HS kablovska

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Locked
Benq

#10926 Re: HS kablovska

Post by Benq »

Meni je brzina konstantno 27-29Mbps

KID22
Image
The Realist

#10927 Re: HS kablovska

Post by The Realist »

Benq wrote:Ljudi moji , kad u Boljakovom Potoku ima , onda mora biti svugdje :lol: :mrgreen:
Ne vrijeđaj :D.

Ustvari, vrijeđaj, svejedno mi je :D.
StupskaBitanga

#10928 Re: HS kablovska

Post by StupskaBitanga »

eto zvanično Telemach preuzima HS
zubi

#10929 Re: HS kablovska

Post by zubi »

Maharadza wrote: ZA NAS NIŠTA NIJE, BAREM KAD JE TEHNOLOGIJA U PITANJU! :run:

ZIVJELI STRANCI I NORMALNA KONKURENCIJA!!!

Sent from my LG-D802 using Tapatalk
:shock: :shock: :shock: :-) :-) :-)
The Realist

#10930 Re: HS kablovska

Post by The Realist »

StupskaBitanga wrote:eto zvanično Telemach preuzima HS
Gdje, šta, kako, kada :D?

Majku li im, samo da uapadnemo u kakvu akciju prilikom potpisivanja ugovora :D.
The Realist

#10931 Re: HS kablovska

Post by The Realist »

Ako budemo morali uzeti recievere, da li su poredani kanali nekom logikom, ili ću sam morati sortirati?
mixone1995

#10932 Re: HS kablovska

Post by mixone1995 »

Cisto sumnjam da ima ista od toga da ce Telemach kupiti HS .. Enes je zajeban igrac :izet: :izet:
Maharadza

#10933 Re: HS kablovska

Post by Maharadza »

The Realist wrote:Ako budemo morali uzeti recievere, da li su poredani kanali nekom logikom, ili ću sam morati sortirati?
Poredani brate savršeno , idu ti ovim redoslijedom: domaći, regionalni, serijski/filmski, sportski, dokumentarni, muzicki, dječiji, strani, švedski akcioni, i poslije njih onda HBO kanali, HD kanali, HBO HD, sportklub HD, švedski akcioni HD. :D

Pa poslije njih onda idu radijski kojih je također bruka, domaci, regionalni, strani, muzički po žanrovima itd.

Inače mene uvijek nerviralo što sam kod dede na Hs analogiji uvijek morao sortirati kanale (ugl samo domaće prati pa ih nabacam kao prve) jer su užasno razbacani i bukvalno nema šanse da popamtiš gdje je koji, dok je TM odmah nakon dolaska to i na analogiji prvo a kasnije i na digitali poredao da ima smisla. ;)

MTV

#10934 Re: HS kablovska

Post by MTV »

chakany wrote:Ima li istine u ovim člancima oko B92 koje čitam po internetu?
Kao najvjerovatnije da počinju sa totalno desetim stvarima uskoro, okreču se zabavi, i pitanje je da li će ostati naziv B92.
Eh, od medijski jedne od najjače TV kuće u regionu, na šta su sad spali, samo zbog toga što su ih Grci kupili.
Šteta, baš šteta.

P.S. Znam da nema veze sa HS temom, ali eto morao sam da pitam :lol:
Odavno su se promijenili, uveli su: Zlatni Krug, Bulevar u 5 do 5, Bulevar b92, Lud Zbunjen Normalan, Sladak zivot (emisija o poznatima), Prijatelji, Zivot prema Dzimu, Americki top-model, jedno krace vrijeme bio Sulejman itd. Sve je istina u novembru prelaze u 16:9 i vrhunsku kvalitetu a od 1.1.2015. mijenjaju ime u OTV i nalazit ce se u prostorijama Prve, a to sam napisao na Logosoft ALL ABOUT:

Grci gase B92
Image
Kako piše Blic, od Nove godine kanal B92 će promijeniti ime u OTV. Promjenom imena okončat će se i promjena koncepta televizije od informativne ka zabavnoj, započetoj nakon što je 2010. godine ova televizija iz ruku akcionara prešla u ruke inostranog vlasnika, Grka Stefanosa Papadopoulosa.

