Ili smajli ili slika, jer se drugačije ne zna.BlueBlood wrote:avetinja wrote: Pravi navijači? Oni koji upadaju na trening, postrojavaju igrače, prijete im i udaraju ih, iza sebe imaju niz kaznenih djela, rasturaju drogu, onemogućavaju da svi odu na gostovanje? Neka, hvala. To nisu Željovci.
BH klubovi u Evropi - općenito
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- avetinja
#10901 Re: BH klubovi u Evropi - općenito
- Logovan
#10902 Re: BH klubovi u Evropi - općenito
Hahaavetinja wrote: Ili smajli ili slika, jer se drugačije ne zna.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#10903 Re: BH klubovi u Evropi - općenito
Moras ga razumjeti, boluje malo jace od mjesec dana, docekao je prilikujeza u ledja wrote:Evo ga ovaj sto komunicira slikovnicama.
-
MensurM
#10904 Re: BH klubovi u Evropi - općenito
Jeste vi oni sto su dan ranije upali na utakmicu Uniteda?Tromblon wrote:Pogledah snimak kompija jer sam sinoć gldedao samo početak tekme. Problem u glavama, nesigurnost i Ćala koji je na vi sa motivacijom igrača. Kod 2:0 umjesto da zgusne sredinu bordo vezni red raširen ko paukova mreža. Poslije primljenog gola igrači se sasrali, pritisak odsjekao noge. Na silu se pokušava bez ikakvog smisla. Na klupi nema ko da podigne ekipu da im kaže "slobodno igrajte bolji smo sto puta", "jebite im mater" ili nešto slično.
Ko odluči da onaj puca ključni penal za prolaz? Jbt mali onaj bek hladno zabi penal i ne puca opet. Gol bi pao sto posto. Onda igrač više i opet juriš kao onaj čuveni poklič sa istoka 80-ih, ali stihijski bez organizacije i realizacije. Nema špica koji bi zabio par komada iz onih šansi.
Iskreno prvo poluvrijeme Sarajevo odigrali bolje nego Željo obje tekme sa Zetom. Bit će teško vratiti mir i samopouzdanje u ekipu, ali sa onakvom igrom iz prvog poluvremena komšije mogu u borbu za titulu glat sa najvećim šansama.
Mi, prošli dalje, umalo se izblamirali iako je Zeta bolja sigurno od ovih Moldavaca. Kakve greške mi pravimo to je neviđeno. Poklonimo im vodstvo, pa 2:2 i umalo 3:2 pa da bude na kraju preduga 90. minuta.
Sada Aik. I Lilestrom je bio favorit i tada prvi na norveškoj tabeli pa ih "glat" uzesmo po 1:0. Ko zna šta bude? To gostovanje u Lilestromu je bilo baš extra. Dobili na stadionu, a i na kladionici. Dvojka na Želju i dva sigurica keca i nas dvojica uzesmo oko milje norveških kruna
Ja Želju gledao stream sa cg komentatorima. Dva rega lika bez lupanja, navijanje za Zetu, ali i pohvale "majstoru Zebi","velikom klubu sa Grbavice". Baš odmor nakon ovih naših komentatora.
-
Tromblon
#10905 Re: BH klubovi u Evropi - općenito
MensurM wrote:Jeste vi oni sto su dan ranije upali na utakmicu Uniteda?Tromblon wrote:Pogledah snimak kompija jer sam sinoć gldedao samo početak tekme. Problem u glavama, nesigurnost i Ćala koji je na vi sa motivacijom igrača. Kod 2:0 umjesto da zgusne sredinu bordo vezni red raširen ko paukova mreža. Poslije primljenog gola igrači se sasrali, pritisak odsjekao noge. Na silu se pokušava bez ikakvog smisla. Na klupi nema ko da podigne ekipu da im kaže "slobodno igrajte bolji smo sto puta", "jebite im mater" ili nešto slično.
Ko odluči da onaj puca ključni penal za prolaz? Jbt mali onaj bek hladno zabi penal i ne puca opet. Gol bi pao sto posto. Onda igrač više i opet juriš kao onaj čuveni poklič sa istoka 80-ih, ali stihijski bez organizacije i realizacije. Nema špica koji bi zabio par komada iz onih šansi.
Iskreno prvo poluvrijeme Sarajevo odigrali bolje nego Željo obje tekme sa Zetom. Bit će teško vratiti mir i samopouzdanje u ekipu, ali sa onakvom igrom iz prvog poluvremena komšije mogu u borbu za titulu glat sa najvećim šansama.
Mi, prošli dalje, umalo se izblamirali iako je Zeta bolja sigurno od ovih Moldavaca. Kakve greške mi pravimo to je neviđeno. Poklonimo im vodstvo, pa 2:2 i umalo 3:2 pa da bude na kraju preduga 90. minuta.
