SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
ljubav_aha

#10901 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by ljubav_aha »

Chmoljo wrote:
perfect_guy wrote:i ti penzioneri (najčešće) misle da je tramvaj njihovo privatno vlasništvo i da se mogu ponašati kako hoće
i zbog toga ćemo ih izgazati... seronje stare... našle mladoj raji pametovati...
muha_sa wrote:treba nas uništit totalno :D
sreca pa ne koristim taj prevoz.
-sreca i gradu koji ima ovakvu omladinu :D

Chmoljoooooooooooooo--jesam li ovo dobro reko :?: :shock:
za muha_sa i Chmoljo :lol: :thumbup:
ljubav_aha

#10902 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by ljubav_aha »

sanabe wrote:
Privatna poruka wrote:Maloprije je u tramvaju curica od nekih 14-15 godina opalila sakom baku neku koja ima 65+..sve zbog 'moze li malo naprijed...ovo je javni gradski prevoz...moras se malo bolje ponasati' i svega sto slusamo redovno u prevozu od starijih na sta je ta (kako da je nazovem u pm) reagovala 'necu se pomaci..nemoj da mi pricas..usuti bolje ti je' ...a fkt je bilo mjesta da se pomaknu prema zglobu ali eto ostadose na vratima...nastavila bi je udarati (dok je sva raja iz skole tu) da je jaran koji je bio sa mnom nije uhvatio za ruku okrenuo i vrisnuo na nju...

Nesto kontam sta uraditi u tom trenutku jbt. :S sta da nije nikog bilo da reaguje

Da ne zaboravim...momak (17-18) stoji sa strane sa djevojkom i govori neka si je...
sto li joj niko samar ne opali, gadura balava , fuj :roll:
mene takodjer iritira cinjenica > niko nije reagovao :x
novi.dan.nova.nafaka

#10903 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by novi.dan.nova.nafaka »

Chmoljo wrote:ne bih ja toj maloj ništa. dobro bih našuto njene roditelje. :-) i ja sam bio kurchevit... ali sve se to kući nauči... :roll: nema vremena kaže... roditelji rade... pa mi onda, druže nije jasno, niko nema posla, a niko nema vremena, jer svi rade... pa nemaju kad odgajati svoju djecu... :-) ko je ovdje lud... :-)
Do odgoja je - slažem se. Možda samo umjesto gaženja roditelja opaliti im neku drakonsku kaznu. ;-)
perfect_guy

#10904 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by perfect_guy »

Chmoljo wrote:
perfect_guy wrote:i ti penzioneri (najčešće) misle da je tramvaj njihovo privatno vlasništvo i da se mogu ponašati kako hoće
i zbog toga ćemo ih izgazati... seronje stare... našle mladoj raji pametovati...
i među omladinom ima svakakvih primjeraka, ali i ja sam se hiljadu puta s penzionerima zakačio oko tako nekih stvari
ljubav_aha

#10905 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by ljubav_aha »

perfect_guy wrote:
Chmoljo wrote:
i među omladinom ima svakakvih primjeraka, ali i ja sam se hiljadu puta s penzionerima zakačio oko tako nekih stvari
meni su penzioneri super :thumbup: najlakse je na starim generacijama isresati vlasiti bijes :x mladi su posebna prica :x
prilagodjena

#10906 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by prilagodjena »

Privatna poruka wrote:Maloprije je u tramvaju curica od nekih 14-15 godina opalila sakom baku neku koja ima 65+..sve zbog 'moze li malo naprijed...ovo je javni gradski prevoz...moras se malo bolje ponasati' i svega sto slusamo redovno u prevozu od starijih na sta je ta (kako da je nazovem u pm) reagovala 'necu se pomaci..nemoj da mi pricas..usuti bolje ti je' ...a fkt je bilo mjesta da se pomaknu prema zglobu ali eto ostadose na vratima...nastavila bi je udarati (dok je sva raja iz skole tu) da je jaran koji je bio sa mnom nije uhvatio za ruku okrenuo i vrisnuo na nju...

