Odgovorio sam za BiH, a broj zemalja koje prihvataju BAM card je jednak ruskom - 1.flexibila wrote:Ako se ne oslanja na VISA i MC navedi mi u kojoj zemlji van BiH se BAM koristi......Mozda u Ukrajinizilog wrote:Nisi u pravu, BAM card (ako jos postoji) ima vlastiti autorizacijski centar (bio na Trgu Heroja) i ne oslanja se na Visa/MC sistem.UnscarD wrote:![]()
![]()
jedna od jacih provala ...
BAM card da bi radila, ne samo u inostranstvu nego i u BIH mora biti sertificirana od strane VISA i MC. Bez sertifikacije, mozes tu karticu koristiti eventualno za cize-blize.
Rusi su napravili sistem koji radi neovisno o VISA ili MC sertifikaciji. Da li je sada malo jasnije?
Ruski sistem ne moze, niti ce biti Visa, ili MC. Prevedeno BAM card pod ruskim nazivom.
Ukrajina
-
zilog
#10926 Re: Ukrajina
- sema911s
#10927 Re: Ukrajina
Sta nam zelis reci, mozda profit ide onima ciji su programi, serveri ...itd
[/quote]
profit neide vise,. ali jel sve u profitu,.,., zamisli kako funkcionise to moderno poslovanje(ako neznas) i izbacis nekoga velikog,. a ostanu ti njegovi uredjaji na koristenje mislis da ti uredjaji nisu u mogucnosti da sa 1kb shebu sve,. i da li bi visa sebi dopustila da nema plan za ovo sto desilo,.,
meni ovo vise zvuci, hajmo mi njima sankcije, oni ce ugasit visui ostalo , a ostace im uredjaji(nek ostane 1uredjaj) pa kada nam zatreba za neko vrijeme mame cemo im da se nahebemo ,.,
ukljuci mozakk
profit neide vise,. ali jel sve u profitu,.,., zamisli kako funkcionise to moderno poslovanje(ako neznas) i izbacis nekoga velikog,. a ostanu ti njegovi uredjaji na koristenje mislis da ti uredjaji nisu u mogucnosti da sa 1kb shebu sve,. i da li bi visa sebi dopustila da nema plan za ovo sto desilo,.,
meni ovo vise zvuci, hajmo mi njima sankcije, oni ce ugasit visui ostalo , a ostace im uredjaji(nek ostane 1uredjaj) pa kada nam zatreba za neko vrijeme mame cemo im da se nahebemo ,.,
ukljuci mozakk
- sema911s
#10928 Re: Ukrajina
decki moze rusija napravit bolji sistem od vise ali sa kime da ga djeli kada ostatak svijeta koristi visu i ti ko ruski gradjanin si osudjen na to,.i sta odes negdje vani, hoces da kupis nesto iz pizde materine,. kaze ti ukucaj broj kartice i autorizaciski broj,. a tebe nema na visi-nom skladistu,. kako da obicni gradjanin vrsi transakcije sa svijetom,., rusi samo idu opet u zatvaranje prvi put im nije proslo mozda sada nesto skontaju,.,
i pogledaj taj sistem ciju opremu koristi, simens, nokia, vincor, neki tajvanci, par talijanskih firmi sve ove firme imaju sjedista u rusiji i taj novi prozvoid vazi za ruski proizvod ali
taj novi sistem je isto ko da hoces da torx zavrnes okastom 16.
i da zaboravljate kako danas platezna moc funkcionise visa tebi ne daje pare vec neke brojeve 1 i 0 e sada ako se ruski sistem razlikuje u jednom broju svi tvoji milioni u rusiji u visa sistemu su neprepoznatljivi
i pogledaj taj sistem ciju opremu koristi, simens, nokia, vincor, neki tajvanci, par talijanskih firmi sve ove firme imaju sjedista u rusiji i taj novi prozvoid vazi za ruski proizvod ali
i da zaboravljate kako danas platezna moc funkcionise visa tebi ne daje pare vec neke brojeve 1 i 0 e sada ako se ruski sistem razlikuje u jednom broju svi tvoji milioni u rusiji u visa sistemu su neprepoznatljivi
-
flexibila
#10929 Re: Ukrajina
sema911s wrote:Sta nam zelis reci, mozda profit ide onima ciji su programi, serveri ...itd![]()
ukljuci mozakk[/quote]
Halo bolan, sta zelis reci da je nas finansijski sitem u rangu Ruskog, daj mi reci koje banke operiraju kod nas i cije su, i sto je naj vaznije ko je njihov vlasnik.
