samo je preparativna kozmetika na snizenjunia3 wrote:ako ko ima tačnu informaciju, nek' mi javi.
SMINKA oliti MAKE-UP
Moderator: anex
-
Bountiful
#10926 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
- Čudna sorta
#10927 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
ja ga koristim već neko vrijeme i odličan puder... super prekriva a ne izgleda kao maska na licu... i tek sam sad vidjela da zaista za puder se isplati dati svaki dinar... jedino mislim da je malo težak za ljeta, ali za ove zimske dane
a svratih i ja do Alte danas, i samo preparativna kozmetika...
-
nia3
#10928 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Gdje ga kupuješ? I koliko plaćaš? Ovdje rekoše da je 75, a ja bih se smjela zakleti da je više.Čudna sorta wrote:ja ga koristim već neko vrijeme i odličan puder... super prekriva a ne izgleda kao maska na licu... i tek sam sad vidjela da zaista za puder se isplati dati svaki dinar... jedino mislim da je malo težak za ljeta, ali za ove zimske dane.
- Čudna sorta
#10929 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
U Mercatoru u "Plazi", cijena je 85 KM.nia3 wrote:Gdje ga kupuješ? I koliko plaćaš? Ovdje rekoše da je 75, a ja bih se smjela zakleti da je više.Čudna sorta wrote:ja ga koristim već neko vrijeme i odličan puder... super prekriva a ne izgleda kao maska na licu... i tek sam sad vidjela da zaista za puder se isplati dati svaki dinar... jedino mislim da je malo težak za ljeta, ali za ove zimske dane.
- 6.april
#10930 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Gdje da kupim podlogu za sjenu?
Obišla sam već 3 CMa i art deco podloge za sjene nemaju,
Zna li neko gdje bi jos mogla pogledati, bar neku dobru zamjenu?
- Michun
#10931 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Meow 15 % off ovaj vikend. Free shiping je na 35 usd. Ako ima zainteresiranih nek mi se jave.
-
makeuplove
#10932 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Drage moje, pratim vas od početka pa sam odlučila da vam se konačno pridružim jer često i sama imam neke nedoumice oko izbora šminke i raznih "mazalica"..
Za početak, odavno tražim lak za nokte Essence, Hipnotic Poison i ne mogu da nađem ovu nijansu...znate li gdje mogu da ga nabavim i da li je mozda povučen iz prodaje? 
Evo link, posto ne znam kako postaviti sliku : http://inlovewith-life.blogspot.com/201 ... oison.html
Evo link, posto ne znam kako postaviti sliku : http://inlovewith-life.blogspot.com/201 ... oison.html
- Loulou
#10933 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
A jesi li ti to koristila pa baš tu tražiš?6.april wrote:Gdje da kupim podlogu za sjenu?
Pitam jer sam je i ja na preporuku kupila i ništa. Probala par puta, nikakav učinak, samo mi stoji. I osušila se do sada (ono kad se sadržaj odvoji od zidova posudice).
Last edited by Loulou on 28/01/2012 12:45, edited 1 time in total.
- Michun
#10934 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Meni artdeco nije odgovarala uopste, ljepili mi se kapci, kao da su se oznojili. Objasnjenja! E imam too faced, kupila na ebay i odlicna mi je.
- Loulou
#10935 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Ja sam imala osjećaj da se sjene još više "talože" na pregibu kapka od te artdeco baze. Zato sam odustala od nje.
-
BJB
#10936 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Trik sa Artdeco podlogom je da je treba staviti sasvim malo i dobro razmazati, osim toga sacekati tren, dva pa onda nanijeti sjene..
NEgo da ja vas priupitam, smijem li ja novo Bourjois rumenilo nanositi na kapke kao sjenu?
Kupila sam Rose Eclat sa onim bonom 50%popusta
, al' mi je prejako na obrazima, a imam i kuglice one za potrositi..
Probala sam ga na ocima, lijepo izgleda, samo, smije li se to?
NEgo da ja vas priupitam, smijem li ja novo Bourjois rumenilo nanositi na kapke kao sjenu?
Kupila sam Rose Eclat sa onim bonom 50%popusta
-
makeuplove
#10937 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Ja imam nijansu 03 brun cuivre i koristim je na kapcima, kada stavljam neke smeđkaste sjene...ne znam da li se smije.. 
- VenomousV
#10938 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
awkward moment kad stavis parcijalne umjetne trepavice samo na krajeve ociju i shvatis da su one iste duzine i gustoce kao tvoje prirodne trepavice 
- bez_ideje
#10939 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
bin der dan detVenomousV wrote:awkward moment kad stavis parcijalne umjetne trepavice samo na krajeve ociju i shvatis da su one iste duzine i gustoce kao tvoje prirodne trepavice
zato ja uzmem neke duze u komadu...i isjeckam ih da mi taman bude za coska
- VenomousV
#10940 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
moram probat
a stavljala sam jednom i one u komadu i pitam drugaricu valjal' kaze sta, pa reko turila umjetne, kaze iste su ti i inace...
e sad, da li to znaci da mi ne valjaju umjetne ili...

