Sirija vol. 2

Locked
animus

#109276 Re: Sirija vol. 2

Post by animus »

basar wrote:Hahaha pa turci i napravili rat u siriji a sad mirotvorci- naravno kod plitkoumnih. Turski tagut je odgovoran za sve poginule u siriji tokom ovih godina.
E jebi ga. Ti udario po tagutu i nema dalje.
Challenger_
Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije

#109277 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger_ »

ultrajvosa 1987 wrote:A siitima mozemo ovako, evo nek svako od nas koji redovno seremo na ovoj temi napise sta misli o sijama, pa cemo vidjeti pravo stanje...
Evo da se odmah očitujem.

- Svim svojim snagama podržavam ustavno rješenje (Član II Ustava BiH o ljudskim pravima i temeljnim slobodama) o ljudskim pravima u našoj zemlji, gdje se kategorički garantuje pravo na "slobodu mišljenja, savjesti i vjere", što znači slobodu da se vjeruje ali i slobodu da se ne vjeruje; što znači pravo na nepripadanje ili pripadanje tradicionalnim zajedicama ali i onim drugima, znači šiitima, adventistima, Jehovinim svjedocima itd.

Svi oni, vjerujući i nevjerujući, pripadnici mnogobrojnih tradicionalnih zajednica/crkava i onih drugih, jesu punopravni građani naše zemlje i niko nema pravo da ih šokanira ni po kom osnovu, osim ukoliko krše Ustav i zakone.

- Isto mislim za bilo koju drugu zemlju svijeta i ne pada mi na pamet da podržavam one pokrete i pravce koji oponiraju ideji jednakopravnosti a još manje one koji zagovaraju diskriminaciju i istrebljenje, kao što zagovaraju glavni protaginisti sirijske nazovi-revolucije.

Što želim sebi (lično i mojoj zemlji) želim i drugima, bez obzira na vjersku ili naciolanu pripadnost.

Ravnopravnost ili marš u tri, ma šta tri, u sto ***** materina, da si mi iz oka ispao.

Toliko.
basar

#109278 Re: Sirija vol. 2

Post by basar »

Challenger_ wrote:
ultrajvosa 1987 wrote:A siitima mozemo ovako, evo nek svako od nas koji redovno seremo na ovoj temi napise sta misli o sijama, pa cemo vidjeti pravo stanje...

- Svim svojim snagama podržavam ustavno rješenje (Član II Ustava BiH o ljudskim pravima i temeljnim slobodama) o ljudskim pravima u našoj zemlji, gdje se kategorički garantuje pravo na "slobodu mišljenja, savjesti i vjere", što znači slobodu da se vjeruje ali i slobodu da se ne vjeruje; što znači pravo na nepripadanje ili pripadanje tradicionalnim zajedicama ali i onim drugima, znači šiitima, adventistima, Jehovinim svjedocima itd.

Svi oni, vjerujući i nevjerujući, pripadnici mnogobrojnih tradicionalnih zajednica/crkava i onih drugih, jesu punopravni građani naše zemlje i niko nema pravo da ih šokanira ni po kom osnovu, osim ukoliko krše Ustav i zakone.

- Isto mislim za bilo koju drugu zemlju svijeta i ne pada mi na pamet da podržavam one pokrete i pravce koji oponiraju ideji jednakopravnosti a još manje one koji zagovaraju diskriminaciju i istrebljenje, kao što zagovaraju glavni protaginisti sirijske nazovi-revolucije.

Što želim sebi (lično i mojoj zemlji) želim i drugima, bez obzira na vjersku ili naciolanu pripadnost.

Ravnopravnost ili marš u tri, ma šta tri, u sto ***** materina, da si mi iz oka ispao.

Toliko.
Potpisujem.

Moram oplest po tagutu, namjerno to radim, jer je turkofilima na nivou bozanstva, svaki mu je potez ko objava neuzubillah.

Frajer u svojo drzavi zagovara sekularizam a u tudjim vehabizam. Tagut.

Nek u Turskoj uvede tzv idlamsku drzavu kad je mangup moze al kad na vrbi rodi grozdje
Last edited by basar on 21/03/2018 20:50, edited 1 time in total.
Challenger_

#109279 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger_ »

Ako sam, a jesam, za sopstvenu ravnopravnost moram biti i za ravnopravnost drugih. Ako sam za ravnopravnost kod sebe za ravnopravnost sam svugdje, a to znači i u Siriji.

