Sirija vol. 2

Locked
handžar88

#10901 Re: Sirija vol. 2

Post by handžar88 »

Pa nakon sto su kikijevi presli crvenu liniju Turcima i ne ostaje nista drugo nego da i oni udare na svoje, koliko god ih to bolilo opet je manje bolno od ostalih opcija ako nista ne urade. Njima je zapisano od pocetka da se aktivno ukljuce u ovaj rat a sada jednostavno moraju uci u Siriju.
Challenger__

#10902 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

Prodadoše još jednog saveznika. Još ako ulete sa trupama u Siriju, u Dabiq, uradiće upravo ono što žele Rusi - pozicioniraće se kao eshatološko zlo, okrenuće ISIL protv sebe, a kao munafici će se razglasiti kod svih Arapa i muslimana svijeta.

A onda nastupa ruski R'n'R...
Opetja033

#10903 Re: Sirija vol. 2

Post by Opetja033 »

Challenger__ wrote:Prodadoše još jednog saveznika. Još ako ulete sa trupama u Siriju, u Dabiq, uradiće upravo ono što žele Rusi - pozicioniraće se kao eshatološko zlo, okrenuće ISIL protv sebe, a kao munafici će se razglasiti kod svih Arapa i muslimana svijeta.

A onda nastupa ruski R'n'R...
:lol: :lol: :lol: e jbg....
sarajevoxxxx

#10904 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Sirijski aktivisti u Berlinu na jučerašnjim demonstracijama solidarnosti sa stanovnicima Madaye:

Image
Challenger__

#10905 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

Smijao se , ne smijao se, tako stvari stoje.
Opetja033

#10906 Re: Sirija vol. 2

Post by Opetja033 »

Challenger__ wrote:Smijao se , ne smijao se, tako stvari stoje.
Naravno da ne stoje. Ne mozes kao stvarnost projicirati ono sto je u tvom mozgu. To ostavi @Kikiju.
1) Turska i Daesh nisu saveznici ma sta ruska propaganda tvrdila.
2) Ne da nece ispasti munafik u ocima SVIH(?!) Arapa i muslimana svijeta vec naprotiv. Svaki naredni korak Turske ce biti koordiniran sa Islamskim Vojnim Savezom.

Dakle opet fulas i loptu i gol i igraca.

Pisah ja neki dan: naivna budala je onaj koji misli da nece biti odgovora na rusku agresiju i kako svaka takva akcija zahtjeva i reakciju.Te da ce reakcija sigurno doci jer se sprema. Cini mi se da je reakcija pred nama.
Putinko ce se nastaviti igrati rata? Cisto sumnjam.
Challenger__

#10907 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

Stari moj... Ko projicira/fantazira pokazaće skoro vrijeme. Empirija (iskustvo) nam govori da ću biti u pravu. Opet.

"Živi bili pa vidjeli".
handžar88

#10908 Re: Sirija vol. 2

Post by handžar88 »

Opetja033 wrote:
Challenger__ wrote:Smijao se , ne smijao se, tako stvari stoje.
Naravno da ne stoje. Ne mozes kao stvarnost projicirati ono sto je u tvom mozgu. To ostavi @Kikiju.
1) Turska i Daesh nisu saveznici ma sta ruska propaganda tvrdila.
2) Ne da nece ispasti munafik u ocima SVIH(?!) Arapa i muslimana svijeta vec naprotiv. Svaki naredni korak Turske ce biti koordiniran sa Islamskim Vojnim Savezom.

Dakle opet fulas i loptu i gol i igraca.

