Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
Tito_i_Partija

#10901 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Tito_i_Partija »

asker wrote:
Tito_i_Partija wrote: Ne govorim o "ljudima". Govorim o zadnjoj strijeli koju je opalio Ramsey kleknutom divu kroz oko. A Jon, za kojeg Ramsey zna da nema sanse 1-na-1 (sto je i sam prizn'o), stoji pored bez povrede. Kontas?
To je zato sto je Ramsey mazohista, psihopata. Dobro su mu pripremili lik kroz cijelu seriju da nam to i nije tako cudno od njega. Znas da je pored Jona i Wuna tu bilo jos Jonovih vojnika sa uperenim strijelama u Ramseyja. Znaci njegovi trenutci su bili svakako odbrojani. Njemu tako bolesnom u mozgu bi bila makar satisfakcija da porazi Jona, makar strijelom.
Ne, poraz bi bio da ga je tu na mjestu ubio, jer raspade se sve: Wildlinsi i ljudi bi se opet pokrkali prije nego kasnije, kuce u sjeveru bi opet svaka sebi, itd...jer koliko god Jon izgleda zbunjeno i emotivno, on je ipak ljepilo sto drzi sve na okupu. A da ne pricamo o tome kakva bi Ramsey-a tek bila satisfakcija da zna kako bi Sansa patila za mrtvim Jonom.

Znaci, ubisvo WunWun-a umjesto Jon-a je bas nidje veze. :)
asker

#10902 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by asker »

bhnapoleon1 wrote: Jedna od ludjih scena bas u toj sceni kad Tormund doziva Jona kraj njih prolazi covjek bez glave na konju i oni gledaju onu u fazono ŠKK.
I onda Wun raspali tog konja i bezglavog jahaca :lol:
omar little

#10903 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by omar little »

ma jon nije trebao reagirati, to mu je sansa pokusavala reci, da ne dozvoli da ga ovaj isprovocira i navuce da ucini bas ono sto ramsey i zeli. nije stvar sto je pokusao spasiti rikona vec sto je, nakon smrti, krenuo u napad impulsivno bez mozga i kontra planu koji su skrojili. na to ga je upozoravala i tu je zajebo, da se okrenuo i vratio se vojsci, bilo bi drugo.

jon je toliko satran zivotom i stvarima koje mu se zbivaju, gubi se skroz. ja se iskreno nadam da ce stabilizirati, dozvati i vratiti na pametno, promisljeno (hrabar je uvijek bio i ostao) svoje. fali mu neko kome moze vjerovati, on nikog zivog nema kome moze vjerovati, moraju se skuziti njih dvoje starkova inace ode sve u vrazju mater.

edit:

ako mu naudi sansa, odracu joj kozu s lica preko ekrana :D
Idemedosumom

#10904 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Idemedosumom »

Kako je Ramiz okrutan ali istovremeno dobar strateg. Naređuje strijelcima da pucaju po masi, iako su šanse takve da će barem svaka druga strijela njegovog vojnika pogoditi. Ali zašto da ne? Kad ima duplo više vojske, čak mu se isplati praviti razmjenu 2 za 1.

E moj Jovane, imaš više sreće nego pameti :-D
omar little

#10905 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by omar little »

postovanje uvijek kreira vecu lojalnost od straha. takvima niko ne hrli u podrsku, ako vide da ce ih zrtvovati bez treptaja oka, dok davosu i jon oce.

paralela su ti psi koji su ga rastrgali.
Amar_Chulle_Custic

#10906 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Amar_Chulle_Custic »

Idemedosumom wrote:Kako je Ramiz okrutan ali istovremeno dobar strateg. Naređuje strijelcima da pucaju po masi, iako su šanse takve da će barem svaka druga strijela njegovog vojnika pogoditi. Ali zašto da ne? Kad ima duplo više vojske, čak mu se isplati praviti razmjenu 2 za 1.

E moj Jovane, imaš više sreće nego pameti :-D
I ne samo to, Ramsey je planirao da ih ogradi leševima, pa čak i svoje vojske. Kada su wildlinzi skontali šta se dešava, bilo je kasno. S jedne strane kornjača, s druge strane zid mrtvaca i još borci te čekaju na vrhu hrpe leševa. Win win.
madridist

#10907 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by madridist »

Image
Ode Ramsey bas kako treba.
Juliuscezar

#10908 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Juliuscezar »

Inace ova pobuna Boltona nije prva u historiji, ali vjerovatno jest posljednja. Boltoni su se vec par puta bunili i svaki put najebali.
Capajebo

#10909 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Capajebo »

bhnapoleon1 wrote:Inace ova pobuna Boltona nije prva u historiji, ali vjerovatno jest posljednja. Boltoni su se vec par puta bunili i svaki put najebali.
Kuca Bolton je unistena, gotovo. Samo se nadam da ce rijesiti pitanje Dreadforta u zadnjoj epizodi, i da ce recimo Slobodni narod sa Tormundom na celu dobiti tvrdjavu :D
omar little

#10910 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by omar little »

bhnapoleon1 wrote:Inace ova pobuna Boltona nije prva u historiji, ali vjerovatno jest posljednja. Boltoni su se vec par puta bunili i svaki put najebali.
sansa je kristalno jasno rekla da su zatrti. ne da se nece buniti nego ih nece ni biti.
omar little

#10911 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by omar little »

sansa, one dvije tamo u meereenu, kako je krenulo, na kraju ce se ili uvest matrijarhat ili demokracija. :D
Last edited by omar little on 20/06/2016 18:04, edited 1 time in total.
Capajebo

