Sirija vol. 2

Locked
sekerbay

#108926 Re: Sirija vol. 2

Post by sekerbay »

Challenger_ wrote:
sarajevoxxxx wrote:Pa vidio si selefijsku stranku Nur u Egiptu, prva je podržala ponovnu kandidaturu Sisija. Tako da... To su političke izjave, borba za naklonost dijela arapa koji su okrenuti tradiciji, selefu.
Razumijem to, ali da li se slažeš sa njim? Evo, da ne bude da provociram, ja sam vrlo sklon takvoj interpretaciji.
E moj burazere, jesi našo koga ćeš pitat :)
Ako je to stvarno od makdisija, onda isti ima pojma o islamu ko i ovaj savox il prosječan isisovac.
basar

#108927 Re: Sirija vol. 2

Post by basar »

Kaže savox (sektaš) da amerika i rusija čuvaju leđa Hezbollahu, Siriji i iračkim dobrovoljcima, da nije njih u smislu: "počistili bi mi to začas".

Eto zašto su muslimani otišli tamo da ratuju i zašto se ubijaju međusobno. To je ta ideologija tekfira, genocida i slično.

Moram dodati, da ne ostanem dužan - ne bi bio ni prvi ni posljednji put niti bi bio prvi i posljednji put da se nakon toga situacija totalno preokrene.

Ili bolje ovako, u stilu rahmetli predsjednika: "šiitski narod neće nestati, to ja poručujem gospodinu Natanjahuu".
sumirprimus

#108928 Re: Sirija vol. 2

Post by sumirprimus »

Dole su svima puna usta islama a rijetko vidjen i snimljen rat sa onolikom kolicinom neljudskosti i barbarizma.
A i ovde svima prvo islam na tipkama a onda pravdanje zlocina strane za koju navijate.
Kao kakvih zlocina. :-) :lol: bilo bi smijesno fakat da nije tragicno.
Maystor

#108929 Re: Sirija vol. 2

Post by Maystor »

Challenger_ wrote:Bože sačuvaj :arrow: kakvi udari po Dumi...

Ovo sve miriše na... ono.
Operacija Damascus Steel (btw prava vojna operacija ne može imati naziv po lišću; kodno ime treba da sadržava čelik, olovo, fosfor,...) je izvedena prebrzo, uz upotrebu, do sada, neviđene sile. Nisu imali puno vremena, a mogućnosti opstrukcija u SB UN su ograničene. Imam utisak da Rusija pokazuje znake nervoze, što je razumljivo. Cionisti imaju gotovo neograničene resurse, a za sve što urade u Siriji, Saudijska Vehabija plati račun. Tako da se njima ne žuri. S druge strane Rusija ne može podnijeti nadjebavanje sa zapadom (uništiće ih ekonomski). Ako se cionisti odluče za eskalaciju rata (što je mnogo vjerovatnije nego da će reći "ok, pobijedili ste"), Rusija ima samo dvije opcije: 1. da se povuče i 2. da upotrijebi pucu (termonuklearne bombe). Predsjednik Putin je nedavno jasno rekao da će upotrijebiti nuklearno oružje ako Rusija bude napadnuta, a rečenicu poslije da je "napad na saveznike jednak napadu na Rusiju". Da li je blefirao - vidjećemo.
Haris.ba

#108930 Re: Sirija vol. 2

Post by Haris.ba »

Od Koreje se piše da će Rusija i Amerika zaratiti. Pa evo - nešta ih strah. :D

Rusi drže obalu Sirije i to je ono što ih zanima. A Ameri dio prema Saudiji i Iraku. Sve ostalo je kusur. Malo podmiriti Kurde, malo Turke, malo Asada. Jer nikome nije u interesu da rat sada stane. Iranci testiraju oružje, Izrael testira svoje, Rusi svoje, Ameri svoje... Ogroman biznis je taj rat. Samo kusur - narod.

P.S.
Mogu misliti opet priča o sukobu kada Izrael izvrši napad na Libanon. Nadam se da griješim. Ali, mislim da je vrlo moguć napad ove godine.
Niti će Rusi reagovati, niti će iko odbraniti Libanon. Ali, biće poziva za "smirivanje situacije".
Opetja033

#108931 Re: Sirija vol. 2

Post by Opetja033 »

Ratni zlocinac, krvnik, Assad zajedno sa svojom pratnjom je zloupotrijebio vozila Crvenog Križa kako bi napravio onu malu predstavu za njegove idolopoklonike:

Image
Image
Maystor

#108932 Re: Sirija vol. 2

Post by Maystor »

Haris.ba wrote:Od Koreje se piše da će Rusija i Amerika zaratiti. Pa evo - nešta ih strah. :D

Rusi drže obalu Sirije i to je ono što ih zanima. A Ameri dio prema Saudiji i Iraku. Sve ostalo je kusur. Malo podmiriti Kurde, malo Turke, malo Asada. Jer nikome nije u interesu da rat sada stane. Iranci testiraju oružje, Izrael testira svoje, Rusi svoje, Ameri svoje... Ogroman biznis je taj rat. Samo kusur - narod.