Nesto kontam sta uraditi u tom trenutku jbt. :S sta da nije nikog bilo da reaguje

Da ne zaboravim...momak (17-18) stoji sa strane sa djevojkom i govori neka si je...
ne kontam kako ta djeca ne pomisle da je na mjestu te starije gospođe mogla biti njihova nana ili baka :-)
kako god,jako,jako tužno :(
Anne Boleyn

#10907 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Anne Boleyn »

Nedavno se desila slična situacija u Drvoprometu - starija žena, negdje oko 70 godina, je samo zamolila mlađu djevojku da malo pomakne svoju korpu kako bi i ona mogla spustiti ono što je kupila na onaj dio kod kase, jer joj je bilo teško za držati. Nakon toga su od strane djevojke uslijedile takve psovke i vrijeđanja i na kraju joj je počela i prijetiti da će je udariti. Tada su reagovali neki ljudi koji su bili tu u redu i onda se povukla. U svakom slučaju, nemam komentara na ovakvu omladinu, samo se pitam ko ih odgaja. :roll:
Šta ima jos

#10908 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Šta ima jos »

Ma i starci ovi zaprduju ba cim predje petobanku odmah uzmu fursata :D

Jos kad mi neka baba kaze haj ustaj hah a ja kreno da joj ustanem a ona meni tersa :lol:
Last edited by Šta ima jos on 20/09/2011 20:54, edited 1 time in total.
Mikado

#10909 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Mikado »

terra_incognita wrote:
golfista wrote:u ovoj priči nesto definitivno ne štima

šta je čekao do sada da ih pokrade
bas kad se odlučio na takav korak, nakon godina komšijske rutine odlaska i dolaska, baš taj dan i taj sat komšije se vrate ranije kući,
tolika ga panika hvata od suočenja sa komšijama da mu je u obraze udarilo crvenilo, i stid ga je pritiskao kao planina, ipak radi se o obrazli insanu koji nije mogao podnijeti da svi znaju da je lopov, tako se zalijeće glavom kroz prozor
komšije shvatajući da je riječ o provali odamh zovu policiju ne oklijevajući ni tren
svi odmah znaju da se radi o pokušaju pljačke niko i ne spominje mogućnost da se radi o momku koji je pao sa svog prozora, komšiji koji je došao na kafu pa slucajno pao kroz prozor, nesretnoj ljubavi isamoubistvu, nesretnoj priči o kreditu i samoubistvu, kamatarima i samoubistvu itd,
sve je odmah servirano u full pakovanju, gdje je ovdje veza?
jeste došao na kafu dok ukućana nema da im se požali kako mu je Hypo podigao kamatu zbog CHF i što ga je mama rano odvikla od sise

ne znam šta je u priči fula
ušao dok ih nije bilo
obzirom da je na drogama, malo mu je percepcija pomućena, motorika samo gruba i ostalo je istorija

haj sad teorije zavjere .....
Scenario koji najrealnije zvuci.

Put kojim je u životu išao je imao visoku cijenu i on ju je na kraju i platio.
zateznistub

#10910 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by zateznistub »

Zbog ovakvih i te cure postoji tema "Kako na kraj sa papcima".
ljubav_aha

#10911 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by ljubav_aha »

Šta ima jos wrote:Ma i starci ovi zaprduju ba cim predje petobanku odmah uzmu fursata :D

Jos kad mi neka baba kaze haj ustaj hah a ja kreno da joj ustanem a ona meni tersa :lol:
starost u 50tim :D gdje to ima :lol: :-) starost nasutpa pocetom 70tih ;-)

ako ti je tako baka.nena.nan rekla ,opet ustani i reci ljubano,nema problema :-D
Šta ima jos