Svaki drugi pristup je indikator prisutnosti radioaktivnih ideologija koje u sebi kriju diskriminatorski i genocidni potencijal.
animus

#109280 Re: Sirija vol. 2

Post by animus »

Sije smatram bracom kao i sve druge muslimane na svijetu. Protiv sam sekti narocito agresivnih ali dok me ne diraju eto i njima sloboda i ne interesuju me. Katolici i pravoslavci su moji sugrađani i puno mi je prijatelja iz ovih skupina. Sije sam rijetko vidjao i to vecinom u drugim drzavama. Normala likovi i vrlo dragi.
Eto toliko od mene.
A sad da se vratimo temi. Go Turkey go.
P.s.
Neka neko objasni ovu riječ da znamo sta je. Vidim nesto lose izgleda.
Kikibombona

#109281 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

The 51st State wrote:idi turci ciljano i oprezno, ne kao asadosijske zlocinacke falange.
do iduce sedmice tel rifat bi trebo biti oslobodjen od pomahnitalih apoovskih falangi.
Jesi siguran? :D

Pravo su oprezni, stotine boraca izgubili.

Uz to, ne mozes porediti borbu na livadi i golom brdu sa borbom u prenapucenoj i zgradama nacickanoj Istocnoj i Juznoj Guti, koje su 5 puta vece od Sarajeva. Uz to, vehabije imaju podzemne gradove. :-)

Urbana borba je vazda uzimala vise zivota.
ultrajvosa 1987

#109282 Re: Sirija vol. 2

Post by ultrajvosa 1987 »

animus wrote:
ultrajvosa 1987 wrote:
The 51st State wrote:vala je realno vise kontra primjera, ovaj jedan ohalalio rs hladno, cini se da se sve sije vrijedaju zbog same brojnosti tog pravca u islamu i sto je sami iran perjanica istog, a isti se sto jeste istina ne stedi.
mislim nisam primjetio da neko vrijedja sije pakistana, uae, nigerije i gdje ih vec jos ima.
Iran pa Iran.
Realno, meni ni u dzep ni iz dzepa.
Hvala im do neba sto su nam oruzje slali u ratu.

Svi se veliki mogu siriti, okupirati tudji teritorij , raditi sta hoce samo Iran ni pod razno ? Turci mogu uzeti pola Sirije bilo bi normala, Rusi Krim normala, Izrael preventivno sravniti sa zemljom pola neke drzave normala, o Amerima da ne pricam. Svi mogu samo Iran jok. Pa nisu ni oni vesla sisali. Sad pricamo o drzavama.

A siitima mozemo ovako, evo nek svako od nas koji redovno seremo na ovoj temi napise sta misli o sijama, pa cemo vidjeti pravo stanje. 100 puta sam napisao, meni nije normalno da ljudi vise mrze sije nego cetnike, da sije ocima nije vidio a ide u Siriju da ubija mrske sije, da svi znamo podjelu na sunite i siite oni hladno pisu o njima kao sekti. Nisu ni suniti sekta...nego Vehabije, Haridjije, Tekfirdzije il koje vec pm.
Imaju i krscani podjele, pa niko od katolika ne kaze za pravoslavce da su sekta il protestante.
Ne znam, mozda ja nisam normalan, al ne moze se neko deklarisati za sekularnu Siriju, a podrzavati Nusru, Vojsku Islama, Shamove. Prosto nemoguce
A hajde ti meni reci koga da podrzavam. Asad je zlocinac koji je radi svoje fotelje jebo i narod i drzavu. Kurde bi i mogao gotiviti da nije Kikija. Isil ne dolazi u obzir kao niti nusre. Sije su agresori i na strani asada.
Ostaju ovi umjereni ali istina da su pomijesani sa nekim alkaidama i shamovima. Ja mislim da turci to dobro kontrolisu i ekstremiste dobro odstranjuju. Na kraju ce ostati sa njima samo fsa i ove neke grupice koje ce se morati ponasati kako turci kazu. Uvijek sam bio pripadnik sjevera i tu nalazim simpatije. Niko normalan nece nusre podrzavati ako me razumijes.
Sije su agresori jer dolaze iz Irana, suniti su ok jer dolaze iz Turske ?!?! Ti, nadam se , nesvjesno pravis sektaske podjele.
Ne mogu da se ponavljam. Samo rat zbog Asada i fotelje je bas ono presmjesna prica. Nema Asada u Idlibu, pa se pobise. Tako bi ti bilo u cijeloj Siriji. Ode Asad i stane rat ? 100 hiljada vojnika SAA poginulo zbog Asadove fotelje?
Suniti, Siiti, Alaviti, Druzi, krscani izginuse zbog Asadove fotelje ? A nije da se odbrane od Isila, Nusri o ostalih bolesnika koji bi i tebi i meni glavu skinuli sto ne znamo sta je tugut ?
Helem, svakako niko nikoga nece uvjeriti u suprotno, ostaje nam da navijamo za "svoje".
animus

