nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
drug_profi

#10951 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by drug_profi »

tempuser wrote:
drugi profil wrote: ja te pitam zasto je nemoralno dati cvaju da izbjegnes tezu kaznu, a moralno je praviti se da prekrsaja nema ako te policajac nije vidio?
Dakle sa etičkog aspekta te pitam.
Odgovoricu ti ja, razlika je bitna jer se kod cvaje redi samo novcu i ni o cemu vise. Ti ces prekrsaj uraditi iz bilo kod razloga, namjerno, neznanje, nepaznja i to toga neces imati materijalne koristi, a kad das cvaju drotu materijalnu korist imate i ti i on.
Etički aspekt, ne materijalni. Fulio si temu.
Odustajem od diskusije. Slažem se da se ne možemo složiti jer vi postavljate meni nelogične osnovne premise, sa kojima ja ne mogu da se uskladim.
Ubismo temu. Ako ne možete da živite sa tim da neko drugačije misli od vas, jbg.
tempuser

#10952 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by tempuser »

drugi profil wrote:
tempuser wrote:
drugi profil wrote: ja te pitam zasto je nemoralno dati cvaju da izbjegnes tezu kaznu, a moralno je praviti se da prekrsaja nema ako te policajac nije vidio?
Dakle sa etičkog aspekta te pitam.
Odgovoricu ti ja, razlika je bitna jer se kod cvaje redi samo novcu i ni o cemu vise. Ti ces prekrsaj uraditi iz bilo kod razloga, namjerno, neznanje, nepaznja i to toga neces imati materijalne koristi, a kad das cvaju drotu materijalnu korist imate i ti i on.
Etički aspekt, ne materijalni. Fulio si temu.
Odustajem od diskusije. Slažem se da se ne možemo složiti jer vi postavljate meni nelogične osnovne premise, sa kojima ja ne mogu da se uskladim.
Ubismo temu. Ako ne možete da živite sa tim da neko drugačije misli od vas, jbg.
Fulio temu, gdje si sta ima?!?!?!
Cinjenica da si zbog novca spreman da 2 x prekrsis zakon umjesto jednom dovoljo govori o etici.
drug_profi

#10953 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by drug_profi »

tempuser wrote: Da ti pomovim pitanhje, da li bi bio sretan da pri obracunu penzije otkrijes da te je poslodavac u talu sa inspektorima za rad godinama drzao prijavljenog na manji iznos nego sto si mislio?
Samo još ovaj put ću odgovoriti i onda definitvno možeš nastaviti sam sa sobom da diskutuješ.
Razgovaramo samo o cvaji drotu gdje ja kao pojedinac tako prolazim nešto bolje nego što bih prošao u suprotnom.
Ili u paralelnom svemiru: drot nije uhvatio nikako - i jednak je efekt na budzet u oba svemira.

Sve druge oblike kršenja zakona, niti upražnjavam, niti podržavam i prijavio bih kao što jesam jednom pa sam u roku pola sata dobio telefonske prijetnje.
Konkretno sam se brinem za svoju starost stednjom i ulaganjima. Platu primam preko banke i u marku se slaže sa ciframa koje su uplaćene u PIO i ZZO (to su tek bačene pare, ali hajd, ta smo generacija na kojoj će se sve slomiti odr rata do tranzicije).

Ponoviću ti, ako hoćeš polako ću pisati da ti bude lakše čitati: nemam nikakav problem što se ne slažemo. Mislim da si naivan i neprilagođen, sa velikom potrebom da budeš u pravu i da mijenjas nešto, ali ne znaš baš najbolje šta bi to trebalo mijenjati.
Imaš vjerovatno poštene i čestite namjere, ali ova kuća se gradi od krova, a riba smrdi od glave (ali se čisti od repa). Da ne duljim, ovo bi trebalo biti jasno svakome. Kad se onemogući da policajac radi pola dana privatno, a pola za budzet, onda ce nestati i cvaje. Neće prije vjeruj mi.

I moram ti reći da si poprilično jadna osoba jer u svakoj diskusiji vrijeđaš sugovornika.
tempuser

#10954 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by tempuser »

drugi profil wrote:
tempuser wrote: Da ti pomovim pitanhje, da li bi bio sretan da pri obracunu penzije otkrijes da te je poslodavac u talu sa inspektorima za rad godinama drzao prijavljenog na manji iznos nego sto si mislio?
Samo još ovaj put ću odgovoriti i onda definitvno možeš nastaviti sam sa sobom da diskutuješ.
Razgovaramo samo o cvaji drotu gdje ja kao pojedinac tako prolazim nešto bolje nego što bih prošao u suprotnom.
Ili u paralelnom svemiru: drot nije uhvatio nikako - i jednak je efekt na budzet u oba svemira.