P.S.
Mogu misliti opet priča o sukobu kada Izrael izvrši napad na Libanon. Nadam se da griješim. Ali, mislim da je vrlo moguć napad ove godine.
Niti će Rusi reagovati, niti će iko odbraniti Libanon. Ali, biće poziva za "smirivanje situacije".
Neće zaratiti po Moskvi i Njujorku, možda će zaratiti u Siriji (na neki način već jesu, amerikanci se bombardovali ruse kod Deira). Ako dođe do upotrebe devastirajućeg oružja, ona će biti ograničena na Siriju (ili bližu okolinu).
Challenger_
Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije

#108933 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger_ »

Maystor wrote:
Challenger_ wrote:Bože sačuvaj :arrow: kakvi udari po Dumi...

Ovo sve miriše na... ono.
Operacija Damascus Steel (btw prava vojna operacija ne može imati naziv po lišću; kodno ime treba da sadržava čelik, olovo, fosfor,...) je izvedena prebrzo, uz upotrebu, do sada, neviđene sile. Nisu imali puno vremena, a mogućnosti opstrukcija u SB UN su ograničene. Imam utisak da Rusija pokazuje znake nervoze, što je razumljivo. Cionisti imaju gotovo neograničene resurse, a za sve što urade u Siriji, Saudijska Vehabija plati račun. Tako da se njima ne žuri. S druge strane Rusija ne može podnijeti nadjebavanje sa zapadom (uništiće ih ekonomski). Ako se cionisti odluče za eskalaciju rata (što je mnogo vjerovatnije nego da će reći "ok, pobijedili ste"), Rusija ima samo dvije opcije: 1. da se povuče i 2. da upotrijebi pucu (termonuklearne bombe). Predsjednik Putin je nedavno jasno rekao da će upotrijebiti nuklearno oružje ako Rusija bude napadnuta, a rečenicu poslije da je "napad na saveznike jednak napadu na Rusiju". Da li je blefirao - vidjećemo.
Da, to je to: ili se povući ili opaliti, nema trećeg.

- Iako sam istrajno tvrdio (te bio i ostao u pravu) da neće izdati Damask, bio sam šokiran kada su prebacili svoje vazdušne snage u Siriju. Ne zbog toga što - kao notorni šalabajzeri kojih smo se nagledali na temi - mislim da nisu u stanju da vrhunski odrade takvu operaciju, već zato što instaliraju snage u krajnje inferiornoj geografskoj poziciji. Naravno, na njihovoj strani je međunarodno pravo, na njihovoj strani u Siriji je i moralni vertikala, ali znajući kakav je ulog te koga imaju sa druge strane - beskrupuloznu bandu spremnu na ama baš sve - bio sam i ostao sam zapanjen njihovim potezom koji mi i danas izgleda nevjerovatno hazarderski, kao ruski rulet.

- Istina, u međuvremenu je znatno uvećana teritorija pod kontrolom sirijske vlade, devastiran je ISIL, oslobođen Alep, izbilo se na Eufrat, petokolonaških enklava je sve manje, Turska više nije antisirijski ostrašćena kao do sada, ali na terenu Sirije jednostavno ne postoji mogućnost da se instalira dovoljna vojna efektiva koja će da parira Zio-USA potencijalu.

To mislim i danas, kao što sam mislio i prvi dan a toga su, svakako, svjesni i oni.

Ostaje zapitanost na osnovnu dilemu koja glasi: na šta je sada spremna potpuno ogoljena Zio-USA-Wahhabi osovina i još više, na kakav su odgovor spremni Rusi.
Challenger_
Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije

#108934 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger_ »

Sve druge priče su ispričane i ispisane na stranicama sirijske drame, ostala je još samo ta osnovna dilema: napad ili ne, odgovor ili ne.
JUPITERXXX

#108935 Re: Sirija vol. 2

Post by JUPITERXXX »

Challenger_ wrote:Sve druge priče su ispričane i ispisane na stranicama sirijske drame, ostala je još samo ta osnovna dilema: napad ili ne, odgovor ili ne.
Sukob je neminovan kad tad jer su ulozi preveliki Veliki izrael ili ne nijedna strana se sad ne moze povuci.
sumirprimus

