Trudnjače i porodilje online
Moderator: anex
-
MrsJ
#10901 Re: Trudnjače i porodilje online
O ok, ja sam mislila da se ovo "normalne vrijednosti" odnosi na težinu bebe.
Hvala puno.
- A_R
#10902 Re: Trudnjače i porodilje online
help - 28.sedmica, beba nije nisko, ali ja imam bolove kao da mi pritisce debelo crijevo... nekad ne znam sta bih od sebe, nit mogu da sjedim niti da lezim. potkoci me, cini mi se bez daha da ostanem. imal koja kakav savjet? ps. bila sam kod doktora, kaze grlic zatvoren, sve ok. 
- mallory
#10903 Re: Trudnjače i porodilje online
Drage moje trudnjače i buduće mame, znate li kakva je sada situacija vezano za porod u Vojnoj bolnici? Preporuke za ginekologa za porod su dobro došle. Čula sam samo riječi hvale za dr Puzića, međutim on ide u penziju od 15.01.
Usput, zanima me generalno kakvi su uvjeti- koliko pacijentica bude u sobi, ima li svaka soba toalet itd?
Hvala unaprijed na odgovorima.
Usput, zanima me generalno kakvi su uvjeti- koliko pacijentica bude u sobi, ima li svaka soba toalet itd?
- JanuaryJones
#10904 Trudnjače i porodilje online
Dva kreveta u sobi, svaka soba ima svoje kupatilo. Malo porodilište, 6-7 soba. Od doktora ni ne znam ko je ostao, oba su mi djeteta svijet ugledala u Vojnoj kod dr. Nakaša al on je prešao na GAK. Ne znam jel Goran ostao? Meni je on OK. Puzić stara škola. Aida i Bećiragić mi nisu legli a Spahović junior ni tamo ni vamo.mallory wrote:Drage moje trudnjače i buduće mame, znate li kakva je sada situacija vezano za porod u Vojnoj bolnici? Preporuke za ginekologa za porod su dobro došle. Čula sam samo riječi hvale za dr Puzića, međutim on ide u penziju od 15.01.
Osim ako ćeš na carski, doktora za porod ne možeš birati nego ko ti se potrefi.
-
julisiz es grant
#10905 Re: Trudnjače i porodilje online
Puza već tri godine u januaru odlazi u penziju
Da ti nije info iz prošle godine, možda je čovjek već odavno penzioner
- JanuaryJones
#10906 Re: Trudnjače i porodilje online
Da upravu si, prošle godine u februaru kad je stigla naša curica govorio je da će u junu '16 u penziju dok isprati neke specjalizante.julisiz es grant wrote:Puza već tri godine u januaru odlazi u penziju![]()
- mallory
#10907 Re: Trudnjače i porodilje online
Bila sam u decembru kod Puze na pregledu i tada mi je rekao da 15.01.ide u penziju
. Da li je otišao-to ću svakako provjeriti naredne sedmice. A ovo što sam pitala za ginekologa-mene su istraumatizirali sa tim da moram naći ginekologa koji će me poroditi. Kontala sam prirodni porod i zato mi uopšte nije imalo smisla da tražim ginekologa za porod- već kad kucne taj čas, porodiće me ko bude radio
.
U svakom slučaju hvala na odgovorima.
- JanuaryJones
#10908 Re: Trudnjače i porodilje online
To je nekad bilo, pogotovo ako su te što su te istraumatizirale rađale prije 10tak godina i više, tad se još i mogao dogovoriti doktor ili da dodješ u njegovu smjenu ili da on dodje od kuće, sad to ne može. Kad krene porod, pregledaće te ko je u smjeni tada a budući da porod rijetko kad završi u 1-2 smjene, vidjećeš sve doktore i sestre manje-više.mallory wrote:Bila sam u decembru kod Puze na pregledu i tada mi je rekao da 15.01.ide u penziju. Da li je otišao-to ću svakako provjeriti naredne sedmice. A ovo što sam pitala za ginekologa-mene su istraumatizirali sa tim da moram naći ginekologa koji će me poroditi. Kontala sam prirodni porod i zato mi uopšte nije imalo smisla da tražim ginekologa za porod- već kad kucne taj čas, porodiće me ko bude radio
.
Vojna je meni super, sobe imaju koliku-toliku privatnost, osoblje je ok i čisto je. Muž može prisustvovati ali mora proći odobrenje a posjeta nema (nema ni prozora da se gledate preko stakla) nego će vas vidjeti kad dodje po vas na prijemno. Sretno!
