nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
amar1994

#10901 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by amar1994 »

tempuser wrote:
amar1994 wrote:Moze i lunch paket ili 100KM pred izbore , prodano :lol: :thumbup:
I bus gratis. Za provjerene clanove smo obezbjedili mjesta iza vozaca, mladi treba da se dokazu na sjedalu iznad tockova i na seciji!
:D :D
triconja

#10902 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by triconja »

amar1994 wrote:jos da nisu svaki izbori namjesteni :zzzz: :run:
amar1994 wrote: zmiji prvo treba glavu odsijec pa onda ostalo :) :thumbup:
:thumbup:
Nedime dragi, šta nam ovo rade :izet: :lol:
triconja

#10903 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by triconja »

amar1994 wrote:Moze i lunch paket ili 100KM pred izbore , prodano :lol: :thumbup:
20 deka kafe, dva litra zejtina, 2 kile brasna i da te bog vidi :lol: :thumbup: :bih:
drug_profi

#10904 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by drug_profi »

Mislim zaista sve sto mogu reci je da se ne slazemo oko uzroka i posljedice.
O nivou obracanja ovog pametnog sto sve zna i uvijek je u pravu ne bih detaljisao. Covjek je takav, antipatican i jbt ga.
Nije duznost gradjanina da provodi zakon, vec da ga postuje. Da bi do toga dosla neko ga mora prisiliti ako vec nece sam.

Ocekujem od vas da ostanete moralne vertikale. Imate moju punu podrsku. Divim vam se iz prikrajka.
ing-ecc

#10905 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by ing-ecc »

Da li je ovih 81 km/h previse za ovih 154 km po bosanskim cestama :? (bilo je i 87 :roll: na ulazu u grad al za 10 km po gradu pade na 81)
Image
Naslovnica

#10906 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Naslovnica »

ing-ecc wrote:Da li je ovih 81 km/h previse za ovih 154 km po bosanskim cestama :? (bilo je i 87 :roll: na ulazu u grad al za 10 km po gradu pade na 81)
Image
Zavisi kuda si vozio.
:wink:
supercali

#10907 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by supercali »

Ing nije poenta u tome koliko je prosjecna brzina nego kad te uhvate u prekrsaju da li podmicujes ili platis kaznu
ing-ecc

#10908 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by ing-ecc »

Naslovnica wrote: Zavisi kuda si vozio.
:wink:
Magistralna cesta 130 km i onda ovih 20-ak km po AC prilaza gradu :)
ing-ecc

#10909 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by ing-ecc »

supercali wrote:Ing nije poenta u tome koliko je prosjecna brzina nego kad te uhvate u prekrsaju da li podmicujes ili platis kaznu
Poenta je bas prosjecna brzina, rijetko kad imam prosjek preko 65 kad se vozim po BiH :-) A ovo su bili bas povoljni uslovi, 12 auta sreo u pravcu kojim sam vozio i naravno prestigao :lol: :lol: i u suprotnom smjeru nije bilo neke guzve, znaci vrijeme voznje otprilike od 4-6 h :mrgreen:
Naslovnica

#10910 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Naslovnica »

U granicama normale.
8-)
MOSALJOZE

#10911 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by MOSALJOZE »

Amidza ima bibi uhh 8)
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#10912 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by mk ultra »

ing-ecc wrote:
supercali wrote:Ing nije poenta u tome koliko je prosjecna brzina nego kad te uhvate u prekrsaju da li podmicujes ili platis kaznu
Poenta je bas prosjecna brzina, rijetko kad imam prosjek preko 65 kad se vozim po BiH :-) A ovo su bili bas povoljni uslovi, 12 auta sreo u pravcu kojim sam vozio i naravno prestigao :lol: :lol: i u suprotnom smjeru nije bilo neke guzve, znaci vrijeme voznje otprilike od 4-6 h :mrgreen:
pa realno, da ima autoputa, bosnu bi prešišao za manje od 3h, bez ikakvog brzanja... ovako minimalno duplo... bosanski brod - bijača
Dope_Man

#10913 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Dope_Man »

Vala ko uspije i za 5 sati, u standardnim uvjetima, svaka mu dala. Meni je standardno Brod-Sarajevo oko tri sata, uspio sam brze samo jednom kad sam se vracao pravo kasno, pa nije bilo nikoga na cesti (osim onih 2428754 radara). Isto tako do Mostara sam jos uvijek sretan sto stizem za 2 sata, ali kako je ljeto doslo sve je vise auta i sve se sporije ide. Jedino od Mostara dalje prema jugu se nikad nisam puno peglao, to obicno bude otvorenije za voznju.
tempuser

#10914 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by tempuser »

drugi profil wrote:Mislim zaista sve sto mogu reci je da se ne slazemo oko uzroka i posljedice.
O nivou obracanja ovog pametnog sto sve zna i uvijek je u pravu ne bih detaljisao. Covjek je takav, antipatican i jbt ga.
Nije duznost gradjanina da provodi zakon, vec da ga postuje. Da bi do toga dosla neko ga mora prisiliti ako vec nece sam.

