Sirija vol. 2

Locked
sarajevoxxxx

#109026 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Slike sa današnjeg pokolja u naselju ili kvartu Džermana koji je pod kontrolom sirijskog režima:

18+
https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... =3&theater
sarajevoxxxx

#109027 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Broj poginulih u masakru u Džermani popeo se na 45. Režim je optužio revolucionare u Istočnoj Guti koji su pet godina u okruženju da su masakrirali građane Džermane.
sarajevoxxxx

#109028 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Video snimak zadnjih borbi u farmama Mesrabe u Istočnoj Guti:

https://www.facebook.com/10002448891085 ... 319337398/
apsidejzi

#109029 Re: Sirija vol. 2

Post by apsidejzi »

Čitalac wrote:
apsidejzi wrote:Moze li mi neko objasniti odakle internet ljudima u Guti? Jutros snimili video bombardovanja (ocito fosforom), sve oko njih sruseno, nema nikakve infrastrukture, struje... nicega. U okruzenju godinama, svi telekom kablovi su davno presjeceni i dolaze iz Damaska i ostalih dijelova pod Asadovom kontrolom.... Sta ja znam, ja kad ne platim racun iskljuce mi internet. Bas je Guta placala racune Asadu za internet...

Al fakat sam ozbiljan. Ima li neko neku dobru ideju kako je ovaj snimak dosao do interneta iz okruzenja?

http://syria.liveuamap.com/en/2018/20-m ... ing-of-ein
Imaš ovde nešto na tu temu...
The regime cut off all kinds of communication including telephone, cellphone and the internet. People depend on local internet providers who, in turn, depend on satellite internet. Sometimes people manage to receive a signal from the cell towers in regime-controlled areas nearby Ghouta and use the cellular network for internet.
https://ghouta.com/index.php/2017/11/30 ... fographic/
Hvala :thumbup:
Challenger_
Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije

#109030 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger_ »

Napad ISIL-a kod T2 stanice odbijen :arrow: LINK

Stiče se utisak da su aktivnosti ISIL-a uz Eufrat i "FSA" u istočnom Kalamunu sinhronizovane iz vana sa ciljem da otupe akciju istočnoj Guti.

BTW, Donald Trump je nazvao Putina sa željom da mu čestita pobjedu na izborima a poziv je iskorišten da se razgovara o nekoliko bitnih tema, uključujući i Siriju. To daje nadu da od američkog napada neće biti ništa iako je krajnje upitno da li Trump bilo šta efektivno kontroliše.
Challenger_

#109031 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger_ »

- Istočna Guta, mapa, Peto Lucem

Image
NEW MAP: #SAA forces are advancing in the #Damascus suburb of #Hazeh and secured the heavily fortified #AinTerma valley. #Ghouta #Syria
rajv0sa

#109032 Re: Sirija vol. 2

Post by rajv0sa »

Snimak sa pijace nakon masakra koji su počinili teroristi iz Gute
https://twitter.com/Dannymakkisyria/sta ... 5927726081

Ciljani napad terorista na civilno stanovništvo i u predgrađu Damaska Mezzeh
Image
Image
rajv0sa

#109033 Re: Sirija vol. 2

Post by rajv0sa »

U Alepu protesti protiv turske okupacije, hiljade građana podržalo protjerane sugrađane. Na protestima i studenti univerziteta u Alepu.
Image
Image
Image
Image
rajv0sa

#109034 Re: Sirija vol. 2

Post by rajv0sa »

Broj poginulih u napadu terorista na pijacu u Jaramanu raste
Užasne scene
+18
https://pbs.twimg.com/media/DYwO-7DX4AAA41i.jpg
animus

#109035 Re: Sirija vol. 2

Post by animus »

rajv0sa wrote:U Alepu protesti protiv turske okupacije, hiljade građana podržalo protjerane sugrađane. Na protestima i studenti univerziteta u Alepu.
Image
Image
Image
Image
Bolje im je da se pakuju jer Turski topovi su sve blize. Okupatori su u Alepu a turci oslobađaju sirijski narod.
Krokodajl

#109036 Re: Sirija vol. 2

Post by Krokodajl »

Koga oslobađaju ne znam, al od čega oslobađaju znam.

Ove godine u Afrinu niko neće morat registracije ni poreza za traktor platiti, a Boga mi nije ni da će biti čipsa uz utakmice LP.
rajv0sa

#109037 Re: Sirija vol. 2

Post by rajv0sa »

animus wrote: Bolje im je da se pakuju jer Turski topovi su sve blize. Okupatori su u Alepu a turci oslobađaju sirijski narod.
Nadam se da si sarkastičan inače se ozbiljno brinem za tvoje mentalno zdravlje.
Young Erotica

#109038 Re: Sirija vol. 2

Post by Young Erotica »

rajv0sa wrote:
animus wrote: Bolje im je da se pakuju jer Turski topovi su sve blize. Okupatori su u Alepu a turci oslobađaju sirijski narod.
De Sije I kjafiri da vladaju.
sarajevoxxxx

#109039 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Krokodajl wrote:Koga oslobađaju ne znam, al od čega oslobađaju znam.

Ove godine u Afrinu niko neće morat registracije ni poreza za traktor platiti, a Boga mi nije ni da će biti čipsa uz utakmice LP.
:shock:

A Salikov dupli pas? Zar nije trebalo sve to na dobro izaći? Ono dodavanje šija i Erdogana protiv ''mrskih'' Amerikanaca i al Kaide?