Sve druge oblike kršenja zakona, niti upražnjavam, niti podržavam i prijavio bih kao što jesam jednom pa sam u roku pola sata dobio telefonske prijetnje.
Konkretno sam se brinem za svoju starost stednjom i ulaganjima. Platu primam preko banke i u marku se slaže sa ciframa koje su uplaćene u PIO i ZZO (to su tek bačene pare, ali hajd, ta smo generacija na kojoj će se sve slomiti odr rata do tranzicije).

Ponoviću ti, ako hoćeš polako ću pisati da ti bude lakše čitati: nemam nikakav problem što se ne slažemo. Mislim da si naivan i neprilagođen, sa velikom potrebom da budeš u pravu i da mijenjas nešto, ali ne znaš baš najbolje šta bi to trebalo mijenjati.
Imaš vjerovatno poštene i čestite namjere, ali ova kuća se gradi od krova, a riba smrdi od glave (ali se čisti od repa). Da ne duljim, ovo bi trebalo biti jasno svakome. Kad se onemogući da policajac radi pola dana privatno, a pola za budzet, onda ce nestati i cvaje. Neće prije vjeruj mi.

I moram ti reći da si poprilično jadna osoba jer u svakoj diskusiji vrijeđaš sugovornika.
Nisam te pitao slazu li se iznosi nego da li bio sretan da otkrijes da te je poslodavac zakidao u talu sa inspektorom? Pitanje je vrlo jasno, a odgovor moze biti da ili ne.
Ne razgovaramo mi samo o cvaji i drotu nego o principu na koji ova drzava funkcionuse. Ti si postenjacina koji mali prekrsaj rjesavas cvajom i kao sve druge oblike krsenja zakona ne upraznjavas i ne podrzavas i kao od tebe drustvo nece glava zaboliti. Sta cemo s onim ko upraznjava i druge oblike, a ima takav kratkovidi rezon kao ti, pa to nije cvaja nego nego milja i necija sigurnost? Ja dam miju da me puste na vozackom ispitu, sutra zbog toga sto ne znam tebe ili koga tvog bliskog ostavim invalidom i prikujem za kolica. Bi li bio sretan? Meni je jeftinije da dam milju komisiji da me pusti nego 2 da polozim iz 5 x. Zalosno je sto i nisi sposoban da se odmaknes od seljackog rezona ako mogu oni mogu i ja, odnosno ako je drzava pokvarena bicu pokvaren i ja.
Ja jesam neprilagodjen jer ste ti i tebi slicni poslati vecina s tim da nemam potrebu da budem u pravu jer sam u pravu.
Last edited by tempuser on 28/07/2017 16:07, edited 1 time in total.
Throttle

#10955 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Throttle »

commendatore wrote:Na kolko slika radar u Sijama kod Maglaja i slika li u oba smijera
60, oba smjera
Za ove što putuju, bude li uz i niz Ivan radara ikad? Jučer sam prošao uzbrdo malo žešće prema Konjicu a i kad sam se vraćao opet uzbrdo pa da znam šta da očekujem
drug_profi

#10956 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by drug_profi »

tempuser wrote:
Nisam te pitao slazu li se iznosi nego da li bio sretan da otkrijes da te je poslodavac zakidao u talu sa inspektorom? Pitanje je vrlo jasno, a odgovor moze biti da ili ne.
Ne razgovaramo mi samo o cvaji i drotu nego o principu na koji ova drzava funkcionuse. Ti si postenjacina koji mali prekrsaj rjesavas cvajom i kao sve druge oblike krsenja zakona ne upraznjavas i ne podrzavas i kao od tebe drustvo nece glava zaboliti. Sta cemo s onim ko upraznjava i druge oblike, a ima takav kratkovidi rezon kao ti, pa to nije cvaja nego nego milja i necija sigurnost? Ja dam miju da me puste na vozackom ispitu, sutra zbog toga sto ne znam tebe ili koga tvog bliskog ostavim invalidom i prikujem za kolica. Bi li bio sretan? Meni je jeftinije da dam milju komisiji da me pusti nego 2 da polozim iz 5 x. Zalosno je sto i nisi sposoban da se odmaknes od seljackog rezona ako mogu oni mogu i ja, odnosno ako je drzava pokvarena bicu pokvaren i ja.
Ja jesam neprilagodjen jer ste ti i tebi slicni poslati vecina s tim da nemam potrebu da budem u pravu jer sam u pravu.
E hajd kako si ovo nategao da ima veze sa mnom. Neka ti bude. Dabome da sam ja najveci problem ove drzave. Kad ja i meni slicni nestanu ovdje ima da bude svajcarska.
Dobro sam se zabavljao i ismijao, ali sad si već postao naporan.
tempuser

