Premijer Liga BiH 2012/13

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
north

#10901 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by north »

Nije fakat provokacija, ali može li neko od ovih zeničana koji su ovdje aktivni pojasniti šta se to slavilo na ulicama Zenice...Jebo te, gledam sada neke snimke na drugim portalima, iz Zenice, to neke bakljade, sirene na ulicama :shock: , ko da se nešto osvojilo :D ? Je li to slavlje zbog tri osvojena boda i što se zamalo izašlo u Evropu? Jebi ga, malo je to čemerno i poražavajuće da se slavi jedno ništa, niste vi baš toliko mali, barem u odnosu na jedno 70-80% ostatka lige, sad bez zajebancije, bez obzira što vas nema nigdje više od 10 godina, ali da se toliki dernek pravi što se uzeo hebeni Olimpic i što zamalo uteče Evropa? Pa šta bi radili da se nešto više napravi ?
kamen spoticanja

#10902 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by kamen spoticanja »

north wrote:Nije fakat provokacija, ali može li neko od ovih zeničana koji su ovdje aktivni pojasniti šta se to slavilo na ulicama Zenice...Jebo te, gledam sada neke snimke na drugim portalima, iz Zenice, to neke bakljade, sirene na ulicama :shock: , ko da se nešto osvojilo :D ? Je li to slavlje zbog tri osvojena boda i što se zamalo izašlo u Evropu? Jebi ga, malo je to čemerno i poražavajuće da se slavi jedno ništa, niste vi baš toliko mali, barem u odnosu na jedno 70-80% ostatka lige, sad bez zajebancije, bez obzira što vas nema nigdje više od 10 godina, ali da se toliki dernek pravi što se uzeo hebeni Olimpic i što zamalo uteče Evropa? Pa šta bi radili da se nešto više napravi ?
ni meni nije jasno...gledam ljudi nesto slave...aman pjesme ponos zenice i to a u zbiru zavrsili cetvrti i falio nam bod da nas u 11 pretkolu lige europe ope mlatne neki grbalj :-)
eto ti najbolji dokaz kako normativi i pravila mogu nisko da padnu...
mada realno jeste zadnjih 7 dana u gradu bila euforija...valjda smo odlucili da ocejfimo neizlazak na euro scenu :D
kamen spoticanja

#10903 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

wannabe_ultra wrote:Realno Celik uz par pojacanja i sa Vladom na klupi sljedece sezone moze biti jedan od ozbiljnijih kandidata za sami vrh tabele.
mozda smo i ovu cinjenicu slavili :D
Mustang1

#10904 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by Mustang1 »

Zato sto su se momci borili u zadnje vrijeme i izvlacili svoj maximum .. To sto ti ne razumijes tu ljubav to je tvoj problem
LSD

#10905 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by LSD »

Dok je Brke Velicanstvenog koji gazduje ligom vec duži niz godina, možete se samo boriti sa ostalih 14 klubova za drugo mjesto i Evropu...što je svakako uspjeh u krajnjoj liniji.
Malo vam je falilo ove godine.
Partijaner

#10906 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by Partijaner »

motorola01 wrote:
jasko_ba wrote:Šteta za čelik
Trebali su pustiti Olimpiku cim su culi da je u Hercegovini 0:1 pa neka qrc glabaju...
Sta su trebali pustiti, sto nisu odigrali kako treba pa nek zasluzenoo odu u Evropu cuj ti spike Bgti sto im niste pustili, tipicno nasa prica.
Olimpik nista nije pokazao i zasluzeno su izgubili.
Andreja Kežman

#10907 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by Andreja Kežman »

wannabe_ultra wrote:
LSD wrote:Dok je Brke Velicanstvenog koji gazduje ligom vec duži niz godina, možete se samo boriti sa ostalih 14 klubova za drugo mjesto i Evropu...što je svakako uspjeh u krajnjoj liniji.
A ako SIPA uleti u medjuvremenu ? :D
To vam je još jedina nada... Ali kao i svaka druga (nada), ni ova se neće ostvariti :).
ultima_palabra

#10908 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by ultima_palabra »

Bubalo1 wrote:Zato sto su se momci borili u zadnje vrijeme i izvlacili svoj maximum .. To sto ti ne razumijes tu ljubav to je tvoj problem
To je to otprilike... Čelik nakon dugo vremena ima ekipu koje se Zenica ne mora stidjeti :) Sad da li to treba slaviti je pitanje za njih...