Pisah ja neki dan: naivna budala je onaj koji misli da nece biti odgovora na rusku agresiju i kako svaka takva akcija zahtjeva i reakciju.Te da ce reakcija sigurno doci jer se sprema. Cini mi se da je reakcija pred nama.
Putinko ce se nastaviti igrati rata? Cisto sumnjam.
Prvi odgovor netacan, mada nisu klasicni saveznici. Drugi odgovor tu i tamo ali priznat cemo ga.
I ovo sto slijedi netacno isto.. kakvog odgovora, Turskog Rusiji? pa Turci bi ja mislim sad da mogu vratili vrijeme i da se nikako ne primicu Siriji ali kasno je sad kad su se zapetljali u Americko-cionisticku mrezu, nema nazad sad spasavaj sto se spasit moze ako se uopste sta moze spasit.
Kikibombona

#10909 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

Challenger__ wrote:Stari moj... Ko projicira/fantazira pokazaće skoro vrijeme. Empirija (iskustvo) nam govori da ću biti u pravu. Opet.

"Živi bili pa vidjeli".
U pravu je simpatizer fizickih i mentalnih zombija! Islamski svijet je ipak dominantno protiv ISILa. ISILovci su korisne budale bez ikakve buducnosti. To je svima jasno.

Oni mogu steci naklonost dijela Arapa ako podrze Al Kaidu, Ahrar Sham i ostale teroriste i rugobe. Mogu se tu proklamovati kao 'mocna' islamska zemlja koja stiti i pomaze muslimane, koja ima snagu reagovati i promijeniti stanje na terenu.

Njihov prvenstveni cilj je pogurati pobunjenike da zauzmu sto vise teritorija u Alepu kako bi snage SDF zauzele sto manje. Da li njihovi igraci imaju snage za to, ostaje nam da vidimo.

SAA ako ima imalo mozga i snage, treba hitno zatvoriti obruc u Nublu i Zari. Umjesto da su to odmah uradili, oni se ganjaju po bezvrijednim livadama juznog Alepa. :-) :-)
Challenger__

#10910 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

Ne vrti se svijet islama ni oko ISIL-a ni oko AQ niti oko Turske. Pisao sam o nečemu sasvim drugom (Dabiq).
Laku noć.

_____
Opetja033

#10911 Re: Sirija vol. 2

Post by Opetja033 »

Challenger__ wrote:Ne vrti se svijet islama ni oko ISIL-a ni oko AQ niti oko Turske. Pisao sam o nečemu sasvim drugom (Dabiq).
Laku noć.

_____
Pa vise se vrti i oki AQ i oko Daesha i oko Turske nego oko Dabiqa.
Tvoja tvrdnja je samo dokaz koliko zaista slabo poznajes svijet Islama cim toliku vaznost pridajes totalno marginalnoj stvari za gotovo sve muslimane ovog svijeta.
Prosjecnom muslimanu Dabiq znaci koliko i meni - ama bas nista.
Cak sta vise, vecu ja paznju pridajem time sto znam o cemu pricas. Ogromna vecina muslimana bi te gledala sa ogromnim upitnikom iznad glave.
Laku noc.
Challenger__

#10912 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

Ne stavljaj mi u usta ono što nisam napisao. Pomenuo sam Dabiq, ali nisam ni pomislio a kamo li napisao da je osa islama. Sa druge strane, ose nisu ni AQ, ni ISIL ni današnja Turska. To sam napisao.

LN, definitivno.
Opetja033

#10913 Re: Sirija vol. 2

Post by Opetja033 »

Challenger__ wrote:Ne stavljaj mi u usta ono što nisam napisao. Pomenuo sam Dabiq, ali nisam ni pomislio a kamo li napisao da je osa islama. Sa druge strane, ose nisu ni AQ, ni ISIL ni današnja Turska. To sam napisao.

LN, definitivno.
Jebaji ga, kasno je pa se ocito ne kontamo.

Ln jos jednom.
cbrt

#10914 Re: Sirija vol. 2

Post by cbrt »

Bobi wrote:
cbrt wrote:
Kaligula I wrote:Image
http://www.independent.co.uk/news/world ... 01811.html

...ISIS-ov militant Ali Saqr al-Qasem javno izvršio egzekuciju svoje rođene majke...ovako nešto nikad nisam čuo, čak, ni u vicu...kako shvatit ovu njihovu borbu:

- kao perfekciju
-opsesivno-kompulzivni poremećaj
-ili ludilo?

