Ma nisam postavio niske kriterije nego vidim kakva je situacija generalno u drzavi pa i ne ocekujem mnogo.Ne mozes porediti onaj period od prije 10 godina sa ovim sada,nije taj Newcastle dosao odjednom.Iza Zelje je tada stajao Bosnalijek kao generalni sponzor i Zeljo je tada bio poslije rata najjaci.Bolje da ne nabrajam ko je tada sve igrao u Zelji,ta ekipa bi ovu danasnju pojela za dorucak,5-6 A reprezentativaca je tu bilo,dva igraca su cak igrala u Danskoj od prve minute kada smo uzeli Dance 2-0 (Hasagic i Biscevic).north wrote:@dino, E jebi ga haveru, niske kriterije si sebi postavio i sa malim stvarima se očito zadovoljaš....i ja kod kuće ostavim tekme Man Utd i sl. kada idem na Koševo, ali sam siguran da može bolje od ovoga kako moj klub, tako i tvoj...ako je moglo biti bolje u prethodnim sezonama, može i opet....reći ćeš da nije bilo bolje u prošlim sezonama? Pa što onda Željo opet ne dovede Newcastle nego im je redovno metkovanje svake godine, što Sarajevo ponovo ne izbacuje ekipe u rangu Genka, fajta se na Koševu sa ekipama u rangu ukrajinskog Dynama, dolazi u play off pred grupnu fazu LP, a danas ispadaju od Golubovaca....ko se zadovoljava sa ovakvim nivoom lige i misli da ne može bolje od ovoga, onda je njemu baš super u životu, moto "samo nek se ne puca"....pa znam ne možemo do četvrtfinala LP ili LE, ali barem se može doći na korak do grupne faze...može, neka neko ne misli da ne može samo treba malo više upregnuti u svim strukturama klubova i da igrači pred neke bitne tekme više špartaju po planini, a manje se opijaju i roštiljaju...
Danas se drzava raspada,sve je u agoniji,ekonomija na koljenima,zavisimo od pomoci MMF-a i dobre volje stranaca,budzetski korisnici vise ne dobijaju plate kada trebaju a mi kontamo da neko da nesto klubovima,da se ulozi u sport,da neko napravi Grbavicu ili nesto slicno?
Ja sam se samo pomirio sa trenutnom situacijom jer ne mogu zivjeti u oblacima.Kada se i pojavi neki malo bolji igrac,odmah ga klubovi prodaju i do vidjenja.Nema se vise zbog koga ni otici na stadion,ostali su samo bolesnici.
Prilicno sam pesimistican,ne vidim da ce ovo ici na bolje ni u narednim godinama.
Zato se ovo ljeto nadam Celticu u LP,izmedju petice u Izraelu i desetke u Glasgowu biram Glasgow,kad je dernek nek' i hala gori.Jest da je tuzno,ali tako je.