Sirija vol. 2
-
sumirprimus
#109426 Re: Sirija vol. 2
pretjeruete nigdje nije opovrgnuo agresiju na drzavu i stradanje sarajeva.
samo je reko da su nas rokali iz aviona i helikoptera posipali napalmom fosforom barelima i cim sve ne bog te pito na sta bi izaslo.
tako sam ja shvatio.
a nisu realno, nisu mogli,smjeli...
samo je reko da su nas rokali iz aviona i helikoptera posipali napalmom fosforom barelima i cim sve ne bog te pito na sta bi izaslo.
tako sam ja shvatio.
a nisu realno, nisu mogli,smjeli...
- animus
#109427 Re: Sirija vol. 2
pratio sam vas dijalog i dosta je bilo nejasnog. Niste se vi razumili nikako.DaysleepeR wrote:lik je napisao da su nas u Sarajevu bombardovali nečim jačim da bi od topole u tercama pjevali
to je četnički komentar 1/1
On nije cetnik sigurno. Povuci prijavu. Da je ista lose napisao o nasim zrtvama ja bi prvi reagovao. Cinjenica je da je dole puno gore nego u Sarajevu. Mozda se jedino moze porediti sa Mostarom i Gornjim Vakufom.
- GandalfSivi
#109428 Re: Sirija vol. 2
Zajebite ba tu pricu sto se tice 51og. Bio je u Sa cijelo vrijeme, popusio kao i svi mi ostali. Poredi on neke druge stvari, ali nema razloga za takve stvari da ga optuzujute...
-
sumirprimus
#109429 Re: Sirija vol. 2
bilo price o krmacama i cime jos kolko se sjecam ,fisne jedna pa na dnevniku e sad zamisli da ih izabci 50ak svaki dan...
pa krene sa avio arsenalom. i tako iz dana u dan.
samo malo realno
pa krene sa avio arsenalom. i tako iz dana u dan.
samo malo realno
-
Haman2
#109430 Re: Sirija vol. 2
Blago Sirijcima. Uskoro ce kraj rata i obecana demokracija stize. Dok dodju sebi, onda ce shvatiti da su dzaba ratovali, unistili su svoju zemlju za sva vremena, prolili puno, puno krvi za vodje koji zive po hotelima sa pet zvjezdica sirom Evrope, Afrike i Bliskog Istoka. Naravno, i izbjeglice iz Evrope bit ce vracane, ali perije toga trebaju da glasaju kako bi pobijedili oni iz hotela sa 5 zvjezdica.

Po povratku "med i mlijeko. Demokrascija na svakom koraku, posla isto tako, pare stizu za obnovu". Drago mi je da ce ljudi biti ushioceni novom demokracijom, prezadovljni sto vise nema diktature. Moci ce rahat obilaziti mezare svojih poginuli i umrlih. Stariji ce se sjecati " torture" bivseg rezima. Mladi rodjeni u Evropi sjecat ce se lijepog zivota, oni sto su bili u kampovima u Turskoj i Jordanu bit ce sretni sto su u svojoj kuci pa makar i razrusenoj. Vazno im je samo da je stigla obecana demokracija.

Po povratku "med i mlijeko. Demokrascija na svakom koraku, posla isto tako, pare stizu za obnovu". Drago mi je da ce ljudi biti ushioceni novom demokracijom, prezadovljni sto vise nema diktature. Moci ce rahat obilaziti mezare svojih poginuli i umrlih. Stariji ce se sjecati " torture" bivseg rezima. Mladi rodjeni u Evropi sjecat ce se lijepog zivota, oni sto su bili u kampovima u Turskoj i Jordanu bit ce sretni sto su u svojoj kuci pa makar i razrusenoj. Vazno im je samo da je stigla obecana demokracija.
- Maystor
#109431 Re: Sirija vol. 2
Similis simili gaudet.GandalfSivi wrote:Zajebite ba tu pricu sto se tice 51og. Bio je u Sa cijelo vrijeme, popusio kao i svi mi ostali. Poredi on neke druge stvari, ali nema razloga za takve stvari da ga optuzujute...