Ocekujem od vas da ostanete moralne vertikale. Imate moju punu podrsku. Divim vam se iz prikrajka.
Da te antipaticni tako pametnog nesto pita, gdje si tu i tvoja cvaja u ovome boldiranom.
Postivati zakon znaci ne krsiti propise i ako ih prekrsis snositi odgovarajucu sankciju, a po ovome sto ti tvrdis znaci da tebi treba prisila da bi postivao zakon, a tome nista vise ne treba dodati.
Bravo, sam si ga sebi zacer'o samo tako! :thumbup: :bih: :run:
amar1994

#10915 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by amar1994 »

triconja wrote:
20 deka kafe, dva litra zejtina, 2 kile brasna i da te bog vidi :lol: :thumbup: :bih:
triconja wrote:
amar1994 wrote:jos da nisu svaki izbori namjesteni :zzzz: :run:
amar1994 wrote: zmiji prvo treba glavu odsijec pa onda ostalo :) :thumbup:
:thumbup:
Nedime dragi, šta nam ovo rade :izet: :lol:
:izet: :lol: :lol: :lol: :izet:
drug_profi

#10916 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by drug_profi »

tempuser wrote:
drugi profil wrote:Mislim zaista sve sto mogu reci je da se ne slazemo oko uzroka i posljedice.

Da te antipaticni tako pametnog nesto pita, gdje si tu i tvoja cvaja u ovome boldiranom.
Postivati zakon znaci ne krsiti propise i ako ih prekrsis snositi odgovarajucu sankciju, a po ovome sto ti tvrdis znaci da tebi treba prisila da bi postivao zakon, a tome nista vise ne treba dodati.
Bravo, sam si ga sebi zacer'o samo tako! :thumbup: :bih: :run:
Opa sto ti se digo rep, jes to skonto da si mi zacero? Fula jarane. Jesam li ja kad tvrdio da mi ne treba prisila da postujem zakon? Pa cemu sluze policija, sudovi, banke i sefovi? Ukrasa radi? Folklora?
Vi ste ba naivni u toj svojoj tvrdnji da se sistem gradi odozdo. Ima li takve zemlje na svijetu da joj je sistem zasnovan na savjesti građana?
Sad ne znate sta dalje reći, osim da bi se mi trebali sami kaznjavati i da bi onda ovdje bio raj na zemlji.

Ja tebi predlazem da ti nastavis sa tom moralnom vertikalom. Bolji si covjek od mene. Evolutivno dovrsen. Europejac i intelektualac.
Divim ti se iz prikrajka i moj si idol.
Bezgrijesan, nadasve uzorit i uvijek u pravu.
tempuser

#10917 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by tempuser »

Nisam ti ga ja zacero nego si ga sam sebi zacero konstatacijom da tebi treba sila da postujes zakon, a sa takvim se nema sta dalje raspravljati. Ajd zdrao...
drug_profi

#10918 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by drug_profi »

Šta ćeš. Nismo svi isti. Ja znam da ti kad vidiš ograničenje 60 voziš 59. Jer tebi ne treba strah od kazne da poštuješ zakon. Ti, kad vidiš da si prekoračio brzinu, odmah odeš u PU po uplatnicu i odmah izdiktiraš član ZOBSa koji si prekršio, obzirom da ga imaš u malom prstu.
Ti si evolutivno dovršen za razliku od mene kojem treba policija i strah od kazne da tu ne bih vozio brže od 69.

Predivno je imati sunarodnike koji sve znaju, koji su moralne vertikale, koji se sami prijave kad prekrše neki propis.
Prekrasno.

Ja sam nažalost primitivan i jedna od mojih najgorih osobina je što se ne pravim da sam nešto što nisam. Sljedeća moja nepodnošljiva osobina je što mogu živjeti sa tim da neko ima drugačije mišljenje od mog.
triconja

#10919 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by triconja »

drugi profil wrote:Šta ćeš. Nismo svi isti. Ja znam da ti kad vidiš ograničenje 60 voziš 59. Jer tebi ne treba strah od kazne da poštuješ zakon. Ti, kad vidiš da si prekoračio brzinu, odmah odeš u PU po uplatnicu i odmah izdiktiraš član ZOBSa koji si prekršio, obzirom da ga imaš u malom prstu.
Ti si evolutivno dovršen za razliku od mene kojem treba policija i strah od kazne da tu ne bih vozio brže od 69.

Predivno je imati sunarodnike koji sve znaju, koji su moralne vertikale, koji se sami prijave kad prekrše neki propis.
Prekrasno.

Ja sam nažalost primitivan i jedna od mojih najgorih osobina je što se ne pravim da sam nešto što nisam. Sljedeća moja nepodnošljiva osobina je što mogu živjeti sa tim da neko ima drugačije mišljenje od mog.
Moram priznati da si se ti uhvatio toga da smo mi pametni ko pjan plota. Ja sam polagao vozacki i fino su me ljudi ucili da treba da postujem znakove. Ne vidim sta je tu problem. Mene ne interesuje sto je postavljen znak 20 ili 60 ili 80, nego moje je da postujem. Ja te ćkole nisam zavrsavao i puca mi soha na te stvari, jos trebam razmisljati sto je 20 kad moze 60 ili sto je 80 kad moze 150 :lol: , ili sto davati zmigavac jer "nema logike".