-
MrsJ
#10909 Re: Trudnjače i porodilje online
Mene je dr Puzic porodio prvi put zajedno sa dr Spahovicem koji je tada bio na specijalizaciji. Ne znam sta da kazem, mislila sam da je sve ok bilo dok mi moj dr nije rekao da sam u sustini na silu porodjena (nisam bila otvorena skroz) i da mi je zbog toga pukao grlic, te da je po svemu moj porod bio indikacija za carski (krupna beba i provociran porod). Puzic ima jako tesku ruku (mesarsku), mene su njegovi pregledi za vrijeme trudova boljeli vise nego porod. Koliko i ja znam on ide u penziju u januaru. Namjeravam se ponovo poroditi u Vojnoj i vec sam se pocela raspitivati o doktorima (doktor koji mi vodi trudnocu a radio je u Vojnoj) mi preporucuje Spahovica. Kaze da je on stasao u jako dobrog ginekologa te da je dosta naucio od svog oca koji je bio vrhunski ginekolog. Cula sam i da je dr Miseljic jako fin, a dr Aidu vecina ne preporucuje. U sustini ako planiras ici na prirodni porod tu nema biranja, ko ti se potrefi. Tako je bar meni bilo.
Nego da vas pitam: da li u DZ Omer Maslic prave problem za otvaranje bolovanja na osnovu nalaza doktora privatne prakse?
Nego da vas pitam: da li u DZ Omer Maslic prave problem za otvaranje bolovanja na osnovu nalaza doktora privatne prakse?
-
suza81
#10910 Re: Trudnjače i porodilje online
Ne mogu da presutim i ne kazem da je meni dr Aida bila predobra i da mi svaki ginekolog poslije nje pohvali rez od carskog i pita ciji je rad
Preporucio mi je takodjer njen bivsi kolega iz vojne koji mi je privatno vodio trudnocu i kod nje cijenim temeljitost i sto nista ne prepusta slucaju.
Preporucio mi je takodjer njen bivsi kolega iz vojne koji mi je privatno vodio trudnocu i kod nje cijenim temeljitost i sto nista ne prepusta slucaju.
-
P!nk
#10911 Re: Trudnjače i porodilje online
Hvala na odgovoru!Satori wrote: Meni su u toku trudnoce mjerili nuhalni nabor tek u 13. sedmici. Nije kasno, ali ti svakako promijeni dr. ako ti se ovaj cini traljavim.
Nista nije vrijedno tvog mira, i najbitnije je imati povjerenja u doktora koji ti vodi trudnocu.
Htjedoh se samo javiti i reci kako mi je sada na zadnjem pregledu mjerio nuhalni i da je 1,5...i da beba lijepo raste i da sve izgleda ok.
Svejedno, jos uvijek ne mogu da vjerujem da sam trudna
Ali ipak mislim da cu kad dodje trenutak odlaska na porod frciti od panike i straha
-
MrsJ
#10912 Re: Trudnjače i porodilje online
Mislila sam da je žene ne preporučuju, bar ono nekoliko žena koje su s njom imale iskustvo. Mene je u prvoj trudnoći samo primila tako da nekog većeg kontakta s njom nisam imala pa ne mogu reči kakva je. Ali druge žene tvrde da je puna sebe i arogantna.suza81 wrote:Ne mogu da presutim i ne kazem da je meni dr Aida bila predobra i da mi svaki ginekolog poslije nje pohvali rez od carskog i pita ciji je rad![]()
![]()
![]()
-
suza81
#10913 Re: Trudnjače i porodilje online
Ma razumijem.. Mozda ona odbija tim svojim stavom na prvu, ali joj je strucnost na nivou sve sto joj je sumnjivo ce ispitati do kraja. Ja to nekako puno vise cijenim nego da gin sa mnom raspali pricu ko da smo skupa ovce cuvali a pregled obavi rutinski i povrsno.MrsJ wrote:Mislila sam da je žene ne preporučuju, bar ono nekoliko žena koje su s njom imale iskustvo. Mene je u prvoj trudnoći samo primila tako da nekog većeg kontakta s njom nisam imala pa ne mogu reči kakva je. Ali druge žene tvrde da je puna sebe i arogantna.suza81 wrote:Ne mogu da presutim i ne kazem da je meni dr Aida bila predobra i da mi svaki ginekolog poslije nje pohvali rez od carskog i pita ciji je rad![]()
![]()
![]()
- JanuaryJones
#10914 Re: Trudnjače i porodilje online
Postade Nakaš šef

-
julisiz es grant
#10915 Re: Trudnjače i porodilje online
Ja vjerujem da je postao odmah po prelasku gore, mada ne mogu da tvrdim.JanuaryJones wrote:Postade Nakaš šef![]()
Mada su šefovske pozicije obesmišljene ujedinjenjem GAK-a i pedijatrije, pa cjepkanjem na ginekologiju i na porodiljstvo, pa stavljanjem za sve od toga pored šefova još i direktore disciplina (funkcija koja mi nikad nije bila jasna i smatram da postoji samo zato da se zadovolje oni koji nisu mogli postati šefovi klinika)...dozlaboga zakomplikovano i birokratizirano. Time se sigurno neće doprinijeti uštedama o kojima se toliko priča.
Njegov potpis ispod onakvog teksta i među onim imenima je stvarno suvišan...volio bih da griješim, ali mislim da mu ne treba to. Iako je njemu dobro vjerovatno s jedne strane, ali nisu ni pare sve....