Reci mi ko je vlasnik nase Centralne Banke (odgovor Rotsild) a Ko je vlasnik Ruske centralne banke (nije rotsild)......Moras se malo vise informisati na polju finasija.....
Imas na netu mnogo informacija ko sta kontrolise i kako, i imas info kako prolaze oni koji zele biti samostalni
Last edited by flexibila on 08/05/2014 17:07, edited 1 time in total.
- corolla02
- Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
- Horoskop: Gemini
#10930 Re: Ukrajina
Saga se nastavlja...
-
UnscarD
- Location: Na granici koja polako nestaje, tamo izmedju atoma i bita.
#10931 Re: Ukrajina
Procesni centar za BAMCARD je i dalje na Trgu Heroja. U sistemu BAMCARD-a je 9 banaka (Vakufska, BOR, BBI,Moja Banka, SberBank,IK, KIB,PBS i jos jedna). Da bi sistem radio van mreze ovih banaka (npr ukoliko zelis da podignes novac sa ATM-a RBB banke ili bilo koje druge koja nije u ovome sistemu) mora biti serifikovan od strane VISA i MC i ta sertifikacije se obavlja svake godine.zilog wrote:Odgovorio sam za BiH, a broj zemalja koje prihvataju BAM card je jednak ruskom - 1.flexibila wrote:Ako se ne oslanja na VISA i MC navedi mi u kojoj zemlji van BiH se BAM koristi......Mozda u Ukrajinizilog wrote: Nisi u pravu, BAM card (ako jos postoji) ima vlastiti autorizacijski centar (bio na Trgu Heroja) i ne oslanja se na Visa/MC sistem.
Ruski sistem ne moze, niti ce biti Visa, ili MC. Prevedeno BAM card pod ruskim nazivom.
BAMCARD je sjajna stvar ali je privatni projekat nekoliko lokalnih banaka.
Ono sto su Rusi uradili je da su na drzavnom nivou usvojili zakon koji obavezuje strane sisteme placanja na kvartalno placanje 25% prosjecnog dnevnog prometa na racun centralne banke Rusije. Sistem ce obezbjediti nesmetano funkcionisanje elektronskog placanja sirom Rusije a nece zahtijevati VISA i MC autorizaciju. Da bi mogao porediti BAMCARD sa ovim sto su oni uradili, BAMCARD bi morao imati podrsku drzave koja obavezuje sve banke na BiH teritoriji da usvoje i prihvate ovu karticu. Takvo nesto ne postoji naravno jer za razliku od Rusije, mi na zalost nemamo nezavisnu monetarnu politiku.
-
flexibila
#10932 Re: Ukrajina
Svegati nesramoti se vise sa svojom ekonomskom ideologijom...sema911s wrote:decki moze rusija napravit bolji sistem od vise ali sa kime da ga djeli kada ostatak svijeta koristi visu i ti ko ruski gradjanin si osudjen na to,.i sta odes negdje vani, hoces da kupis nesto iz pizde materine,. kaze ti ukucaj broj kartice i autorizaciski broj,. a tebe nema na visi-nom skladistu,. kako da obicni gradjanin vrsi transakcije sa svijetom,., rusi samo idu opet u zatvaranje prvi put im nije proslo mozda sada nesto skontaju,.,
- sema911s
#10933 Re: Ukrajina
Halo bolan, sta zelis reci da je nas finansijski sitem u rangu Ruskog, daj mi reci koje banke operiraju kod nas i cije su, i sto je naj vaznije ko je njihov vlasnik.
Reci mi ko je vlasnik nase Centralne Banke (odgovor Rotsild) a Ko je vlasnik Ruske centralne banke (nije rotsild)......Moras se malo vise informisati na polju finasija.....
