Premijer liga BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Logovan

#108776 Re: Premijer liga BiH

Post by Logovan »

Ricken wrote: 10/07/2020 14:02 Dobro, da zaključimo, nezgodno pitanje, o kojem ne treba razgovarati, jer vas iz nekog razloga vrijeđa. Sad je niđe veze postavljati takva pitanja i nije vrijeme za razmišjati o sigurnosti, i pored toga što smo na crnim listama svih ozbiljnijih zemalja. Makar je to fakat:lol:

Pišeš, jer priču na temu sigurnosti početka PLBiH isključivo dovodiš u vezu s tim da vama neko nešto osporava.

Mi smo rekli svoje na tu temu, titula vam je poklonjena i ništa je neće učiniti vrijednom pomena. Tako da smo zatvorili tu priču.
Ja fakat ne znam što si ti zapeo, isto kao da Tomahawk i još nas par sa foruma odlučuje o nastavku. :-) Nema logike da se nastavlja, obzirom da nije moglo ni u martu, aprilu, itd, a sada još gore stanje sa virusom nego prije. A isto tako nema logike da rade kafići i sve ostalo drugo, pa evo sve radi, isto kao da je sve normalno. Vjerujem da se svi mi sa foruma zajebavamo, ispijamo kafe, izlazimo, neki idu na manja/veća okupljanja, a u martu, aprilu, itd, nismo nikako ili daleko manje nego sada. Nema ni ovo logike.
I vi ste se ušutili nakon što se ispostavilo da je odluka o prekidu lige dobra odluka, pa evo ne vidim da i dalje forsirate priču da se trebalo nastaviti, a ne vidim da vam neko sjedi na glavi zbog vašeg forsiranja.
Ricken

#108777 Re: Premijer liga BiH

Post by Ricken »

Tomahawk11 wrote: 10/07/2020 14:06
Ricken wrote: 10/07/2020 14:02
Dobro, da zaključimo, nezgodno pitanje, o kojem ne treba razgovarati, jer vas iz nekog razloga vrijeđa. Sad je niđe veze postavljati takva pitanja i nije vrijeme za razmišjati o sigurnosti, i pored toga što smo na crnim listama svih ozbiljnijih zemalja. Makar je to fakat:lol:

Pišeš, jer priču na temu sigurnosti početka PLBiH isključivo dovodiš u vezu s tim da vama neko nešto osporava.

Mi smo rekli svoje na tu temu, titula vam je poklonjena i ništa je neće učiniti vrijednom pomena. Tako da smo zatvorili tu priču.
Nije, pitanje je na mjestu. Najozbiljnije. U tom kontekstu sam i odgovorio.

Ne. To sam napisao jer ti to konstantno provlačiš. Ok, prihvatam da to nije bio slučaj sa zadnjim postom od kojeg smo krenuli ovu priču, ali prije toga apsolutno da.

Super.
Drago mi je da bude tako da se možemo okrenuti novoj sezoni i svemu onom što ona nosi.
Vjerovatno pisana komunikacija, pogoduje nesporazumima.
Nadzorna_ploca

#108778 Re: Premijer liga BiH

Post by Nadzorna_ploca »

Osovine zla i osovine dobra. To nesto ko treci svetski. :mrgreen:
Ricken

#108779 Re: Premijer liga BiH

Post by Ricken »

Leopard_SA wrote: 10/07/2020 14:11
Ricken wrote: 10/07/2020 14:02
Dobro, da zaključimo, nezgodno pitanje, o kojem ne treba razgovarati, jer vas iz nekog razloga vrijeđa. Sad je niđe veze postavljati takva pitanja i nije vrijeme za razmišjati o sigurnosti, i pored toga što smo na crnim listama svih ozbiljnijih zemalja. Makar je to fakat:lol:

Uz svo dužno poštovanje, vaše (ne)priznavanje naše titule nam je bitno kao lanjski snijeg
Vjerovao bih da ne skačete na svaki post koji aludira drugačije. :thumbup:
Ricken

#108780 Re: Premijer liga BiH

Post by Ricken »

