Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
doff

#10901 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by doff »

lexington1 wrote:Izvinjavam se ako upadam kao padobranac, ali zanima me da li iko koristi ovaj novi Trio Light paket?
http://telemach.ba/MIX+paketi/1385/DUO+ ... keti.shtml

Brzina mi je ok, bolja od ove sto imam sad (3/0.46 Mb/s), ali me zanima koji kanali dolaze u sklopu paketa? U ponudi pise da dolaze kanali iz osnovne analogne ponude (http://telemach.ba/Analogna+televizija/ ... v_start2=0) a ispod pise da se paket moze nadograditi (Ponuđeni paket TRIO LIGHT ima mogućnost nadogradnje pojedinačnih usluga po želji ... , te D3 sa preko 170 kanala, više od 100 digitalnih kanala već u osnovnoj D3 start ponudi, za samo 3 KM.)
Znaci na ovu cijenu od 40.90KM dodaje se 3KM i dobijaju se ovi kanali http://telemach.ba/D3+-+digitalna+telev ... v_start2=0 , start paket?

I nakon koliko dana dodju da prikace kod kuce? Je l se ceka puno?
Nadam se da ce neko procitati :mrgreen: :thumbup:
Za dodatne 3 KM dobiješ te već iz analogne + D3 osnovni paket (oko 20 kanala)
Altsa

#10902 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Altsa »

Altsa wrote:
SamoGledam wrote:Da ne bude da nisam htio da "objavim" ,ovim putem zahvaljujem se kompaniji telemach,sto su napokon,po svim prilikama,rijesili problem sa EPG,vidim da su spominjali reset resivera iz razloga sto su radili na tom problemu,pa je potrebno uraditi reset resivera sto je i ucinjeno po ko zna koji 1000_iti put,i epg je sada tu vec 2 dan,nije potreban ni reset niti bilo sta! Postovani i drage moje postovane ljepotice iz T_mach kompanije,tako uvijek trebate biti azurni,trebate na vrijeme reagovati,da ne bi u buducnosti dolazilo do onakvih i slicnih zalbi koje su bile postavljene u ovoj temi,jer to nije u korist nikome,ni vama ni nama korisnicima!
Pohvale za uradjeni posao!
Pozdrav!
i kod mene radi...do kada bumo videli
e ovo govno opet ne radi...drzalo vodu 1-2 dana i sad se opet sve sjebalo... :(
munevera44

#10903 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by munevera44 »

d3 ne radi korektno od jučer, zvala podršku, resetovali modem i opet ništa, dali su nalog terenskoj ekipi da otklone kvar, meni je to sad više bez veze, kao ako ne stignu jer je vikend eto ih u ponedjeljak, sva sreća pa šalter u bbi centru radi cijeli dan, evo čekam ako ne dodju do popodne, daljinski, resiver, pripadajući kabl u kesu i zdravooooooo telemah ostavit ću samo kablovsku i to samo dok ne izaberem drugog davaoca usluge, ako telemahu plaćam mjesečno više nego što potrošim npr. struje .......... hoću i mogu da biram :izet:
munevera44

#10904 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by munevera44 »

SamoGledam wrote:
munevera44 wrote:d3 ne radi korektno od jučer, zvala podršku, resetovali modem i opet ništa, dali su nalog terenskoj ekipi da otklone kvar, meni je to sad više bez veze, kao ako ne stignu jer je vikend eto ih u ponedjeljak, sva sreća pa šalter u bbi centru radi cijeli dan, evo čekam ako ne dodju do popodne, daljinski, resiver, pripadajući kabl u kesu i zdravooooooo telemah ostavit ću samo kablovsku i to samo dok ne izaberem drugog davaoca usluge, ako telemahu plaćam mjesečno više nego što potrošim npr. struje .......... hoću i mogu da biram :izet:
Radili su epg,resiveri su napokon proradili u pravom smislu,evo "nasa" forumasica draga g_dja Munevera vec ima nekih problemicica (ok ,vidim da je kod tebe Munevera problem sa modemom,cim vec)? :-D ,pa,kakva je situacija kod ostalih po pitanju resivera i epg_a,opcenito,da li je sve ok!?