...meni su najbliži ovoj trećoj opciji...ali kuda s tolikim brojem luđaka i ako bi ih, danas sutra, zarobili?...
Majka mu je bila alavitkinja
To ti njega pravdaš :roll: :?
Ovo je jedan od najmonstruoznijih zločina u ovome ratu. Samo sam hteo da kažem kako ta bolesna sekta u svoje redove privlači i polualevite kao što je ovaj monstrum gore...bila je čitava kurdska jedinica koja je napadala Kobane...ima tu svakakvog smrada...
Mlohavi

#10915 Re: Sirija vol. 2

Post by Mlohavi »

Image

Image

Neko je vec postavljao al' promaklo mi da pohvalim, uglavnom, ljudi su za tri klase iznad svih. :thumbup:
Ironmen

#10916 Re: Sirija vol. 2

Post by Ironmen »

sarajevoxxxx wrote:Što se tiče Palestinaca i Sirijaca evo samo jedan detalj. Tek toliko da se zna, da ne podržavaju svi Palestinci masovnog ubicu u Damasku.

Najmanje 6 godina sam proveo sa palestinskim studentima i profesorima, znam ih vrlo dobro, šta su mislili o Asadu mnogo prije reovolucije i šta misle danas. Imao sam priliku razgovarati i sa Palestincem koji je studirao zajedno sa mnom a koji živi u Izraelu. Slušao predavanja od profesora Palestinaca, koji se bore za palestinsku stvar decenijama.Imao priliku upoznati i družiti se sa poznatim profesorom Palestincem, profesorom Ahmad Nawfal, koji je od početka podržao sirijsku revoluciju, a koji je cijeli svoj život posvetio Palestini i proveo ga braneći palestinsku stvar, pisao knjige o tome, održao hiljade predavanja na temu Palestina, Hamas, Ahmed Jasin itd. Rođen je 1946. godine u Džafi, studirao u Jordanu, doktorirao na Al Azharu, a od 1978. stalni profesor na Jordanskom univerzitetu.

https://www.facebook.com/Dr.AhmadNofal

Govorim ovo tek da se zna, da ljudi Palestinci koji jezikom i perom cijeli život brane Palestinu, i bore se za Palestince, da su govorili o Palestini kada mnogi od nas nisu bili ni rođeni, da bi danas isti ti onako, ili tek tako došli i držali mu predavanja kako se eto on ne bori dovoljno za Palestinu ili pak da je izdajnik ako nije podržao jednog pazi molim te masovnog ubicu, okorjelog diktatora, bolesnika i zločinca koji nemilosrdno već petu godinu zaredom ubija svoj narod gore nego što je Izrael ubijao Palestince. Ili kritizirali Hamas, itd. Asad je izgleda veći Palestinac od samih Palestinaca, samo zbog toga što mu se može, i što je predstavnik arapske muslimanske elite, koja stoji iza njega jooš od marta 2011. i koja ga svim silama i dan danas brani.

Profesor dr. Ahmed Newfel prilikom dodjele nagrade na ''Palestinskom forumu u Britaniji'':

Image

Zanimljivo poznajem u svome gradu bar 10 palestinaca jedan mi je cak bio i fudbalski trener kad sam kao klinac trenirao fudbal svi su slozni u jednom a to da je KSA najvece zlo za muslimane i palestince i da su pudlice SAD i Izraela nevole ni Jordan bas mnogo a za Siriju imaju samo rijeci hvale jedina prava arapska zemlja koja im je pomagala koliko je bila u mogucnosti.
Ironmen

#10917 Re: Sirija vol. 2

Post by Ironmen »

sarajevoxxxx wrote:Sirijski aktivisti u Berlinu na jučerašnjim demonstracijama solidarnosti sa stanovnicima Madaye:

Image

Gledaj sve krsni momci, gledaj im ledja a svi dezertirali i nece da se bore za svoju zemlju i onda moraju dovoditi kineze i ujgure pa sarati gradove na ruskom da znaju gdje se nalaze.
Ima Bosne_Bice Bosne
Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.

