Pa u svici je tako, cestom sa bajkom u skolu, bajk registrovan. Mozda 5fr godisnje ali bukvalno imas onu platu pozadi gdje je reg.Naslovnica wrote: ↑20/07/2026 17:43Truba wrote: ↑20/07/2026 11:19 za manje od mjesec dana 2 godine redovnog vozanja bajka na posao 20 kilometara dnevno
ja na cestu nikada necu 100 zakona krsio
po trotoaru i biciklistickoj lagano da se ne oznojim
svi moramo sami paziti na sebe
zakon je mrtvo slovo na papiru i pisali su ga oni koji nikad bicikl nisu vozili
samo lagano i 4 oka otvoriti ili 12 ako ste cvikeras
sva sreca vecina je pjesacki s plavim trakama![]()
Zamisli kažeš djetetu od 8-9 godina, nebitno, da obavezno vozi kolovozom tamo gdje nema biciklističke staze.
Jer će inače prekršiti zakon.
U skoli ti daju biciklo i ides da polazes, dvorana sa raskrsnicama i semaforima, instruktor i komisija i polazes.
Sa 14g mozes tomos vozati. Ne polozis za tomos ides psihologu jer ocigledno nisi dobar ako ne mozes poloziti.
Neki dan se vracam iz sz, dva malca mozda 12-13g sa romobilom. I govori mu ovaj sto vozi moze ici 60 kad je skroz puna baterija. Kaciga ili bilo sta drugo ne postoji naravno. Jbt ja ne bih smio stati na njega i voziti 30 a kamo li 60.
I haj djete nije ni svjesno sta je 30 a sta 60 i sta moze biti ako zapnes od trotoar i razbijes se a kamo li ako te auto pokupi, ali mi nije jasan onaj koji mu to kupi. Ja bih to klasifikovao kao pokusaj ubistva jbt.
Bgm sad da zatvoris ap i kazes evo vozi romobil 60, ja ne bih smio.