FC Barcelona

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Platformas

#10926 Re: FC Barcelona

Post by Platformas »

Zasto ne iznesu trofej sad na kraju i jednostavno ga uruce Barceloni ?

Mislim da bi to bilo fer, da se ne igraju dzaba sutra one utakmice.
Edinho2011

#10927 Re: FC Barcelona

Post by Edinho2011 »

Bušman wrote:Ok, ulijetanje sa dvije noge i rusenje igraca u kaznenom prostoru nije penal?
Ili mozda povlacenje i obaranje igraca u kaznenom prostoru nije penal? Naucite ba vise pravila, brukate se bezveze. :-)

To vam malo dva penala ? Plus sto je jedan nigdje veze !!!
LSD

#10928 Re: FC Barcelona

Post by LSD »

Sudija samo radi svoj posao...kad je penal, penal je...taman da ih 20...vjerujte sudijama, oni su mjerodavni.
Better Man

#10929 Re: FC Barcelona

Post by Better Man »

Žalosno je da Barcelona n e može bez pomoći sudija i da ih se iz sezone u sezonu ofirno gura naprijed! Upravo iz tih razloga su mi odvratan klub, a vjerujem i večini istinskih ljubitelja nogometa!
Spear

#10930 Re: FC Barcelona

Post by Spear »

nevjerovatno.

ciganija.
Bušman

#10931 Re: FC Barcelona

Post by Bušman »

fatality wrote:
a ocito samo "pratis" fudbal a istim se nisi nikad bavio
Yellow Card - A Yellow Card indicates a formal "caution" for any of the following 7 offenses:

"unsporting behavior" - this includes hard fouls; holding an opponent or deliberately handling the ball for the purpose of preventing an opponent from gaining possession of the ball; faking an injury; saying things that are designed to confuse or distract an opponent; harassment (such as jumping around, shouting or making gestures to intentionally distract an opponent; jumping in front of a corner kick, free kick or throw-in; worrying the goalkeeper or trying to prevent him from putting the ball into play; & adopting a threatening posture), gaining an unfair advantage by leaning on, climbing on the back of, or holding a teammate or the goal; blatant cases of holding and pulling an opposing player or his uniform; any action designed to deceive the Referee; and behavior which in the Referee's judgment is unsporting or causes an unfair advantage,
dissent by word or actions,
persistently breaking the rules,
delaying the restart of play,
defenders failing to stay the proper distance away from the kicker on a corner kick, free kick or throw-in,
entering or re-entering the field without the referee's permission
deliberately leaving the field without the referees permission.

Pravila nisam izmislio ja i igraci ih dobro znaju, a u posljednje vrijeme nisam vidio potezanje za dres da nije kaznjeno zutim, bas su rigorozni po tom pitanju. I neka su.

Argument u vezi sa mojim profesionalnim bavljenjem fudbalom ti je malo reci glup.
Better Man

#10932 Re: FC Barcelona

Post by Better Man »

LSD wrote:Sudija samo radi svoj posao...kad je penal, penal je...taman da ih 20...vjerujte sudijama, oni su mjerodavni.
A što sudije 2009. godine ne sviraše par očiglednih penala za Chelsae protiv Barcelone? Sve uspjehe od 2006. godine, pa na ovamo Barcelona može zahvaliti sudijama, Blatteru i Platiniu!
R9..

#10933 Re: FC Barcelona

Post by R9.. »

Bash to ciganija ba.....
I am Happy
Location: Profil/Postavke. Vracam avatar koji mi klix redovno izbrise

#10934 Re: FC Barcelona

Post by I am Happy »

LSD wrote:Sudija samo radi svoj posao...kad je penal, penal je...taman da ih 20...vjerujte sudijama, oni su mjerodavni.
Aha pravooooooooooooooooo.... oni nisu ljudi oni su roboti,sve vide sve cuju...
Nikad dosad nismo vidjeli gresku sudije.... ali ovo nije bila greska, barsa je morala povesti ovako ili onako...
1. penal je bio 100%
majstor_m

#10935 Re: FC Barcelona

Post by majstor_m »

ja za ovog sudiju nikad cuo,tako uvijek bude, nekog levata postave ,koji nije poznat, da ga lakse gurnuti u zaborav, pa ako zatreba sviraj nesto,ovo nebi svirali ni travniku na domacem terenu !!!
arapinho1

