Logosoft
Moderator: Benq
- afannedim
#10901 Re: Logosoft ALL ABOUT
Što se logosofta tiće sve su procedure sa njihove strane odrađene na vrijeme, a ovi što se prave ludi morat će pustiti SK i ostale kanale.
-
kakaljin
#10902 Re: Logosoft ALL ABOUT
Pa ako nesto kupis kao pravo za prikazivanje na cijeloj teritoriji jedne drzave, logicno je da se to i prikazuje na teritoriji cijele drzave, ali ovdje je problem sto taj isti telemach ne dozvoljava da se to prikazuje na cijeloj teritoriji drzave za koja su otkupljena prava.Dzontra_Volta wrote:A šta misliš da možda firma koja je vlasnik prava na SK nije pokrenula upravni spor protiv rješenja Konkurencijskog vijeća, pa dok se on ne riješi na sudu, to rješenje Konkurencijskog vijeća nije pravosnažno (uključujući i rok i kaznu). A pošto su naši sudovi pretrpani, ko zna kad će taj spor doći na red. I tako se dobije cca godinu-dvije na vremenu.MTV wrote:Taj neki rok od 60 dana da TM svima ponudi SK po istim uvjetima ili slijedi im kazna od 250000 KMcoek wrote:
ja sam onomad i presao na Logosoft iskljucivo zbog SK, da mogu pratiti moju omlijenu BarcuIma li ikakvih naznaka da li bi se i kad SK mogao vratit na Logosoft? Onim sup.cima monopolistima iz Telemacha iz principa necu preci ...
A mi u međuvremenu mašemo ušima kao onaj pas sa telemach reklame.
Logika biznisa je da kada nesto prodajes nastojs to prodati sto vecem broju da mozes naplacivati, a logika telemacha je drzati monopol na ova prava i ne dozvoliti nikome sem njih da ima mogucnost prokazivanja tog sadrzaja po trzisnoj cijena koja je istaknuta na zvanicnom cijenovniku.
- Ljakan
#10903 Re: Logosoft ALL ABOUT
ma nek makar puste da na onaj fol mozemo gledat i nama dosta
-
Dzontra_Volta
#10904 Re: Logosoft ALL ABOUT
I kakve sad to veze ima s onim što sam ja napisao?kakaljin wrote:Pa ako nesto kupis kao pravo za prikazivanje na cijeloj teritoriji jedne drzave, logicno je da se to i prikazuje na teritoriji cijele drzave, ali ovdje je problem sto taj isti telemach ne dozvoljava da se to prikazuje na cijeloj teritoriji drzave za koja su otkupljena prava.Dzontra_Volta wrote:A šta misliš da možda firma koja je vlasnik prava na SK nije pokrenula upravni spor protiv rješenja Konkurencijskog vijeća, pa dok se on ne riješi na sudu, to rješenje Konkurencijskog vijeća nije pravosnažno (uključujući i rok i kaznu). A pošto su naši sudovi pretrpani, ko zna kad će taj spor doći na red. I tako se dobije cca godinu-dvije na vremenu.MTV wrote: Taj neki rok od 60 dana da TM svima ponudi SK po istim uvjetima ili slijedi im kazna od 250000 KM
A mi u međuvremenu mašemo ušima kao onaj pas sa telemach reklame.
Logika biznisa je da kada nesto prodajes nastojs to prodati sto vecem broju da mozes naplacivati, a logika telemacha je drzati monopol na ova prava i ne dozvoliti nikome sem njih da ima mogucnost prokazivanja tog sadrzaja po trzisnoj cijena koja je istaknuta na zvanicnom cijenovniku.
- afannedim
#10905 Re: Logosoft ALL ABOUT
E to bi dobro biloLjakan wrote:ma nek makar puste da na onaj fol mozemo gledat i nama dosta
- coek
#10906 Re: Logosoft ALL ABOUT
e kakav je ovo qrac od drzave, da cak ni firme ne postuju zakone/pravila tj. svjesno idu na krsenje istih, jer vide da im ne moze niko nista. Mislim da ovo sto Telemach radi nidje na svijetu nema.