#10957 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by tempuser »

Throttle wrote:
commendatore wrote:Na kolko slika radar u Sijama kod Maglaja i slika li u oba smijera
60, oba smjera
Za ove što putuju, bude li uz i niz Ivan radara ikad? Jučer sam prošao uzbrdo malo žešće prema Konjicu a i kad sam se vraćao opet uzbrdo pa da znam šta da očekujem
U zadnjih 20 god ja nisam upratio da ih je bilo ni s jedne strane. Mislim da nemaju adekvatnu lokaciju da ih postave, sa sjeverne strane (prema Sarejevu) ima autobuska okretaljka i prosirenje na samom vrhu, sa juzne strane sva prosirenja su s lijeve strane i medju krivinama. Jedino gdje ih bude je u Bradini.
tempuser

#10958 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by tempuser »

drugi profil wrote:
tempuser wrote:
E hajd kako si ovo nategao da ima veze sa mnom. Neka ti bude. Dabome da sam ja najveci problem ove drzave. Kad ja i meni slicni nestanu ovdje ima da bude svajcarska.
Dobro sam se zabavljao i ismijao, ali sad si već postao naporan.
Pa lijepo, svi razmisljaju koa i ti, niko sebe ne vidi najvecim problemom. Ni ti koji ces minimalni preksaj rjesiti cvajom ni ja koji cu kupiti vozacku dozvolu pa te sutra prikucati za kolica.
I dalje ne odgovaras na pitanje...
Throttle

#10959 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Throttle »

tempuser wrote: U zadnjih 20 god ja nisam upratio da ih je bilo ni s jedne strane. Mislim da nemaju adekvatnu lokaciju da ih postave, sa sjeverne strane (prema Sarejevu) ima autobuska okretaljka i prosirenje na samom vrhu, sa juzne strane sva prosirenja su s lijeve strane i medju krivinama. Jedino gdje ih bude je u Bradini.
Nisam gazio kroz naselja, samo uspone preletio, pogotovo kad sam išao iz Sarajeva :D
Hvala :thumbup:
IcedFlame

#10960 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by IcedFlame »

According to state and federal studies, drivers that are driving significantly below the average speed are the ones that are most likely to get involved in an accident. Studies show that the most accidents occur when the driver is driving at 10 mph slower than the speed limit.

https://sites.psu.edu/siowfa15/2015/09/ ... ter-safer/
amar1994

#10961 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by amar1994 »

Pa naravno , manje se koncentrisu i u vecini slucajeva zaspe :-) :run:
triconja

#10962 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by triconja »

IcedFlame wrote:According to state and federal studies, drivers that are driving significantly below the average speed are the ones that are most likely to get involved in an accident. Studies show that the most accidents occur when the driver is driving at 10 mph slower than the speed limit.

https://sites.psu.edu/siowfa15/2015/09/ ... ter-safer/
Jarane sutra da uvedu da se smiju pjesaci gaziti a da se za to ne odgovara ili da se 100 moze voziti pored skole prvi bih to radio :lol: .
amar1994 wrote:Pa naravno , manje se koncentrisu i u vecini slucajeva zaspe :-) :run:
:lol: :thumbup:
commendatore

#10963 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by commendatore »

Throttle wrote:
60, oba smjera
jebi me uslikan sam onda a dje zakonska tolerancija 10km/h

Tacno cu iznajmit nekog da vozi taj potez bez tablica da preko 100je da mi ualika gladimudana familiju im jebem spustili prag
Throttle

#10964 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Throttle »

commendatore wrote:
Throttle wrote:
60, oba smjera
jebi me uslikan sam onda a dje zakonska tolerancija 10km/h

Tacno cu iznajmit nekog da vozi taj potez bez tablica da preko 100je da mi ualika gladimudana familiju im jebem spustili prag
60 je ogranicenje, na 71 okida, nisam skuzio odmah sta pitas :mrgreen:
ing-ecc

