Sirija vol. 2

Locked
The 51st State

#108851 Re: Sirija vol. 2

Post by The 51st State »

Bilo je I takvih klipova, neslana sala
Young Erotica

#108852 Re: Sirija vol. 2

Post by Young Erotica »

The 51st State wrote:Bilo je I takvih klipova, neslana sala
Verujem da jeste, svakakvih bolesnika ima na svetu.

Opet smešno je kako pravdaš ovu otimačinu tudje imovine.
sarajevoxxxx

#108853 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Najmanje 80 režimskih vojnika likvidirano u jednom skloništu u Istočnoj Guti. Pored njih zaplijenjeno je nekoliko vozila za hranu, municiju, i vojnike koji su greškom ušli u oslobođeni dio tetitorije, svi su likvidirani a oružje je zaplijenjeno.

ثمانين عنصر للنظام تم قتلهم في أحد الأقبية في الغوطة الشرقية إضافة لسيارة طعام وسيارة ذخيرة وسيارة جنود دخلو بالخطأ لمنطقة محررة تم قتلهم واغتنامهم
#الغوطة_الشرقية
الشيخ سعيد درويش.
#SNA
The 51st State

#108854 Re: Sirija vol. 2

Post by The 51st State »

Young Erotica wrote:
Verujem da jeste, svakakvih bolesnika ima na svetu.

Opet smešno je kako pravdaš ovu otimačinu tudje imovine.
Ma ko macija guza je to kako se ovdje pravda barelanje I neselktivno djelovanje iz svih mogucih orudja I oruzja asadovaca I rusa po pobunjenickoj teritoriji I gradovima, sta je par konzervi za to, tako da mani me se te licemjerne price, eto opuhase asadovci deir u hiljadu puta vecem omjeru pa javiste li se ikako?
The 51st State

#108855 Re: Sirija vol. 2

Post by The 51st State »

sarajevoxxxx wrote:Najmanje 80 režimskih vojnika likvidirano u jednom skloništu u Istočnoj Guti. Pored njih zaplijenjeno je nekoliko vozila za hranu, municiju, i vojnike koji su greškom ušli u oslobođeni dio tetitorije, svi su likvidirani a oružje je zaplijenjeno.

ثمانين عنصر للنظام تم قتلهم في أحد الأقبية في الغوطة الشرقية إضافة لسيارة طعام وسيارة ذخيرة وسيارة جنود دخلو بالخطأ لمنطقة محررة تم قتلهم واغتنامهم
#الغوطة_الشرقية
الشيخ سعيد درويش.
#SNA
Skrenuli na semaforu.
sarajevoxxxx

#108856 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

O ovome sam jučer pisao:

De Mistora:

- Isil će se vratiti u Siriju ako se ne postigne politički sporazum.

- Podijela Sirije kojoj danas svjedoćimo bit će prava katastrofa.

‏دي ميستورا: داعش سيعود لسوريا ما لم يتم التوصل لاتفاق سياسي
_ ‏تقسيم سوريا الذي نشهده حاليا سيكون كارثة ⁧‫
#neoIRT

https://www.facebook.com/groups/neoIRT/ ... 907259225/
basar

#108857 Re: Sirija vol. 2

Post by basar »

Da nažalost, bilo je, nećemo zaboraviti. Samo što su to bili ovi što ih ti podržavaš- vehabo-cionisti kada je vehabija pod imenom Ebu Sakar jeo srce mrtvog sirijskog vojnika.
The 51st State

#108858 Re: Sirija vol. 2

Post by The 51st State »

basar wrote:
Da nažalost, bilo je, nećemo zaboraviti. Samo što su to bili ovi što ih ti podržavaš- vehabo-cionisti kada je vehabija pod imenom Ebu Sakar jeo srce mrtvog sirijskog vojnika.
A ne, to je tvoja raja bila, doduse kaze salik, a sta su oni njima radili u vijetnamu.
Zbog kretena trpe kontrapropagandu godinama, iako je druga strana hiljadu puta vise ogrezla u zvjerstvima I bestijalnostima.
Kikibombona

#108859 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

Za nove kolacice, da se prisjetimo, turska ofanziva na Manbidz.. :mrgreen:
sarajevoxxxx wrote:
cbrt wrote:Operacija "iskopane tranšeje" se nastavlja
Image
:lol:

Oj kiki ubiše ih samo tako. Koji ponor koja katastrofa a do jučer bili glavne face. Što ti je karma.
cbrt wrote:Tranšeji iskopani
Image
cbrt wrote:Ne širi propagandu, lepo ti je rekao kiki, plansko povlačenje a onda udaraju u zid kod Sanjur reke...
Mrljavi wrote:
sarajevoxxxx wrote::-) Oj Kurdi moji...

