Young Erotica wrote:Ja ti o tome i pričam, turci im konstantno govore da to sta rade ide u pogrešnom smeru na štetu turske i da oni to neće tolerisati, uostalom videćemo ako bude tako onda niko od nato clanica nije siguran ako se to kosi sa USA interesima a to se neće desiti jednostavno.
I ko god bude na vlasti u Turskoj svim silama će se boriti protiv Kurdistana i staro i mlado podrzava Erdogana u ovome.
Amerika je supersila i radi sta hoce. Ne mogu dozvoliti da slabiji igraci ugrozavaju americke interese. Turska mora biti u sluzbi Amerike a ne obratno.
Isto tako, Hrvatska mora biti u sluzbi Njemacke a ne obratno.
Ne moze slab odredjivati jakom. Americki ego niposto ne moze prihvatiti da ih nakon svega nekakav Erdogan, o kojem imaju lose misljenje i koji sve vise odbija poslusnost, doslovno istjera iz Sirije. Ovo je globalna bitka i sve oci su usmjerene u Siriju.
Cime ce ih Erdogan ucijeniti?
Kako?
To je isto da ti meni dugujes 10e a ja tebi 10 000e. I nakon svega, ti meni prijetis da mi neces vratiti 10e.

Nisi u poziciji da prijetis.
Banalizacija, ali je u stvarnosti tako.
Amerika je u defanizvnom polazuju, ne zeli sukob. Turci moraju napasti gorostasa koji je 100 puta jaci u svakom pogledu. Svaki napad na gorostasa je samoubistvo. Na jedan udarac dobiju stotinu jacih.
Zapadu je vec pun kurac Erdogana, ako ode predaleko, slozit ce im sankcije i izolovati ga, s ciljem da Turci sami govnjivim motkama skinu diktatora. Svaki sukob Turske sa zapadom bi unistio tursku ekonomiju. O vojnom obracunu ne treba ni pomisljati. To bi bilo samounistenje.
Majk Pompeo, prvi covjek americke vanjske politike. Radi se o covjeku sa vojnom pozadinom i bivsem direktoru CIA-e. Sa ovakim likovima nema zajebancije.
Direktna, drska i bezobrazna uvreda Turcima!
Turci ce nastaviti skevriti i pjeniti, ali dobro znaju da se ne smiju igrati sa Amerikom. Iz svakog sukoba sa Amerikom ce izaci porazeni.