Imas na netu mnogo informacija ko sta kontrolise i kako, i imas info kako prolaze oni koji zele biti samostalni
[/quote]
pogledas koliko ruskog novca stoji van rusije, a koliko u zemlji, ako se ti zatvoris prema svijetu izmjenis nacin placanja sta to govori drugima,. moja rublja vise nije 1km vec koliko ja kazem pa bil ti pristao na tu trgovinu a znas da do juce 1km bila 10rublji(omjer je za primjer)
te banke mislis sigurno na seber pa pogldaj kako je nastala, ko joj je grant, ko ju osigurava i ko je reosiguranje ta imena dionicara zaboravi to su samo imena, vrati historiju te banke 5 i vise godina (druze hebem se sa bankama vec 10godina) pogledas gdje ti ruski tajkuni drze pare,. sjeti se krize kipar sto je eu srala samo je bila zelja da dobije uvid u knjige,.
to za centralnu banku hmm fulio si ,., hoce li taj ruski novac vrijedit na zapadu ili ce da bude ko tariguz ko sto je prije bio
evo ti primjer,. ti neki lovator hoces da ulozis u rusiju, oni rade na kontra sistemu i tvoje pare tu nevrijede jer se alat ne podudara kako ti da ides po rusiji i kontra da kupujes i radis,., kako da svoj novac unovcis kod njih kada su se zatvorili
pogledas koliko ruskog novca stoji van rusije, a koliko u zemlji, ako se ti zatvoris prema svijetu izmjenis nacin placanja sta to govori drugima,. moja rublja vise nije 1km vec koliko ja kazem pa bil ti pristao na tu trgovinu a znas da do juce 1km bila 10rublji(omjer je za primjer)
te banke mislis sigurno na seber pa pogldaj kako je nastala, ko joj je grant, ko ju osigurava i ko je reosiguranje ta imena dionicara zaboravi to su samo imena, vrati historiju te banke 5 i vise godina (druze hebem se sa bankama vec 10godina) pogledas gdje ti ruski tajkuni drze pare,. sjeti se krize kipar sto je eu srala samo je bila zelja da dobije uvid u knjige,.
to za centralnu banku hmm fulio si ,., hoce li taj ruski novac vrijedit na zapadu ili ce da bude ko tariguz ko sto je prije bio
evo ti primjer,. ti neki lovator hoces da ulozis u rusiju, oni rade na kontra sistemu i tvoje pare tu nevrijede jer se alat ne podudara kako ti da ides po rusiji i kontra da kupujes i radis,., kako da svoj novac unovcis kod njih kada su se zatvorili
-
UnscarD
- Location: Na granici koja polako nestaje, tamo izmedju atoma i bita.
#10934 Re: Ukrajina
Pa nisu ovo Rusi uradili sto im se digo nego zato sto su im uvedene sankcije prema nekliko jakih banaka. Korisnicima visa kartica tih banaka, su bez ikakve predhodne najave ukinute usluge u samoj Rusiji. Narvno da je ovo izazvalo revolt ljudi i da su bili primorani da uspostave nacionalni sistem neovisan o ucjenama iz vana. I to su uradili rekordno brzo.sema911s wrote:decki moze rusija napravit bolji sistem od vise ali sa kime da ga djeli kada ostatak svijeta koristi visu i ti ko ruski gradjanin si osudjen na to,.i sta odes negdje vani, hoces da kupis nesto iz pizde materine,. kaze ti ukucaj broj kartice i autorizaciski broj,. a tebe nema na visi-nom skladistu,. kako da obicni gradjanin vrsi transakcije sa svijetom,., rusi samo idu opet u zatvaranje prvi put im nije proslo mozda sada nesto skontaju,.,
- sema911s
#10935 Re: Ukrajina
Svegati nesramoti se vise sa svojom ekonomskom ideologijom...
[/quote]
prosvijetli nas kako ti i svi mi dobijemo platu
prosvijetli nas kako ti i svi mi dobijemo platu
-
zilog
#10936 Re: Ukrajina
@UnscarD
Opet ti kazem da to nije Visa/MC certifikacija. Dalje objasnjenje je tema za drugi pdf.
Sto se ruske kartuske
tice, Putin ju je mogao forsirati i bez Ukrajine. Isto kao kada je Kina pocela forsirati svoje procesore.

Opet ti kazem da to nije Visa/MC certifikacija. Dalje objasnjenje je tema za drugi pdf.
Sto se ruske kartuske
- Lincoln-Burrows
#10937 Re: Ukrajina
Baljezgate o nekom novom bankarskom sustavu a svi (veliki igrači) znaju da se
od postojećeg ne isplati odstupati. Nisu Rusi budale već samo kupuju vrijeme,
nešto slično kada je Tuđman kalkulirao sa planom Z4.