#10965 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by ing-ecc »

Throttle wrote: Za ove što putuju, bude li uz i niz Ivan radara ikad?
Uz/niz Ivan ja nisam nikad vidio radara :roll: Pretpostavljam da je misljeno uz/niz Bradinu :D a to je vec druga prica. Budu na prosirenju kad se spustas na nekih 400-500 m poslije tunela, najcesce budu patrole a po nekad i radar. I u posljednje vrijeme urijetko vidjeni na autobuskom stajalistu u dijelu samog naselja Bradina. :) prethodnih godina su bili i po 24 h :lol: :lol:
Jučer sam prošao uzbrdo malo žešće prema Konjicu a i kad sam se vraćao opet uzbrdo pa da znam šta da očekujem
ovo ne kontam, uzbrdo prema Konjicu :?
Throttle

#10966 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Throttle »

ing-ecc wrote: ovo ne kontam, uzbrdo prema Konjicu :?
Uzbrdo, u smjeru Konjica iz Sarajeva.. ako treba nacrtat ću
Seawolf

#10968 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Seawolf »

Throttle wrote:
ing-ecc wrote: ovo ne kontam, uzbrdo prema Konjicu :?
Uzbrdo, u smjeru Konjica iz Sarajeva.. ako treba nacrtat ću
Misliš iz Raštelice prema Ivan sedlu, gdje imaš dvije saobraćajne trake u svom smjeru.

Nema radara, slobodno nagazi, samo budi oprezan kada furaš lijevom trakom, ako ti neko odozgo frontalno uleti u tvoju traku, kada pretiče.
tempuser

#10969 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by tempuser »

ing-ecc wrote:Budu na prosirenju kad se spustas na nekih 400-500 m poslije tunela, najcesce budu patrole a po nekad i radar. I u posljednje vrijeme urijetko vidjeni na autobuskom stajalistu u dijelu samog naselja Bradina.
Ovi ispod tunela hvataju punu, jedan drot se naklati na bankinu s lijeve strane i gleda, a ovaj na prosirenju s desne zaustavlja. Mislim da nemaju dovoljno ravca da pucaju radarom. Ove godine nijednom nisam vidio patrolu u Bradini.
Throttle

#10970 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Throttle »

Ne prolazim često tom dionicom pa ne znam nazive mjesta, uglavnom, gazio sam uzbrdo na mjestima gdje su dvije trake u oba smjera :D
Hajd drago mi je da bar nema policije, otišla bi vozačka na duži period :lol:
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#10971 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by mk ultra »

tempuser wrote:
ing-ecc wrote:Budu na prosirenju kad se spustas na nekih 400-500 m poslije tunela, najcesce budu patrole a po nekad i radar. I u posljednje vrijeme urijetko vidjeni na autobuskom stajalistu u dijelu samog naselja Bradina.
Ovi ispod tunela hvataju punu, jedan drot se naklati na bankinu s lijeve strane i gleda, a ovaj na prosirenju s desne zaustavlja. Mislim da nemaju dovoljno ravca da pucaju radarom. Ove godine nijednom nisam vidio patrolu u Bradini.
U KS stoje na raznim mjestima, kad se krene dole:
1. Preko puta Binga u Hadžićima, fataju ove iz Sarajeva, 50 ograničenje
2. Kod pumpe Silsila, zaštekaju se iza garanpa, i fataju na foru, ide ograničenje 70 pa 60
3. Na izlazu iz Tarčina (Sa - Mo), na skretanju za autoban, ograničenje 50 prije krvine
4. Na skretanju za Smucku

U HNK nemaš radara tronožaca
90% vremena imaš patrolu na silasku niz Ivan, u Raštelici, stoje iza one kuće, preko puta onih što šumu izvlače
onda ih imaš na bradini, kod Zukića stoje, i hvataju ove što pretiču kolonu na mjestu gdje je dozvoljeno preticati, ili se ne vrate na vrijeme
stoje i u ovčarima, ali to je rutinska kontrola
dalje ih nemaš do Ostrožca, tu i radar bude, jer je 40 ograničenje zbog škole, a oni iza grma
onda ih imaš kad fataju preticače preko mosta u Ribićima, isto tako se zaštekaju u grm i skoče... fataju na potezu Sa - MO, jednom mi tako iskoči pred auto, leđima mi okrenut... motociklist je preticao kolonu na mostu
do mostara ti je čisto 90%
imaš patrolu standardnu koja zaustavlja Mo - Sa, ove što pretiču preko mostića u Komarovom dolu
I ponekad patrolu u Potocima
I ponekad patrolu u drežnici iz pravca sarajeva, također zna radar da bude, 70 ograničenje
Dope_Man