- MTV
#10907 Re: Logosoft ALL ABOUT
To je ono o cemu se ne smije pricati, a i najbolja je stvar koju nude i od mene imaju uvijek velike pohvale za to.afannedim wrote:E to bi dobro biloLjakan wrote:ma nek makar puste da na onaj fol mozemo gledat i nama dosta
- semirsar
#10908 Re: Logosoft ALL ABOUT
Ma kaka drzava coece pa ovdi T-mach dijeli narod i kanale na podobne i po nacionalnom kljucu i niko nista... joj nemoj me vuc za jezikcoek wrote:e kakav je ovo qrac od drzave, da cak ni firme ne postuju zakone/pravila tj. svjesno idu na krsenje istih, jer vide da im ne moze niko nista. Mislim da ovo sto Telemach radi nidje na svijetu nema.
- afannedim
#10909 Re: Logosoft ALL ABOUT
Pričamo u šifricamaMTV wrote:To je ono o cemu se ne smije pricati, a i najbolja je stvar koju nude i od mene imaju uvijek velike pohvale za to.afannedim wrote:E to bi dobro biloLjakan wrote:ma nek makar puste da na onaj fol mozemo gledat i nama dosta
- Rugafet
#10910 Re: Logosoft ALL ABOUT
Moram priznati da (ja koji sad imam SK-ove, a nisam imao prije) se pomalo nasladjujem citajuci sve ovo oko Sport klubova 
- semirsar
#10911 Re: Logosoft ALL ABOUT
Imam hi i ja, al' se ne nasladjujem, sto li ti...Rugafet wrote:Moram priznati da (ja koji sad imam SK-ove, a nisam imao prije) se pomalo nasladjujem citajuci sve ovo oko Sport klubova
-
burazengija1234
#10912 Re: Logosoft ALL ABOUT
Telemach kome oni sta placaju?duzni su i bogu a i narodu..karanana wrote:i ja bih pustio signal. nek tuze.
ko im jebe mater. vidis da pravna drzava ne funkcionise i da je oni ne postuju, onda je ne treba niko postovat jebat mu majku.
-
burazengija1234
#10913 Re: Logosoft ALL ABOUT
Njima slijedi kazna svakako..MTV wrote:Taj neki rok od 60 dana da TM svima ponudi SK po istim uvjetima ili slijedi im kazna od 250000 KMcoek wrote:ja sam onomad i presao na Logosoft iskljucivo zbog SK, da mogu pratiti moju omlijenu Barcumirza.lfc wrote:I tako,danas u 3 jedan od najvecih derbi utakmica na svijetu.I umjesto da ko covjek gledam na SK,ja se moram patiti sa strimovima.Ima li ikakvih naznaka da li bi se i kad SK mogao vratit na Logosoft? Onim sup.cima monopolistima iz Telemacha iz principa necu preci ...
- semirsar
#10914 Re: Logosoft ALL ABOUT
i na tu kaznu ce oni...burazengija1234 wrote: Njima slijedi kazna svakako..
-
burazengija1234
#10915 Re: Logosoft ALL ABOUT
nama je p..sha svakako..semirsar wrote:i na tu kaznu ce oni...burazengija1234 wrote: Njima slijedi kazna svakako..![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
pa nas jos vise
![]()
-
rizibizi
#10916 Re: Logosoft ALL ABOUT
Koji su ovi logosoftasi vizionari, Fadil nije ni rekao zavrci, oni preventivno zavrnuli. Svaka im cast, stedise. Nego LoL-e radite li sta, ili vi opet radite a mi nista ne vidimo (mislim fakat ne vidimo). Realno da nam vrate kanale vece su sanse da se ispravi toranj u Pizi, isto tako da smanje cijene paketa je nemoguce jer racunica mnozi svakog novog korisnika sa fixnim iznosom u fixnom periodu 12/24 a valja se budzet i prihodi ispostovati. Men' se cini sto bi se reklo stastus quo. Jebi ga trpimo politicare 25 godina, sta je godina dvije da i vas istrpimo. Samo sto kad istekne ovih fixnih 12/24 ako sta uskoro ne poduzmete korisnike (nove a ni stare) ni gajgerovim brojacem necete moci naci.
- afannedim
#10917 Re: Logosoft ALL ABOUT
Postavio sam dva pitanja evo odgovora:
Poštovani,
Bili smo primorani da privremeno obustavimo emitovanje i preostalih TV kanala koji su pokriveni istim ugovorom kao i Sport klubovi (Fishing and Hunting, SK Golf, Ultra, Mini ultra).