Sada Aik. I Lilestrom je bio favorit i tada prvi na norveškoj tabeli pa ih "glat" uzesmo po 1:0. Ko zna šta bude? To gostovanje u Lilestromu je bilo baš extra. Dobili na stadionu, a i na kladionici. Dvojka na Želju i dva sigurica keca i nas dvojica uzesmo oko milje norveških kruna
Ja Želju gledao stream sa cg komentatorima. Dva rega lika bez lupanja, navijanje za Zetu, ali i pohvale "majstoru Zebi","velikom klubu sa Grbavice". Baš odmor nakon ovih naših komentatora.
jesmo hahahaha...nevidjeno
P.S, Menso odgovori mi na temi i o navijačima.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#10906 Re: BH klubovi u Evropi - općenito
Cala kaze: igraci se dogovorili. Kod drugog penala Kadusic je bio vec van terena zbog povrede.Tromblon wrote:
Ko odluči da onaj puca ključni penal za prolaz? Jbt mali onaj bek hladno zabi penal i ne puca opet. Gol bi pao sto posto.
-
Tromblon
#10907 Re: BH klubovi u Evropi - općenito
Ne upratih da je izašao. Ma krije se Ćala. Najbolja izvlakuša. Bježi ba. Ti si trener. reci ko puca i fajront.Tomahawk11 wrote:Cala kaze: igraci se dogovorili. Kod drugog penala Kadusic je bio vec van terena zbog povrede.Tromblon wrote:
Ko odluči da onaj puca ključni penal za prolaz? Jbt mali onaj bek hladno zabi penal i ne puca opet. Gol bi pao sto posto.
- jeza u ledja
#10908 Re: BH klubovi u Evropi - općenito
Sutevi na gol 34-6
Sutevi u gol 11-3
Korneri 16-4
Pa jebem vas smotane.
Sutevi u gol 11-3
Korneri 16-4
Pa jebem vas smotane.
- Ricken
- Logovan
#10910 Re: BH klubovi u Evropi - općenito
Hvala na prenošenju dobre vijesti.
-
Vega_Brothers
#10911 Re: BH klubovi u Evropi - općenito
Novaković: Našu šansu vidim u zadnjoj liniji Željezničara
Nebojša Novaković (52), rođeni Sarajlija već godinama radi kao pomoćni trener švedskog AIK-a, kluba s kojim će bh. predstavnik Željezničar odmjeriti snage u drugom pretkolu kvalifikacija za Evropsku ligu.
U Švedsku je došao početkom rata, a za SportSport.ba je govorio o očekivanjima u dvomeču AIK-a i Željezničara. Prvo se osvrnuo na prolaz svog tima nad slabašnim Klaksvikom sa Farskih Ostrva. "Velika je razlika bila između nas i Klaksvika, tako da rezultat od 5:0 na našem terenu nije bilo neko veliko iznenađenje, nego baš razlika u kvaliteti. Prolazak u drugo pretkolo je nešto što se i očekivalo od AIK-a", kazao je Novaković na početku razgovora za SportSport.ba.
Iz samog razgovorali mogli smo primjetiti da vrlo dobro poznaje kvalitete Plavih sa Grbavice. "Željo je ekipa sa dosta iskusnih i kvalitetnih igrača na sredini terena i u napadu, ali imaju dosta problema u zadnjoj liniji, te tu vidimo našu veliku šansu. Željo je bio bolja i kvalitetnija ekipa od Zete, tako da je realno da idu dalje. I omjeru snaga između AIK-a i Željezničara, blagu prednost dajem AIK-u, ali ekipa koja bude odigrala pametnije na gostujućem terenu, po meni će imati veće šanse da ide dalje. Gol u gostima puno će da znači u ovom duelu", priča naš sagovornik.
Svjestan je da će Grbavica biti ispunjena do posljednjeg mjesta, ali ističe da i AIK ima sjajne navijače. "Grbavica sa navijačima je nešto što trebamo prebroditi, neće biti lako, jer Željo ima fanatičnu podršku sa tribina. Nadam se da će to biti fudbalska poslastica u dva susreta, a AIK ima također predvine navijače koji će svojim prisustvom i u Sarajevu nastojati da pomognom svom klubu. Ja se svakako radujem ovom susretu i neka bolji ide dalje", priznaje ovaj rođeni Sarajlija.