#10918 Re: Sirija vol. 2

Post by Ima Bosne_Bice Bosne »

husein_kapetan wrote:Izgleda da saudima ipak nije uspio pokusaj sabotaze mirovnih pregovora u Zenevi.. ipak ce ga biti.. i to sve sa rusijom i iranom koji ce sa jedne strane voditi glavnu rijec.. uz sirijsku vladu naravno.. ko ce sa druge strane biti .. jos se ne zna..
Cuj ne znas tko ce biti!!!! :-x

Pa nekih 2500 vodja raznih batalJOOna. :P :lol:
Arteta

#10919 Re: Sirija vol. 2

Post by Arteta »

Ironmen wrote:
sarajevoxxxx wrote:Što se tiče Palestinaca i Sirijaca evo samo jedan detalj. Tek toliko da se zna, da ne podržavaju svi Palestinci masovnog ubicu u Damasku.

Najmanje 6 godina sam proveo sa palestinskim studentima i profesorima, znam ih vrlo dobro, šta su mislili o Asadu mnogo prije reovolucije i šta misle danas. Imao sam priliku razgovarati i sa Palestincem koji je studirao zajedno sa mnom a koji živi u Izraelu. Slušao predavanja od profesora Palestinaca, koji se bore za palestinsku stvar decenijama.Imao priliku upoznati i družiti se sa poznatim profesorom Palestincem, profesorom Ahmad Nawfal, koji je od početka podržao sirijsku revoluciju, a koji je cijeli svoj život posvetio Palestini i proveo ga braneći palestinsku stvar, pisao knjige o tome, održao hiljade predavanja na temu Palestina, Hamas, Ahmed Jasin itd. Rođen je 1946. godine u Džafi, studirao u Jordanu, doktorirao na Al Azharu, a od 1978. stalni profesor na Jordanskom univerzitetu.

https://www.facebook.com/Dr.AhmadNofal

Govorim ovo tek da se zna, da ljudi Palestinci koji jezikom i perom cijeli život brane Palestinu, i bore se za Palestince, da su govorili o Palestini kada mnogi od nas nisu bili ni rođeni, da bi danas isti ti onako, ili tek tako došli i držali mu predavanja kako se eto on ne bori dovoljno za Palestinu ili pak da je izdajnik ako nije podržao jednog pazi molim te masovnog ubicu, okorjelog diktatora, bolesnika i zločinca koji nemilosrdno već petu godinu zaredom ubija svoj narod gore nego što je Izrael ubijao Palestince. Ili kritizirali Hamas, itd. Asad je izgleda veći Palestinac od samih Palestinaca, samo zbog toga što mu se može, i što je predstavnik arapske muslimanske elite, koja stoji iza njega jooš od marta 2011. i koja ga svim silama i dan danas brani.

Profesor dr. Ahmed Newfel prilikom dodjele nagrade na ''Palestinskom forumu u Britaniji'':

Image

Zanimljivo poznajem u svome gradu bar 10 palestinaca jedan mi je cak bio i fudbalski trener kad sam kao klinac trenirao fudbal svi su slozni u jednom a to da je KSA najvece zlo za muslimane i palestince i da su pudlice SAD i Izraela nevole ni Jordan bas mnogo a za Siriju imaju samo rijeci hvale jedina prava arapska zemlja koja im je pomagala koliko je bila u mogucnosti.
U jednom manjem gradu u BiH jedan vjernik ugostio palestinskog ambasadora u BiH, sve je bilo isplanirano da to bude lijepo druzenje i doslo je dosta gostiju iz tog grada jer je taj docek bio u jednom kaficu.
U medjuvremenu se dogodio incident pa je palo sve sto je isplanirano, poslije samo pola sata nakon kojeg ta dvojica vise nisu bili u istoj prostoriji, incident se desio tako sto je jedan clan palestinske delegacije uzviknuo nesto u vezi Asada, a taj sto ga je ugostio je rekao da ne zeli biti u istoj prostoriji gdje se spominju mrzitelji Islama.
Cirkus bio. :D
Maystor