- JanuaryJones
#10916 Re: Trudnjače i porodilje online
Jbg potpisi se moraju stavljati i na dobro i na loše
a kad sam bila zadnji put nije bio šef, bar ga tako nisu oslovljavali. Meni kao pacijentu bi bilo bolje da nije al' svako svoju sreću gradi.
-
julisiz es grant
#10917 Re: Trudnjače i porodilje online
Ja sam jednom odbio potpisati podršku svojoj bivšoj direktorici u "njenom obračunu s njima".
Sad kad nemam nikog iznad sebe osim Boga dragog, ne dam da niko potura leđa za mene.
Ja vjerujem da će on raditi s pacijenticama i dalje, svi šefovi rade, a on pogotovo...ne može on bez toga
Sad kad nemam nikog iznad sebe osim Boga dragog, ne dam da niko potura leđa za mene.
Ja vjerujem da će on raditi s pacijenticama i dalje, svi šefovi rade, a on pogotovo...ne može on bez toga
- JanuaryJones
#10918 Re: Trudnjače i porodilje online
On nikada ne gleda pacijente "s' visoka" i zato mi je neizmjerno drag i samo se nadam da mu neće negdje leđa pući zbog fukcije (iako mislim da se on zna dobro postaviti).julisiz es grant wrote:Ja sam jednom odbio potpisati podršku svojoj bivšoj direktorici u "njenom obračunu s njima".
-
julisiz es grant
#10919 Re: Trudnjače i porodilje online
Neće on sigurno...mislim, čovjek ni za rođenog brata ne može garantovati, ali nekako vjerujem da se on ne može promijeniti.JanuaryJones wrote:On nikada ne gleda pacijente "s' visoka" i zato mi je neizmjerno drag i samo se nadam da mu neće negdje leđa pući zbog fukcije (iako mislim da se on zna dobro postaviti).julisiz es grant wrote:Ja sam jednom odbio potpisati podršku svojoj bivšoj direktorici u "njenom obračunu s njima".
Moj učitelj i stariji brat...ne mogu da vjerujem da će sada dvije godine kako se nismo vidjeli (čuli se jesmo), osim jednom, u prolazu
-
BIONA
#10920 Re: Trudnjače i porodilje online
Imam jedno pitanje : kakva je procedura za narucivanje za pregled u Opstoj bolnici nakon pozitivnog testa? Da li se odredjeni doktor moze traziti ili oni sami dodijele nekoga? Kojeg vi doktora preporucujete? Hvala 
-
MrsJ
#10921 Re: Trudnjače i porodilje online
Koliko ja znam više se ne može ići u bolnicu prije 36. sedmice trudnoće, nego trudnoću moraš voditi u domovima zdravlja ili privatno. Bar je meni tako doktorica opće prakse rekla i moj ginekolog koji privatno radi. Kada uđeš u 9. mjesec onda ideš u bolnicu i biraš doktora.
-
BIONA
#10922 Re: Trudnjače i porodilje online
Hvala punoMrsJ wrote:Koliko ja znam više se ne može ići u bolnicu prije 36. sedmice trudnoće, nego trudnoću moraš voditi u domovima zdravlja ili privatno. Bar je meni tako doktorica opće prakse rekla i moj ginekolog koji privatno radi. Kada uđeš u 9. mjesec onda ideš u bolnicu i biraš doktora.
- Ductus Holedocus
#10923 Re: Trudnjače i porodilje online
Neće on sigurno...mislim, čovjek ni za rođenog brata ne može garantovati, ali nekako vjerujem da se on ne može promijeniti.julisiz es grant wrote:JanuaryJones wrote:On nikada ne gleda pacijente "s' visoka" i zato mi je neizmjerno drag i samo se nadam da mu neće negdje leđa pući zbog fukcije (iako mislim da se on zna dobro postaviti).julisiz es grant wrote:Ja sam jednom odbio potpisati podršku svojoj bivšoj direktorici u "njenom obračunu s njima".
Moj učitelj i stariji brat...ne mogu da vjerujem da će sada dvije godine kako se nismo vidjeli (čuli se jesmo), osim jednom, u prolazu
Wow
- Female_Sa
#10924 Re: Trudnjače i porodilje online
Zanima me sta ste u trudnoci koristile za grlobolju? Uzasno me grlo boli, u apoteci sam kupila Propolaid sprej, rekli mi da to mogu koristiti, ali na kutiji piše da se u trudnoći ne smije koristiti..pa sta onda da uzmem kad me grlo uzasno boli 
- wewa
#10925 Re: Trudnjače i porodilje online
limun, med, cimet i djumbir, pomijesano pa kasicicu po kasicicuFemale_Sa wrote:Zanima me sta ste u trudnoci koristile za grlobolju? Uzasno me grlo boli, u apoteci sam kupila Propolaid sprej, rekli mi da to mogu koristiti, ali na kutiji piše da se u trudnoći ne smije koristiti..pa sta onda da uzmem kad me grlo uzasno boli