Evo kako ovo napisah,pogledah tv,epg,opet nema!???

Nevjerovatno,pa "napravili ste gospodo T_Mach,sta je sada opet?

Opet reset mora raditi! U pm!

Tako sam ja nedavno pomislio,u kesu resiver i sve ostalo,odnijeti im,reci podatke i samo ostaviti,majke mi moje,ionako me vrlo dooobro poznaju kakav sam i ko sam,ali opet,oprostio sam,jer i oni meni oproste mnoge stvari!

Vidjeti cemo sta ce biti opet sa epg-raja,radi li kod vas normalno epg,koji ste imali probleme sa istim,pa se popravilo prethodna 2 dana,i evo opet,vidim sada nema epg!

Opet reset!

Dajte ,zaista sve sam u pravu bio kada sam pisao prvu kritiku ovde!
niti znam niti hoću, a niti moram da "ispaštam" bilo kakve epg-ove, prvo nemam pojma ni šta to znači i nije me briga, ja sam samo korektan korisnik i ništa me drugo ne zanima osim kad upalim tv hoću da imam korektnu uslugu i to je sve ni manje ni više, kad mi je internet krenuo "štekati" lijepo otkažem telemah,drugi davatelj usulga mi je za sada sasvim ok. šta sad ja trebam do ponedjeljka ili već dokle čekati tehničku ekipu da na licu mjesta, resetuje, otkloni kvar ili neznam ti ja šta već. lijepo sam naglasila danas popodne sam u stanu, jašta ću čekati ponedjeljak, što znači 17, 18, 19, 20, i ko zna dokle nemam uslugu......... sory ali ja to sve platim znači platim i za dane za koje nemam uslugu....... haj eto oni nešto radili, sory ali ne pada mi na pamet da platim ono što ne koristim odbrojavam 10, 9, 8, 7,............. bbi i razliguuuu telemah e vala sad kad bi i došli i dali mi džaba godinu dana ovu svoju uslugu opet razliku telemah......
munevera44

#10905 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by munevera44 »

SamoGledam wrote:sve te razumijem Munevera,nemoj se puno zamarati,bezzze "nervirati",rijesiti ce ti problem brzo,ostavi im podatke ovde u njihov p.p.,i oni ce ti to rijesiti zaista brzo!

Nemoj se nervirati bezzze,biti ce rijeseno,i tebi,i meni,i svima nama koji imamo zeze sa epg vodicem,moramo malo sacekati i vidjeti!

:) Cuvaj se,cao. :)
evo čekam do 16,oo h :run:
munevera44

#10906 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by munevera44 »

SamoGledam wrote:
munevera44 wrote:
SamoGledam wrote:sve te razumijem Munevera,nemoj se puno zamarati,bezzze "nervirati",rijesiti ce ti problem brzo,ostavi im podatke ovde u njihov p.p.,i oni ce ti to rijesiti zaista brzo!

Nemoj se nervirati bezzze,biti ce rijeseno,i tebi,i meni,i svima nama koji imamo zeze sa epg vodicem,moramo malo sacekati i vidjeti!

:) Cuvaj se,cao. :)
evo čekam do 16,oo h :run:

:lol: :lol: heheheheeheeeee ,nasmija me ....

