Premijer Liga BiH 2012/13

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
dino84

#10926 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by dino84 »

north wrote:@dino, E jebi ga haveru, niske kriterije si sebi postavio i sa malim stvarima se očito zadovoljaš....i ja kod kuće ostavim tekme Man Utd i sl. kada idem na Koševo, ali sam siguran da može bolje od ovoga kako moj klub, tako i tvoj...ako je moglo biti bolje u prethodnim sezonama, može i opet....reći ćeš da nije bilo bolje u prošlim sezonama? Pa što onda Željo opet ne dovede Newcastle nego im je redovno metkovanje svake godine, što Sarajevo ponovo ne izbacuje ekipe u rangu Genka, fajta se na Koševu sa ekipama u rangu ukrajinskog Dynama, dolazi u play off pred grupnu fazu LP, a danas ispadaju od Golubovaca....ko se zadovoljava sa ovakvim nivoom lige i misli da ne može bolje od ovoga, onda je njemu baš super u životu, moto "samo nek se ne puca"....pa znam ne možemo do četvrtfinala LP ili LE, ali barem se može doći na korak do grupne faze...može, neka neko ne misli da ne može samo treba malo više upregnuti u svim strukturama klubova i da igrači pred neke bitne tekme više špartaju po planini, a manje se opijaju i roštiljaju...
Ma nisam postavio niske kriterije nego vidim kakva je situacija generalno u drzavi pa i ne ocekujem mnogo.Ne mozes porediti onaj period od prije 10 godina sa ovim sada,nije taj Newcastle dosao odjednom.Iza Zelje je tada stajao Bosnalijek kao generalni sponzor i Zeljo je tada bio poslije rata najjaci.Bolje da ne nabrajam ko je tada sve igrao u Zelji,ta ekipa bi ovu danasnju pojela za dorucak,5-6 A reprezentativaca je tu bilo,dva igraca su cak igrala u Danskoj od prve minute kada smo uzeli Dance 2-0 (Hasagic i Biscevic).
Danas se drzava raspada,sve je u agoniji,ekonomija na koljenima,zavisimo od pomoci MMF-a i dobre volje stranaca,budzetski korisnici vise ne dobijaju plate kada trebaju a mi kontamo da neko da nesto klubovima,da se ulozi u sport,da neko napravi Grbavicu ili nesto slicno?

Ja sam se samo pomirio sa trenutnom situacijom jer ne mogu zivjeti u oblacima.Kada se i pojavi neki malo bolji igrac,odmah ga klubovi prodaju i do vidjenja.Nema se vise zbog koga ni otici na stadion,ostali su samo bolesnici.
Prilicno sam pesimistican,ne vidim da ce ovo ici na bolje ni u narednim godinama.

Zato se ovo ljeto nadam Celticu u LP,izmedju petice u Izraelu i desetke u Glasgowu biram Glasgow,kad je dernek nek' i hala gori.Jest da je tuzno,ali tako je.
_Reds_

#10927 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by _Reds_ »

Cica mica zavrsena prica.

Pitanje je vremena kad ce ova sezona doci na tapetu SIPE, i ostalih njima slicnih. Kad je mogo Budmir, mogli bi i neki drugi malo.

Mogla bi se i kod nas desiti Italija i Juventus.
samo_ti

#10928 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by samo_ti »

north wrote:Nije fakat provokacija, ali može li neko od ovih zeničana koji su ovdje aktivni pojasniti šta se to slavilo na ulicama Zenice...Jebo te, gledam sada neke snimke na drugim portalima, iz Zenice, to neke bakljade, sirene na ulicama :shock: , ko da se nešto osvojilo :D ? Je li to slavlje zbog tri osvojena boda i što se zamalo izašlo u Evropu? Jebi ga, malo je to čemerno i poražavajuće da se slavi jedno ništa, niste vi baš toliko mali, barem u odnosu na jedno 70-80% ostatka lige, sad bez zajebancije, bez obzira što vas nema nigdje više od 10 godina, ali da se toliki dernek pravi što se uzeo hebeni Olimpic i što zamalo uteče Evropa? Pa šta bi radili da se nešto više napravi ?
Ma sta ce se slaviti !? Nisu ni 3 boda a ni "zamalo" Europa :)
Docekali se igraci, konacno jedna normalna sezona u zadnjih 15 godina. Sezona bez prodaje utakmica i bodova, bez smjena trenera, mijenjanja po 15 igraca na polusezoni, bez mijenjanja skupstina, uprave i cega vec ne.
Raja je to prepoznala i ovo ti je dokaz te neke zelje, gladi za uspjehom.

