FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga / Konferencijska liga

Sve o FK Sarajevo...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Muhamed Đakmić

#10926 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.

Post by Muhamed Đakmić »

Ja bih se smio kladiti da vole i ovi Lechovi cugnuti i šta gore uraditi, tako da ne mislim da je baš u tome uzrok poraza, mada bih naravno volio da nije tako.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#10927 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.

Post by -LIBERO- »

@Logovan, nisi u pravu druze.
Evo licno znam da 5-6 nasih igraca, pa barem jednom dnevno, ako su u Sarajevu budu na shishi...a nekada i dva puta dnevno.
Ne moze to burazeru, ako zelis profi nivo fudbala. Ta para, jer to nije samo dim, ubija i slabi pluca, bukvalno. Narocito ako zelis da se bavis profi sportom.
Nekada cugnuti, par dana pred tekmu, hajde..al nekada, i ne ubijati se od alkohola...ko sto opet rade druga grupica nasih igraca.

To dvoje moze jos uvijek u nasoj ligi proci, protiv ozbiljnih sportskih kolektiva ispadne ovako ko sada.

A onda na fizicku inferiornost, ide i cinjenica da si takticki-strucno klasa ispod...i kada sve saberes, dobijes ovaj rezultat.
mirza_15

#10928 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.

Post by mirza_15 »

Ma nisu nam ljudi dali disati. Uvijek blizu naseg igraca, uvijek jako u duel. Nismo mogli loptu primiti, a da igrac lech-a vec nije na ledjima naseg. Ljudi strasno pokrivaju teren i jos rani gol. Na kraju se izgleda igralo samo da se izbjegne tezi poraz. Ja bih volio vidjeti jednog dana da mi igramo onako kada protivnik ima loptu. Jedno 15-20 minuta smo pokusali tako igrali protiv sirokog na kosevu.
internazionale

#10929 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.

Post by internazionale »

mirza_15 wrote:Ma nisu nam ljudi dali disati. Uvijek blizu naseg igraca, uvijek jako u duel. Nismo mogli loptu primiti, a da igrac lech-a vec nije na ledjima naseg. Ljudi strasno pokrivaju teren i jos rani gol. Na kraju se izgleda igralo samo da se izbjegne tezi poraz. Ja bih volio vidjeti jednog dana da mi igramo onako kada protivnik ima loptu. Jedno 15-20 minuta smo pokusali tako igrali protiv sirokog na kosevu.

E kad onako odigramo 90% sezone onda mozemo u evropska takmicenja svijetla obraza
todd_smith

#10930 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.

Post by todd_smith »

Minuta 11. alispahic jedva dise, kapa niz lice kao da si kantu bacio na njega

O cemu mi pricamo ovdje ba
SpecialOffer

#10931 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.

Post by SpecialOffer »

Kondicioni treneri, treneri golmana, pomocni treneri, fizioterapeti, nutricionisti, skauti i ostali ko sve ucestvuje u pripremanju ekipe zajedno sa trenerom su vazniji od svih igraca zajedno i jos tri puta toliko.

Oni cine jedan sportski temelj od kojeg sve polazi i na kome sve zavrsava. I odatle treba poceti. Veceras da smo imali i Ronaldo nista ne bi uradili. Ljudi bi nas pojeli svime onim sto mi nemamo a sto sam na nabrojao gore.

Jbg. nije Puzigaca kriv sto igra, kriv je onaj ko mu je dao sansu da igra. Da sad pitamo Puzigacu: "Jarane kako bi ti sebe ocijenio kao lijevog beka"? Odgovorio bi: "Robero Carlos"!

A smijem se kladiti da cemo opet trenera mjenjati na pola sezone :-)
gospodin Rajković

#10932 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.

Post by gospodin Rajković »

lijek-za-sve wrote:da je on bio sigurnijikod prvog gola u prvoj tekmi sve bi bilo drugacije ali kasno je sad .....
I da je bio dres na vrijeme pa Stepanov na svom mjestu ne bi ni bio gool ali kasno je sad što ti reče .
gold'n'brown

#10933 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.

Post by gold'n'brown »

Sarajevo ove sezone mora osvojiti titulu da bi naredne bilo nosioc u drugom pretkolu i dobilo lakseg protivnika. Realno mi nismo dorasli ekipi kakva je Lech, ako ne budemo prvaci ove sezone vracamo se 10 koraka u nazad i nismo nista uradili.
SpecialOffer

#10934 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.

Post by SpecialOffer »

-LIBERO- wrote:@Logovan, nisi u pravu druze.
Evo licno znam da 5-6 nasih igraca, pa barem jednom dnevno, ako su u Sarajevu budu na shishi...a nekada i dva puta dnevno.
Ne moze to burazeru, ako zelis profi nivo fudbala. Ta para, jer to nije samo dim, ubija i slabi pluca, bukvalno. Narocito ako zelis da se bavis profi sportom.
Nekada cugnuti, par dana pred tekmu, hajde..al nekada, i ne ubijati se od alkohola...ko sto opet rade druga grupica nasih igraca.