Po meni je puno gori bio onaj doček u Tuzli, nakon što je Sloboda ispala iz lige u utakmici u kojoj nisu prešli pola :-)
LSD

#10909 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by LSD »

wannabe_ultra wrote:
LSD wrote:Dok je Brke Velicanstvenog koji gazduje ligom vec duži niz godina, možete se samo boriti sa ostalih 14 klubova za drugo mjesto i Evropu...što je svakako uspjeh u krajnjoj liniji.
A ako SIPA uleti u medjuvremenu ? :D
Ništa posebno...Brko ih samo odvede kod sebe u kafić, pocali ih u kiflu i narući im po sokić i riješen posao.
dino84

#10910 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by dino84 »

LSD wrote:jbg Dino, Adilović i jest krampa, tacnije trnokop... a i kao takav je opet najbolji napadac zadnje dvije godine, što je poražavajuce za ovu ligu....možda Kajkut odskace sa nekim kvalitetom.
Nama treba ozbiljan napadac koji zna par poteza u 16-ercu, koji zna dodati, pobjeci cuvaru - jer u evropi nemamo šta tražiti sa takvim igracima (pošto igramo u LP, samo sa šampionima)....znam da nemamo u ligi takvog i znam da nemamo love za ozbiljnog napadaca, pa ga zato moramo trpiti i velicati do neba pred ovim horny komšinicama 8-)
@LSD i north

Nije mi krampa,jer sam sve vrijeme u okvirima nase lige.Ja kada odem na Grbavicu ostavim iza sebe utakmicu koju sam gledao na TV-u,Arsenal-Utd,Barca-Malaga itd.Ne ocekujem takve pasove,akcije,golove,napadace itd.Kakva drzava takav i sport,pa samim tim i ova liga.Tako je kako je,u suprotnom najbolje onda raspustiti sve i ukinuti je skroz.

Nije mi krampa jer gledam ko je igrao prije njega na njegovoj poziciji.O Lazaru Popovicu necu da trosim rijeci.
Alen Mesanovic je dosao u Zelju sa 34 godine i naslovima u Expressu tipa "Dotakao sam dno zivota ali kafane su sada iza mene" i slicno.Covjek je u intervjuu pred kamerom jasno rekao da nakon dugo vremena konacno zdravo zivi i da se budi u 8 sati ujutro.

Meni ni Hadzic nije krampa,znao je zabiberit Hajduku usred Poljuda dok je igrao u Istri,mislim da im je u Kupu presudio jedne sezone.
Ali to je sve opet gledano u okvirima ove nase lige.Da su bolji,ne bi ni igrali ovdje.
BHF_Manijak

#10911 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by BHF_Manijak »

Ti svi levati koje ti spominjes, imaju 4-5 puta veci budzet od Brke. je l' levat Maribor sto je igrao grupnu fazu EL?!

Hajd ti prati MLS, po tebi su oni mjera nekakva, vidim da si zadivljen tim americkim loptanjem a Brke se mani... Dogodine smo nosioci, onda navrati na temu o Evropi! :wink:
LSD

#10912 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by LSD »

Dino jarane, Mešanović sa 34 godine, alkoholom u krvi i pivskim stomakom je bio IGRACINA za sve ove igrace :wink: tako da to ne možemo porediti....frajer u polusezoni zabio 11 golova i držao Želju u vrhu (i to Želju koji se tek okupio u onoj prvoj povraticnoj sezoni Brke).
Lazar je jbg poseban slucaj, misticni igrac koji nema komparacije ni sa kim, jedini špic koji nije davao golove 8-) ....ali eto, to samo može u Želji i nigdje drugo.
Adil je ipak bolji napadac, zna zabijati bar one zicere ako ništa drugo.
Ali sve to nije ni blizu dovoljno da izbjegnemo novu blamažu u evropi, nažalost :-? sa ovim igracima, sa ovakvim finansijama, u ovakvoj ligi - to je realnost.
Pa eto, neki dan Željo TV je Amar o tome pricao sasvim otvoreno i bez dlake na jeziku, u svom stilu.
Liga se mora podhitno smanjiti da bi se mogla spasiti :!: time ništa novo nije rekao...to je osnovni preduvijet za neki ozbiljniji kvalitet.
Last edited by LSD on 26/05/2013 23:19, edited 2 times in total.
Baltazar_khan