Jedna od osnovnih razlika izmedju savjesnih gradjana i druge grupe (u koju spadaju belajbezi) je sto ovoj prvoj ne treba crtati neke stvari nego su ljudi skontali da ne treba previse pametovati nego samo raditi ono sto ti kazu i to je to. Nema nikakve mudrosti, nisi zavrsio saobracajni fakultet niti projektovao neke ceste da se nesto pitas oko toga, cak i da jesi boli nekog ona stvar za tvoja razmisljanja. Druga grupa je malo kriticna jer u dubini duse voli sto moze handriti sistem na svakom koraku i moli da se nista ne promijeni. Druga grupa priziva policijsku drzavu, a da policija dobije ovlasti kao u policijskoj drzavi bili bi prvi da izrazavaju nezadovoljstvo :lol: .

Edit: Misljenja sam da sistem (belesi demokratski) najbolje funkcionise kad se ne razmislja izvan opsega svog posla, struke i nadleznosti. Proslo je davno vrijeme kad je bravar mogao biti precjednik i kad je mesar mogao biti doktor :lol: .
seoBIH

#10920 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by seoBIH »

Ma u BIH su svi pametni kada treba pametovati oko drugih i o drugim. Eto hajmo pametovati zasto ja krsim pravila jer je znak 60 a moze se voziti 80. Kad si tako pametan, zasto ne iskorsitis pamet i te silne napore i izbors se da znak bude postavljen na 80?
drug_profi

#10921 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by drug_profi »

triconja wrote: Moram priznati da si se ti uhvatio toga da smo mi pametni ko pjan plota. Ja sam polagao vozacki i fino su me ljudi ucili da treba da postujem znakove. Ne vidim sta je tu problem. Mene ne interesuje sto je postavljen znak 20 ili 60 ili 80, nego moje je da postujem. Ja te ćkole nisam zavrsavao i puca mi soha na te stvari, jos trebam razmisljati sto je 20 kad moze 60 ili sto je 80 kad moze 150 :lol: , ili sto davati zmigavac jer "nema logike".

Jedna od osnovnih razlika izmedju savjesnih gradjana i druge grupe (u koju spadaju belajbezi) je sto ovoj prvoj ne treba crtati neke stvari nego su ljudi skontali da ne treba previse pametovati nego samo raditi ono sto ti kazu i to je to. Nema nikakve mudrosti, nisi zavrsio saobracajni fakultet niti projektovao neke ceste da se nesto pitas oko toga, cak i da jesi boli nekog ona stvar za tvoja razmisljanja. Druga grupa je malo kriticna jer u dubini duse voli sto moze handriti sistem na svakom koraku i moli da se nista ne promijeni. Druga grupa priziva policijsku drzavu, a da policija dobije ovlasti kao u policijskoj drzavi bili bi prvi da izrazavaju nezadovoljstvo :lol: .

Edit: Misljenja sam da sistem (belesi demokratski) najbolje funkcionise kad se ne razmislja izvan opsega svog posla, struke i nadleznosti. Proslo je davno vrijeme kad je bravar mogao biti precjednik i kad je mesar mogao biti doktor :lol: .
Neznam što mi trpaš riječi u usta.
Ja sam samo rekao da ću se izvući sa cvajom ako mogu. Također sam rekao da rijetko pravim prekršaje i da su to najčešće vožnja u rasponu 11-15 km/h preko ograničenja, što uglavnom nije sa umišljajem već radi moje neopreznosti ili previda znaka. Naveo sam i koliko ih je bilo u zadnjih 10-tak godina. Dakle nisam jedan od belajboysa, i prestar sam za to.
Samo ne mogu licemjerja.
Ja neću da se pravim fin i da kazem da bih ja vozio 40 kroz naselje iako nema znaka ogranicenja. Postoji propis da me prisili na nesto i kazna koja stoji iza njega.
Ti stalno pominješ policijsku državu. Šta je po tebi policijska država i imaš li neki primjer za nju?
amar1994

#10922 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by amar1994 »

Pa postenije je pitat mozel kazna za pojas nego mito :D :D
drug_profi

#10923 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by drug_profi »

amar1994 wrote:Pa postenije je pitat mozel kazna za pojas nego mito :D :D
Ja samo pitam ima li kakva druga opcija. On sam predloži. Uostalo kazna za pojas i kazna za moje prekrsaje je tu negdje.
holowey

#10925 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by holowey »

ruka ruku mije... niti bi neko davao drotu "cvaju" da drot ne zeli (ne smije) da uzme, niti bi drot ocekivao "cvaju" da mu niko ne nudi (ne smije da nudi)...

generalno se trudim da ne pravim prekrsaje... tu i tamo prekoracenje brzine ali ne pretjerujem, nikad preko pune, nikad kroz zabranu, nikad kroz crveno... ali ako me drot nije vidio da pravim prekrsaj, nisam napravio prekrsaj :evil: ako me vidi i zaustavi, jbg, pisi nalog, to je tvoj posao :thumbup:
Post Reply