Koji je kod tebe konkretno,problem,sta te zeza?
Ok,ako si kidnula vec,javi je li ti rijeseno,ja mislim da ce ti biti sigurno rijeseno na vrijeme,poznajem ih dovoljno,i ne brini! Jos 1_om,cao Munevera :lol:
na većini kanala nema signala, a na onima na kojima ima usporena slika, ton prekida ............ kanal mijenja sa dugom zadrškom......... ma baš me briga ti čekaj na neću................ krenulo odbrojavanja 8, 7, 6............ do 16 h odo u bbi na kavicu i na šalter telemaha.............................naravno resiver nosim u kesi za smeće :izet:
Last edited by munevera44 on 18/01/2014 13:51, edited 1 time in total.
munevera44

#10907 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by munevera44 »

SamoGledam wrote:Ma,kod mene je u redu sve,kod mene je obicna mala zezancija kao i kod ostalih sto ih zeza,ali izgleda da je to i kod tebe!

Resetuj resiver-iza tamo imas prekidac,iskljuci,pa ukljuci,ili iz "struje,iskljuci,pa ukljuci",siguran sam da ce ti se vratiti na normalu!

Ajde,poslusaj svog druga,ako to vec nisi radila nikada,pa javi! :lol:
hej drug jesam i startala i restartala i ništa i znaš šta je najveći uspjeh evo samo se smijem onako zadovoljna i nešto se sjetih kad sam ukidala internet iza njihovog radnika velika kamara resivera ljudi vraćaju............otkazuju........valjda iz zadovoljstva :lol:
munevera44

#10908 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by munevera44 »

Jojjj ako odes tamo tamo sa resiverom u kesi za smece heheheheheheheheeeehheheheeee :lol: ,ne cini to Munevera,ala ce da na..bu u BBI :lol:

ha ha ha joj drug prvo u stanu "uslikujem" ovo smeće, naravno i sa kesom, a sada se i jaranica pridružuje sve će uslikati kako n nosim kesu kroz čaršiju, pa mene i smeće u bbi........... naravno priča ima sretan kraj ja se kotarisala smeća i još jaranici platila kaficu, u bbi...... :lol:
Last edited by munevera44 on 18/01/2014 14:03, edited 1 time in total.
munevera44

#10909 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by munevera44 »

SamoGledam wrote:
munevera44 wrote:
SamoGledam wrote:Ma,kod mene je u redu sve,kod mene je obicna mala zezancija kao i kod ostalih sto ih zeza,ali izgleda da je to i kod tebe!

Resetuj resiver-iza tamo imas prekidac,iskljuci,pa ukljuci,ili iz "struje,iskljuci,pa ukljuci",siguran sam da ce ti se vratiti na normalu!

Ajde,poslusaj svog druga,ako to vec nisi radila nikada,pa javi! :lol:
hej drug jesam i startala i restartala i ništa i znaš šta je najveći uspjeh evo samo se smijem onako zadovoljna i nešto se sjetih kad sam ukidala internet iza njihovog radnika velika kamara resivera ljudi vraćaju............otkazuju........valjda iz zadovoljstva :lol:
lijepa,da tebi drug "kaze",ne mora to da zanci da su svi ti resiveri vraceni,ali znam,ima ljudi jako puno nezadovoljnih,bas zbog resivera,ne zbog kanala i interneta,vec resivera sto ne funkcionisu kako treba,a ja sam to telenachu objasnio,da im je kriv onaj it "profic" koji im je radio na softweru za update resivera,jer od tada su poceli svi problemi kod vecine,i oni su to skuzili,rade na tome,izgleda de ce to biti zaista rijeseno brzo,jer resiveri su dobri,nisu losi,dosta korisnika ima duplo losije resivere,mi imamo najnovije,D3,ali izgleda da kod tebe,ako si vec resetovala i "iz struje" i iza resivera,i opet nece,tada zovi,neka ti to rijese,i biti ce ti rijeseni-ne zuri u BBI :lol: :lol:
....hehehehehehee dobra si....... :lol:
pa neću valjda samo piti kaficu u bbi........jojjjjjjjjjjjj sjetila sam se....... kupim i kesu onih bombona...... lakše se diše... :lol: od danas samo kablovsku imam i plaćam, a sljedeće "hefte" i to sredim :run:
munevera44

#10910 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by munevera44 »