#10913 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by Baltazar_khan »

realno, krampa ili ne... dobra mu ona tamara :oops: :mrgreen:
north

#10914 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by north »

@dino, E jebi ga haveru, niske kriterije si sebi postavio i sa malim stvarima se očito zadovoljaš....i ja kod kuće ostavim tekme Man Utd i sl. kada idem na Koševo, ali sam siguran da može bolje od ovoga kako moj klub, tako i tvoj...ako je moglo biti bolje u prethodnim sezonama, može i opet....reći ćeš da nije bilo bolje u prošlim sezonama? Pa što onda Željo opet ne dovede Newcastle nego im je redovno metkovanje svake godine, što Sarajevo ponovo ne izbacuje ekipe u rangu Genka, fajta se na Koševu sa ekipama u rangu ukrajinskog Dynama, dolazi u play off pred grupnu fazu LP, a danas ispadaju od Golubovaca....ko se zadovoljava sa ovakvim nivoom lige i misli da ne može bolje od ovoga, onda je njemu baš super u životu, moto "samo nek se ne puca"....pa znam ne možemo do četvrtfinala LP ili LE, ali barem se može doći na korak do grupne faze...može, neka neko ne misli da ne može samo treba malo više upregnuti u svim strukturama klubova i da igrači pred neke bitne tekme više špartaju po planini, a manje se opijaju i roštiljaju...
Sa_u_srcu

#10915 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by Sa_u_srcu »

Ja ne znam kako vas plave navijace nije sramora bilo sta pisati a ne hvaliti se...fakat ste nevjerovatni....
Ovdje ima par navijaca plavih kojima sam poslao tacne rezultate vasih utakmica...
Koliko ste utakmica kupili i prodali...to je sramota...i svi to znate...zato vas i ima 5000 na proslavi titule ili 100 u titovoj...
ZAto tisu, i uzivajte u kupljenoj tituli, i sljedece godine u Listicu sa velikim sir amarom pa opet...po bodove posteno sve... :lol: al polako, nece ni to dovijeka....

PLavi ovo je istina i teba ako to boli to je tvoj problem...ovo nije provokacija ovo je istina i ti to isto znas...
Ajatolah_

#10916 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by Ajatolah_ »

north wrote:Nije fakat provokacija, ali može li neko od ovih zeničana koji su ovdje aktivni pojasniti šta se to slavilo na ulicama Zenice...Jebo te, gledam sada neke snimke na drugim portalima, iz Zenice, to neke bakljade, sirene na ulicama :shock: , ko da se nešto osvojilo :D ? Je li to slavlje zbog tri osvojena boda i što se zamalo izašlo u Evropu? Jebi ga, malo je to čemerno i poražavajuće da se slavi jedno ništa, niste vi baš toliko mali, barem u odnosu na jedno 70-80% ostatka lige, sad bez zajebancije, bez obzira što vas nema nigdje više od 10 godina, ali da se toliki dernek pravi što se uzeo hebeni Olimpic i što zamalo uteče Evropa? Pa šta bi radili da se nešto više napravi ?
Nije slavlje nego doček igrača i trenera, jer su davali sve od sebe i zaslužili da im se čestita na zalaganju bez obzira na konačni neuspjeh...
Ne treba zaboraviti da se prva polusezona završila na 8. mjestu, a ovu drugu polusezonu odradili skoro savršeno, samo dva poraza i prvoo mjesto po broju bodova uz Želju. Imali smo premalo igrača i većina ih je odmarala samo kad se povrijede ili su pod kartonima. To što se nisu stvari do kraja poklopile, jebi ga, opet je većina ljudi zadovoljna sezonom.
ultima_palabra