Kući ga povedi.
-
sumirprimus
#109432 Re: Sirija vol. 2
ostani tu gde jesiii... u istocnom majstoreeee 
- DaysleepeR
#109433 Re: Sirija vol. 2
On se izvine što ponižava otpor ljudi u BiH misleći da bi se predali četnicima, a ja povučem prijavu.animus wrote:pratio sam vas dijalog i dosta je bilo nejasnog. Niste se vi razumili nikako.DaysleepeR wrote:lik je napisao da su nas u Sarajevu bombardovali nečim jačim da bi od topole u tercama pjevali
to je četnički komentar 1/1
On nije cetnik sigurno. Povuci prijavu. Da je ista lose napisao o nasim zrtvama ja bi prvi reagovao. Cinjenica je da je dole puno gore nego u Sarajevu. Mozda se jedino moze porediti sa Mostarom i Gornjim Vakufom.
-
sumirprimus
#109434 Re: Sirija vol. 2
MASKE!!! 
- GandalfSivi
#109435 Re: Sirija vol. 2
Vodio ga par puta, vazda se napije prvi, pa odustao. Je li problem?Maystor wrote:Similis simili gaudet.GandalfSivi wrote:Zajebite ba tu pricu sto se tice 51og. Bio je u Sa cijelo vrijeme, popusio kao i svi mi ostali. Poredi on neke druge stvari, ali nema razloga za takve stvari da ga optuzujute...
Kući ga povedi.
-
sumirprimus
#109436 Re: Sirija vol. 2
tako bi pojedinci i kod nas, prvo sve dehumanizirali pa bi onda jelte lakse islo.. kako ono.. teroristi, deratizacija... devehabizacija najnovija

-
sumirprimus
#109437 Re: Sirija vol. 2
covjece koja mrznja kod ovog majstora ne moze ni sakrit 
- DaysleepeR
#109438 Re: Sirija vol. 2
Zajebite zajebanciju sa ratom kod nas, nije BiH Sirija da se gleda preko TV-a, ginulo se i gubilo bližnje i dijelove tijela i pamet i sve.GandalfSivi wrote:Zajebite ba tu pricu sto se tice 51og. Bio je u Sa cijelo vrijeme, popusio kao i svi mi ostali. Poredi on neke druge stvari, ali nema razloga za takve stvari da ga optuzujute...
Ne uzimajte ni Srebrenicu ni Sarajevo ni ostatak BiH u usta na ovoj temi i neće biti problema.
-
sumirprimus
#109439 Re: Sirija vol. 2
sjojj dejsliper al lozis...DaysleepeR wrote:Zajebite zajebanciju sa ratom kod nas, nije BiH Sirija, ginulo se i gubilo dijelove tijela i pamet i sve.GandalfSivi wrote:Zajebite ba tu pricu sto se tice 51og. Bio je u Sa cijelo vrijeme, popusio kao i svi mi ostali. Poredi on neke druge stvari, ali nema razloga za takve stvari da ga optuzujute...
Ne uzimajte ni Srebrenicu ni Sarajevo ni ostatak BiH u usta na ovoj temi i neće biti problema.
pitaj majsotra za kog navija... dobro zvezda partizan vako lokalno
- Opetja033
#109440 Re: Sirija vol. 2
Ali pazi duplih arsina: halabuka se digla na @51 zbog onoga sto je napisao a i laiku je jasna poenta.
Sa druge strane "njihov" na ovoj temi vise puta Bosnjake naziva "poturicama" i vise puta ponovo kako i RS treba biti samostalna ako je i Kosovo.
I nijedne jedine rijeci osude, trazenja pojasnjenja, nista, tajac.
Sta ima moralisti.
Sa druge strane "njihov" na ovoj temi vise puta Bosnjake naziva "poturicama" i vise puta ponovo kako i RS treba biti samostalna ako je i Kosovo.