#10972 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Dope_Man »

Iz mog iskustva UVIJEK su na izlazu it Tarcina, nekih 200 metara nakon ukljucenja na AP, dug pravac, jos ako si dosao preko AP i ne osjetis brzinu.. i onda te docekaju :D

Uz Ivan ih nisam nikad vidio. Niz Bradinu znaju biti pocesto na onom jednom mjestu, mislim da dodje odmah nakon prvog mjesta gdje je isprekidana da se moze preticati ako se ide u smijeru Konjica. Naravno, ta isprekidana je duga citavih 10, a mozda cak i 11 metara, pa da preteknes treba bas potegnuti i odraditi to brzo da se vratis prije nego pocne puna.. inace se desi ono sto se desilo prosle subote liku ispred mene. Neki nas peglao, ovaj jedva docekao da ga uzme, ali ode malo do pune i stvori se sa lijeve strane ceste policajac pa ga skrenu da popricaju.
tempuser

#10973 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by tempuser »

Dope_Man wrote:Iz mog iskustva UVIJEK su na izlazu it Tarcina, nekih 200 metara nakon ukljucenja na AP, dug pravac, jos ako si dosao preko AP i ne osjetis brzinu.. i onda te docekaju :D
Na tom mjestu tj. na kraju pravca gdje je skretanje za Smucku (valjda se tako zove) i gdje je nekad bila isprekidana linija i ogranicenje 80 su nekad bili redovni, ali ih ovo ljeto nisam vidio, a cest sam na tom potezu, valjda su ih raja provalila pa im je promet pao.
Nema ih vise toliko kao nekad ni u Rastelici.
NediM17

#10974 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by NediM17 »

Dope_Man wrote:Iz mog iskustva UVIJEK su na izlazu it Tarcina, nekih 200 metara nakon ukljucenja na AP, dug pravac, jos ako si dosao preko AP i ne osjetis brzinu.. i onda te docekaju :D

Uz Ivan ih nisam nikad vidio. Niz Bradinu znaju biti pocesto na onom jednom mjestu, mislim da dodje odmah nakon prvog mjesta gdje je isprekidana da se moze preticati ako se ide u smijeru Konjica. Naravno, ta isprekidana je duga citavih 10, a mozda cak i 11 metara, pa da preteknes treba bas potegnuti i odraditi to brzo da se vratis prije nego pocne puna.. inace se desi ono sto se desilo prosle subote liku ispred mene. Neki nas peglao, ovaj jedva docekao da ga uzme, ali ode malo do pune i stvori se sa lijeve strane ceste policajac pa ga skrenu da popricaju.
Ta dionica Sarajevo-Mostar je dosta O.K. generalno, ne jebu raju s radarima.

Stacionarni u Binjezevu
Tronozac u Dupovcima (ima znak radarska kontrola, znaju ga postaviti)
Iza Tarcina i skretanja za autoput, oko onih autobuskih stajalista (pistolj)
U Rastelici, iza znaka 100-200 metara, preko puta SilSile (pistolj)

Dalje prema Mostaru, zaista nisam vidio radar. Zna biti patrola, obicno gledaju ko ce krenuti preticati prije znaka, ali radara nema.

Interesantno je isto da od Podorasca do tunela Ivan, nikada nisam vidio radar. Patrola bude skoro uvijek u Zukicima (gledaju ko ce nizbrdo preticati po punoj), ali radar nikada vidio nisam.
A tri su trake, i raja ga dere momacki.

To mi je jedna od najdrazih i naljepsih dionica u BiH, pa je volim prokomentarisati, a vozim na sve strane Bosne i regiona, tako da haman pa znam svako mjesto u BiH gdje se stekaju.
Dope_Man

#10975 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Dope_Man »

Istina ne kenjaju na toj cesti. Zanimljivo je zapravo da, bar koliko sam ja primjetio, vrlo je malo radara juzno od Sarajeva, ali zato sjever nadoknadjuje momacki. Zenica-Brod svima dobro poznat, u Krajini nisam jos bio, ali i za nju kazu da je prepuna radara.
Post Reply