SamoGledam...... joj tebe, kad su mi rekli da su napravili nalog kao ako stignu danas doći u stan popraviti, ja se razletila da sve blista ko biva da se ne osramotim...... ha ha, pa odlučila valja ići u bbi a nisam kupila kupon, valja platiti grasu karte, pa još mi se natovari jaranica, sama sebe pozvala da ide samnom, valja i tu potrošiti kafica, a garant i još nešto makar kolač........ valja posao odraditi do kraja, pa nisam valjda džaba sve ovo radila.... pa sad da odustanem nema šanse :izet: :lol: :lol:
Domy31

#10911 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Domy31 »

Kod mene EPG fercera regularno
Telemach

#10912 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

lexington1 wrote:Izvinjavam se ako upadam kao padobranac, ali zanima me da li iko koristi ovaj novi Trio Light paket?
http://telemach.ba/MIX+paketi/1385/DUO+ ... keti.shtml

Brzina mi je ok, bolja od ove sto imam sad (3/0.46 Mb/s), ali me zanima koji kanali dolaze u sklopu paketa? U ponudi pise da dolaze kanali iz osnovne analogne ponude (http://telemach.ba/Analogna+televizija/ ... v_start2=0) a ispod pise da se paket moze nadograditi (Ponuđeni paket TRIO LIGHT ima mogućnost nadogradnje pojedinačnih usluga po želji ... , te D3 sa preko 170 kanala, više od 100 digitalnih kanala već u osnovnoj D3 start ponudi, za samo 3 KM.)
Znaci na ovu cijenu od 40.90KM dodaje se 3KM i dobijaju se ovi kanali http://telemach.ba/D3+-+digitalna+telev ... v_start2=0 , start paket?

I nakon koliko dana dodju da prikace kod kuce? Je l se ceka puno?
Nadam se da ce neko procitati :mrgreen: :thumbup:
U okviru Start paketa koji možete dobiti po cijeni od 3KM dobićete preko 100 kanala u digitalnom formatu. Od trenutka prijave nastojimo dostaviti D3 reciever i realizirati zahtjev u najkraćem roku.
Ukoliko ste već izvršili prijavu, dostavite nam podatke u inbox kako bismo provjerili u kojoj fazi realizacije je zahtjev.
Telemach

#10913 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

munevera44 wrote:d3 ne radi korektno od jučer, zvala podršku, resetovali modem i opet ništa, dali su nalog terenskoj ekipi da otklone kvar, meni je to sad više bez veze, kao ako ne stignu jer je vikend eto ih u ponedjeljak, sva sreća pa šalter u bbi centru radi cijeli dan, evo čekam ako ne dodju do popodne, daljinski, resiver, pripadajući kabl u kesu i zdravooooooo telemah ostavit ću samo kablovsku i to samo dok ne izaberem drugog davaoca usluge, ako telemahu plaćam mjesečno više nego što potrošim npr. struje .......... hoću i mogu da biram :izet:
Molimo Vas javite nam podatke u inbox, odmah ćemo provjeriti i korigovati sve što je potrebno.
Telemach

#10914 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

Tahta wrote:štaje ovo oslabilo ???
Image
Molimo Vas za povratne informacije, da li je sada sve uredu s uslugom?
shiljak

#10915 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by shiljak »

Koja je procedura za prelaz iz bhtelecoma fiksnog na telemach? Je li se mora odjaviti prvo u bhtelecomu
avaks

#10916 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by avaks »

Platiš dugovanja telekomu i dobiješ potvrdu od njih te nju nosiš u poslovnicu telemacha a oni rješavaju ostalo. Barem je u mom slučaju tako bilo. Nadam se da ti neće odugovlačiti kao i meni, 20ak dana se čekao prenos broja i mislim da sam platio oko 50KM sve (lihvarima iz telekoma naravno).
fortaleza

#10917 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by fortaleza »

