SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

noviclan

#108801 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by noviclan »

esso_sa wrote: 17/07/2026 12:26
tokio25 wrote: 17/07/2026 12:23
esso_sa wrote: 17/07/2026 12:17

Pa zakon jasno kaze

(1) Novčanom kaznom od 30,00 KM kazniće se za prekršaj

31) vozač motornog vozila koje nema propisan broj registarskih tablica, ili na kojem su te tablice postavljene tako da se dobro ne vide ili nisu čitljive (član 210);

Znaci, na preklopivom nosacu je tablica postavljena tako da spada pod boldano/podvučeno, pa jedina zakonska kazna može biti 30 KM, a ne korištenje člana koji se odnosi na upotrebu radar jammera, za šta ide 200-400 KM
postavljene da nisu dobro citljive i vidljive
ja sam komentarisao situaciju sa slike ne o tim preklopnim nosacima
ovo sa slike gdje je on stavio naljepnicu preko tablice je ometanje
znaci vidljiva je postavljena kako je i predvidjeno
znaci "ja" sam svjesno prekrio dio brojeva i tako onemogucio da je ocita radar policajac ili sta vec
Pazi sada ovo:
- staviš naljepnicu (sredstvo) preko tablice - kazna 200 KM
- skineš skroz tablicu, nema "sredstva" - kazna 30 KM

I ta situacija baš ima na ovom slučajevi X - 200 KM motoristi sa tablicom na preklopivom nosaču, a trkaču u Golf GTI 30 KM zato što nikako nema prednje tablice :mrgreen:

Potpuno paradoksalno :mrgreen:
Znaci najpovoljnije rjesenje, a4 papir napisati rukom tablice
dječak sa šibicama

#108802 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by dječak sa šibicama »

Trappist wrote: 17/07/2026 13:26 "Općinski sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu Tužilaštva Kantona Sarajevo protiv Ellvisa Kelmendija zbog krivičnog djela izazivanje opće opasnosti.
On se potvrđenom optužnicom tereti da je 22. marta ove godine, otprilike u 14.45 sati, vozeći automobil golf 8 ulicom Nova Butmirska cesta na području Ilidže, kroz prozor ispalio 12 hitaca iz pištolja."

12 metaka ispalis, izazivanje opce opasnosti? E kakav kurac od drzave...
Sprdacina, lik je godinama bio kofol na interpol tjeralici, kofol skrivao se na Kosovu a on putovao dolazio u Sarajevo, sa zenom isao u Italiju ona dijelila slike po insta, i nikom nista.

Mafijasi su izgleda zasticena vrsta.
Post Reply