Trudnjače i porodilje online
Moderator: anex
- JanuaryJones
#10926 Re: Trudnjače i porodilje online
Propolis bez alkohola pa špricat u grlo.
- Female_Sa
#10927 Re: Trudnjače i porodilje online
JanuaryJones wrote:Propolis bez alkohola pa špricat u grlo.
Ovaj je bez alkohola, ali pise da se ne smije koristiti u trudnoci.
- JanuaryJones
#10928 Re: Trudnjače i porodilje online
Zato što ima ehinaceu pretpostavljam.Female_Sa wrote:JanuaryJones wrote:Propolis bez alkohola pa špricat u grlo.
- Female_Sa
#10929 Re: Trudnjače i porodilje online
Ne sadrzi. Sastav: Glicerin, pročošćena voda, propolis titrirani suhi ekstrakt 600 mg (flavonoidi kao galangin 12%), aroma, konzervasn: kalij sorbat.JanuaryJones wrote:Zato što ima ehinaceu pretpostavljam.Female_Sa wrote:JanuaryJones wrote:Propolis bez alkohola pa špricat u grlo.
- JanuaryJones
#10930 Re: Trudnjače i porodilje online
E fakat ne znam onda. Ja sam koristila propolis za bolno grlo (u 8 mj trudnoće) i doktor mi je rekao da sve dok nisam alergična na pčelinje proizvode, propolis je ok (bez alkohola).
- Female_Sa
#10931 Re: Trudnjače i porodilje online
JanuaryJones wrote:E fakat ne znam onda. Ja sam koristila propolis za bolno grlo (u 8 mj trudnoće) i doktor mi je rekao da sve dok nisam alergična na pčelinje proizvode, propolis je ok (bez alkohola).
Ja sam 6.mjesec i ne kontam zasto ne bih ovo smjela koristiti..nista mi nisu drugo htjeli dati u apoteci osim ovoj spreja.
Hvala ti u svakom slucaju..naprskat cu malo:) Nece valjda stetiti bebi..
- JanuaryJones
#10932 Re: Trudnjače i porodilje online
Sretno!Female_Sa wrote:JanuaryJones wrote:E fakat ne znam onda. Ja sam koristila propolis za bolno grlo (u 8 mj trudnoće) i doktor mi je rekao da sve dok nisam alergična na pčelinje proizvode, propolis je ok (bez alkohola).
Ja sam 6.mjesec i ne kontam zasto ne bih ovo smjela koristiti..nista mi nisu drugo htjeli dati u apoteci osim ovoj spreja.
Hvala ti u svakom slucaju..naprskat cu malo:) Nece valjda stetiti bebi..
- azurna_obala
#10933 Re: Trudnjače i porodilje online
Female_Sa wrote:Zanima me sta ste u trudnoci koristile za grlobolju? Uzasno me grlo boli, u apoteci sam kupila Propolaid sprej, rekli mi da to mogu koristiti, ali na kutiji piše da se u trudnoći ne smije koristiti..pa sta onda da uzmem kad me grlo uzasno boli
Ispirajte grlo čajem od zalfije, sa nekoliko kapi propolisa, morskom soli i sodom bikarbonom nekoliko puta dnevno. Inhalirajte se kljucalom kamilicom, preko glave maramu i nad šerpu.
- manekenka u penziji
#10934 Re: Trudnjače i porodilje online
Trudnjače, ako niste znale, u dm-u ima babybonus program za trudnice.
Poklanjaju svašta nešto, čak i neki aventov promotivni set. Ja odoh sutra da se prijavim, dok se nisam porodila
Poklanjaju svašta nešto, čak i neki aventov promotivni set. Ja odoh sutra da se prijavim, dok se nisam porodila
-
suza81
#10935 Re: Trudnjače i porodilje online
Kiseli pekmez od jabuka.wewa wrote:limun, med, cimet i djumbir, pomijesano pa kasicicu po kasicicuFemale_Sa wrote:Zanima me sta ste u trudnoci koristile za grlobolju? Uzasno me grlo boli, u apoteci sam kupila Propolaid sprej, rekli mi da to mogu koristiti, ali na kutiji piše da se u trudnoći ne smije koristiti..pa sta onda da uzmem kad me grlo uzasno boli
- Female_Sa
#10937 Re: Trudnjače i porodilje online
manekenka u penziji wrote:Trudnjače, ako niste znale, u dm-u ima babybonus program za trudnice.
Ja sam neki dan uzela, ali nema promotivnog seta:) Samo dobijes, cini mi se, neki kupon sa popustom pri kupovini Aventa. Dobijes beby ulje, knjizicu sa popustima, ceker, vodič za trudnice, i popust od 10% za 4D u poliklinici Sunce Agram.
- manekenka u penziji
#10938 Re: Trudnjače i porodilje online
Female_Sa wrote:manekenka u penziji wrote:Trudnjače, ako niste znale, u dm-u ima babybonus program za trudnice.