#109283 Re: Sirija vol. 2

Post by animus »

Kikibombona wrote:
The 51st State wrote:idi turci ciljano i oprezno, ne kao asadosijske zlocinacke falange.
do iduce sedmice tel rifat bi trebo biti oslobodjen od pomahnitalih apoovskih falangi.
Jesi siguran? :D

Pravo su oprezni, stotine boraca izgubili.

Uz to, ne mozes porediti borbu na livadi i golom brdu sa borbom u prenapucenoj i zgradama nacickanoj Istocnoj i Juznoj Guti, koje su 5 puta vece od Sarajeva. Uz to, vehabije imaju podzemne gradove. :-)

Urbana borba je vazda uzimala vise zivota.
Onda se kurdima lose pise jer nemaju grada do Hasake. Manbij je svakako poravnat kao i Raka. Jedino Hasaka ostaje
sarajevoxxxx

#109284 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Ahed 8 mjeseci dobila.

http://www.klix.ba/vijesti/svijet/ahed- ... /180321145

Sirijci sanjaju i mole dragog Boga da imaju sudstvo i približno izraelskom.
muhafuca

#109285 Re: Sirija vol. 2

Post by muhafuca »

Press Assad - Engleski titlovi

animus

#109286 Re: Sirija vol. 2

Post by animus »

Sije su agresori jer dolaze iz Irana, suniti su ok jer dolaze iz Turske ?!?! Ti, nadam se , nesvjesno pravis sektaske podjele.
Ne mogu da se ponavljam. Samo rat zbog Asada i fotelje je bas ono presmjesna prica. Nema Asada u Idlibu, pa se pobise. Tako bi ti bilo u cijeloj Siriji. Ode Asad i stane rat ? 100 hiljada vojnika SAA poginulo zbog Asadove fotelje?
Suniti, Siiti, Alaviti, Druzi, krscani izginuse zbog Asadove fotelje ? A nije da se odbrane od Isila, Nusri o ostalih bolesnika koji bi i tebi i meni glavu skinuli sto ne znamo sta je tugut ? 
Helem, svakako niko nikoga nece uvjeriti u suprotno, ostaje nam da navijamo za "svoje".
Navijao bi ja za Sije da su na strani Fsa ali jebi ga na pogresnoj su strani. Samo kazem kako se bira strana a ovo svakako ne shvatam previse bitno. Najradije bi da ove teme i nema kao niti nesretnog rata.
Horde zla i sjever sam uvijek gotivio. :)
handžar88

#109287 Re: Sirija vol. 2

Post by handžar88 »

sarajevoxxxx wrote:Ahed 8 mjeseci dobila.

Onaj vojnik sto ubi lika na zemlji dobio 9 mjeseci ako se ne varam, ova za samar 8.. pravedno nema sta
muhafuca

#109288 Re: Sirija vol. 2

Post by muhafuca »

sarajevoxxxx wrote:Ahed 8 mjeseci dobila.

procitaj malo o Administrative detention u Izraelu - koliko Palestinaca je pod tim "zakonom" vec godinama struhlo ni krivo ni duzno.

Code: Select all

https://www.btselem.org/topic/administrative_detention
Pa se onda javi.

Mada znas ti to dobro - samo se malo lud pravis.