Znači sada je na tapetu ponuda od dva entiteta, slijedeće ponude više nema.......
Znači sada je na tapetu ponuda od dva entiteta, slijedeće ponude više nema.......
-
flexibila
#10938 Re: Ukrajina
prosvijetli nas kako ti i svi mi dobijemo platu[/quote]sema911s wrote:Svegati nesramoti se vise sa svojom ekonomskom ideologijom...![]()
Preko VISA i MC
Nemoj vise svega ti
- sema911s
#10939 Re: Ukrajina
svaka ti cast upravu si samo sto ljudi ne kontaju.,,., kada sebi u glavu ubace rusko a nase,. ili ona nas i rusa 300miliona,. ili ona mi i rusi braca,.,i tako tooLincoln-Burrows wrote:Baljezgate o nekom novom bankarskom sustavu a svi (veliki igrači) znaju da se
-
flexibila
#10940 Re: Ukrajina
Ko prica o "nas i rusa 300 miliona" .... nesto ti VISA i MC neide i onda se fatas jaran mi rek'osema911s wrote:svaka ti cast upravu si samo sto ljudi ne kontaju.,,., kada sebi u glavu ubace rusko a nase,. ili ona nas i rusa 300miliona,. ili ona mi i rusi braca,.,i tako tooLincoln-Burrows wrote:Baljezgate o nekom novom bankarskom sustavu a svi (veliki igrači) znaju da se
- Challenger__
#10941 Re: Ukrajina
Da,da, šahovska tabla, nego šta...
- Tako geostratezi (Z. Bžežinski, npr) vide planetu, a potršne figure su pojedinci, narodi, države, čitavi kontinenti...

______
- Ukrajinski konflikt je višedimenzionalni sukob različitih grupacija i koncepcija. Jedna od dimenzija ovog sukoba je ekonomska. O toj dimenziji pišu mnogi autori, jedan od njih je Jim Willie.

- On je mišljenja da bi Ukrajina mogla da bude "USD Vaterlo" - Ukraine as the U.S. Dollar Waterloo . Ovaj tekst je bio povod da ekonomista sa adavance.hr da svoje autorsko viđenje - N. Babić
______
- Uoči obilježavanja Dana pobjede, održane su vježbe posebnih snaga armije RF: VIDEO 1
- Zanimljiv video iz Vice-news serijala Russian Roulet: VIDEO 2
- Tako geostratezi (Z. Bžežinski, npr) vide planetu, a potršne figure su pojedinci, narodi, države, čitavi kontinenti...

______
- Ukrajinski konflikt je višedimenzionalni sukob različitih grupacija i koncepcija. Jedna od dimenzija ovog sukoba je ekonomska. O toj dimenziji pišu mnogi autori, jedan od njih je Jim Willie.

- On je mišljenja da bi Ukrajina mogla da bude "USD Vaterlo" - Ukraine as the U.S. Dollar Waterloo . Ovaj tekst je bio povod da ekonomista sa adavance.hr da svoje autorsko viđenje - N. Babić
______
- Uoči obilježavanja Dana pobjede, održane su vježbe posebnih snaga armije RF: VIDEO 1
- Gojeni H
#10942 Re: Ukrajina
flexibila wrote:prosvijetli nas kako ti i svi mi dobijemo platusema911s wrote:Svegati nesramoti se vise sa svojom ekonomskom ideologijom...![]()
Preko VISA i MC
Nemoj vise svega ti
Sjoooj, sto znas citirati i postavljati smajlije.
Takav se zadugo nije pojavio na ovom forumu ...
-
flexibila
#10943 Re: Ukrajina
ChelliChallenger__ wrote:Da,da, šahovska tabla, nego šta...
______
______
Sad ce teoreticari zavjere da te ospore, al mislim da su im argumenti slabi, jos jednom
-
jefferson
#10944 Re: Ukrajina
Ovaj tip sa advance.hr ne mora otici u brazil da skonta kakvo je stanje zadnje dvije godine, ali bi bar mogao procitati oficijelne Brazilske prognoze kada je u pitanju ekonomija.