#ترفيهي
جون كيري وزير خارجية امريكا: "لم نعد الأكراد بإقليم أو بدولة بل تحالفنا معهم لطرد داعش مقابل مبالغ مالية و من حق تركيا الدفاع عن حدودها و سندعمها في شمال سوريا "

Džon Keri: "Nismo u savezu sa Kurdima zbog autonomije ili države već zbog protjerivanja Isila, a zauzvrat su dobili novac. Turska ima pravo da brani svoje granice i pomoći ćemo je na sjeveru Sirije".
Jao jao :lol:
Iskoristise ih ko kurton. a kao i svaki kurton nisu znali sta se desava dok nije bilo gotovo.
2604570 wrote:
sarajevoxxxx wrote::-) Oj Kurdi moji...

#ترفيهي
جون كيري وزير خارجية امريكا: "لم نعد الأكراد بإقليم أو بدولة بل تحالفنا معهم لطرد داعش مقابل مبالغ مالية و من حق تركيا الدفاع عن حدودها و سندعمها في شمال سوريا "

Džon Keri: "Nismo u savezu sa Kurdima zbog autonomije ili države već zbog protjerivanja Isila, a zauzvrat su dobili novac. Turska ima pravo da brani svoje granice i pomoći ćemo je na sjeveru Sirije".
Hvala sto ste bili topovsko meso...a sad adio!
japin_mutapi wrote:
Opetja033 wrote:
Pucaj na sve sto je sumnjivo momce i ne zali iredentista :izet:
... na straži pored manbija
cbrt wrote:Slika slomljene i skrhane FSA, dva komandanta iz Daraye, nakon što su pristigli u Idlib i time priznali Asadovu pobedu...moral je na nuli...još kad čuju za zid kod Manbija
Image
Opetja033 wrote:Ma nisu na tom dijelu transeje napravili. Nema sanse da prijedju rijeku u centralnom dijelu. Sasvim sigurno. Bez sumnje. Zestok ce tu. otpor pruziti.
FSA i Turska su na samrti, gotovo im je! Odzvonilo!
Challenger__ wrote:
#USA to #Kurds: Congrats but.... Sorry.... Turkey is coming now.
:lol:

E moj Kiki...
Opetja033 wrote:Ako je Sajur granica - popicemo ga!
Zgoljo wrote:Kerry: bomardovat cemo turske snage ako nastave sa ofanzivom na Kurde.
Lavov: Ako Turci nastave bacit cemo atomsku na Ankaru.

YPG: Krecemo u ofanzivu na Istanbul.
Pešmerge: Platit ce visoku cijenu,razvucemmo im pamet njihovu,srusit cemo Antalyu.

HAT: uvukli smo se pod most Sultan Selim,cekamo naredbu da ga dizemo.
Fantasin: Turci su nula.
Kikibonbona: Turci su presli crvenu liniju.
animus wrote:
sarajevoxxxx wrote:FSA prešla rijeku Es-Sadžur i zauzela selo Ed-Dadat, nalaze se 11 km od Manbija.
Kako izgleda do sutra, najkasnije su u Manbijdju.
cbrt wrote:Pređena je reka i te famozne tranšeje...
Image

Intelektualac - cinjenica znalac :lol:
The 51st State wrote:Ako je cilj ove operacije oslobadjanje manbidza i al baba te okolnog reljefa, alepo je zavrsena prica za asada.
Ali ne boj se prijatelju, ovog giganta ne mozes ugroziti za tri zivota! :D
Opetja033 wrote:
cbrt wrote: Image
Oslobodjen je od pomahnitalih kurdsko-teroristicki hordi i kompletan ovaj zapadni dio dzepa sjeverno od rijeke Sajur. Ostao je jos ovaj centralni pa onda - Manbij.
I onda na scenu stupa Uncle Sam i gasi igricu!
Earlier in the day, the United States said the clashes between Turkish forces and units affiliated with a U.S.-supported Kurdish-led alliance are "unacceptable," and it called on all sides to stand down "immediately."
Image

Trebaju Amerikanci opet nekoga skrsiti da se glodari malo smire. Zaboravili su...

