IRAN

Post Reply
Mlohavi

#10926 Re: IRAN

Post by Mlohavi »

pirpa wrote: pa medo je zbog licnih interesa u siriji ,nije valjda da mislis da moze medo reketirati iran kao sto amerika radi.
uozbilji se...:lol: :lol:
"Uozbilji se" je znak da je produktivnije ceskanje jaja neg' nastavak. :thumbup:
Ozbiljno.
zvizdan

#10927 Re: IRAN

Post by zvizdan »

teheranski gradski derby Persepolis - Esteqlal 8)

pirpa

#10928 Re: IRAN

Post by pirpa »

Iran arrests 100 people over attack on Saudi embassy

http://www.cbsnews.com/news/iran-arrest ... i-embassy/
Gojeni H

#10929 Re: IRAN

Post by Gojeni H »

Co0l wrote:
Drago je i meni,Iran je sad zlatna koka nosilja od koje ce svi nastojat da se ogrebu.Ako se uz to i mi ogrebemo,jos bolje.
Tu pricu pricaj. :thumbup:
Kikibombona

#10930 Re: IRAN

Post by Kikibombona »

Uh, sto nekakav Momir Turudic iz Beograda nahvali Iran na Al Laziri... je l' moguce...

Ka'e, iskrivljena slika, momentalno padaju predrasude, nevjerovatno obrazovani, ljubazni... ma kao da je iz dzeneta stigao... a ne iz vjerske diktature... :D :D

Koliko li je placen, a Salik? :D

Garant su ga posijili! :lol:
Kikibombona

#10931 Re: IRAN

Post by Kikibombona »

A evo ima i na youtube, sta Momir Turudic i ostali gosti kazu o Iranu i njegovim perspektivama

zvizdan

#10932 Re: IRAN

Post by zvizdan »

@Kiki, pazi ovih Kurda u Iranu. Super Kurdi, civiju mu u glavu zakucas, njemu nista :D Dervisi kaderije.

Mlohavi

#10933 Re: IRAN

Post by Mlohavi »

http://www.index.hr/vijesti/clanak/povo ... 70747.aspx
GOLOTINJA antičkih kipova u Rimu prigodno je bila prekrivena tijekom posjeta iranskog predsjednika Hasana Rohanija Italiji, izvijestili su lokalni mediji.
:thumbup:
mousstapha

#10934 Re: IRAN

Post by mousstapha »

zvizdan wrote:@Kiki, pazi ovih Kurda u Iranu. Super Kurdi, civiju mu u glavu zakucas, njemu nista :D Dervisi kaderije.

Jesu zabranili ovakve stvari u novije vrijeme. Covjece, kako su mahniti. Ja sam do sada mislio da se metalci najludji. :D
zvizdan

#10935 Re: IRAN

Post by zvizdan »

mousstapha wrote:
zvizdan wrote:@Kiki, pazi ovih Kurda u Iranu. Super Kurdi, civiju mu u glavu zakucas, njemu nista :D Dervisi kaderije.

Jesu zabranili ovakve stvari u novije vrijeme. Covjece, kako su mahniti. Ja sam do sada mislio da se metalci najludji. :D
Ma ima toga po kurdskim brdima, ko bi to zabranio. A i zasto bi, uostalom? :D Covjek zabija sebi civiju u vugla, nema ambicija da se raznese medju drugima negdje u dzamiji, na pijaci i slicno. Inace, ima kod Kurda i blazih oblika zikra. Vidi recimo kako je lijepo vidjeti, i slusati, ove jarsanije ili Ehli Hakk, sto bi u Iranu rekli. To je njihovo godisnje okupljanje, nesto kao kod nas zikr u Blagaju :D Fakat bih volio ovome prisisustvovati.