Ja sam neki dan uzela, ali nema promotivnog seta:) Samo dobijes, cini mi se, neki kupon sa popustom pri kupovini Aventa. Dobijes beby ulje, knjizicu sa popustima, ceker, vodič za trudnice, i popust od 10% za 4D u poliklinici Sunce Agram.
Evo i ja tek danas uzela, meni je došao famozni aventov set koji se sastoji od knjižice i uzorka kreme za bradavice
-
laly
#10939 Re: Trudnjače i porodilje online
Radila sam nalaze krvi i urina...i imam bakterije u urinu. 3,5 mjesec trudnoce.U petak sam narucena kod gin. pa cu vjerovatno dobiti uputnice za dalje pretrage, ali pretpostavljam da je u pitanju e. coli. Nadam se da to nije opasno za bebu. Znate li za neki prirodni preparat koji bih mogla koristiti?
- JanuaryJones
#10940 Re: Trudnjače i porodilje online
Jesi radila urinokulturu (3 dana zaredom)?laly wrote:Radila sam nalaze krvi i urina...i imam bakterije u urinu. 3,5 mjesec trudnoce.U petak sam narucena kod gin. pa cu vjerovatno dobiti uputnice za dalje pretrage, ali pretpostavljam da je u pitanju e. coli. Nadam se da to nije opasno za bebu. Znate li za neki prirodni preparat koji bih mogla koristiti?
-
laly
#10941 Re: Trudnjače i porodilje online
Nisam jos, u petak idem dok. pa cu vjerovatno dobiti uputnicu da radim urinokulturu. Ali i prije sam imala probleme sa e coli pa pretpostavljam da je i sad upitanju. Voljela bih da izbjegnem antibiotike koliko god mogu.JanuaryJones wrote:Jesi radila urinokulturu (3 dana zaredom)?laly wrote:Radila sam nalaze krvi i urina...i imam bakterije u urinu. 3,5 mjesec trudnoce.U petak sam narucena kod gin. pa cu vjerovatno dobiti uputnice za dalje pretrage, ali pretpostavljam da je u pitanju e. coli. Nadam se da to nije opasno za bebu. Znate li za neki prirodni preparat koji bih mogla koristiti?
- JanuaryJones
#10942 Re: Trudnjače i porodilje online
Čaj od brusnice, uvin H ne smiješ nikako piti i vidi šta kaže urinokultura, ne možeš ovako napamet nagadjati. A bakterija u urinu uvijek ima tako da to ne treba nužno biti razlog za zabrinutost.
- manekenka u penziji
#10943 Re: Trudnjače i porodilje online
Bakterije u urinu su normalna pojava kod trudnica. Pretpostavljam da si radila samo nalaz urina a ne urinokulturu. Iz nalaza urina ne možeš znati koju bakteriju imaš. Ako su bakterije u nekoj normalnoj koncentraciji a ti nemaš nikakav svrab ili neobičan i obilan sekret, sve je pod kontrolom 
Kod mene nalaz urina uvijek pokaže da imam dosta bakterija, ali je urinokultura sterilna.
Brusnicu pij svakako, ona je dobar saveznik antibiotika u borbi protiv baja
i tusiraj se svaki dan, koristi ili nesto PH neutralno za intimnu zonu ili običnu vodu.
Kod mene nalaz urina uvijek pokaže da imam dosta bakterija, ali je urinokultura sterilna.
Brusnicu pij svakako, ona je dobar saveznik antibiotika u borbi protiv baja
-
laly
#10944 Re: Trudnjače i porodilje online
Da,da to sam radila. I bas tako pise na nalazu dosta bakterija. Nemam nekih posebnih simptoma, ali posto sam imala problema sa e coli i prije trudnoce odmah sam pomislila da se vratila. A nisam to znala da ne mora znaciti da urinokuktura nije sterilna. Kupila sam danas brusnicu da pravim cajmanekenka u penziji wrote:Bakterije u urinu su normalna pojava kod trudnica. Pretpostavljam da si radila samo nalaz urina a ne urinokulturu. Iz nalaza urina ne možeš znati koju bakteriju imaš. Ako su bakterije u nekoj normalnoj koncentraciji a ti nemaš nikakav svrab ili neobičan i obilan sekret, sve je pod kontrolom
Brusnicu pij svakako, ona je dobar saveznik antibiotika u borbi protiv bajai tusiraj se svaki dan, koristi ili nesto PH neutralno za intimnu zonu ili običnu vodu.
- Mis mekinjas
#10945 Re: Trudnjače i porodilje online
E kapilaly wrote:Radila sam nalaze krvi i urina...i imam bakterije u urinu. 3,5 mjesec trudnoce.U petak sam narucena kod gin. pa cu vjerovatno dobiti uputnice za dalje pretrage, ali pretpostavljam da je u pitanju e. coli. Nadam se da to nije opasno za bebu. Znate li za neki prirodni preparat koji bih mogla koristiti?
Ja sam doktorirala na svojoj kozi sa e coli i bakterijama. A inace doktori koji rade na patologijama sa rizicnim trudnocama ce ti ove kapi preporuciti.