EDIT

Turci nisu presli rijeku cemu su se vehabijske apologete danima smijale... i na kraju usima poklopile...
The 51st State

#108860 Re: Sirija vol. 2

Post by The 51st State »

Za kirkuk sve gore navedeno je Nobelova nagrada, rat je dinamicna kategorija, desavanja su podlozna promjenama, uostalom mi etao sve strucnjaci do jaja i pametnjakovicu sta nije jasno u recenici koja pocinjes Sa ako?
ioannes

#108861 Re: Sirija vol. 2

Post by ioannes »

sarajevoxxxx wrote:O ovome sam jučer pisao:

De Mistora:

- Isil će se vratiti u Siriju ako se ne postigne politički sporazum.

- Podijela Sirije kojoj danas svjedoćimo bit će prava katastrofa.

‏دي ميستورا: داعش سيعود لسوريا ما لم يتم التوصل لاتفاق سياسي
_ ‏تقسيم سوريا الذي نشهده حاليا سيكون كارثة ⁧‫
#neoIRT

https://www.facebook.com/groups/neoIRT/ ... 907259225/
jesi ti svjestan sta pises covjece...
to crveno znaci da ce ga oni kojima je cilj regime change ponovno aktivirati.
to kad se izmedu redova cita.
al sumnjam da je to tako receno
handžar88

#108862 Re: Sirija vol. 2

Post by handžar88 »

De ba bombona ne sramoti se vise, zasto ne ucis na svojim greskama i na primjeru Kirkuka.. sutra ce isto tako Manbij biti izgubljen pa ces kmecat opet o vehabijama.. kako je u Manbiju bilo muzike i plesa a sad vise nema. Zbog tog Manbija su i izgubili Efrin, a sutra ce i njega.. Turci su u operaciji Eufratski stit dobili po sta su dosli, sta Manbij znaci Kurdima sad kad su izgubili Efrin, nista.. i ne mogu ga branit nikako.
Challenger_
Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije

#108863 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger_ »

ioannes wrote:jesi ti svjestan sta pises covjece...
Ne, mislim da je to Sa'voxova nada jer on zaista misli da je ovaj fejk-hilafet - "to". Uostalom, na temi je pisao da su ga tako učili (odnosno on je to tako razumio, ne ulazeći u razliku između tvorevine muslimana i tvorevine službi). Dakle, sa pozivom na Misturu on potvrđuje svoje mišljenje i svoje nadanje.

Šta ja mislim: mislim da je moguća reuspostava nečega nalik ISIL-u, aproksimativno između Tigrisa i Eufrata, na određeno vrijeme, na kratak, najduže srednji rok.

Ispod Eufrata, u Šamu, svoje su završili.
sarajevoxxxx

#108864 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Talibani se bore 17 godina. Sirija i Irak daleko lakše je ratovati radikalnim skupinama jer su Kurdi prisutni što Turska koristi kao izgovor i podstiće i forsira radikalizaciju. Tu je i Asad i Izrael, šije, i najmanje 50 miliona stanovnika koji će živjeti vjerovatno u notornom siromaštvu. Svi uslovi za povratak radikala na scenu su tu.

Inače, glasnogovornik SDF-a u Deir Ez-Zouru Lajla je danas i zvanično objavila da je Koalicija stopirala borbu protiv Isila. Nezvanično zadnje dvije tri sedmice su stali potpuno, danas su i zvanično objavili.
Last edited by sarajevoxxxx on 19/03/2018 21:25, edited 1 time in total.
sarajevoxxxx

#108865 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Challenger_ wrote:
Ne, mislim da je to Sa'voxova nada jer on zaista misli da je ovaj fejk-hilafet - "to". Uostalom, na temi je pisao da su ga tako učili (odnosno on je to tako razumio, ne ulazeći u razliku između tvorevine muslimana i tvorevine službi). Dakle, sa pozivom na Misturu on potvrđuje svoje mišljenje i svoje nadanje.

Šta ja mislim: mislim da je moguća reuspostava nečega nalik ISIL-u, aproksimativno između Tigrisa i Eufrata, na određeno vrijeme, na kratak, najduže srednji rok.

Zapad jeste završio ali u svoju korist. Pitanje je samo do kojih granica će iskorištavati narode Sirije i Iraka. Moje mišljenje je da su milijarde izvukli iz ovih ratova, i da će vjerovatno nastaviti da to rade. Lahka zarada, ciljeve ostvaruju bez i jednog poginulog vojnika, a milijarde dolara zarađuju.
sarajevoxxxx

#108866 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Challenger_ wrote:Uostalom, na temi je pisao da su ga tako učili (odnosno on je to tako razumio, ne ulazeći u razliku između tvorevine muslimana i tvorevine službi). Dakle, sa pozivom na Misturu on potvrđuje svoje mišljenje i svoje nadanje.
Možeš li citirati taj moj navod, ne znam na šta misliš. Čuj ja rekao tako su me učili :-)

Isil u srcu Damaska u kvartu Al Qidem desetak dana ratuje protiv režima. Desetine režimskih vojnika je poginulo u tim borbama.