Blic navodi da je jedan od posljednjih koraka u tom smijeru i praktično skidanje emisije Utisak nedelje s programa. U B92 nisu željeli ni da potvrde ni da demantuju ove informacije. Vršilac dužnosti direktora Vladan Anđelković je kratko naveo da će ukoliko bude mijenjano ime o tome javnost biti obaviještena, a slično je odgovorio i jedan od osnivača Veran Matić. Predsjednik Regulatornog tijela za elektronske medije Goran Karadžić kaže da ne postoji nikakva prepreka da B92 promijeni ime u OTV, navodeći da je ranije Košava preimenovana u Happy, a Foks u Prvu.

B92 inače već nekoliko mjeseci program emituje iz reportažnih kola jer je u toku preseljenje televizije u kompleks na autoputu gdje se nalazi TV Prva, koja je u vlasništvu firme Astonko, Grka Stefanosa Papadopoulosa. B92 Info, koji se emituje preko kabla, ime neće mijenjati i nastaviće rad, kao i Radio B92.

Nekadašnja urednica B92 Bojana Lekić žali što je, kako kaže, "brend B92 ozbiljno urušen".

"Ironija je to što su godine prošle, a da aktuelni vlasnik nije znao da iskoristi ono što je pri kupovini ove televizije najviše platio, a to je brend B92. Naprotiv, sve što je B92 kao brend predstavljao, u međuvremenu je urušeno, a da istovremeno ta televizija nije uspjela da izgradi ni kvalitetan i prepoznatljiv komercijalni profil. Želeći da sjede na dvije stolice, sjeli su između", kazala je Lekić.
http://teve.ba/article/19259/grci-gase-b92
FMDzem

#10935 Re: HS kablovska

Post by FMDzem »

Izgleda da ćemo gledat samo švecke akcione sudeći po Maharadži :D

Inače, ne mogu reći da se u neku ruku i ne radujem ovoj prodaji, iz ovog ili onog razloga.
I ako nema ništa od neke noviine u programu, onda bar da iskoristim kameru koju su postavili u haustoru.
The Realist

#10936 Re: HS kablovska

Post by The Realist »

Maharadza wrote: Poredani brate savršeno , idu ti ovim redoslijedom: domaći, regionalni, serijski/filmski, sportski, dokumentarni, muzicki, dječiji, strani, švedski akcioni, i poslije njih onda HBO kanali, HD kanali, HBO HD, sportklub HD, švedski akcioni HD. :D

Pa poslije njih onda idu radijski kojih je također bruka, domaci, regionalni, strani, muzički po žanrovima itd.

Inače mene uvijek nerviralo što sam kod dede na Hs analogiji uvijek morao sortirati kanale (ugl samo domaće prati pa ih nabacam kao prve) jer su užasno razbacani i bukvalno nema šanse da popamtiš gdje je koji, dok je TM odmah nakon dolaska to i na analogiji prvo a kasnije i na digitali poredao da ima smisla. ;)

Eh super, hvala :thumbup: . Da i mene to nervira na analogiji kod HS-a, a to me i kod modula nervira, dok su na recieverima to fino poredali, onda ti i nije mrsko preskenirati kanale.
Maharadza

#10937 Re: HS kablovska

Post by Maharadza »

FMDzem wrote:Izgleda da ćemo gledat samo švecke akcione sudeći po Maharadži :D

Inače, ne mogu reći da se u neku ruku i ne radujem ovoj prodaji, iz ovog ili onog razloga.
I ako nema ništa od neke noviine u programu, onda bar da iskoristim kameru koju su postavili u haustoru.
Ja samo čitam raspored, ne dijelim plate. :mrgreen:

FMDzem

#10938 Re: HS kablovska

Post by FMDzem »

Takav igrač :D
chakany

#10939 Re: HS kablovska

Post by chakany »

MTV wrote:
chakany wrote:Ima li istine u ovim člancima oko B92 koje čitam po internetu?
Kao najvjerovatnije da počinju sa totalno desetim stvarima uskoro, okreču se zabavi, i pitanje je da li će ostati naziv B92.
Eh, od medijski jedne od najjače TV kuće u regionu, na šta su sad spali, samo zbog toga što su ih Grci kupili.
Šteta, baš šteta.