#10917 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by ultima_palabra »

Sa_u_srcu wrote:Ja ne znam kako vas plave navijace nije sramora bilo sta pisati a ne hvaliti se...fakat ste nevjerovatni....
Ovdje ima par navijaca plavih kojima sam poslao tacne rezultate vasih utakmica...
Koliko ste utakmica kupili i prodali...to je sramota...i svi to znate...zato vas i ima 5000 na proslavi titule ili 100 u titovoj...
ZAto tisu, i uzivajte u kupljenoj tituli, i sljedece godine u Listicu sa velikim sir amarom pa opet...po bodove posteno sve... :lol: al polako, nece ni to dovijeka....

PLavi ovo je istina i teba ako to boli to je tvoj problem...ovo nije provokacija ovo je istina i ti to isto znas...
Eto Sipe, samo što nije :mrgreen:

A ti si naravno na svim tim rezultatima uzeo pare i tipkaš nam sa Sejšela 8-)
Sa_u_srcu

#10918 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by Sa_u_srcu »

wannabe_ultra wrote:Ne mozes se ni opariti kad ste vazda blokirani :D

moze vani, to im je fora sada... :D
splend

#10919 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by splend »

tek se sada vidi rezultat one kradje i lakirdije, u zenici protiv zeljeznicara..
ako nista, cetvrti smo posteno. ako ovako nastave, i ako sudjenje iduce godine bude postenije, konacno bi mogli igrati ozbiljnu ulogu u prvenstvu.
chudjenhe

#10920 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by chudjenhe »

ima li negdje video gdje se moze vidjeti na koji nacin covjek danas ispisa istoriju na kosevu :D
Mustang1

#10921 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by Mustang1 »

Kada ligu prvaka tim osvoji uz pomoc sudije onda kod nas ne treba ni spominjati sudije :D
BHF_Manijak

#10922 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by BHF_Manijak »

Sa_u_srcu wrote:Ja ne znam kako vas plave navijace nije sramora bilo sta pisati a ne hvaliti se...fakat ste nevjerovatni....

Fulio si rezultat, totalno. Prognozirao si 0:0, bilo je 1:1. Kod 1:0 Siroki imao stativu, Pehilj zabio gol koji se jednom u sto godina daje, dakle moglo je vrlo lahko ostati 1:0 za Siroki, sto bi te jos vise udaljilo od prognoze, pa me zanima sta bi onda vazio. Ako su izrezirali onaj Sabanov gol, svaka im dala, sjebali su Hollywood!

@SPlend, tek se sad vidi vasi smijesni X-i protiv Radnika i Rudara, kad ste sa Zeljeznicarom igrali nije vas ni na mapi bilo. :oops: :wink:
cvrčak_na_hedonizmu

#10923 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by cvrčak_na_hedonizmu »

Davno je zaključeno da svi pitari idu u jedan razred i slušaju otvorenih usta bajke u koje slijepo vjeruju. Puno blećaka, malo inteligencije, mladost, ludost.

Željo kad je bio loš, mi nismo kukali na druge, nego smo uznali gdje su problemi. Ovi to ne znaju, ne žele da znaju i nikada neće znati. Nije problem što su pušteni SaJid, Belošević na pola sezone, nije problem Ifran i ine taldžije, problem je Željezničar. Bolest je napredovala. Sreća pa ih nema previše, razred :D

POZDRAV IZ AFRIČKE ZEMLJE SAFARI, ZBOGOM ŽOHARI

7:3

Image
kamen spoticanja

#10924 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Bubalo1 wrote:Zato sto su se momci borili u zadnje vrijeme i izvlacili svoj maximum .. To sto ti ne razumijes tu ljubav to je tvoj problem
jah...meni to vise lici na platonsku ljubav...ono ti volis al od toga nikakvog hajra :-) pa onda slavis "zamalo sam ubo" situaciju...
splend

#10925 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by splend »

BHF, pa mi smo X protiv njih odigrali posteno. niko nikog tu nije zakin'o, za razliku od utakmice koju sam spomenuo. tu su nas zakinuli na ocigled citave BiH, i zbog toga mi sada ne igramo evropu.
Locked