Pitas sta bi radili da se napravi nesto vise ?
Npr. za titulu bi sigurno bilo 50 milja na ulicama :D
_Reds_

#10929 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by _Reds_ »

samo_ti wrote:
north wrote:Nije fakat provokacija, ali može li neko od ovih zeničana koji su ovdje aktivni pojasniti šta se to slavilo na ulicama Zenice...Jebo te, gledam sada neke snimke na drugim portalima, iz Zenice, to neke bakljade, sirene na ulicama :shock: , ko da se nešto osvojilo :D ? Je li to slavlje zbog tri osvojena boda i što se zamalo izašlo u Evropu? Jebi ga, malo je to čemerno i poražavajuće da se slavi jedno ništa, niste vi baš toliko mali, barem u odnosu na jedno 70-80% ostatka lige, sad bez zajebancije, bez obzira što vas nema nigdje više od 10 godina, ali da se toliki dernek pravi što se uzeo hebeni Olimpic i što zamalo uteče Evropa? Pa šta bi radili da se nešto više napravi ?
Ma sta ce se slaviti !? Nisu ni 3 boda a ni "zamalo" Europa :)
Docekali se igraci, konacno jedna normalna sezona u zadnjih 15 godina. Sezona bez prodaje utakmica i bodova, bez smjena trenera, mijenjanja po 15 igraca na polusezoni, bez mijenjanja skupstina, uprave i cega vec ne.
Raja je to prepoznala i ovo ti je dokaz te neke zelje, gladi za uspjehom.

Pitas sta bi radili da se napravi nesto vise ?
Npr. za titulu bi sigurno bilo 50 milja na ulicama :D
Celik je izgubio Evropu kod kuce protiv Radnika cini mi se. Jbg.
LSD

#10930 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by LSD »

cvrčak_na_hedonizmu wrote:Davno je zaključeno da svi pitari idu u jedan razred i slušaju otvorenih usta bajke u koje slijepo vjeruju. Puno blećaka, malo inteligencije, mladost, ludost.

Željo kad je bio loš, mi nismo kukali na druge, nego smo uznali gdje su problemi. Ovi to ne znaju, ne žele da znaju i nikada neće znati. Nije problem što su pušteni SaJid, Belošević na pola sezone, nije problem Ifran i ine taldžije, problem je Željezničar. Bolest je napredovala. Sreća pa ih nema previše, razred :D

POZDRAV IZ AFRIČKE ZEMLJE SAFARI, ZBOGOM ŽOHARI

7:3

Image
:lol: :lol: :lol: garant im poznati lokalni stihoklepac Benjamin Isović smišlja ovakve divne stihove :mrgreen: :-)
ultima_palabra

#10931 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by ultima_palabra »

Image
Nije ni čudo što su se sveli na dvocifren broj... pa ko bi normalan stajao iza ovakvih parola :-)
LSD

#10932 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by LSD »

Sa u srcu

ne možeš ni ti :P :-) ....a ne može svak napisati song Divovi, slažem se
Baltazar_khan

#10933 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by Baltazar_khan »

"divovi" je najljepša navijačka himna na balkanu.
north

#10934 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by north »

wannabe_ultra wrote:Steta sto im ne moze Levski doci jer su u zadnjem kolu izgubili titulu :D

http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... mnsGeq2iQA

neko je trazio izvjestaj sa utakmice Hadzic-Radnik
naklon za bombardera
:thumbup: Ćelo pod star dane poludio..
JOINT_1921
Vozim: odlično

#10935 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by JOINT_1921 »

_Reds_ wrote:Cica mica zavrsena prica.

