Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Privatna poruka wrote:Maloprije je u tramvaju curica od nekih 14-15 godina opalila sakom baku neku koja ima 65+..sve zbog 'moze li malo naprijed...ovo je javni gradski prevoz...moras se malo bolje ponasati' i svega sto slusamo redovno u prevozu od starijih na sta je ta (kako da je nazovem u pm) reagovala 'necu se pomaci..nemoj da mi pricas..usuti bolje ti je' ...a fkt je bilo mjesta da se pomaknu prema zglobu ali eto ostadose na vratima...nastavila bi je udarati (dok je sva raja iz skole tu) da je jaran koji je bio sa mnom nije uhvatio za ruku okrenuo i vrisnuo na nju...
Nesto kontam sta uraditi u tom trenutku jbt. :S sta da nije nikog bilo da reaguje
Da ne zaboravim...momak (17-18) stoji sa strane sa djevojkom i govori neka si je...
sto li joj niko samar ne opali, gadura balava , fuj
mene takodjer iritira cinjenica > niko nije reagovao
Chmoljo wrote:ne bih ja toj maloj ništa. dobro bih našuto njene roditelje. i ja sam bio kurchevit... ali sve se to kući nauči... nema vremena kaže... roditelji rade... pa mi onda, druže nije jasno, niko nema posla, a niko nema vremena, jer svi rade... pa nemaju kad odgajati svoju djecu... ko je ovdje lud...
Do odgoja je - slažem se. Možda samo umjesto gaženja roditelja opaliti im neku drakonsku kaznu.
Privatna poruka wrote:Maloprije je u tramvaju curica od nekih 14-15 godina opalila sakom baku neku koja ima 65+..sve zbog 'moze li malo naprijed...ovo je javni gradski prevoz...moras se malo bolje ponasati' i svega sto slusamo redovno u prevozu od starijih na sta je ta (kako da je nazovem u pm) reagovala 'necu se pomaci..nemoj da mi pricas..usuti bolje ti je' ...a fkt je bilo mjesta da se pomaknu prema zglobu ali eto ostadose na vratima...nastavila bi je udarati (dok je sva raja iz skole tu) da je jaran koji je bio sa mnom nije uhvatio za ruku okrenuo i vrisnuo na nju...
Nesto kontam sta uraditi u tom trenutku jbt. :S sta da nije nikog bilo da reaguje
Da ne zaboravim...momak (17-18) stoji sa strane sa djevojkom i govori neka si je...
ne kontam kako ta djeca ne pomisle da je na mjestu te starije gospođe mogla biti njihova nana ili baka
kako god,jako,jako tužno
Nedavno se desila slična situacija u Drvoprometu - starija žena, negdje oko 70 godina, je samo zamolila mlađu djevojku da malo pomakne svoju korpu kako bi i ona mogla spustiti ono što je kupila na onaj dio kod kase, jer joj je bilo teško za držati. Nakon toga su od strane djevojke uslijedile takve psovke i vrijeđanja i na kraju joj je počela i prijetiti da će je udariti. Tada su reagovali neki ljudi koji su bili tu u redu i onda se povukla. U svakom slučaju, nemam komentara na ovakvu omladinu, samo se pitam ko ih odgaja.
golfista wrote:u ovoj priči nesto definitivno ne štima
šta je čekao do sada da ih pokrade
bas kad se odlučio na takav korak, nakon godina komšijske rutine odlaska i dolaska, baš taj dan i taj sat komšije se vrate ranije kući,
tolika ga panika hvata od suočenja sa komšijama da mu je u obraze udarilo crvenilo, i stid ga je pritiskao kao planina, ipak radi se o obrazli insanu koji nije mogao podnijeti da svi znaju da je lopov, tako se zalijeće glavom kroz prozor
komšije shvatajući da je riječ o provali odamh zovu policiju ne oklijevajući ni tren
svi odmah znaju da se radi o pokušaju pljačke niko i ne spominje mogućnost da se radi o momku koji je pao sa svog prozora, komšiji koji je došao na kafu pa slucajno pao kroz prozor, nesretnoj ljubavi isamoubistvu, nesretnoj priči o kreditu i samoubistvu, kamatarima i samoubistvu itd,
sve je odmah servirano u full pakovanju, gdje je ovdje veza?
jeste došao na kafu dok ukućana nema da im se požali kako mu je Hypo podigao kamatu zbog CHF i što ga je mama rano odvikla od sise
ne znam šta je u priči fula
ušao dok ih nije bilo obzirom da je na drogama, malo mu je percepcija pomućena, motorika samo gruba i ostalo je istorija
haj sad teorije zavjere .....
Scenario koji najrealnije zvuci.
Put kojim je u životu išao je imao visoku cijenu i on ju je na kraju i platio.
Šta ima jos wrote:Ma i starci ovi zaprduju ba cim predje petobanku odmah uzmu fursata
Jos kad mi neka baba kaze haj ustaj hah a ja kreno da joj ustanem a ona meni tersa
starost u 50tim gdje to ima starost nasutpa pocetom 70tih
ako ti je tako baka.nena.nan rekla ,opet ustani i reci ljubano,nema problema
haha ma vjerujes izvnjavam se ni kriv ni duzan jer naruze me cesto da nebi rata starost bi bila u 70 a bgm rat nas je pregazio da valja tezak zivot nas umjetnika
Zbog prozvodnje i prodaje droge Određen pritvor Feđi Avdiću i Adnanu Dibraninu
Sudija za prethodni postupak Općinskog suda Sarajevo, odlučujući o prijedlogu kantonalnog tužioca u Sarajevu, 19. septembra donio je rješenje kojim je osumnjičenima Feđi Avdiću (1970.) i Adnanu Dibraninu (1975.), obojica iz Sarajeva, određena mjera pritvora od jednog mjeseca, a najduže do 17. oktobra.
Kantonalno tužilaštvo Kantona Sarajevo provodi istragu protiv osumnjičenih Feđe Avdića i Adnana Dibranina zbog osnovane sumnje da su kao saizvršioci počinili krivično djelo neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet droga.
Pretresom ovih osoba, kao i odgovarajućih stambenih objekata kod njih je 17. septembra pronađeno i oduzeto oko 800 grama heroina, pribor za prepakiranje droge, kao i manja količina novca, saopćeno je iz Tužilaštava Kantona Sarajevo.