Kod mene prijenos trajao nekih desetak dana (najviše zbog odugovlačenja eroneta, telemach je odmah isti dan aktivirao uslugu s drugim aktivnim brojem dok se prijenos ne ostvari), ali nisam plaćao ništa dodatno ht-u osim zadnjeg računa.. nikakve potvrde ni išta slično.
avaks

#10918 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by avaks »

A i s moje strane je telekom odugovlačio a dodatno sam platio jer su ušli u novi mjesec a sama pretplata je oko 20KM, ono i da ne digneš slušalicu. Naviklo je to da nema konkurencije i da rade šta hoće, sva tri operatera u pet grama.
Sve u svemu što kaže drug fortaleza ti ćeš dobiti broj od Telemacha koji će da radi bez problema od prvog dana a na kraju krajeva ako ti ne znači ništa možeš i ostaviti taj broj, da ne prenosiš uopšte taj telekomov ;)

LP
munevera44

#10919 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by munevera44 »

Telemach wrote:
Molimo Vas javite nam podatke u inbox, odmah ćemo provjeriti i korigovati sve što je potrebno.
Telemach dana 18/01/2014 16:48
tekst poruke koju sam poslala u inbox pp. stavila sam xx u izvornoj poruci sam naznačila tačno vrijeme........

evo podatak danas u xxh xxh kontaktirala vaš broj 1360 pošto se razgovori snimaju možete preslušati....... i samo da napomenem operater koji se javljao na ovaj broj je bio veoma korektan, pristojan, poslovan i stvarno se trudio pomoći..

odmah poslala pp poruku, sad odem u inbox i vidim niste niti pročitali pp....... toliko o tome odmah.
Kralj Tvrtko I.

#10920 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Kralj Tvrtko I. »

@Telemach:

Danas su kod mene bili vasi radnici da "snime" situaciju na terenu, vezano za prikljucak televizije.
Gospodin kaze da nije moguce izvrsiti prikljucak a razlog navodi daljina kuce od razvodne kutije koja iznosi 200 metara otprilike.

Ako kuca koja se nalazi 200 metara prije moje i kuca koja se nalazi 100 metara dalje od moje ima prikljucen internet i tv, zasto onda u mojoj kuci, koja se nalazi u sredini linije izmedju te dvije kuce, nije moguce izvrsiti prikljucenje???

Zar nije moguce napraviti jos jednu razvodnu kutiju blize ili jednostavno pruziti kabal od postojece razvodne kutije do moje kuce? Mozda vam je skup kabal? Ili vas pojedinci ne zanimaju?

PS: jos samo da navedem da je ovo 2 prikljucak koji zelim, jedan vec koristim na drugoj adresi. Ovo navodim cisto iz razloga jer vas smatram profesionalcima u svom poslu...

Hvala na odgovoru!
Magarece_godine

#10921 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Magarece_godine »

Telemaše uvedite nam i mobilnu da se razrahatimo :D
Ljakan

#10922 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Ljakan »

gdje se moze provjerit dostupnost telemaha na info broj predpostavljam samo?
avaks

#10923 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by avaks »

SamoGledam wrote:I jos samo i nama korisnicima duo i trio paketa,starim korisnicima,povecajte brzinu downloada na 20 mbit,i to bi bilo sve sto od vas trazimo
,mislilo se da cete nam za novu g povecati brzine,ali nista,povećali ste novim korisnicima trio paketa na 30 mbit(zaista extra),a nama ste otkljucali kanale 15 dana!Nije FER i sami ste svjesni toga! ;-)

Sent from my GT-P3110 using Tapatalk HD
:thumbup: neka priteftere što jes, jes.
Telemach

#10924 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

Ljakan wrote:gdje se moze provjerit dostupnost telemaha na info broj predpostavljam samo?
Dostavite nam adresne podatke ovdje u inbox.
Telemach

#10925 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

Ljakan wrote:gdje se moze provjerit dostupnost telemaha na info broj predpostavljam samo?
Možete nam adresne podatke dostaviti i ovdje u inbox.
Locked