Svašta :roll:
Challenger_

#109040 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger_ »

rajv0sa wrote:Broj poginulih u napadu terorista na pijacu u Jaramanu raste
Užasne scene
+18
https://pbs.twimg.com/media/DYwO-7DX4AAA41i.jpg
Neka, neka. Još malo pa će im biti noga iz Damska. Niko ih ne može više spasiti.
sarajevoxxxx

#109041 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

animus wrote:
rajv0sa wrote:U Alepu protesti protiv turske okupacije, hiljade građana podržalo protjerane sugrađane. Na protestima i studenti univerziteta u Alepu.
Image
Image
Image
Image
Bolje im je da se pakuju jer Turski topovi su sve blize. Okupatori su u Alepu a turci oslobađaju sirijski narod.
Minimum cijeli Haleb, Idlib i Hamu, a ako šta uspiju i na sjeveru Sirije dobro i jest. Bez cijelog Haleba nemaju šta pričati, ili bolje da nisu nikako ni ulazili u Siriju.
Krokodajl

#109042 Re: Sirija vol. 2

Post by Krokodajl »

sarajevoxxxx wrote:
Krokodajl wrote:Koga oslobađaju ne znam, al od čega oslobađaju znam.

:shock:

A Salikov dupli pas? Zar nije trebalo sve to na dobro izaći? Ono dodavanje šija i Erdogana protiv ''mrskih'' Amerikanaca i al Kaide?

Svašta :roll:
Pa za Erdoana je ispalo dobro ?

A ne vidim ni da se Iran plaho nasekiro što će Efrin Osiguranje da propadne jer neće niko registrovat vozila...

Osim ako ne misliš da će im čips na nos izaći ?
animus

#109043 Re: Sirija vol. 2

Post by animus »

rajv0sa wrote:
Nema sarkazma. Teroristi ce biti kaznjeni. Nema vise zajebancije. Nakon Efrina stize na red Tall Rifat pa Nubl i Zara itd.
The 51st State

#109044 Re: Sirija vol. 2

Post by The 51st State »

tviteraju da asadovci granatiraju turke oko alepa, suludo sa njihove strane, doduse ipak je to bezuman rezim pa tako nista ne iznenadjuje.
Krokodajl

#109045 Re: Sirija vol. 2

Post by Krokodajl »

animus wrote:
rajv0sa wrote:
Nema sarkazma. Teroristi ce biti kaznjeni. Nema vise zajebancije. Nakon Efrina stize na red Tall Rifat pa Nubl i Zara itd.
Dabogda drug, dabogda.

U Turskim medijima cijelo vrijeme unatoč učešću jedinica NDF iz Nubla i Zahrae se konstantno govorilo o borbi protiv PKK i ISIL-a.

Veću je želju Istanbul imao da pokaže da se oni tamo bore samo protiv Kurda nego što je Damask cijelo vrijeme predstavljao da se oni bore protiv Turske....

Osim ako ne krene Turčin na Rusa, eh onda je vrag odnio šalu, al Turci ma koliko blentavi jesu, budale nisu.
animus

#109046 Re: Sirija vol. 2

Post by animus »

sarajevoxxxx wrote:
animus wrote:
Image
Image
Image
Image
Minimum cijeli Haleb, Idlib i Hamu, a ako šta uspiju i na sjeveru Sirije dobro i jest. Bez cijelog Haleba nemaju šta pričati, ili bolje da nisu nikako ni ulazili u Siriju.
Naravno. To je minimum. Da vidimo kako je boriti se kad imas ravnopravnost na nebu
sarajevoxxxx

#109047 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Kaže nije isto Istočna Guta i Srebrenica :-)

Istočna Guta: Snage sirijskog režima javno pogubile 18 civila u blizini greblja u gradu Saqba u Istočnoj Guti u Damasku.
1 minuta ·
#عاجل : قوات النظام السوري أعدمت ميدانيا 18 مدنيا قرب مقبرة مدينة #سقبا بغوطة #دمشق
#SNA
Pogledajte prijevod
husein_kapetan

#109048 Re: Sirija vol. 2

Post by husein_kapetan »

animus wrote:
Image
Image
Image
Image
turski topovi velis..dobar.. a ovi ko' biva da bjeze..za uokviriti ovaj produkt umne onanije..i pokazati po potrebi..
Evala..
animus

#109049 Re: Sirija vol. 2

Post by animus »

sarajevoxxxx wrote:Kaže nije isto Istočna Guta i Srebrenica :-)

Istočna Guta: Snage sirijskog režima javno pogubile 18 civila u blizini greblja u gradu Saqba u Istočnoj Guti u Damasku.
1 minuta ·
#عاجل : قوات النظام السوري أعدمت ميدانيا 18 مدنيا قرب مقبرة مدينة #سقبا بغوطة #دمشق
#SNA
Pogledajte prijevod
Sta drugo ocekivati od terorista. Pravda ce ih stici. Skuplja se vojska na sjeveru kao u GOT. Sjever pamti.
animus

#109050 Re: Sirija vol. 2

Post by animus »

husein_kapetan wrote:
animus wrote:
Image
Image
Image
Image
turski topovi velis..dobar.. a ovi ko' biva da bjeze..za uokviriti ovaj produkt umne onanije..i pokazati po potrebi..
Evala..
Vidis kako turci ostave dubok trag da im zastavu noais na avataru iako ih mrzis iz dna duse. Sto li bože. Davno sam ja rekao nema rata bez turaka.
Locked