u Alepu..ne želi da rizikuje živote svojih boraca koje želi sačuvati za napad na zatvor na koji idu odmah poslije predaje bolnice..
-
sarajevoxxxx
#10961 Re: Sirija
Revolucionari su danas u saradnji sa Crvenim polumjesecom uklonili 9 leševa koji su se nalazili blizu parka u kvartu Sejfu Ed-Devleh u Halebu. Radi se o poginulim građanima Haleba čiji se leševi u parku nalaze više od godinu i pol dana, a koje je pokosio režimski snajperista. Među leševima koja su sklonjena bili su i dijete, dvije žene, i dva starija čovjeka.
- arman1
#10963 Re: Sirija
Više mi izgleda kao očajnik.Co0l wrote:Bradonja i terorist.
-
sarajevoxxxx
#10964 Re: Sirija
Istočna Guta: Još jedan neuspio režimski pokušaj probijanja linija na vojnom punktu En-Nur u Melihi !
- Snage sirijske opozicije se odbile još jedan u nizu napada na ovo uporište, koje režim danima pokušava zauzei
- Snage sirijske opozicije se odbile još jedan u nizu napada na ovo uporište, koje režim danima pokušava zauzei
-
sarajevoxxxx
#10965 Re: Sirija
Uništavanje 5 režimskih tenkova raketom ''Konkurs'' u regionu Kalemuna:
https://www.youtube.com/watch?v=ducWMBX ... ata_player
-
atg51
#10966 Re: Sirija
Ako postavis isti video 2 puta, da li to znaci da su unistili 10 tenkova?sarajevoxxxx wrote:Uništavanje 5 režimskih tenkova raketom ''Konkurs'' u regionu Kalemuna:
Isti video postavljen par postova ranije, sa nazivom unistena 3 tenka.
Iskreno, samo se ovaj treci vidi da je unisteno vozilo, ovo ostalo se nista ne vidi.
Ista lokacija, regija Kalemuna, samo iz ugla Al Jazeera televizije:
http://www.youtube.com/watch?v=Fh4rUuxfCLQ
- Co0l
#10967 Re: Sirija
Aktivisti: Masakr snaga režima u Nabaku
Pobunjenici tvrde da su u podrumu jedne kuće u gradu Nabaku pronađeni deseci leševa.
http://balkans.aljazeera.net/vijesti/ak ... a-u-nabaku
Pobunjenici tvrde da su u podrumu jedne kuće u gradu Nabaku pronađeni deseci leševa.
http://balkans.aljazeera.net/vijesti/ak ... a-u-nabaku
- Herr Flick
#10968 Re: Sirija
Jel ti aktivisti objavljuju vijesti iz Istanbula i Londona

- Co0l
#10969 Re: Sirija
Ne znam,pitaj Celija,on voli aktiviste.Doduse,samo kad objavljuju da Asad ima podrsku 70% naroda,kod ovakvih vijesti bi vjerovatno reagovao kao ti.Herr Flick wrote:Jel ti aktivisti objavljuju vijesti iz Istanbula i Londona![]()
Sorry Celi,moro sam te spomenut
-
sarajevoxxxx
#10970 Re: Sirija
- Od deset uništenih režimskih tenkova, objavi se vijest o jednom ili dva na ovom forumu, a pitanje je li i taj omjer odgovara, tj. koliko sam ja upratio, broj linkova o uništenim tenkovima koji su postavljeni na forumu je sto puta manji od zvanične informacije o broju uništenih tenkova.atg51 wrote:Ako postavis isti video 2 puta, da li to znaci da su unistili 10 tenkova?sarajevoxxxx wrote:Uništavanje 5 režimskih tenkova raketom ''Konkurs'' u regionu Kalemuna:
Isti video postavljen par postova ranije, sa nazivom unistena 3 tenka.
Iskreno, samo se ovaj treci vidi da je unisteno vozilo, ovo ostalo se nista ne vidi.
Ista lokacija, regija Kalemuna, samo iz ugla Al Jazeera televizije:
http://www.youtube.com/watch?v=Fh4rUuxfCLQ
Što se tiče ta tri tenka, zaista ne znam o čemu govoriš. Može li link ?
-
sarajevoxxxx
#10971 Re: Sirija
Potal sirijske opozicije ''Kulluna šureka'' je dokumentovao pogibiju 1000 boraca Hezbollaha koji su dali svoj život u borbi na Asadovoj strani. U deset nastavaka će objaviti imena i slike svih 1000 boraca, koji su poginuli na ratištima: Kusajra, Homsa, Hame, Istočne Gute, Dere, Haleba itd:
Prvi dio:
http://all4syria.info/Archive/117271
Prvi dio:
- Co0l
#10972 Re: Sirija
Bradonje i teroristi.
- arman1
#10973 Re: Sirija
Propaganda je čudo, laži su za riplija.sarajevoxxxx wrote:Potal sirijske opozicije ''Kulluna šureka'' je dokumentovao pogibiju 1000 boraca Hezbollaha koji su dali svoj život u borbi na Asadovoj strani. U deset nastavaka će objaviti imena i slike svih 1000 boraca, koji su poginuli na ratištima: Kusajra, Homsa, Hame, Istočne Gute, Dere, Haleba itd:
Prvi dio:
-
udrch
#10974 Re: Sirija
jel ti misliš da si neki faktor ovdje i da možeš ovim nebuloznim upadicama demantovati ovako dokumentovanu vijest?
ili ponudi kontraargumet ili ne nazivaj čovjeka da je lažov..
ili ponudi kontraargumet ili ne nazivaj čovjeka da je lažov..
- Challenger__
#10975 Re: Sirija
Mrska, nenarodna i takozvana SAA s negodovanjem dočekana od naroda u Nabku, u kome, kako javlja Al-Qaeda "ubijaju narod po podrumima": VIDEO