P.S. Znam da nema veze sa HS temom, ali eto morao sam da pitam :lol:
Odavno su se promijenili, uveli su: Zlatni Krug, Bulevar u 5 do 5, Bulevar b92, Lud Zbunjen Normalan, Sladak zivot (emisija o poznatima), Prijatelji, Zivot prema Dzimu, Americki top-model, jedno krace vrijeme bio Sulejman itd. Sve je istina u novembru prelaze u 16:9 i vrhunsku kvalitetu a od 1.1.2015. mijenjaju ime u OTV i nalazit ce se u prostorijama Prve, a to sam napisao na Logosoft ALL ABOUT:

Grci gase B92
Image
Kako piše Blic, od Nove godine kanal B92 će promijeniti ime u OTV. Promjenom imena okončat će se i promjena koncepta televizije od informativne ka zabavnoj, započetoj nakon što je 2010. godine ova televizija iz ruku akcionara prešla u ruke inostranog vlasnika, Grka Stefanosa Papadopoulosa.

Blic navodi da je jedan od posljednjih koraka u tom smijeru i praktično skidanje emisije Utisak nedelje s programa. U B92 nisu željeli ni da potvrde ni da demantuju ove informacije. Vršilac dužnosti direktora Vladan Anđelković je kratko naveo da će ukoliko bude mijenjano ime o tome javnost biti obaviještena, a slično je odgovorio i jedan od osnivača Veran Matić. Predsjednik Regulatornog tijela za elektronske medije Goran Karadžić kaže da ne postoji nikakva prepreka da B92 promijeni ime u OTV, navodeći da je ranije Košava preimenovana u Happy, a Foks u Prvu.

B92 inače već nekoliko mjeseci program emituje iz reportažnih kola jer je u toku preseljenje televizije u kompleks na autoputu gdje se nalazi TV Prva, koja je u vlasništvu firme Astonko, Grka Stefanosa Papadopoulosa. B92 Info, koji se emituje preko kabla, ime neće mijenjati i nastaviće rad, kao i Radio B92.

Nekadašnja urednica B92 Bojana Lekić žali što je, kako kaže, "brend B92 ozbiljno urušen".

"Ironija je to što su godine prošle, a da aktuelni vlasnik nije znao da iskoristi ono što je pri kupovini ove televizije najviše platio, a to je brend B92. Naprotiv, sve što je B92 kao brend predstavljao, u međuvremenu je urušeno, a da istovremeno ta televizija nije uspjela da izgradi ni kvalitetan i prepoznatljiv komercijalni profil. Želeći da sjede na dvije stolice, sjeli su između", kazala je Lekić.
http://teve.ba/article/19259/grci-gase-b92
Znam sve za ovo, čitao sam sve, nego mi žao branda, čovječe.
Ipak je to B92, najveći srbijanski brand, ma ne samo srbijanski, nego i regionalni brand.
Žao mi je zbog toga, B92 je imao prije par godina odličan program, nije se moglo svašta ni gledati tamo, baš birani program. Od odličnih emisija domaće produkcije (Utisak nedelje, Insajder, pa sve do njihovih B92 Vesti, koje su meni najbolje nekada bile u regionu, kasnije su se i te B92 Vesti pokvarile).
Šteta, strašno sam bio vezan nekada za ovaj kanal, dok smo ga imali u ponudi HS-a, ali i ranije sam ga na vikendici imao.
B92 je bio pravi primjer kako TV kuća treba da se ponaša u jednoj zemlji, od odličnih novinara, do svakakvih programa, za svačije ukuse.
MTV

#10940 Re: HS kablovska

Post by MTV »

chakany wrote:
Znam sve za ovo, čitao sam sve, nego mi žao branda, čovječe.
Ipak je to B92, najveći srbijanski brand, ma ne samo srbijanski, nego i regionalni brand.
Žao mi je zbog toga, B92 je imao prije par godina odličan program, nije se moglo svašta ni gledati tamo, baš birani program. Od odličnih emisija domaće produkcije (Utisak nedelje, Insajder, pa sve do njihovih B92 Vesti, koje su meni najbolje nekada bile u regionu, kasnije su se i te B92 Vesti pokvarile).
Šteta, strašno sam bio vezan nekada za ovaj kanal, dok smo ga imali u ponudi HS-a, ali i ranije sam ga na vikendici imao.
B92 je bio pravi primjer kako TV kuća treba da se ponaša u jednoj zemlji, od odličnih novinara, do svakakvih programa, za svačije ukuse.
Sjecam se dok sam bio korisnik HS i bili otkljucani digitani kanali one crvene oznake BE92. Kad god ga okrenem bile vijesti. Sad ova dva bulevara nisu losa cak bi rekao da su odlicni. Zabavna emisija razbibriga i to bi dodao onom starom b92. A ostalo nebi mjenjao na onom starom. Al eto mene se nepita :lol:
Razumijem te sto ti je zao brenda jer je meni zao Vive (jer HS nije imao MTV u analognoj ponudi) i to su unakaradili ali mi je zato graficki izgled za 10. Viva sada emituje od 6 ujutro do 17 popodne, a od 17 do 6 Comedy Central.
Necu vise u off obecavam i izvinjavam se :D
supercali