To dvoje moze jos uvijek u nasoj ligi proci, protiv ozbiljnih sportskih kolektiva ispadne ovako ko sada.

A onda na fizicku inferiornost, ide i cinjenica da si takticki-strucno klasa ispod...i kada sve saberes, dobijes ovaj rezultat.
A je li kozes napisati ko je u "sisa" a ko u "flasa" klanu :?
Logovan

#10935 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.

Post by Logovan »

To dvoje moze jos uvijek u nasoj ligi proci, protiv ozbiljnih sportskih kolektiva ispadne ovako ko safa.

Ma u neku ruku ja se i slažem da nargile, cigare i alkohol utječu na našu igru, ali isto tako smatram da su nam treninzima slabi i staromodni. Pa igrači Lecha su poslije pobjede na Hasetu cugali u Avazu ili gdje već, pa im ništa nije bilo.
Ljudi po drugim ligama znaju piti i pušiti, ali kada im dođu treninzi, koji su par levela iznad našeg, onda se ubijaju na njemu.
internazionale

#10936 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.

Post by internazionale »

todd_smith wrote:Minuta 11. alispahic jedva dise, kapa niz lice kao da si kantu bacio na njega

O cemu mi pricamo ovdje ba
Ja samo Boga molim da njega ne opali hercika u sred utakmice
Muhamed Đakmić

#10937 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.

Post by Muhamed Đakmić »

Itekako ima smisla ovo što Logovani kaže.

Kad treninzi budu takvi da ih ne mogu završiti od muke jer piju i puše, a sama nemogućnost da izdrže trening bude razlog da nikako ne igraju i ne budu ni na klupi, tada će i prestati da se zajebavaju.

Oni svoje obaveze izvršavaju u skladu s onim što se od njih očekuje, nisu se večeras "profesionalci" razlikovali od "neprofesionalaca".
SpecialOffer

#10938 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.

Post by SpecialOffer »

@logovan

Popusili su sljedecu u ligu. Pa nije ni Lech krema fudbala, kazes i oni vole potegnuti, uredu, ali ce sad ispasti od Bazela koji su malo veci profesionalci od njih a Bazel ce ispasti od XY protivnika koji su jos malo veci profesionalci od njih.

Hranidbeni lanac.
north

#10939 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.

Post by north »

Da bog da pojeo svako slovo i bio popišan zbog fule, ali da bog da Dženan da izdrži do kraja sezone...Jedno je kada vodiš ekipu pet-šest kola u situaciji kada ekipi treba pozitivan šok, i tad se svi nekako ujedine u tih mjesec dana i zaigraju kako treba, mislim i to treba znati napraviti i treba ga za to pohvaliti, ali drugo je voditi ekipu od prvog do zadnjeg kola bez turbulencija, kriza, i na kraju osvojiti trofej vodeći ekipu uzastopno 30 kola....Da bog da Dženan to da izdrži i napravi, i svima pokaže da može...Ali, sumnjam da će i do Nove Godine izdržati :roll: ...Ali neka ga sada, tako se odlučilo, zaslužio je šansu, pa vidjećemo šta može kada treba malo duže biti na klupi, a ne posustati i na kraju doći do cilja...
north

#10940 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.

Post by north »

Logovan wrote:

To dvoje moze jos uvijek u nasoj ligi proci, protiv ozbiljnih sportskih kolektiva ispadne ovako ko safa.

Ma u neku ruku ja se i slažem da nargile, cigare i alkohol utječu na našu igru, ali isto tako smatram da su nam treninzima slabi i staromodni. Pa igrači Lecha su poslije pobjede na Hasetu cugali u Avazu ili gdje već, pa im ništa nije bilo.
Ljudi po drugim ligama znaju piti i pušiti, ali kada im dođu treninzi, koji su par levela iznad našeg, onda se ubijaju na njemu.
Jeste, ali nije to kod njih baš tako često...Ne jedu oni pred utakmicu ćevape i somune, i nisu svaku subotu po diskotekama sa kutijama cigara na stolu i zakrvavljenim očima..Ima toga naravno i u Evropi, ali se zna kad se to smije i to je kudikamo ograničenije i zna se kad se smije, a kad treba stati...Ali naravno, nije samo u tome razlog ovoga svega, baš kako Džakmić navodi...
Kemal Malovčić

#10941 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.

Post by Kemal Malovčić »

Pijan i mahmuran se ne može klanjati a kamoli trenirati.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#10942 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.

Post by -LIBERO- »

Pa nek cugnu noc poslije pobjede, a ne svaki drugi-treci dan...il nemoj da je normalno da poslije treninga redovno idu na shishu...pa cesto ponove i nocni izlazak takav.
Brate, to je vec ovisnost. I ti onda takvog igraca mozes rokati suplementima, plus ti treninzi koji isto mislim da su ispod treninga vrhunskih ekipa....i dobijes totalni bezvoljnu i inferiornu ekipu...i dzaba ulazes novac u trening cikluse, kad to ostaje na prosjecnosti.

Jeste, vise cemo trcati od Viteza i Travnika, i...jel nam to cilj?
Moraju se igraci uozbiljiti. Stvarno mi je nejasno kako to i sami ne skontaju.