Logovan wrote: 10/07/2020 14:17
Ricken wrote: 10/07/2020 14:02 Dobro, da zaključimo, nezgodno pitanje, o kojem ne treba razgovarati, jer vas iz nekog razloga vrijeđa. Sad je niđe veze postavljati takva pitanja i nije vrijeme za razmišjati o sigurnosti, i pored toga što smo na crnim listama svih ozbiljnijih zemalja. Makar je to fakat:lol:

Ja fakat ne znam što si ti zapeo, isto kao da Tomahawk i još nas par sa foruma odlučuje o nastavku. :-) Nema logike da se nastavlja, obzirom da nije moglo ni u martu, aprilu, itd, a sada još gore stanje sa virusom nego prije. A isto tako nema logike da rade kafići i sve ostalo drugo, pa evo sve radi, isto kao da je sve normalno. Vjerujem da se svi mi sa foruma zajebavamo, ispijamo kafe, izlazimo, neki idu na manja/veća okupljanja, a u martu, aprilu, itd, nismo nikako ili daleko manje nego sada. Nema ni ovo logike.
I vi ste se ušutili nakon što se ispostavilo da je odluka o prekidu lige dobra odluka, pa evo ne vidim da i dalje forsirate priču da se trebalo nastaviti, a ne vidim da vam neko sjedi na glavi zbog vašeg forsiranja.
Ništa nisam zapeo, forum je, pitam za mišljenje, šta se promjenilo suštinski, po pitanju infekcije, pa može. Pitam da neko ne zna.
Leopard_SA

#108781 Re: Premijer liga BiH

Post by Leopard_SA »

Ricken wrote: 10/07/2020 14:19
Pa mislim, bez obzira šta se posta na ovoj temi, makar bila i vijest o igraču koji potpiše za Velež, Slobodu itd svaki se put javi neki navijač plavih da napomene neregularnost titule i samim tim je bilo kakva diskusija na temi sem naše titule je nemoguća :D
Ricken

#108782 Re: Premijer liga BiH

Post by Ricken »

Leopard_SA wrote: 10/07/2020 14:15 Nešto kontam, u augustu se igra finale LP, ali će se odluka o osvajaču LP čekati do septembra kada će fer plej vijeće manjeg sarajevskog kluba odlučiti da li priznaju titulu timu koji pobijedi u finalu
Ključna riječ je da će se igrati. :D Nema potrebe za vijećanjem.
Ricken

#108783 Re: Premijer liga BiH

Post by Ricken »

Leopard_SA wrote: 10/07/2020 14:21
Ricken wrote: 10/07/2020 14:19
Pa mislim, bez obzira šta se posta na ovoj temi, makar bila i vijest o igraču koji potpiše za Velež, Slobodu itd svaki se put javi neki navijač plavih da napomene neregularnost titule i samim tim je bilo kakva diskusija na temi sem naše titule je nemoguća :D
Pošto je vama ne bitno mišljenje navijača našeg kluba, vi to redovno izignorišete. :lol: :lol: :lol: :lol:
Last edited by Ricken on 10/07/2020 14:25, edited 1 time in total.
Leopard_SA

#108784 Re: Premijer liga BiH

Post by Leopard_SA »

Ricken wrote: 10/07/2020 14:22
Pa igrala se i PL BiH, nije se prvak odlučio na jutarnjoj kafi čelnika saveza :D
Ricken

#108785 Re: Premijer liga BiH

Post by Ricken »

Leopard_SA wrote: 10/07/2020 14:25
Ricken wrote: 10/07/2020 14:22
Pa igrala se i PL BiH, nije se prvak odlučio na jutarnjoj kafi čelnika saveza :D
Može biti da sam ja nešto pobrkao. :lol:
Logovan

#108786 Re: Premijer liga BiH

Post by Logovan »

Ricken wrote: 10/07/2020 14:20 Ništa nisam zapeo, forum je, pitam za mišljenje, šta se promjenilo suštinski, po pitanju infekcije, pa može. Pitam da neko ne zna.
Samo nastavi i u narednim mjesecima, godinama, a usput pitaj za mišljenje da li je odluka o prekidu bila dobra. Pitaj možda neko zna. :D
Tomahawk11
Globalni moderator