a stavljala sam jednom i one u komadu i pitam drugaricu valjal' kaze sta, pa reko turila umjetne, kaze iste su ti i inace...
e sad, da li to znaci da mi ne valjaju umjetne ili...
- swirl
#10941 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Ako zelite da znate jesu li opasni proizvodi koje stavljate na kozu, super stranica:
http://www.ewg.org/skindeep/
http://www.ewg.org/skindeep/
-
zamzija
#10942 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Aaaaa što ne bi mooogloBJB wrote: Kupila sam Rose Eclat sa onim bonom 50%popusta, al' mi je prejako na obrazima, a imam i kuglice one za potrositi..
Ja koristim olovku za obrve kao olovku za oči pošto sam pametnica kupila tamniju od svojih obrva, rekli su mi da može. A i čitala sam u nekakvom članku da se bronzer umjesto obraza može staviti na kapke kao sjena, pa što ne bi moglo to tvoje
Last edited by zamzija on 28/01/2012 23:12, edited 1 time in total.
- rinna0304
#10943 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
ja obicnu sjenu stavljam na obrve i jos plus na to gel za kosu i nikad im nista nije bilo nit su opale xD a kao manja sjaj za usne stavljala na oci ( ne pitajte sto xD svidjao mi se taj masni izgled lafo sjenezamzija wrote:Aaaaa što ne bi mooogloBJB wrote: Kupila sam Rose Eclat sa onim bonom 50%popusta, al' mi je prejako na obrazima, a imam i kuglice one za potrositi..
Probala sam ga na ocima, lijepo izgleda, samo, smije li se to?![]()
Ja koristim olovku za obrve kao olovku za oči pošto sam pametnica kupila tamniju od svojih obrva, rekli su mi da može. A i čitala sam u nekakvom članku da se bronzer umjesto obrva može staviti na kapke kao sjena, pa što ne bi moglo to tvoje
- Partizzanka
#10944 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
pa kad rumenilo stavis na kozu neka 3cm od oka, sto ne bi moglo i na oko
rinna carice cuj sjajilo na oci hehehe da imas masni izgled haahah
ja sjenu za oci koja je tamna, stavljam na obrve da popunim ovaj pocetak
- rinna0304
#10945 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
i ja se sad tome smijemPartizzanka wrote:pa kad rumenilo stavis na kozu neka 3cm od oka, sto ne bi moglo i na oko![]()
- Ductus Holedocus
#10946 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Je li neko koristio Rimmel match perfect?Kakva su vam iskustva? Jel gusci i kakva mu je moc prekrivanja?
- Ma.Le.Na
#10947 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Loulou wrote:Ja sam imala osjećaj da se sjene još više "talože" na pregibu kapka od te artdeco baze. Zato sam odustala od nje.
Michun wrote:Meni artdeco nije odgovarala uopste, ljepili mi se kapci, kao da su se oznojili. Objasnjenja! E imam too faced, kupila na ebay i odlicna mi je.
Ja koristim art deco-ovu i meni je stvarno dobra
masna je..i treba samo tanki sloj nanijeti..
e sad za cekanje...ja nju nanesem ..pa dok puder nanesem..malo "odstoji"
mada nisam to radila namjerno..nego slucajno...ono raspored nanosenja je vazda razlicit
i fkt nema art deco podloga u CMu vise..i ja sam trazila..
ima od essenca...kupila sam pa cu probati
ako neko cuje da su dosle u CM pliz javite
i nesto primjetih...zar je moguce da niko sem art decoa i essencea ne proizvodi podlogu za sjenu...zar to nije..basic nekako?
- bez_ideje
#10948 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Jel ikome podloga (artdeco ) toliko tvrda je mora noktom zagrebat ili prvo ostavit na radijatoru

-
BJB
#10949 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Ne, gusta jest, al' mi tvrda nikad nije bila.
- Ma.Le.Na
#10950 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
ja sam do sada potrosila 2...dugo mi bas trajubez_ideje wrote:Jel ikome podloga (artdeco ) toliko tvrda je mora noktom zagrebat ili prvo ostavit na radijatoru![]()
![]()
![]()
jedna je bila tvrdja...ova zadnja je bas bila mekana..gotovo kao krema..
ni ona prva nije bila pretvrda
fazon je sto je to u stvari kao krema-puder...kao sloj koji cuva sjenu i ne dozvoljava masnoci sa kapaka da je poremeti
sjo mi objasnjenja