#10912 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Šta ima jos »

ljubav_aha wrote:
Šta ima jos wrote:Ma i starci ovi zaprduju ba cim predje petobanku odmah uzmu fursata :D

starost u 50tim :D gdje to ima :lol: :-) starost nasutpa pocetom 70tih ;-)

ako ti je tako baka.nena.nan rekla ,opet ustani i reci ljubano,nema problema :-D
haha ma vjerujes izvnjavam se ni kriv ni duzan :D jer naruze me cesto :D da nebi rata starost bi bila u 70 a bgm rat nas je pregazio da valja :D tezak zivot nas umjetnika :-)
r_faruk

#10913 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by r_faruk »

pa iznerviraju i mene nekada, ali ih ne udaram, svi cemo mi nekada da budemo taj penzioner, pa dobro mozda ne svi......... ko dogura............
quasar

#10914 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by quasar »

Ne znam da li postoji ikakav gnusniji cin, ista odvratnije nego tuci staricu...

Nema veze, vratice joj se svakako, jer je takav put odabrala.
samo_ovaj_put

#10915 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by samo_ovaj_put »

ja udaram babu samo kad mi se ne dize u tramvaju
mrtva kokoš

#10916 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by mrtva kokoš »

ja se igram americke zuce to im najprije dosadi, provjereno :mrgreen:
dzeno123

#10917 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by dzeno123 »

Grand show, pink, djeca danas imaju skroz pogresne uzore.
fixer

#10918 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by fixer »

Ma ima toga koliko hoces. Ja se ne bih libio sakom udarit tu curu.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#10919 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Chmoljo »

perfect_guy wrote: i među omladinom ima svakakvih primjeraka, ali i ja sam se hiljadu puta s penzionerima zakačio oko tako nekih stvari
pa jesi li ih udarao? onako otmeš od nane kesu, i zdrmaš je teglom ajvara. šofko. blago ljutog.
Edin H.

#10920 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Edin H. »

samo_ovaj_put wrote:ja udaram babu samo kad mi se ne dize u tramvaju
Je'l svoju babu? :shock:
HAVANA

#10921 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by HAVANA »

Ja mangupa i govana, i omladine... :-)
perfect_guy

#10922 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by perfect_guy »

Chmoljo wrote:
perfect_guy wrote: i među omladinom ima svakakvih primjeraka, ali i ja sam se hiljadu puta s penzionerima zakačio oko tako nekih stvari
pa jesi li ih udarao? onako otmeš od nane kesu, i zdrmaš je teglom ajvara. šofko. blago ljutog.
gdje sam pomenuo da sam udarao bilo koga?
zateznistub

#10923 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by zateznistub »

HAVANA wrote:Ja mangupa i govana, i omladine... :-)
Za pozeliti u kuci...
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#10924 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Chmoljo »

perfect_guy wrote: gdje sam pomenuo da sam udarao bilo koga?
:roll: zaboravi.
Mikado

#10925 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Mikado »

Zbog prozvodnje i prodaje droge
Određen pritvor Feđi Avdiću i Adnanu Dibraninu

Sudija za prethodni postupak Općinskog suda Sarajevo, odlučujući o prijedlogu kantonalnog tužioca u Sarajevu, 19. septembra donio je rješenje kojim je osumnjičenima Feđi Avdiću (1970.) i Adnanu Dibraninu (1975.), obojica iz Sarajeva, određena mjera pritvora od jednog mjeseca, a najduže do 17. oktobra.
Kantonalno tužilaštvo Kantona Sarajevo provodi istragu protiv osumnjičenih Feđe Avdića i Adnana Dibranina zbog osnovane sumnje da su kao saizvršioci počinili krivično djelo neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet droga.

Pretresom ovih osoba, kao i odgovarajućih stambenih objekata kod njih je 17. septembra pronađeno i oduzeto oko 800 grama heroina, pribor za prepakiranje droge, kao i manja količina novca, saopćeno je iz Tužilaštava Kantona Sarajevo.

http://www.sarajevo-x.com/bih/crnahroni ... /110920099
Locked