Realno Rusija ima ulogu zaštitara u Siriji a Amerika u Iraku. Da odu te zemlje, sve bi se raspalo i vjerovatno bi daleko najdeblji kraj izvukli režim u Siriji i pro-šiitske skupine u Iraku, i naravno Hezbollah u Libanonu. Svima njima zadnjicu čuvaju Rusi i Ameri.
Challenger_

#108867 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger_ »

sarajevoxxxx wrote:
Challenger_ wrote:

Zapad jeste završio ali u svoju korist. Pitanje je samo do kojih granica će iskorištavati narode Sirije i Iraka. Moje mišljenje je da su milijarde izvukli iz ovih ratova, i da će vjerovatno nastaviti da to rade. Lahka zarada, ciljeve ostvaruju bez i jednog poginulog vojnika, a milijarde dolara zarađuju.
Nisam mislio na zapad već na političko-vojnu ekstenziju selefi/vahabi ideologije u formi već viđene "Islamske" nazovi-države. Dakle, slažem se sa tobom da je to načelno moguće, na teritoriji Iraka i Sirije, na prostoru između Tigrisa i Eufrata, ali na kratak rok. Nešto kao predsmrtni vitalizam.

Zapad... Zapad je davno prevaziđena hladnoratovska sintagma koja danas ne znači ama baš ništa. Što se tiče GB, USA i Fra, nisu za sada ostvarili niti jedan jedini cilj u Siriji a njihova pozicija u Iraku takođe postaje upitna i neizvjesna.
Last edited by Challenger_ on 19/03/2018 21:39, edited 1 time in total.
Challenger_

#108868 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger_ »

sarajevoxxxx wrote:
Challenger_ wrote:Uostalom, na temi je pisao da su ga tako učili (odnosno on je to tako razumio, ne ulazeći u razliku između tvorevine muslimana i tvorevine službi). Dakle, sa pozivom na Misturu on potvrđuje svoje mišljenje i svoje nadanje.
Možeš li citirati taj moj navod, ne znam na šta misliš. Čuj ja rekao tako su me učili :-)
Nema potrebe da se uzbudjuješ, priča je bila načelne prirode, a povodom tada samoproglašenog halifata. Kao, halifat treba da bude težnja, on je konačna državno-pravna forma za ummet. Tu smo se složili, naravno, s tim što sam ja insistirao na tezi da ono što smo gledali nije izdanak ummeta već proizvod (nemuslimanskih) službi a ti si bio sklon emotivnom sagledavanju stvari, kao oni su, možda, to.

Kasnije si se preispitivao, korigovao, razmišljao drugačije itd.
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#108869 Re: Sirija vol. 2

Post by japin_mutapi »

joj, jes me kiki citiro
Challenger_

#108870 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger_ »

Sa'vox. To su bila naša "glasna" (otipkana) razmišljanja. Ti jedno, ja drugo i tako u krug. Tako sam ja razumio tvoja tadašnja razmišljanja. Ostavljam mogućnost da griješim, ali tako mi je ostalo u memoriji.

Nikakva uvreda, nikakva insinuacija, taman posla.
sarajevoxxxx

#108871 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Challenger_ wrote:
Nisam mislio na zapad već na političko-vojnu ekstenziju selefi/vahabi ideologije u formi već viđene "Islamske" nazovi-države. Dakle, slažem se sa tobom da je to načelno moguće, na teritoriji Iraka i Sirije, na prostoru između Tigrisa i Eufrata, ali na kratak rok. Nešto kao predsmrtni vitalizam.

Zapad... Zapad je davno prevaziđena hladnoratovska sintagma koja danas ne znači ama baš ništa. Što se tiče GB, USA i Fra, nisu za sada ostvarili niti jedan jedini cilj u Siriji a njihova pozicija u Iraku takođe postaje upitna i neizvjesna.
Griješiš. Isil je proizvod radikalizacije, geografski je prisutan u svim područjima gdje su bila velika stradanja, a to je nanje-više cijela Sirija i ogromna područja u Iraku.