Ovu djevojku su spasili mediji - koji su digli buku oko slucaja na zapadu

a posto Izraelci malo bolje kontaju vaznost medija i medijske manipulacije - morali su povuci rucnu

Namirice to oni u West Banku 10 puta ako nisu vec do sad. Ne sekiraj se.
Kikibombona

#109289 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

Pitomi narod Nubla i Zare gine od turskih vehabija. Asad na to nista. Ne smije, sam je preslab. Sirijska vojska je potrosena i mrtva. Iran se ne zeli zamjeriti. Rusi sa Turcima prave biznis.

Herojski narod Nubla i Zare ponovo gine i ponovo pada u vehabijsko okruzenje. Sramota.

https://twitter.com/QalaatAlMudiq/statu ... 0335685637

Krv ovih ljudi ide na dusu despota iz Moskve.

Turko-vehabije su zauzele selo Barad od YPG i siita iz Nubla i Zare!

Image

YPG nastavlja operacije u Afrinu, sjever kantona, Bulbul. Vehabije lete u zrak.

https://twitter.com/AfarinMamosta/statu ... 6043920384

Newroz u Zapadnom Kurdistanu je osiguravala americka vojska, sve od Manbidza do Kamislija. Postojao je bojazan da bi Turci mogli pociniti masakar i zato su se rasporedili americki vojnici.

Image

Ovo su svi borci i borkinje YPG i YPJ koji su izgubili zivot u Afrinu protiv Turaka i vehabija. 840 boraca.

Image

Krvava bitka. Ovi heroji ce biti zapamceni i osveceni, kad-tad. Sa sobom su poveli stotine Turaka i vehabija. Stali su na crtu visestruko nadmocnom protivniku sto je istinsko herojstvo.
Last edited by Kikibombona on 21/03/2018 21:13, edited 2 times in total.
ultrajvosa 1987

#109290 Re: Sirija vol. 2

Challenger_ wrote:

Toliko.
:thumbup:
ultrajvosa 1987

#109291 Re: Sirija vol. 2

animus wrote:
Navijao bi ja za Sije da su na strani Fsa ali jebi ga na pogresnoj su strani. Samo kazem kako se bira strana a ovo svakako ne shvatam previse bitno. Najradije bi da ove teme i nema kao niti nesretnog rata.
Horde zla i sjever sam uvijek gotivio. :)
Mosa Rajvosa :)
animus

#109292 Re: Sirija vol. 2

Post by animus »

Kikibombona wrote:Pitomi narod Nubla i Zare gine od turskih vehabija. Asad na to nista. Ne smije, sam je preslab. Sirijska vojska je potrosena i mrtva. Iran se ne zeli zamjeriti. Rusi sa Turcima prave biznis.

Herojski narod Nubla i Zare ponovo gine i ponovo pada u vehabijsko okruzenje. Sramota.

https://twitter.com/QalaatAlMudiq/statu ... 0335685637

Krv ovih ljudi ide na dusu despota iz Moskve.

Turko-vehabije su zauzele selo Barad od YPG i siita iz Nubla i Zare!

Image

YPG nastavlja operacije u Afrinu, sjever kantona, Bulbul. Vehabije lete u zrak.

https://twitter.com/AfarinMamosta/statu ... 6043920384

Newroz u Zapadnom Kurdistanu je osiguravala americka vojska, sve od Manbidza do Kamislija. Postojao je bojazan da bi Turci mogli pociniti masakar i zato su se rasporedili americki vojnici.

Image

Ovo su svi borci i borkinje YPG i YPJ koji su izgubili zivot u Afrinu protiv Turaka i vehabija. 840 boraca.

Image
Koliko su pitomi vidjeli smo na onom videu kad su isli u pomoc Afrinu. Scene ko iz filma Pobjesnjeli Max. Pusti patetiku.
Ovi gerilci oko Bulbula ce nekada biti uhvaceni a onda se ne treba cuditi masakru zarobljenika. Ovo im je vec trece vozilo da u pozadini napadaju.
Koga Ameri štite nek se ne nada nicemu dobrom. Vidjet ces uskoro.
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#109293 Re: Sirija vol. 2

Post by japin_mutapi »

sto su se ovo idolopoklonici uzjebali
ne daju insanu progovorit - to odmah vehabija, cionist, poturica, tagut, terorista, isilovac, vaki, naki, glup, isprani mozak, glavonja, nosonja ... sve najgore govore covjeku, salva uvreda a zbog cega

sto nisu idolopoklonici kao oni i sto imaju drugacije misljenje
e, to je sekta prava
Kikibombona

#109294 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

Beograd!
Ima casnih Srba!