Pitanje je vremena kad ce ova sezona doci na tapetu SIPE, i ostalih njima slicnih. Kad je mogo Budmir, mogli bi i neki drugi malo.

A mogla bi se zadesiti i Slovenija i Maribor, tj. citaj apsolutna dominacija u domacem prvenstu, kupovanje svega sto je dobro u ovoj ligi, dizanje na veci nivo, sponzori, kampovi, stadion, navijaci, itd. itd.

Sve je onako kako se iz necijeg ugla cini, a najcesce je istina negdje u sredini...

Vec imamo jednu tekmu sljedece sezone kupljenu (po vasim pricama) i to ni manje ni vise, Siroki u gostima (zbog pustenog kupa kazu)... :-)
House

#10936 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by House »

Borac ne moze igrati evropske utakmice ? :D
LSD

#10937 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by LSD »

JOINT_1921 wrote:
_Reds_ wrote:Cica mica zavrsena prica.

A mogla bi se zadesiti i Slovenija i Maribor, tj. citaj apsolutna dominacija u domacem prvenstu, kupovanje svega sto je dobro u ovoj ligi, dizanje na veci nivo, sponzori, kampovi, stadion, navijaci, itd. itd.

Sve je onako kako se iz necijeg ugla cini, a najcesce je istina negdje u sredini...

Vec imamo jednu tekmu sljedece sezone kupljenu (po vasim pricama) i to ni manje ni vise, Siroki u gostima (zbog pustenog kupa kazu)... :-)
Baš tako...Sa u srcu - nas je sviju uvjerio da cemo naredne godine imati sigurna tri boda na Pecari....cijena jest bila skupa (Kup smo morali platiti, po njegovom sagledavanju), ali zato tri sigurna boda sa jednog od najtežih gostovanja.
Šta ces kad se može....u stanju smo i Kup prodavati 8-)
Maharadza

#10938 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by Maharadza »

LSD wrote:onaj celavi blavor zabi 4 komada :shock: :lol: :lol: yebo ti takvu ligu
LSD wrote: ja mislim da vam je Hadžić i njegovi golovi (koji ne za koji q ne služe u krajnjem zbiru) najveca sreca ovih zadnjih godina :D :-)
tako ste se ložili na pitarskog Mesija iz crne gore, zatim na onog prasca Saida, pa sad i na ćelavog blavora bacate drkicu.

Ali dobro je to, nek se samo rola 8-)
Dokle ćeš više NEKAŽNJENO vrijeđati igrače FKS-a (Hadžiju evo PO DRUGI PUT)???? :run: :run: :run:

Pa neka me neko uvjeri da ovdje ne vladaju dupli aršini! :roll:
Last edited by Maharadza on 26/05/2013 23:57, edited 2 times in total.
_Reds_

#10939 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by _Reds_ »

House wrote:Borac ne moze igrati evropske utakmice ? :D
Nemaju licencu, ali je mogu jos dobiti. Samo ne znam do kad je tacno rok.
EdinŠopović

#10940 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by EdinŠopović »

Do sljedeće sezone

Image
JOINT_1921
Vozim: odlično

#10941 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by JOINT_1921 »

wannabe_ultra wrote: govori navijac kluba koji je na finalu kupa ima podrsku od 40tak navijaca :D i koji je u vrapcicima slavio titulu pred 50tak
miran medo :D
Ovdje nema ni 40 :D

Image
LSD

#10942 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by LSD »

Maharadza wrote:
LSD wrote:onaj celavi blavor zabi 4 komada :shock: :lol: :lol: yebo ti takvu ligu
LSD wrote: ja mislim da vam je Hadžić i njegovi golovi (koji ne za koji q ne služe u krajnjem zbiru) najveca sreca ovih zadnjih godina :D :-)
tako ste se ložili na pitarskog Mesija iz crne gore, zatim na onog prasca Saida, pa sad i na ćelavog blavora bacate drkicu.