#10912 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Capajebo »

I jah, pocinje mi bas ici na zivce toliko ofiran feminizam u seriji... ono sad odjednom Daenerys dok gleda Ashu "YOU GO GIIIRRRL" :-)
Da je Theon trebao biti kralj Zeljeznih, kao ne bi ih podrzala, al' posto je ona multibiseksisvasamdobra Asha... onda moze :-)
Da Bog da vam Euron zatr'o svaki trag!
Juliuscezar

#10913 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Juliuscezar »

Capajebo wrote:
Kuca Bolton je unistena, gotovo. Samo se nadam da ce rijesiti pitanje Dreadforta u zadnjoj epizodi, i da ce recimo Slobodni narod sa Tormundom na celu dobiti tvrdjavu :D
To bi bilo beton za sjever ali da li bi Free folk prihvatio uopce da dobije tvrdjavu to jest da bude podredjen nekome pa bio to i Jon
pink floydd

#10914 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by pink floydd »

joj kako me ona khaleesi nervira u pm....pa samo jednu facijalnu ekspresiju ima kroz 59 epizoda i opet neki svršavaju kad se pojavi u epizodi, i idu čak toliko daleko da je nazivaju najboljom glumicom u seriji :zid:

trebali su čitavu epizodu na sjeveru uraditi ovako mi pokvariše sve jbt, još sam pojeo govno i pročitao onaj spoiler o bitci prije 2 sedmice :-)
Capajebo

#10915 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Capajebo »

bhnapoleon1 wrote:
Capajebo wrote:
To bi bilo beton za sjever ali da li bi Free folk prihvatio uopce da dobije tvrdjavu to jest da bude podredjen nekome pa bio to i Jon
Sjeti se razgovora Tormunda i Davosa prije borbe :D
Tito_i_Partija

#10916 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Tito_i_Partija »

Capajebo wrote:I jah, pocinje mi bas ici na zivce toliko ofiran feminizam u seriji... ono sad odjednom Daenerys dok gleda Ashu "YOU GO GIIIRRRL" :-)
Da je Theon trebao biti kralj Zeljeznih, kao ne bi ih podrzala, al' posto je ona multibiseksisvasamdobra Asha... onda moze :-)
Da Bog da vam Euron zatr'o svaki trag!
Image

Al' fakat.
Capajebo

#10917 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Capajebo »

pink floydd wrote:joj kako me ona khaleesi nervira u pm....pa samo jednu facijalnu ekspresiju ima kroz 59 epizoda i opet neki svršavaju kad se pojavi u epizodi, i idu čak toliko daleko da je nazivaju najboljom glumicom u seriji :zid:

trebali su čitavu epizodu na sjeveru uraditi ovako mi pokvariše sve jbt, još sam pojeo govno i pročitao onaj spoiler o bitci prije 2 sedmice :-)
https://www.instagram.com/p/BGCa6tQLbwI ... cial&hl=en

:mrgreen:
Sir Charles

#10918 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Sir Charles »

pink floydd wrote:joj kako me ona khaleesi nervira u pm....pa samo jednu facijalnu ekspresiju ima kroz 59 epizoda i opet neki svršavaju kad se pojavi u epizodi, i idu čak toliko daleko da je nazivaju najboljom glumicom u seriji :zid:

Slazem se. Po meni su najbolje Cersei i Lady Mormont. Mala me odusevila koliko dobro glumi. Strasan talent
pink floydd

#10919 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by pink floydd »

u zadnjoj epizodi Denaerys pocinje da sere barut i izmislja novo oruzje ali dok dodje u Westeros opet će proći 2 sezone
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#10920 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by pici »

Dany sve ide ko podmazano, nema sikiriki a i ponasa se ko kraljica svih kraljica, jos joj ga Tyrion spusti na vrijeme da je postala ko ludi kralj u namjeri da zatre sve gospodare i popali im gradove... dok Jon preemotivno je krenuo u boj najebase vojnici pod njegovom komandom... sta bi sa onim karstarkom juniorom ne prikazase njega, umber iscupana grkljana, i sad kad pogledam onu scenu kad Jon izlazi iz mase tijela boreci se za zrak sav se najezim, uhhhh koju su scenu borbe prikazali, pa one sa prosutim crijevima bez ruku nogu onda onaj uzas kad ih falanga poluopkoli a umberi na brdu leseva im sa ledja i kolju ih... prejako... Tormund je sa divljanima zasluzio zamkove od umbera i karstarkova, mislim da Sansa nece imati milosti prema tim kucama, a Jonu je svejedno on ce to prepustiti seki da sve zatare...
Capajebo

#10921 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Capajebo »

Sve na stranu, ali Emilija Klark je prelijepa cura :oops:
Jos samo da ima ljubicanstvene oci :okac:
pici

#10922 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by pici »

Capajebo wrote:Sve na stranu, ali Emilija Klark je prelijepa cura :oops:

jebu je obrve :mrgreen:
Tito_i_Partija

#10923 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Tito_i_Partija »

pici wrote:
Capajebo wrote:Sve na stranu, ali Emilija Klark je prelijepa cura :oops:

jebu je obrve :mrgreen:
Tacno.

Image

:D
Capajebo

#10924 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Capajebo »

Ne zezajte, natural, kad bi vas pogledala tako kucu bi joj prepisali odma :mrgreen:
Last edited by Capajebo on 20/06/2016 19:03, edited 2 times in total.
pici

#10925 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by pici »

mashe obrvama ko dirigent :mrgreen:
Post Reply