Mimo ove 'fizike', ono sto mi nije drago je cinjenica da je kreacija u igri prema naprijed postala zivi ku-rac.
Ok, ne valja Stojcev, melja, petlja...svaki peti pokusaj uspije nesto :roll: ...a kakav nam je Mesa, ili Samke? Isto ko da nisu na terenu. Nemastovito, blijedo, strasljivo.
refffko

#10943 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.

Post by refffko »

Svi koji su ocekivali nesto od ekipe koja je igrala kako je igrala protiv Slavije, Drine, Zrinskog... u velikoj su zabludi. Preko noci onaj ocaj nije mogao prestati i da oni zaigraju kako treba. Mi imamo losu ekipu za Evropske utakmice i kriminalno loseg trenera amatera. Sa Uscuplicem na klupi nikad mi nista necemo postici. To sto smo mi od Velkoskog, Radovca, Benke... umislili da su neke zvjezde i kvalitet, ne znaci da je to i realno tako.
Kuca se od krova gradi. Prvo nam trebaju strucni treneri i pomocno osoblje od juniora do prvog tima ovo sto sad imamo nivo je Pofalickog .

Kapa dole jedino za Barbarica i Stepanova.)
Muhamed Đakmić

#10944 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.

Post by Muhamed Đakmić »

-LIBERO- wrote:Pa nek cugnu noc poslije pobjede, a ne svaki drugi-treci dan...il nemoj da je normalno da poslije treninga redovno idu na shishu...pa cesto ponove i nocni izlazak takav.
Brate, to je vec ovisnost. I ti onda takvog igraca mozes rokati suplementima, plus ti treninzi koji isto mislim da su ispod treninga vrhunskih ekipa....i dobijes totalni bezvoljnu i inferiornu ekipu...i dzaba ulazes novac u trening cikluse, kad to ostaje na prosjecnosti.

Jeste, vise cemo trcati od Viteza i Travnika, i...jel nam to cilj?
Moraju se igraci uozbiljiti. Stvarno mi je nejasno kako to i sami ne skontaju.

Mimo ove 'fizike', ono sto mi nihe drago je cinjenica da je kreaciha u igri prema naprihed postala zivi ku-rac.
Ok, ne valja Stojcev, melja, petlja...svaki peti pokusaj uspije nesto :roll: ...a kakav nam je Mesa, ili Samke? Isto ko da nisu na terenu. Nemastovito, blijedo, strasljivo.
Mislim da će nam Premijer liga dati bolji odgovor o kreaciji, jer ćemo imati više prostora za njihove bravure. Na postavljenu odbranu koja je kvalitetna, kreacija ne može nikako biti dobra, jer nisu oni niko Iniesta da briljiraju na ovom nivou :D
refffko

#10945 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.

Post by refffko »

Mi cemo biti ekipa tek kad sve ekipe u ligi izdominiramo sa pola snage kao Lech nas sto je. Ne mozes se ti muciti sa Drinim i Slavijom i da ocekujes nesto u Europi.
Kemal Malovčić

#10946 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.

Post by Kemal Malovčić »

refffko wrote:Mi cemo biti ekipa tek kad sve ekipe u ligi izdominiramo sa pola snage kao Lech nas sto je. Ne mozes se ti muciti sa Drinim i Slavijom i da ocekujes nesto u Europi.
suština
SpecialOffer

#10947 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.

Post by SpecialOffer »

Ljudi su nas toliko pojeli da se ne sjecam da je na njihovoj polovini neki nas igrac sa loptom u nogama napravio prodor od 4-5 metara :-)
-LIBERO-
Čiča Gliša

#10948 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.

Post by -LIBERO- »

@Djakma, ne referiram se samo kroz ovaj dvomec. I pripremne utakmice su iste bile. Nemastovito, lose, bez ozbiljnih i ucestalih kreacija u utakmicama...svi golovi iz prekida...itd.
Daj boze da u Travniku vec proradimo na tom polju, al djeluje zabrinjavajuce.
-LIBERO-
Čiča Gliša

#10949 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.

Post by -LIBERO- »

Kemal Malovčić wrote:
refffko wrote:Mi cemo biti ekipa tek kad sve ekipe u ligi izdominiramo sa pola snage kao Lech nas sto je. Ne mozes se ti muciti sa Drinim i Slavijom i da ocekujes nesto u Europi.
suština
Ma i to, da :thumbup:
Muhamed Đakmić

#10950 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.

Post by Muhamed Đakmić »

Ma ako Drinu koja je najlošija ekipa u ligi ne razgulimo baš uvjerljivo, mislim da već treba razmišljati polako o dovođenju novog trenera, jer stvarno se sa ovakvim igračkim kadrom ne smijemo patiti u prvenstvu.

Hebibović, Barbarić, Stepanov, Cimirot, Radovac, Stojčev, Alispahić, Velkoski, oba Bekića, Puzigaća, Rustemović, Benko, Duljević, Tatomirović pa čak i Oštraković bi bili standardni prvotimci skoro svih timova u ligi. A vjerovatno sam nekoga i fulio :D
Post Reply