#108936 Re: Sirija vol. 2

Post by sumirprimus »

putin je pobijedio, sace splahnut i taj samo sto nije napad na damask po internetu.. :D
animus

#108937 Re: Sirija vol. 2

Post by animus »

JUPITERXXX wrote:
Challenger_ wrote:Sve druge priče su ispričane i ispisane na stranicama sirijske drame, ostala je još samo ta osnovna dilema: napad ili ne, odgovor ili ne.
Sukob je neminovan kad tad jer su ulozi preveliki Velika Rusija ili ne nijedna strana se sad ne moze povuci.
JUPITERXXX

#108938 Re: Sirija vol. 2

Post by JUPITERXXX »

animus wrote:
JUPITERXXX wrote:
Sukob je neminovan kad tad jer su ulozi preveliki Velika Rusija ili ne nijedna strana se sad ne moze povuci.
Ne mijenjaj mi tekst dodaj svoj ispod ali ne ubacuj svoje rijeci u moje postove. :twisted:
dječak sa šibicama

#108939 Re: Sirija vol. 2

Post by dječak sa šibicama »

Logicno bi bilo da se napravi pat pozicija, Sirija opstala u kakvim takvim granicama, sjever Afrin, Manbij, al Bab turska zona, mozda i dijelovi Idliba, ovamo Kurdistan kao americka sfera, dole tampon zona na tampon zonu Izraela oko golana i Dare... rusi ostali na mediteranu... jedino sto sumnjam da ce se tvorci Arapskog proljeca bas zadovoljiti takvim odnosom snaga, nisu ostvarili nista, ni u Siriji ni u Iraku, osim nekih mrvica.

Ili ce eskalirati u Siriji, ili ce napraviti novo zariste.
handžar88

#108940 Re: Sirija vol. 2

Post by handžar88 »

Imam info kad ce se desiti napad na SAA od strane Amerike(jak izvor).. koga zanima nek se javi na pp

P..s. samo za ozbiljne forumase
JUPITERXXX

#108941 Re: Sirija vol. 2

Post by JUPITERXXX »

handžar88 wrote:Imam info kad ce se desiti napad na SAA od strane Amerike(jak izvor).. koga zanima nek se javi na pp

Stavi javno za sviju da vidimo ako inf.bude tacan Vase postove cemo uzimati ubuduce sa velikim respektom.
Kikibombona

#108942 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

Otac Ane Kembel o smrti svoje kcerke za BBC, video. Poginula je u Afrinu, od avio bombe.

http://www.bbc.com/news/av/world-middle ... d-in-afrin

Americka vojska hvali vlasti u Manbidzu, Raki i Tabki!

https://mobile.twitter.com/OIRSpox/stat ... 6497281024

Borbe juzno od Afrina i sjeverno prema Bulbulu!
The 51st State

#108943 Re: Sirija vol. 2

Post by The 51st State »

kontraofanziva pkk! fsa odbacena do hataja!
handžar88

#108944 Re: Sirija vol. 2

Post by handžar88 »

JUPITERXXX wrote:
handžar88 wrote:Imam info kad ce se desiti napad na SAA od strane Amerike(jak izvor).. koga zanima nek se javi na pp

Stavi javno za sviju da vidimo ako inf.bude tacan Vase postove cemo uzimati ubuduce sa velikim respektom.
Ne smijem iz sigurnosnih razloga
sumirprimus

#108945 Re: Sirija vol. 2

Post by sumirprimus »

:lol:
pa tviter bruji... za 48 sati u san francisku :izet: :D
al prosli su izbori ba..
ne msiju ameri, zbog putina.
rajv0sa

#108946 Re: Sirija vol. 2

Post by rajv0sa »

Kae izvor je dzevad gološ
DuckZz

#108947 Re: Sirija vol. 2

Post by DuckZz »

Ko zeli da kupi ilegalne narkotike, nek mi se javi u poruci sa licnim podatcima i adresom stanovanja.
handžar88

#108948 Re: Sirija vol. 2

Post by handžar88 »

DuckZz wrote:Ko zeli da kupi ilegalne narkotike, nek mi se javi u poruci sa licnim podatcima i adresom stanovanja.
Imal sta da je halal a da radi?.. kaptagon npr
JUPITERXXX

#108949 Re: Sirija vol. 2

Post by JUPITERXXX »

DuckZz wrote:Ko zeli da kupi ilegalne narkotike, nek mi se javi u poruci sa licnim podatcima i adresom stanovanja.
Imal sta na bazi joda zbog radioaktivnosti i diazepana da budem veseo.
sumirprimus

#108950 Re: Sirija vol. 2

Post by sumirprimus »

sala sala... :D
placanje u fazama!
Locked