Sta ima moralisti.
-
sumirprimus
#109441 Re: Sirija vol. 2
a i vi ste pite nekaki ,vazda se ja moram zrtvovat i pravit vam odstupnicuOpetja033 wrote:Ali pazi duplih arsina: halabuka se digla na @51 zbog onoga sto je napisao a i laiku je jasna poenta.
Sa druge strane "njihov" na ovoj temi vise puta Bosnjake naziva "poturicama" i vise puta ponovo kako i RS treba biti samostalan ako je i Kosovo.
Sta ima moralisti.
- GandalfSivi
#109442 Re: Sirija vol. 2
Da se razumijemo, i meni su neke stvari u zivotu svetinja. Proveo sam cijeli rat ne samo u Sarajevu, nego na Dobrinji, zgrada mi se pancirka zvala, a nisam se sakrivao po podrumima, nego sam svega necega vidio u zivotu. Vile su me kroz rat pronosale i nikada to necu zaboraviti. Ali to nam iskustvo daje za pravo da poredimo neke stvari, jer nismo taj pakao vidjeli na TVu nego smo ga zivjeli.DaysleepeR wrote:Zajebite zajebanciju sa ratom kod nas, nije BiH Sirija, ginulo se i gubilo dijelove tijela i pamet i sve.GandalfSivi wrote:Zajebite ba tu pricu sto se tice 51og. Bio je u Sa cijelo vrijeme, popusio kao i svi mi ostali. Poredi on neke druge stvari, ali nema razloga za takve stvari da ga optuzujute...
I onda kada ti lik kaze da je to opet relativno (sa naglaskom na relativno) bilo jednostavnije nego sto narod po Siriji dozivljava, jer tamo imaju gradovi gdje kamen na kamenu nije ostao, to ne vrijedja nasu borbu, nego stavlja stvari u perspektivu. Nisam niciji advokat, ali mi iskustvo koje sam prozivio daje za pravo da se identificiram sa ljudima koji pate. I samo jos jedna stvar, zaboli me i za Asada i za vehabije, i za Kurde i za Turke, samo mi je zao sve one djece koja sedam godina odrastaju uz takav uzas.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#109443 Re: Sirija vol. 2
čak i ja znam da je tagut onaj koji ne vlada po Alahovim zakonima
Asad, Erdogan, Bakir, Milošević, Gadafi
nastavi niz 
Asad, Erdogan, Bakir, Milošević, Gadafi
-
sumirprimus
#109444 Re: Sirija vol. 2
GandalfSivi wrote:Da se razumijemo, i meni su neke stvari u zivotu svetinja. Proveo sam cijeli rat ne samo u Sarajevu, nego na Dobrinji, zgrada mi se pancirka zvala, a nisam se sakrivao po podrumima, nego sam svega necega vidio u zivotu. Vile su me kroz rat pronosale i nikada to necu zaboraviti. Ali to nam iskustvo daje za pravo da poredimo neke stvari, jer nismo taj pakao vidjeli na TVu nego smo ga zivjeli.DaysleepeR wrote:Zajebite zajebanciju sa ratom kod nas, nije BiH Sirija, ginulo se i gubilo dijelove tijela i pamet i sve.GandalfSivi wrote:Zajebite ba tu pricu sto se tice 51og. Bio je u Sa cijelo vrijeme, popusio kao i svi mi ostali. Poredi on neke druge stvari, ali nema razloga za takve stvari da ga optuzujute...
I onda kada ti lik kaze da je to opet relativno (sa naglaskom na relativno) bilo jednostavnije nego sto narod po Siriji dozivljava, jer tamo imaju gradovi gdje kamen na kamenu nije ostao, to ne vrijedja nasu borbu, nego stavlja stvari u perspektivu. Nisam niciji advokat, ali mi iskustvo koje sam prozivio daje za pravo da se identificiram sa ljudima koji pate. I samo jos jedna stvar, zaboli me i za Asada i za vehabije, i za Kurde i za Turke, samo mi je zao sve one djece koja sedam godina odrastaju uz takav uzas.
problem je u nama ovde
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
#109445 Re: Sirija vol. 2
.. PutinBlack swan wrote:čak i ja znam da je tagut onaj koji ne vlada po Alahovim zakonima
Asad, Erdogan, Bakir, Milošević, Gadafinastavi niz
-
ultrajvosa 1987
#109446 Re: Sirija vol. 2
Zaista ne znam zasto svako malo poredjenje sa nasim ratom, a ni blizu.