Image
Svugde je Afrin, svuda je otpor.
SOLIDARNOST SA AFRINOM,
PROTIV FAŠIZMA, DRŽAVA I KAPITALA!
https://enoughisenough14.org/2018/03/21 ... ran-video/

Ovo su neki ljevicari i anarhisti koji se lijepe za Kurde. :D
Challenger_

#109295 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger_ »

ultrajvosa 1987 wrote:Mosa Rajvosa :)
Samo da ti kaEm. Bio sam na Koševu, infiltriran među Horde ( 8) ), na sektoru A5 (zapad) Koševa i gledao onaj dušmanluk u zadnjem kolu prošlog prvenstva. Dugo sam razmišljao o svemu i jedno znam: ma kakav bio fanatik FKŽ, a jesam, nikad ne bih mogao da uradim ono što je nama uradio Čala.

Nikad.

_______

Image
basar

#109296 Re: Sirija vol. 2

Post by basar »

Ne daj bože da vehabo-cionisti imaju snagu i moc, pa niko ziv od nas ne bi ostao. Ovo su lijepe opomene i napomene za one naivne i uspavane. Za svaku obolost i silnistvo ima lijeka. I Sadam je mislio da moze dokle hoce, al doslo je i njegovo. Vehabizam i cionizam su najgore ideologije danas u svijetu one su uzrok razaranja i destrukcije.
DuckZz

#109297 Re: Sirija vol. 2

Post by DuckZz »

ENOGH IS ENUGH!!!!11!1

Oh & btw, kupite nase majice vrlo povoljno M L XL XXL
.
animus

#109298 Re: Sirija vol. 2

Post by animus »

Challenger_ wrote:
ultrajvosa 1987 wrote:Mosa Rajvosa :)
Samo da ti kaEm. Bio sam na Koševu, infiltriran među Horde ( 8) ), na sektoru A5 (zapad) Koševa i gledao onaj dušmanluk u zadnjem kolu prošlog prvenstva. Dugo sam razmišljao o svemu i jedno znam: ma kakav bio fanatik FKŽ, a jesam, nikad ne bih mogao da uradim ono što je nama uradio Čala.

Nikad.

_______

Image
Nisam ni ja mogao vjerovati kad sam slusao navijace želje kako se vesele porazu sarajeva od sparte. Meni je bio drag uspjeh bilo koje nase ekipe do tada. Citav stadion je skandirao kad je sarajevo primilo go. Toga nije nikad bilo medju nama, bar ne u tom obimu. Nismo mi idealni, ima svega na tribinama ali ne toliko zavisti i zla.
Kikibombona

#109299 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

Kurdi i pro-kurdski aktivisti uletili u sjediste SPD-a u Frankfurtu!

Image
Image
Image
(fini ovi PKK cvjetici :mrgreen: )

Merkel strongly condemns Turkish military offensive in Afrin

https://www.reuters.com/article/us-mide ... ce=twitter

Wladimir je na Kandilu proslavio Newroz sa PKK. Kandil - neosvojiva planina. Nevjerovatna priroda.

https://twitter.com/vvanwilgenburg/stat ... 9381946370
Qandil. Literary heaven. Amazing nature #kurdistan #iraq #newroz
https://twitter.com/vvanwilgenburg/stat ... 8448323584

Image

Ilham Ehmed, zvanicnica Rojave, za NYT o Ani Kembel, Britanki koja je poginula u borbi sa turko-vehabijskom soldateskom!

The Young Feminist Who Died for My People

Image

https://www.nytimes.com/2018/03/21/opin ... syria.html

Otac Ane Kembel

Dirk Campbell
‏ @dirkmcampbell
Mar 20
Replying to @DefenseUnitsYPJ

This is Anna's father. We held a vigil for her last night here in Lewes attended by a large number of people. I am doing my best to spread awareness about the situation in Rojava which led to her death. And her commitment the most hopeful and just of causes.
Challenger_

#109300 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger_ »

Ovaj će tušiti o Kurdima i ako se porokaju USA i Rusija.
Last edited by Challenger_ on 21/03/2018 21:44, edited 1 time in total.
Locked