#10941 Re: HS kablovska

Post by supercali »

The Realist wrote:
Maharadza wrote: Poredani brate savršeno , idu ti ovim redoslijedom: domaći, regionalni, serijski/filmski, sportski, dokumentarni, muzicki, dječiji, strani, švedski akcioni, i poslije njih onda HBO kanali, HD kanali, HBO HD, sportklub HD, švedski akcioni HD. :D

Eh super, hvala :thumbup: . Da i mene to nervira na analogiji kod HS-a, a to me i kod modula nervira, dok su na recieverima to fino poredali, onda ti i nije mrsko preskenirati kanale.
Meni su na.modulu poredani kanali a novi se samo doda kao zadnji i stavljam ga gdje zelim
The Realist

#10942 Re: HS kablovska

Post by The Realist »

supercali wrote: Meni su na.modulu poredani kanali a novi se samo doda kao zadnji i stavljam ga gdje zelim
Ali kada prvi puta frekfencije preskeniraš, kanali su razbacani.

Kada nakon toga ponovo preskeniram par kanala (ako se ne dodaju automatski), onda se često kompletna frekfencija pomjeri,ili dodaju dupli. Uglavnom, puno lakše je meni išlo preko recievera, ali ipak ovo ima HD kanale i jedan daljinski :).
Benq

#10943 Re: HS kablovska

Post by Benq »

The Realist wrote:
Benq wrote:Ljudi moji , kad u Boljakovom Potoku ima , onda mora biti svugdje :lol: :mrgreen:
Ne vrijeđaj :D.

Ustvari, vrijeđaj, svejedno mi je :D.
Nikad u zivotu :) , malo zezancije nije na odmet :D
StupskaBitanga wrote:eto zvanično Telemach preuzima HS
Bitango ne trolaj raju bez validnog dokaza :-D
supercali

#10944 Re: HS kablovska

Post by supercali »

Realist pa jednom poredas na pocetku i to je to one behare i te kanale i ne redam nego ih stavim negdje na sredinu gdje nikad ne idem i to jw to
forel

#10945 Re: HS kablovska

Post by forel »

Hocel ta kupovina vise :D :D pozelio sam Premier Ligu pogledit' :D

Bwt zao mi B92 :/ ti su ljudi prosli ko bosi preko trnja do pada Milosevicevog rezima, i uvijek su na udaru divljaka kojima smeta sve drugacije.B92 je prvi koji je u srbijanskoj javnosti pricao o ratu, kriminalu, zlocinima, i otvorenog uma koliko se moze rec za balkansko podzemlje.
bull21

#10946 Re: HS kablovska

Post by bull21 »

Telemachu povećane brzine interneta... ka'će nama?
The Realist

#10947 Re: HS kablovska

Post by The Realist »

supercali wrote:Realist pa jednom poredas na pocetku i to je to one behare i te kanale i ne redam nego ih stavim negdje na sredinu gdje nikad ne idem i to jw to
Znam, ali desilo mi se par puta da sam morao sve skenirati i komplikacija.... Nekada neće autouptade, pa moram sam, što odmah dovede do toga da mi se pomjere neki kanali. Ali opet, možda je do TV-a.
The Realist

#10948 Re: HS kablovska

Post by The Realist »

bull21 wrote:Telemachu povećane brzine interneta... ka'će nama?
Čim nas preuzmu :D.
kloniran

#10949 Re: HS kablovska

Post by kloniran »

The Realist wrote:
Čim nas preuzmu :D.
:lol: :thumbup:
south

#10950 Re: HS kablovska

Post by south »

Image
Image
Locked