Logosoft ulaže značajne napore da se ova posebno neugodna situacija riješi što je moguće prije kako bismo našim pretplatnicima omogućili da prate sadržaj omiljenih kanala.
Ukoliko imate bilo kakvih dodatnih pitanja, stojimo Vam na raspolaganju.
Srdačan pozdrav,
Poštovani,
Kao što znate, Logosoft uvijek svojim korisnicima nudi određeni vid kompenzacije, pa tako će biti i u ovome slučaju.
Više informacija imat će te u toku sedmice na našem web portalu.
Poštovani,
Bili smo primorani da privremeno obustavimo emitovanje i preostalih TV kanala koji su pokriveni istim ugovorom kao i Sport klubovi (Fishing and Hunting, SK Golf, Ultra, Mini ultra).
Logosoft ulaže značajne napore da se ova posebno neugodna situacija riješi što je moguće prije kako bismo našim pretplatnicima omogućili da prate sadržaj omiljenih kanala.
Ukoliko imate bilo kakvih dodatnih pitanja, stojimo Vam na raspolaganju.
Srdačan pozdrav,
Poštovani,
Kao što znate, Logosoft uvijek svojim korisnicima nudi određeni vid kompenzacije, pa tako će biti i u ovome slučaju.
Više informacija imat će te u toku sedmice na našem web portalu.
-
vanjki
#10918 Re: Logosoft ALL ABOUT
Dok Logosoft spava zimski san konkurencija se bori: http://www.klix.ba/biznis/hbo-i-cinemax ... /160121103
-
rizibizi
#10919 Re: Logosoft ALL ABOUT
Ko bi rekao, nesto dz u BHT, dobro nije vani -46 stepeni. Vidjet ces sad jednu veliku akciju prozivanja starih korisnika tipa vratite se sve vam je oprosteno, a ako se vratite odmah kuca casti hemijskom sa logom nase kompanije. Salu na stranu u ovom turbulentnom periodu (HS/Tmach, LoL) BHT se lagano promangupisao. Mora da je i tamo neko sjeo na elektricnu fotelju. Samo jos uvijek je to tanko kad se sjetim onih 5 Mbps. 
- afannedim
#10920 Re: Logosoft ALL ABOUT
https://www.lol.ba/Novosti.aspx?id=ad10 ... 774538f89f
Opa i za nas stare korisnike na starim paketima idu nove brzine.
-
Naslovnica
#10921 Re: Logosoft ALL ABOUT
afannedim wrote:https://www.lol.ba/Novosti.aspx?id=ad10 ... 774538f89f
- DoradO
#10922 Re: Logosoft ALL ABOUT
LoGo quadro prije ovog povecanja
i to wifi laptop
34GB za manje od dva sata

34GB za manje od dva sata

- MTV
#10923 Re: Logosoft ALL ABOUT
Mrsko mi prekopirat tekst. Lajkam.afannedim wrote:https://www.lol.ba/Novosti.aspx?id=ad10 ... 774538f89f
Je.ote sa 30 Mbps (da se nelazemo nekad mi bude i 15 Mbps a nekad 33 Mbps, vecinom 31 Mbps) sad na 50 Mbps. Bas cu testirat brzine i preko wifi-a. Moram nakupovat hard diskova da mogu i cijeli internet skinut
PS. LOL po tim brzinama mozete i turit koji (4K) UHD kanal. Mogu mislit kolika je cijena UHD resivera.
- Praetorious
#10924 Re: Logosoft ALL ABOUT
E, OVO je ugodna vijest. Napokon promjene i na polju interneta, ne samo TV-a 
BTW. Moram reči da je zadnjih dana konekcija opet stabilna, bez prekida i Gremlina koji presreću internetske pakete.
BTW. Moram reči da je zadnjih dana konekcija opet stabilna, bez prekida i Gremlina koji presreću internetske pakete.
-
rizibizi
#10925 Re: Logosoft ALL ABOUT
Dobro jutro...ovo iznad nas je nebo. E pa nek nam je sa srecom, sad ce to hefta gore, hefta dole. Nek' se desava nesto, ali samo pozitivno. Sa 30 na 50 skoro pa duplo, nije lose. Kakvi torrenti kakav download samo striming bajo moj i to u UHD sa DTS-om ako ima. E sad jos kad bi i oni kanali...ma znate ono...sigurno se sjecate....