Napisem o njima nesto ovih dana aBd, kad stignem.
pirpa

#10936 Re: IRAN

Post by pirpa »

Kakav povratak perzijskog lava na svjetsku politicku scenu, nevjerovatno.
Što je prije godinu dana izgledalo nemoguce, danas lici na bajku.
Lideri svjetskih sila se savijaju u koljenima, ne bi li se ogrebali od irana za koju bilijardu $. :D :D
jos kad vidim kako svi svjetski mediji ovih dana ljepo pisu o iranu i presjedniku Rouhaniju, srce mi kao trebevic.
General War

#10937 Re: IRAN

Post by General War »

Kikibombona wrote:Uh, sto nekakav Momir Turudic iz Beograda nahvali Iran na Al Laziri... je l' moguce...

Ka'e, iskrivljena slika, momentalno padaju predrasude, nevjerovatno obrazovani, ljubazni... ma kao da je iz dzeneta stigao... a ne iz vjerske diktature... :D :D

Neprijatelj mog neprijatelja je moj prijatelj :zzzz:
General War

#10938 Re: IRAN

Post by General War »

pirpa wrote:Kakav povratak perzijskog lava na svjetsku politicku scenu, nevjerovatno.
Što je prije godinu dana izgledalo nemoguce, danas lici na bajku.
Lideri svjetskih sila se savijaju u koljenima, ne bi li se ogrebali od irana za koju bilijardu $. :D :D
jos kad vidim kako svi svjetski mediji ovih dana ljepo pisu o iranu i presjedniku Rouhaniju, srce mi kao trebevic.
:-) :lol:
Image

:zzzz:
salik79

#10939 Re: IRAN

Post by salik79 »

Kikibombona wrote:Uh, sto nekakav Momir Turudic iz Beograda nahvali Iran na Al Laziri... je l' moguce...

:mrgreen:
Placen i posijen tamam kol'ko i svi ostali novinari, od Peter Scholl Latoura pa nadalje, koji razbijaju stereotipe stvarane dugogodisnjom cionistickom masmedijskom kampanjom.

Jos vece odusevljenje Iranom sam primjetio kod bivseg hrvatskog ambasadora/veleposlanika u Iranu, koji je tamo pet godina sluzbovao.
pirpa

#10940 Re: IRAN

Post by pirpa »

General War wrote: :-) :lol:
Image

:zzzz:

:lol: :lol: :lol:

Image
bvcx

#10941 Re: IRAN

Post by bvcx »

Image
Gojeni H

#10942 Re: IRAN

Post by Gojeni H »

Kakve budale, Boze sacuvaj. :-)

Garant i oni tvrde da su na najispravnijem putu. :D
salik79

#10943 Re: IRAN

Post by salik79 »

Gojeni H wrote:

Kakve budale, Boze sacuvaj. :-)

Garant i oni tvrde da su na najispravnijem putu. :D

:lol: :lol: :lol:

Đe ih Zvizdo nađe?!! :mrgreen: Hocu i ja 'vako :lol:
Kikibombona

#10944 Re: IRAN

Post by Kikibombona »

Hussein Yazdanpana, novi veliki lider i miljenik Kurda iz svih dijelova Kurdistana :D

Image
Image

Isto tako, pozvao je PKK da odbaci prevazidjenu komunisticku ideologiju i pohvalio hrabrost mladih Kurda iz YPS koji biju bitku sa visestruko mocnijom turskom vojskom...

Peshmerge u Iranu :-D

Image
salik79

#10945 Re: IRAN

Post by salik79 »

Nego Kiki, kako ti se cini Veleposlanikovo misljenje o Iranu?! Primjetis li da apsolutno svi oni koji su imali priliku posjetiti tu zemlju (pa i boraviti u njoj duzi period, poput njega) imaju nepodijeljeno misljenje?! Da li je moguce da su svi ti, medjusobno nepovezani ljudi, potpali pod njihov uticaj, odnosno da su placeni, ili posijeni?!
Kikibombona

#10946 Re: IRAN

Post by Kikibombona »

salik79 wrote:Nego Kiki, kako ti se cini Veleposlanikovo misljenje o Iranu?! Primjetis li da apsolutno svi oni koji su imali priliku posjetiti tu zemlju (pa i boraviti u njoj duzi period, poput njega) imaju nepodijeljeno misljenje?! Da li je moguce da su svi ti, medjusobno nepovezani ljudi, potpali pod njihov uticaj, odnosno da su placeni, ili posijeni?!
Ma ne, Perzijanci su veliki narod, sa prebogatom historijom. Danas sam sa drugom pravio dzinovski akvarijum i dok smo radili usput mu pustio emisiju sa Al Lazire, da mu razbijem predrasude o Iranu. I uspjelo je, iako mi je rekao 'jebote Iran, dosadan si sa njima, stalno ih nesto pravdas'. :lol: Dugo se ja zanimam za Iran, Salice!