- sluga_okupatora
#10945 Re: Ukrajina
Jel' to opet dolar propada - propast zlog imperijalizma
Direkten sa advance hr
Dajte sad koju sa youtube pa tviter a onda zavrsni udarac sa rasa tudej
Direkten sa advance hr
Dajte sad koju sa youtube pa tviter a onda zavrsni udarac sa rasa tudej
-
flexibila
#10946 Re: Ukrajina
Sjoooj, sto znas citirati i postavljati smajlije.Gojeni H wrote:flexibila wrote:prosvijetli nas kako ti i svi mi dobijemo platusema911s wrote:Svegati nesramoti se vise sa svojom ekonomskom ideologijom...![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Preko VISA i MC![]()
![]()
![]()
![]()
Nemoj vise svega ti![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Takav se zadugo nije pojavio na ovom forumu ...[/quote]
Hvala na komplimentu, zdrav razum i zdravo misljenje je sigurnost opstanka, izjasnjavanje na osnovu necijeg misljenja nema buducnosti
- Gojeni H
#10947 Re: Ukrajina
Dobro, challenger cemu ova slika? Da izazove reakciju "buhhahaha, strasni ONI koji se igraju nasim zivotima", ili ... ?Challenger__ wrote:Da,da, šahovska tabla, nego šta...
Svi se igraju s tudjim zivotima ako im se to dozvoli. Interes je taj koji ostaje. Ili ... valja nama plivat' s ajkulama.
Bzezinski ... legenda. O Evropljanima:
“Previse pasivni po pitanju medjunarodne bezbjednosti. Previse samozadovoljni, ponasaju se kao da im je centralni politicki cilj da postanu broj 1 dom penzionera u svijetu."
Evo sad im je zakucalo pred vratima. Evropa se vraca na 60-e/70-e proslog vijeka. Valja njima Anam slusati Velikog Zastitnika. Nema dzabne kurcevace sto rece Bego s Vlasica. Niko Ruse ne zeli da vidi ponovo na ulicama Pariza.
- Challenger__
#10948 Re: Ukrajina
Sve pomalo...Svi se igraju s tudjim zivotima ako im se to dozvoli. Interes je taj koji ostaje. Ili ... valja nama plivat' s ajkulama.
-
flexibila
#10949 Re: Ukrajina
Chelli vam postavio sliku dao svoje misljenje, postavio linkove, objasnio i na kraju dao zakljucak.Gojeni H wrote:Dobro, challenger cemu ova slika? Da izazove reakciju "buhhahaha, strasni ONI koji se igraju nasim zivotima", ili ... ?Challenger__ wrote:Da,da, šahovska tabla, nego šta...
Svi se igraju s tudjim zivotima ako im se to dozvoli. Interes je taj koji ostaje. Ili ... valja nama plivat' s ajkulama.![]()
“Previse pasivni po pitanju medjunarodne bezbjednosti. Previse samozadovoljni, ponasaju se kao da im je centralni politicki cilj da postanu broj 1 dom penzionera u svijetu."
Evo sad im je zakucalo pred vratima. Evropa se vraca na 60-e/70-e proslog vijeka. Valja njima Anam slusati Velikog Zastitnika. Nema dzabne kurcevace sto rece Bego s Vlasica. Niko Ruse ne zeli da vidi ponovo na ulicama Pariza.
I par forumasa ukljucujici i vas @Gojeni pravite sprdnju sa njegovim postom.
Brate dragi ako niste spremni i ako nemozete odgovoriti Chelli-ju sa argumentima, linkovima, pravim informacijama i ako niste u stanju da ga pobijete nemojte se prosipati.
-
glockov kolac
#10950 Re: Ukrajina
Još kad bi znao ispravno napistati ime svoga omiljenog geostratega, gdje bi mu kraj bio... Iako mislim da je ovo on po Vuku, srpsko školovanje, nema druge...flexibila wrote:Chelli vam postavio sliku dao svoje misljenje, postavio linkove, objasnio i na kraju dao zakljucak.Gojeni H wrote:Dobro, challenger cemu ova slika? Da izazove reakciju "buhhahaha, strasni ONI koji se igraju nasim zivotima", ili ... ?Challenger__ wrote:Da,da, šahovska tabla, nego šta...
Svi se igraju s tudjim zivotima ako im se to dozvoli. Interes je taj koji ostaje. Ili ... valja nama plivat' s ajkulama.![]()
I par forumasa ukljucujici i vas @Gojeni pravite sprdnju sa njegovim postom.
Brate dragi ako niste spremni i ako nemozete odgovoriti Chelli-ju sa argumentima, linkovima, pravim informacijama i ako niste u stanju da ga pobijete nemojte se prosipati.