#10920 Re: Sirija vol. 2

Post by Maystor »

Nusrići uhapsili Hadija, fantomska FSA zblanuta događajem. Cbrt, s obzirom da si hvatao molekule gasa u atmosferi kad Hadi prne, bio bi red da nas izvijestiš o događajima.
Ironmen

#10921 Re: Sirija vol. 2

Post by Ironmen »

Maystor wrote:Nusrići uhapsili Hadija, fantomska FSA zblanuta događajem. Cbrt, s obzirom da si hvatao molekule gasa u atmosferi kad Hadi prne, bio bi red da nas izvijestiš o događajima.
:lol: :lol: :lol:

Mozda nije imao zadovoljavajucu duzinu brade.
fosna2014

#10922 Re: Sirija vol. 2

Post by fosna2014 »

Maystor wrote:Nusrići uhapsili Hadija, fantomska FSA zblanuta događajem. Cbrt, s obzirom da si hvatao molekule gasa u atmosferi kad Hadi prne, bio bi red da nas izvijestiš o događajima.
Znaci Boze. :lol:
sarajevoxxxx

#10923 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Demonstracije podrške građanima Madaye iz turskog grada Rejhanije

https://m.facebook.com/story.php?story_ ... 0717975883
cbrt

#10924 Re: Sirija vol. 2

Post by cbrt »

Sa vama je jednostavno lako razgovarati. Samo čovek sluša za šta ga optužujete i to ste, uvek to činite po sistemu "dršte lopova"...
Maystor wrote: Ne ide im prijatelju, pa ne mogu ništa drugo nego da prosipaju svoje brđanske navike. Meni ovo smrdi na Durmitor, mada nisam siguran koja je vrlet u pitanju :D
sarajevoxxxx

#10925 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Arteta wrote: U medjuvremenu se dogodio incident pa je palo sve sto je isplanirano, poslije samo pola sata nakon kojeg ta dvojica vise nisu bili u istoj prostoriji, incident se desio tako sto je jedan clan palestinske delegacije uzviknuo nesto u vezi Asada, a taj sto ga je ugostio je rekao da ne zeli biti u istoj prostoriji gdje se spominju mrzitelji Islama.
Cirkus bio. :D

Pa o tome govorimo. Ambasadori su ta elita koju sam milion puta spomenuo. Njima jeste bilo dobro i prije i danas. Briga njih za masakre ili opsade.

Kada je to Arapska liga zadnji put osudila neki zločin u Siriji? Najmanje 14 gradova Asadove snage drže u opsadi, zna li iko kakav je stav Arapske lige ili OIC-a ili neke druge arapske organizacije po tom pitanju kao i njihov stav o masakrima u Doumi.

Najviše koristi od izraelske okupacije Gaze imala je muslimanska elita. Za njih su običan narod pravi neprijatelj, teroristi, nezahvalnici.

I sada su zavrtili tu priču o sektaštvu, Iranu, što su notorne gluposti. Daleko više Asada pomažu arapi suniti nego Iran. Padom Asada najviše gube ti ambasadori, i ta elita uljuljkana u laznu borbu protiv Izraela, i oni koji su Izraelu vidjeli najvećeg problema arapskog društva a ne u muslimanima, arapima i Irancima. Arapi, Iranci, i onda deset praznih mjesta pa Izrael.

Ali ko će se odvojiti od tog luksuza da se više ne govori o Izraelu Čuj da tamo neko propitiva ulogu muslimana u zločinima u Siriji i njihovoj odgovornosti za Palestinu i za sve ostale ratove i sve zlo koje im se dešava.
Locked