Dokle ćeš više NEKAŽNJENO vrijeđati igrače FKS-a???? :run: :run: :run:
Kad se javno izvinete za slijedece nadimke kojima ste castili naše legende: morž, šlagirani, vodena glava, hidrocefalus, zenicki peder, alkos bez zuba :D :-) i slicno...onda neka me kazne :mrgreen: :lol:

eto, dogovoreno
Last edited by LSD on 26/05/2013 23:58, edited 1 time in total.
House

#10943 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by House »

_Reds_ wrote:
House wrote:Borac ne moze igrati evropske utakmice ? :D
Nemaju licencu, ali je mogu jos dobiti. Samo ne znam do kad je tacno rok.

Nema šanse da srede finansije do 24 juna ... Duguju i bogu i narodu :D
Maharadza

#10944 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by Maharadza »

LSD wrote:
Maharadza wrote:

Dokle ćeš više NEKAŽNJENO vrijeđati igrače FKS-a???? :run: :run: :run:
Kad se javno izvinete za slijedece nadimke kojima ste castili naše legende: morž, šlagirani, vodena glava, hidrocefalus, zenicki peder, alkos bez zuba :D :-) i slicno...onda neka me kazne :mrgreen: :lol:

eto, dogovoreno
paGlu ti je logika sine, za to neka se izvinu oni koji su ih tako nazivali, a ti ako imaš frtalj obraza i kulture (kao što nemaš) ne bi se spuštao na nivo dotičnih! Ali jok, nije samo da se spuštaš na njihov nivo, već si "prekucao" i dotične u svojoj mržnji i kompleksima prema svemu što ima veze s FKS-om i to iskazuješ u svakom' drugom' postu!
Last edited by Maharadza on 27/05/2013 00:02, edited 1 time in total.
chudjenhe

#10945 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by chudjenhe »

wannabe_ultra wrote:Steta sto im ne moze Levski doci jer su u zadnjem kolu izgubili titulu :D

http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... mnsGeq2iQA

neko je trazio izvjestaj sa utakmice Hadzic-Radnik
naklon za bombardera
ja sam trazio...dobi li zuti za ono skidanje dresa :mrgreen:
Sa_u_srcu

#10946 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by Sa_u_srcu »

Zeljo je pokret..... :D Na finalu kupa 50 ljudi....U Vrapcicima osigurana titula 50 ljudi....na proslavi titule 5000 ljudi...???

I s vama se covjek treba raspravljati o necemu... :lol: :lol: :lol:
Last edited by Sa_u_srcu on 27/05/2013 00:09, edited 1 time in total.
EdinŠopović

#10947 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by EdinŠopović »

Sa_u_srcu wrote:Zeljo je pokret..... :D Na finalu kupa 50 ljudi....U Vrapcicima osigurana titula 50 ljudi....na proslavi titule 5000 ljudi...???

I svama se covjek treba raspravljati o necemu... :lol: :lol: :lol:
Izvini molim te što je meni bolje 5000 na proslavi titule, nego 300 na proslavi drugog mjesta.
LSD

#10948 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by LSD »

Maharadža lave, imaš ignore listu pa je iskoristi (neces biti prvi ni poslednji)....uglavnom, skini mi se s neke stvari sa tom ofirnom pricom.
Ja cu pisati šta ja hocu, baš kao što tvoja bordo bratija pišu o Osimima i igracima Želje šta im god padne na pamet :wink: ...i nemoj mi se više obracati....nisi kadar za normalne diskusije.

cao i alajhmanet ševala
Last edited by LSD on 27/05/2013 00:13, edited 1 time in total.
Sa_u_srcu

#10949 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by Sa_u_srcu »

wannabe_ultra wrote:
Sa_u_srcu wrote:Zeljo je pokret..... :D Na finalu kupa 50 ljudi....U Vrapcicima osigurana titula 50 ljudi....na proslavi titule 5000 ljudi...???

I s vama se covjek treba raspravljati o necemu... :lol: :lol: :lol:
4000 zvanicno, sto im dodajes milju :D

da ne bude da ih mrzim... :lol:
matematicar_teski

#10950 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by matematicar_teski »

Sta je ovo slike koseva gledam, ocupano(bez stolica) pola istocne tribine?
Locked