To možeš spriječiti na dva načina. Osnivanjem nekog međunarodnog suda i demokratizacijom tih područja gdje bi suniti bili ravnopravni sa drugim.skupinama, ili da pobiješ i raseliš što veći broj sunita i da ih svedeš za početak na manjinu a za deset ili dvadeset godina i na potpuno "riješenje" njihovog pitanja. Zadnjih šest godina na sceni je ovo nasilno ubijanje i svijesno i plansko ubijanje i raseljavanje svih onih koji su protiv režima u Siriji i Iraku.
Kikibombona

#108872 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

The 51st State wrote:Za kirkuk sve gore navedeno je Nobelova nagrada, rat je dinamicna kategorija, desavanja su podlozna promjenama, uostalom mi etao sve strucnjaci do jaja i pametnjakovicu sta nije jasno u recenici koja pocinjes Sa ako?
Ma ovo sam postavio radi onog Srbijanca sto lupa nemilice.

Amerika je zaustavila napad na Manbidz. Poslali su 500 vojnika sa oklopnim vozilima na prvu liniju i kraj price. Svaki agresivan akt je objava rata. Turci dobro znaju sta smiju a sta ne. Bez americke dozvole nece nista uraditi. To bi bio samoubilacki potez.

Turska ne moze ostvariti nijedan svoj cilj konfrontirajuci se sa Amerikom. Mogu jedino sebi pucati u koljena i dramaticno pogorsati vec losu situaciju. Na svaku agresivnu rekaciju Amerikanci ce odgovoriti x 100 i nikada ne znas koliko ce dalemo ici. A da im se digne mogu sta hoce, ekonomski unistiti Tursku, sravniti sa zemljom itd.

Koliko su Turci jaci od Kurda toliko je Amerika jaca od Turaka. U svakom obracunu sa Amerikom Turci ce biti porazeni, bilo da se obracunaju vojno, ekonomski, politicki ili kako god.

Turci da imaju dozvolu davno bi napali Manbidz i cijeli Zapadni Kurdistan. Napali su samo Afrin. I prijete, prijete, vec godinama. Pokusavaju postici neki dogovor sa Amerikancima. Napasti bez dozvole ne smiju. Ne bi napali Afrin NIKAD da Putin nije dao zeleno svjetlo. Samo za Afrin su dobili zeleno svjetlo i zato su samo Afrin napali. 5% teritorije Zapadnog Kurdistana.

Turska je u takvoj situaciji da spasava sto se spasiti moze. Imaju litimite. Najveca sila svijeta je sa druge strane i ima drugacije interese. Amerika je ta koja donosi konacnu odluku.
sumirprimus

#108873 Re: Sirija vol. 2

Post by sumirprimus »

Challenger_ wrote:Image

Čovjek koga cilja sav ološ svijeta.
A ledja mu bukvalno cuvaju rusi. :mrgreen:
Doduse i tigru cuvaju.Ako ovaj precera :mrgreen:
Ko zna.krhko je znanje osim putina. :mrgreen:
Challenger_

#108874 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger_ »

sarajevoxxxx wrote:
Challenger_ wrote:

Griješiš. Isil je proizvod radikalizacije, geografski je prisutan u svim područjima gdje su bila velika stradanja, a to je nanje-više cijela Sirija i ogromna područja u Iraku.
Radikalizacija je posljedica nepravde, nepravda je nanesena Iraku, nanesana i Siriji a ISIL je sredstvo kojim se svjesno i ciljano bijes kanališe u krivom pravcu.

Dakle,

- nepravda je proizvela radikalizaciju - slažem se;
- ISIL je posljedica radikalizacije - ne slažem se
- ISIL je KREIRAN da se nezadovoljstvo kanališe na pogrešnu adresu.

Nepravda je istinska, radikalizacija je logična posljedica a ISIL je podvala.
Challenger_

#108875 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger_ »

sumirprimus wrote:A ledja mu bukvalno cuvaju rusi. :mrgreen:
Fantaziraš. Propustio si lekciju. Utvrdi je:
Challenger_ wrote:Predsjednik Assad u istočnoj Guti.

- Svojim automobilom, kroz Damask, ka Guti.

Image

- Kroz Damask

- Kroz Gutu

- pa malo sa vojskom...

Image
Image
Image
Image

- pa sa narodom naselja istočne Gute koji su iz nje izašli dok se ne završe vojne operacije

Image
Image
Image

Itd.

Sva ona međunarodna bagra koja ga je napala, kako sa zapada - tako sa istoka, nije mu ni do koljena.
Locked