Za kraj razgovora Novakovića smo pitali o Sulejmanu Krpiću koji je jučer i zvanično ponovo postao član Slobode, iz koje je i došao u redove AIK-a. Ipak, nije se puno naigrao, te je odlučio napustiti Švedsku. "Tako je to nekada kada se ne poklope sve kocke. Sulejman je dobar i kvalitetan igrač, ali problemi sa privikavanjem na skandinavski fudbal su bili velika prepreka za njega. Nadam se da će svojim igrama i golovima ponovo obradovati navijače Slobode iz Tuzle", dodao je na kraju razgovora za SportSport.ba trener u stručnom štabu švedskog AIK-a Nebojša Novaković.
http://sportsport.ba/bh_fudbal/novakovi ... ara/243813
-
Vega_Brothers
#10912 Re: BH klubovi u Evropi - općenito
Švedsko prvenstvo u punom je jeku, golovi sa nekih od nedavno odigranih utakmica:
AFC - AIK 1 : 3
Golovi AIK - a
Gol AFC - a
AIK - Ostersunds 2 : 2
Golovi AIK - a
Golovi Ostersundsa
AFC - AIK 1 : 3
Golovi AIK - a
Gol AFC - a
AIK - Ostersunds 2 : 2
Golovi AIK - a
Golovi Ostersundsa
Last edited by Vega_Brothers on 08/07/2017 00:34, edited 1 time in total.
- ultima_palabra
#10913 Re: BH klubovi u Evropi - općenito
Ima li bjelava zivog? EDIT: ...
- Ricken
#10914 Re: BH klubovi u Evropi - općenito
Bio je u Podgorici. Pratio voljeni klub.ultima_palabra wrote:Ima li bjelava zivog? Da mu nisu bijeli bubrezi na stranu otisli?
- leškarenje
#10915 Re: BH klubovi u Evropi - općenito
Ko i ti sinoc na Kosevu 
-
Itsoktobealone
#10916 Re: BH klubovi u Evropi - općenito
Nema drug, pitao ja to odmah poslije tekme. Gledam postove - nigdje ga. A znao vazda prvi srati. Mislim da je ili teško komatoziran ili mrtav, nema drugeultima_palabra wrote:Ima li bjelava zivog? Da mu nisu bijeli bubrezi na stranu otisli?
- Ricken
#10917 Re: BH klubovi u Evropi - općenito
Ne, ja sam bio u Titogradu. A volio bih da sam bio na Koševu, mnogo dobar meč, duel europskih divova!leškarenje wrote:Ko i ti sinoc na Kosevu
- leškarenje
#10918 Re: BH klubovi u Evropi - općenito
Jebo majku,svi bili dole a bilo ih 300Ricken wrote:Ne, ja sam bio u Titogradu. A volio bih da sam bio na Koševu, mnogo dobar meč, duel europskih divova!leškarenje wrote:Ko i ti sinoc na Kosevu
- Ricken
#10919 Re: BH klubovi u Evropi - općenito
Jah.leškarenje wrote:Jebo majku,svi bili dole a bilo ih 300Ricken wrote:Ne, ja sam bio u Titogradu. A volio bih da sam bio na Koševu, mnogo dobar meč, duel europskih divova!leškarenje wrote:Ko i ti sinoc na Kosevuznaci nema strumfa koji ne kaze da nije bio
dje ste stali toliki jbt ?
- leškarenje
#10920 Re: BH klubovi u Evropi - općenito
Sta jah
pa po prici svi bili,a znaju bolje od mene kako je Sarajevo igralo 
- Ricken
#10921 Re: BH klubovi u Evropi - općenito
Tehnologija je čudo. Nemam pojma kako ste igrali, ali vidim da ste ispali. Nešto vas prozivaju i hrvatski mediji, pa vidim da ste uradili pravi mali podvig.leškarenje wrote:Sta jahpa po prici svi bili,a znaju bolje od mene kako je Sarajevo igralo
- leškarenje
#10922 Re: BH klubovi u Evropi - općenito
Ricken wrote:Tehnologija je čudo.leškarenje wrote:Sta jahpa po prici svi bili,a znaju bolje od mene kako je Sarajevo igralo
E cuj isao na gostovanje u Podgoricu i pored svog kluba koji je igrao pratio FKS na cudu od tehnologije
-
LSD
#10923 Re: BH klubovi u Evropi - općenito
Leško traži da mu se odmah dostavi na uvid spisak svih koji su bili sinoc u Podgorici 
- leškarenje
#10924 Re: BH klubovi u Evropi - općenito
Jesi li ti stajao na ogradi i drzao telefon,imao jedini internetLSD wrote:Leško traži da mu se odmah dostavi na uvid spisak svih koji su bili sinoc u Podgorici
-
LSD
#10925 Re: BH klubovi u Evropi - općenito
Jesam, taj sam, kriv sam priznajemleškarenje wrote:Jesi li ti stajao na ogradi i drzao telefon,imao jedini internetLSD wrote:Leško traži da mu se odmah dostavi na uvid spisak svih koji su bili sinoc u Podgorici![]()