#10936 Re: FC Barcelona

Post by arapinho1 »

Vuce ga frajer za dres od Pofalica i nije penal :? u vecini slucajeva bi sudija ono ponovio,ali ovaj je to druog uradio i glupo je da vi sada govorite o nekakvoj uroti :-D
majstor_m

#10937 Re: FC Barcelona

Post by majstor_m »

Yahel wrote:
Nikad dosad nismo vidjeli gresku sudije.... ali ovo nije bila greska, barsa je morala povesti ovako ili onako...
1. penal je bio 100%
cuj ovo, morala povesti, i ja sam igrao bingo 100 puta , znaci morao sam dobiti do sad , hahahhahahahahahah
Tuzlak 035

#10938 Re: FC Barcelona

Post by Tuzlak 035 »

majstor_m wrote:ja za ovog sudiju nikad cuo,tako uvijek bude, nekog levata postave ,koji nije poznat, da ga lakse gurnuti u zaborav, pa ako zatreba sviraj nesto,ovo nebi svirali ni travniku na domacem terenu !!!
Ne možeš poredit Travnik i Barcelonu :P :P :P :P :P :P :P :P
groove

#10939 Re: FC Barcelona

Post by groove »

Yahel wrote:
1. penal je bio 100%
cini mi se da se lsd samo zaebaje. ali hajd... :lol:
solo2

#10940 Re: FC Barcelona

Post by solo2 »

Better Man wrote:Žalosno je da Barcelona n e može bez pomoći sudija i da ih se iz sezone u sezonu ofirno gura naprijed! Upravo iz tih razloga su mi odvratan klub, a vjerujem i večini istinskih ljubitelja nogometa!
Pa kako mozes to reci? Evo ti clanak pa procitaj sta poznavalac i ljubitelj kaze za njih:
Ivica Osim (danas):
Barcelona je najbolja momčad svih vremena i za vas?

"Nema dileme. Postavili su tako visoke standarde je ih je teško dostići. Lako je otići u Barcelonu i platiti da gledaš njihov trening, ali to je samo imitacija. Pitanje je može li se to uopće imitirati. Barcelona je u svom segmentima igre i taktike postigla vrhunac. To se ne može kupiti. Ne može se kupiti grad Barcelona koji je stotinama godina bori za neovisnost, oni žive s tim. Ne ide preko noći, oni sto godina treniraju onako kako danas igraju. Je li Guardioli upala sjekira u med? Pa, sjekira ti može pasti i na glavu... Barcelona je takva kakva jest jer ne odustaje, oni idu putem koji se drugima učinio predugačak. Jedan Mourinho bi to možda i pokvario. Mediji bi ga prisilili da nešto mijenja, a to bi bila katastrofa. Bolje da nitko ne pokušava promijeniti Barcelonu"
LSD

#10941 Re: FC Barcelona

Post by LSD »

Better Man wrote:
A što sudije 2009. godine ne sviraše par očiglednih penala za Chelsae protiv Barcelone? Sve uspjehe od 2006. godine, pa na ovamo Barcelona može zahvaliti sudijama, Blatteru i Platiniu!
Ja ne znam što ti kukaš :roll: ..pa nema odavno Uniteda u LP...druga stvar, ima još 45 minuta igre pa možda Milan zabije 2 gola i ode u polufinale...zabili su jedan iz jednog šuta po golu....moraju se više potruditi.
mad mike

#10942 Re: FC Barcelona

Post by mad mike »

Image
Bušman

#10943 Re: FC Barcelona

Post by Bušman »

Better Man wrote:
Da, zaboravio sam - Villarato, UNICEF, Qatar i sl. Kontaktiraj Marica da te angazuje u Paralelama, bas on voli te teorije zavjere. Uostalom, sudija je bio sranje i prema Barci, samo sto se ti toga odbijas sjecati ;)
cvrčak_na_hedonizmu

#10944 Re: FC Barcelona

Post by cvrčak_na_hedonizmu »

Bušman wrote:
fatality wrote:
a ocito samo "pratis" fudbal a istim se nisi nikad bavio
Yellow Card - A Yellow Card indicates a formal "caution" for any of the following 7 offenses:

"unsporting behavior" - this includes hard fouls; holding an opponent or deliberately handling the ball for the purpose of preventing an opponent from gaining possession of the ball; faking an injury; saying things that are designed to confuse or distract an opponent; harassment (such as jumping around, shouting or making gestures to intentionally distract an opponent; jumping in front of a corner kick, free kick or throw-in; worrying the goalkeeper or trying to prevent him from putting the ball into play; & adopting a threatening posture), gaining an unfair advantage by leaning on, climbing on the back of, or holding a teammate or the goal; blatant cases of holding and pulling an opposing player or his uniform; any action designed to deceive the Referee; and behavior which in the Referee's judgment is unsporting or causes an unfair advantage,
dissent by word or actions,
persistently breaking the rules,
delaying the restart of play,
defenders failing to stay the proper distance away from the kicker on a corner kick, free kick or throw-in,
entering or re-entering the field without the referee's permission
deliberately leaving the field without the referees permission.

Pravila nisam izmislio ja i igraci ih dobro znaju, a u posljednje vrijeme nisam vidio potezanje za dres da nije kaznjeno zutim, bas su rigorozni po tom pitanju. I neka su.

Argument u vezi sa mojim profesionalnim bavljenjem fudbalom ti je malo reci glup.
Ti kao da nikada nisi pogledao utakmicu uživo. Pa svaki korner ili faul na protivničkoj polovini bi mogao biti penal jer ima guranja i povlačenja u nečijem šesnaestercu. UZa početak bi mogao da odeš na par utakmica da pogledaš kako to uživo izgleda pa onda da pričamo. Jel dobar prijedlog ?

Ne provaljuj se živ bio više.

Dva penala dosuditi u revanšu 1/4 LŠ gdje je rezultat tijesan, nekakav anonimus sudija :-) Al jebiga, historija se ponavlja. Nije prvi put. Baš farsa.
nightmare

#10945 Re: FC Barcelona

Post by nightmare »

ma ovo je bruka, hajde ibra poderi ih molim te :-D :bih:
Edinho2011

#10946 Re: FC Barcelona

Post by Edinho2011 »

Penal po penal i eto polufinala, pa onda ispocetka penal po penal i eto finala.........sta dalje slijedi ???
missko

#10947 Re: FC Barcelona

Post by missko »

arapinho1 wrote:Vuce ga frajer za dres od Pofalica i nije penal :? u vecini slucajeva bi sudija ono ponovio,ali ovaj je to druog uradio i glupo je da vi sada govorite o nekakvoj uroti :-D
Ovo da bi odsvirao moras imati neku namjeru a ovaj sudija ima neku namjeru koju nam je s ovim dosudjenim penalom otkrio, i sad znamo da mu namjera nije bila dijeliti pravdu nego suditi po zadatku.
Bušman

#10948 Re: FC Barcelona

Post by Bušman »

cvrčak_na_hedonizmu wrote:Dva penala dosuditi u revanšu 1/4 LŠ gdje je rezultat tijesan, nekakav anonimus sudija :-) Al jebiga, historija se ponavlja. Nije prvi put. Baš farsa.
Aaaaaa, znaci da primjenjujemo pravila u zavisnosti od utakmice, jelde? Hajde da primjenjujemo pravila o prolasku kroz crveno u zavisnosti od toga kakvo ko auto vozi.
majstor_m

#10949 Re: FC Barcelona

Post by majstor_m »

Bušman wrote:
Better Man wrote:
Da, zaboravio sam - Villarato, UNICEF, Qatar i sl. Kontaktiraj Marica da te angazuje u Paralelama, bas on voli te teorije zavjere. Uostalom, sudija je bio sranje i prema Barci, samo sto se ti toga odbijas sjecati ;)
ti stvarno potrazi dobrog opticara, ili ponovo pogledaj tu utakmicu, ja ne znam koliko da sudija pogrijesi ti bi nasao da kazes da je ostetio i barcelonu :skoljka:
vukojebina

#10950 Re: FC Barcelona

Post by vukojebina »

Better Man wrote:Žalosno je da Barcelona n e može bez pomoći sudija i da ih se iz sezone u sezonu ofirno gura naprijed! Upravo iz tih razloga su mi odvratan klub, a vjerujem i večini istinskih ljubitelja nogometa!

hahaha, kako si dvolican, sto onda ne mrzis i pogani united??
Post Reply