Alepo Genocid
Guta Srebrenica
ARBiH pljackaska
Evo sad i Sarajevo.

Alepo Genocid
Guta Srebrenica
ARBiH pljackaska
Evo sad i Sarajevo.
-
sumirprimus
#109447 Re: Sirija vol. 2
ala izvrcete i unosite smutnju!ultrajvosa 1987 wrote:Zaista ne znam zasto svako malo poredjenje sa nasim ratom, a ni blizu.
Alepo Genocid
Guta Srebrenica
ARBiH pljackaska
Evo sad i Sarajevo.
nije tacno jasno i glasno kajem, i rezolutno
- Haris.ba
#109448 Re: Sirija vol. 2
Samo treba malo takta. Uvijek se nečim može neko uvrijediti. Nije to pitanje. Samo treba malo takta.GandalfSivi wrote:
Da se razumijemo, i meni su neke stvari u zivotu svetinja. Proveo sam cijeli rat ne samo u Sarajevu, nego na Dobrinji, zgrada mi se pancirka zvala, a nisam se sakrivao po podrumima, nego sam svega necega vidio u zivotu. Vile su me kroz rat pronosale i nikada to necu zaboraviti. Ali to nam iskustvo daje za pravo da poredimo neke stvari, jer nismo taj pakao vidjeli na TVu nego smo ga zivjeli.
Većina nas na temi želi saznati što više informacija. Nema potrebe za svađama ovakve vrste.
Nije problem koristiti poređenja. Samo malo takta.
P.S.
Bilo je i kod nas ravnanja, ali sve je drugačije. Bio sam neki dan u "mom" atomskom skloništu. Tu ni "krmača" ništa ne može. Kreveti, sobe, agregati, predsoblja, sigurnosna vrata.... A opet, udar na mozak je život ko pacov.
I ako ima neko informacija, nek napiše kakva su skloništa u Istočnoj Guti. Sumnjam da su na nivou kakva su bila u Sarajevu.
-
sumirprimus
#109449 Re: Sirija vol. 2
slazem se...
malo takta.. biranih rijeci ...
malo takta.. biranih rijeci ...
- DaysleepeR
#109450 Re: Sirija vol. 2
svaka se poenta može postići i bez uzimanja u usta našeg rata posebno u nekom karikiranju i ismijavanju da bi se postigla neka pirova pobjeda kako se eto narod raduje jer je prestalo bombardovanje a ne zato jer su ih držali kao taoce, šta god da je tačno od to dvojeGandalfSivi wrote:Da se razumijemo, i meni su neke stvari u zivotu svetinja. Proveo sam cijeli rat ne samo u Sarajevu, nego na Dobrinji, zgrada mi se pancirka zvala, a nisam se sakrivao po podrumima, nego sam svega necega vidio u zivotu. Vile su me kroz rat pronosale i nikada to necu zaboraviti. Ali to nam iskustvo daje za pravo da poredimo neke stvari, jer nismo taj pakao vidjeli na TVu nego smo ga zivjeli.DaysleepeR wrote:Zajebite zajebanciju sa ratom kod nas, nije BiH Sirija, ginulo se i gubilo dijelove tijela i pamet i sve.GandalfSivi wrote:Zajebite ba tu pricu sto se tice 51og. Bio je u Sa cijelo vrijeme, popusio kao i svi mi ostali. Poredi on neke druge stvari, ali nema razloga za takve stvari da ga optuzujute...
glup razlog, glup cilj, glup način