Nafurali se prilikom skolovanja u zaljevskim monarhijama i drugim arapskim drzavama. Sije neprijatelj no.1. I sada tu pricu donose nama u BiH. A istina je da BiH nema nikakav problem sa sijama, niti ce imati, dok bi sa vehabijama moglo biti, sve ih je vise. Vehabijska ideologija je stetna za bosnjacki narod i koristi iskljucivo neprijateljima Bosnjaka. IZ BiH se trudi al' je nemocna. Drzava pogotovo. Uzrok sirenja vehabizma je siromastvo i besperspektivnost. Uglavnom regrutuju siromasne i nepismene koji onda u svom jadu i neznanju mogu biti veoma opasni. Naravno, nisu sve vehabije opasne, tek manji broj, ali i taj manji broj je dovoljan da napravi sranje. Jos uvijek situacija nije alarmantna, mislim da nece ni biti, ali bi svakako bilo opasno kada bi vehabija bilo recimo 10% u BiH. Ne vjerujem da ce do toga doci, ali treba biti na oprezu, narocito IZBiH. Trebaju koristiti medije i slati poruke vjernicima, objasniti im da je svaki radikalizam stran bosnjackom i muslimanskom narodu u BiH.basar wrote:Haahha, upravo. Sjećam se onih dana kad se Rusija uključila u rat u Siriji,
ubili su se dokazivajući da je Putin šiija.
Nakon toga, kada je potpisan nuklearni sporazum sa Iranom, dokazivali su da je Obama šiija, i da potiče iz afričke šiitske porodice, glavni dokaz im je bio to što se navodno zove Husejn.
Što se tiče bh prostora, ko god kritički posmatra stvari i dešavanja, pogotovo vjerska, istog momenta se takva osoba etiketira šiijom.
Sljedeća opsesija koja je vrhunac je ta da sve osobe koje se u datom momentu ne slažu sa vehabo-cionistima također postaju šiije ---
Pa sam se naslušao priča da su šiije: Alija, Bakir, Cerić, Kavazović, Erdogan, Hafizović, Latić itd.
Šiizam zaista mnogima nabija komplekse. "oslobodi se kompleksa, budi šija".
Od kompleksaša na ovoj temi još nisam doživio da me neko kritikuje radi sadržaja koji je napisan, nego je to uglavnom ova sektaška linija.
To su sektaši koji mene optužuju da sam sektaš iako još nikada nisam napisao ništa tipa: "sunije su zle, sunije su glavni krivci, sunije na marsu, sunije na plutonu".
Zapravo su ova sektaška ekipa pisali takve stavove, a onda optuživali mene za sektaštvo.
Samo su se nevehabije kritički osvrtali na sadržaj. Mislim da je raja koja je aktivna na temi saglasna sa ovim stavovima.
I za kraj:
Vehabije su providne haos. Vrdaju tamo vamo, tolerancija, vako-nako, a onda isplovi vehabizam.
I onda im krivo, pojedoše se.
Ovaj rat je itekako inspirisan vehabo-cionističkom mržnjom i samo zato je dio ove teme.
Dok recimo u Libiji, zaista nema takve priče.
Sta kaze sejh dr. Safet Kuduzovic?
Cim Amerika/Izrael i Iran razmjenjuju prijetnje, budite sigurni, spremaju napad na neku sunitsku drzavu.
Americko-izraelsko-iranski pakleni plan i zavjera protiv sunija!
A nije bas da nema materijala za ovakve tvrdnje, Amerikanci satrase uglavnom sunite. U Iraku su sije doveli na vlast. U Siriji nisu pokazali interes da u startu, kao sa Gadafijem, zavrse pricu. U Libanonu smiruju i ne zele rat sa Hezbolahom. U Jemenu ne zele metak opaliti na Hute.
Fakat najebase samo suniti.