Sretno i nadam se da nije e coli.
-
suza81
#10946 Re: Trudnjače i porodilje online
@mis, znas li smije li te e kapi trogodisnjakinja? I ppstoji li nesto drugo sto smatras efikasnim kad je e coli u pitanju a dozvoljeno djeci?Mis mekinjas wrote:E kapilaly wrote:Radila sam nalaze krvi i urina...i imam bakterije u urinu. 3,5 mjesec trudnoce.U petak sam narucena kod gin. pa cu vjerovatno dobiti uputnice za dalje pretrage, ali pretpostavljam da je u pitanju e. coli. Nadam se da to nije opasno za bebu. Znate li za neki prirodni preparat koji bih mogla koristiti?
Ja sam doktorirala na svojoj kozi sa e coli i bakterijama. A inace doktori koji rade na patologijama sa rizicnim trudnocama ce ti ove kapi preporuciti.
- Mis mekinjas
#10947 Re: Trudnjače i porodilje online
Smiju kapi i djeci, ide manja kolicina.suza81 wrote:@mis, znas li smije li te e kapi trogodisnjakinja? I ppstoji li nesto drugo sto smatras efikasnim kad je e coli u pitanju a dozvoljeno djeci?Mis mekinjas wrote:E kapilaly wrote:Radila sam nalaze krvi i urina...i imam bakterije u urinu. 3,5 mjesec trudnoce.U petak sam narucena kod gin. pa cu vjerovatno dobiti uputnice za dalje pretrage, ali pretpostavljam da je u pitanju e. coli. Nadam se da to nije opasno za bebu. Znate li za neki prirodni preparat koji bih mogla koristiti?
Nikad ne piti nista hladno. Brusnica ako je dijete na antibiotiku se ne smije piti. Inace brusnica je prilicno izvikana stvar za probleme. Osim sto je tekucina nema nekih posebnih benefita. Djetetu daj tople vode, nudi stalno i nek piski kad god se ti je sjetis ponuditi.
Nemoj puno prati dijete. Ne pomaze. Citruse nikakve davati. Nek zivi na juhi i jabukama i bananama.
-
laly
#10948 Re: Trudnjače i porodilje online
Pila sam e kapi i nefrovit kapi prije trudnoce pa sam nekako uspjela da se rijesim bakterije. A znaci e kapi se mogu piti u trudnoci. Uglavnom sacekat cu da vidim sta ce mi dok reci, pa ako bude u urinokulturi kupit cu kapi.Mis mekinjas wrote:E kapilaly wrote:Radila sam nalaze krvi i urina...i imam bakterije u urinu. 3,5 mjesec trudnoce.U petak sam narucena kod gin. pa cu vjerovatno dobiti uputnice za dalje pretrage, ali pretpostavljam da je u pitanju e. coli. Nadam se da to nije opasno za bebu. Znate li za neki prirodni preparat koji bih mogla koristiti?
-
suza81
#10949 Re: Trudnjače i porodilje online
Hvala!Mis mekinjas wrote:Smiju kapi i djeci, ide manja kolicina.suza81 wrote:
@mis, znas li smije li te e kapi trogodisnjakinja? I ppstoji li nesto drugo sto smatras efikasnim kad je e coli u pitanju a dozvoljeno djeci?
Nikad ne piti nista hladno. Brusnica ako je dijete na antibiotiku se ne smije piti. Inace brusnica je prilicno izvikana stvar za probleme. Osim sto je tekucina nema nekih posebnih benefita. Djetetu daj tople vode, nudi stalno i nek piski kad god se ti je sjetis ponuditi.
Nemoj puno prati dijete. Ne pomaze. Citruse nikakve davati. Nek zivi na juhi i jabukama i bananama.
- manekenka u penziji
#10950 Re: Trudnjače i porodilje online
Dajte me smirite!
Cijepili smo curicu MRP i Polio vakcinom prije 8 dana i sada ima reakciju. Temperatura i natecene vratne žlijezde.
Ja u panici razbijem toplomjer.
Živa nije izašla u momentu kada sam ga dizala s poda, jer je jos bio u zaštitnoj plastici, ali je muž nesto prepipavao toplomjer i sad ga peče po ruci. Možda je sugestivno.
Ne znam sta me vise brine, ova curicina reakcija ili polomljen toplomjer pored mene u drugom stanju i muza kojeg peče ruka.
Cijepili smo curicu MRP i Polio vakcinom prije 8 dana i sada ima reakciju. Temperatura i natecene vratne žlijezde.
Ja u panici razbijem toplomjer.
Živa nije izašla u momentu kada sam ga dizala s poda, jer je jos bio u zaštitnoj plastici, ali je muž nesto prepipavao toplomjer i sad ga peče po ruci. Možda je sugestivno.
Ne znam sta me vise brine, ova curicina reakcija ili polomljen toplomjer pored mene u drugom stanju i muza kojeg peče ruka.