Rodjak u USA, poslovan covjek, saradjivao sa svim mogucim narodima, kaze da su Perzijanci daleko najbolji i najobrazovaniji ljudi od svih istocnjaka. Ima veoma pozitivno misljenje o njima. A lik je mrtvi ateista, slicno kao ja! :D

Medjutim, sve to ne mijenja cinjenicu da vjerska diktatura ogranicava slobode i da iranska drzava ima represivan odnos prema narodima koji zele vise politicke slobode. To su cinjenice koje Bog dragi ne moze osporiti! :D

Ipak, najbolje o Iranu i sijama je rekao vodja pravovjernih u BiH. Kratko i efektno!

Cijenim da su naseg Zvizdana isto ovako odveli u Teheran i vratili ga nama ovakvog posijenog! :lol:

Sala, ne ljuti se Zvizdan! :kiss: :D
salik79

#10947 Re: IRAN

Post by salik79 »

Kikibombona wrote:
salik79 wrote:Nego Kiki, kako ti se cini Veleposlanikovo misljenje o Iranu?! Primjetis li da apsolutno svi oni koji su imali priliku posjetiti tu zemlju (pa i boraviti u njoj duzi period, poput njega) imaju nepodijeljeno misljenje?! Da li je moguce da su svi ti, medjusobno nepovezani ljudi, potpali pod njihov uticaj, odnosno da su placeni, ili posijeni?!
Ma ne, Perzijanci su veliki narod, sa prebogatom historijom. Danas sam sa drugom pravio dzinovski akvarijum i dok smo radili usput mu pustio emisiju sa Al Lazire, da mu razbijem predrasude o Iranu. I uspjelo je, iako mi je rekao 'jebote Iran, dosadan si sa njima, stalno ih nesto pravdas'. :lol: Dugo se ja zanimam za Iran, Salice!

Rodjak u USA, poslovan covjek, saradjivao sa svim mogucim narodima, kaze da su Perzijanci daleko najbolji i najobrazovaniji ljudi od svih istocnjaka. Ima veoma pozitivno misljenje o njima. A lik je mrtvi ateista, slicno kao ja! :D

Medjutim, sve to ne mijenja cinjenicu da vjerska diktatura ogranicava slobode i da iranska drzava ima represivan odnos prema narodima koji zele vise politicke slobode. To su cinjenice koje Bog dragi ne moze osporiti! :D

Ipak, najbolje o Iranu i sijama je rekao vodja pravovjernih u BiH. Kratko i efektno!

Cijenim da su naseg Zvizdana isto ovako odveli u Teheran i vratili ga nama ovakvog posijenog! :lol:

Da je to tako (govorim o volji vecine naroda), vjeruj mi, Iranci, kakvi su, bi davno promijenili i vlast i ustavno uredjenje koje su sami, apsolutnom vecinom, izglasali. A pogotovo bi tome doprinjele 4-decenijske rigorozne sankcije. O ovome je cesto govorio prof.dr. Peter Scholl Latour, te su ga ovakve laicke konstatacije "izludjivale".
Tabhana

#10948 Re: IRAN

Post by Tabhana »

Kuduzović sve objasnio.
zvizdan

#10949 Re: IRAN

Post by zvizdan »

Kikibombona wrote:

Sam ucio, sam trazio, sam padao, sam hodao, sam se siljio, vjeruj mi. Poslusao sejh Caneta: "Najbolje se putuje kad putujes sam." :D

salik79

#10950 Re: IRAN

Post by salik79 »

Slag'o vec prvu recenicu, odnosno "konJstataciju", dalje ga ne mogu slusat' :mrgreen:
Post Reply