#108787 Re: Premijer liga BiH

Post by Tomahawk11 »

Vico je iskoristio situaciju gdje se krizni štab apsolutno pita da li će ili neće biti nastavka lige.
Ostalim kako su podijeljene karte prije prekida.
Jasno mi je da vi na nas gledate kao saučesnike u ovom, međutim ista bi situacija bila da ste na prvom mjestu bili vi, Široki, Zrinjski, MDK...bilo koja ekipa.
Da je potencirano preko federalnog kriznog štaba da se ne nastavi, ja bih rekao da imate pravo, ovako sve strelice kritike treba uputiti na adresu Borca i predsjednika im.
Zašto se nastavlja ako je situacija gora?
Zašto je sve otvoreno, a bilo zatvoreno?
Zato što su shvatili da nema smisla držati sve u nekakvom lockdownu.
Igraće se sve lige, gdje se pojavi karantin i hajd zdravo.
Taj argument je ispucan i nema ga više pravo niko iskoristiti.

Ako se na jesen obistine crne slutnje i ono baš se pogorša stanje sa zarazom, onda svakako odosmo u helać i fudbal će od najbitnije sporedne postati potpuno nebitna stvar.
Ricken

#108788 Re: Premijer liga BiH

Post by Ricken »

Logovan wrote: 10/07/2020 14:26
Ricken wrote: 10/07/2020 14:20 Ništa nisam zapeo, forum je, pitam za mišljenje, šta se promjenilo suštinski, po pitanju infekcije, pa može. Pitam da neko ne zna.
Samo nastavi i u narednim mjesecima, godinama, a usput pitaj za mišljenje da li je odluka o prekidu bila dobra. Pitaj možda neko zna. :D
Ok, sve jasno, nije moguće normalno razgovarati. Da zaključimo, sad narod može da hoda po kafama, pa se može i igrati fudbal, logično, jel te. :lol:
Leopard_SA

#108789 Re: Premijer liga BiH

Post by Leopard_SA »

Ricken wrote: 10/07/2020 14:26 Može biti da sam ja nešto pobrkao. :lol:
Vjerovatno, uostalom ako već smatrate da je ova sezona neregularna uvijek možete odbiti nastup u EL. :D
Ricken

#108790 Re: Premijer liga BiH

Post by Ricken »

Tomahawk11 wrote: 10/07/2020 14:27 Vico je iskoristio situaciju gdje se krizni štab apsolutno pita da li će ili neće biti nastavka lige.
Jasno mi je da vi na nas gledate kao saučesnike u ovom, međutim ista bi situacija bila da ste na prvom mjestu bili vi, Široki, Zrinjski, MDK...bilo koja ekipa.
Da je potencirano preko federalnog kriznog štaba da se ne nastavi, ja bih rekao da imate pravo, ovako sve strelice kritike treba uputiti na adresu Borca i predsjednika im.

Ako se na jesen obistine crne slutnje i ono baš se pogorša stanje sa zarazom, onda svakako odosmo u helać i fudbal će od najbitnije sporedne postati potpuno nebitna stvar.
U najavljenom periodu nastvaka lige, svakako se sve otvorilo. Tako da je argument bezveze. Nisu shvatili da je lockdown besmislen, nego da privreda tone i da imaš 30.000 ljudi na birou za mjesec dana od lockdowna. Samo neko treba da objasni da ćeš sa fudbalom u augustu imati 70.000 za 7 dana na tom istom birou.
Last edited by Ricken on 10/07/2020 14:34, edited 1 time in total.
Logovan

#108791 Re: Premijer liga BiH

Post by Logovan »

Ricken wrote: 10/07/2020 14:29 Ok, sve jasno, nije moguće normalno razgovarati. Da zaključimo, sad narod može da hoda po kafama, pa se može i igrati fudbal, logično, jel te. :lol:
Normalno da nije moguće normalno razgovarati, ja jedno, ti drugo, a još i izbjegavaš nešto što ti dva puta govorim. :thumbup:
Ricken

#108792 Re: Premijer liga BiH

Post by Ricken »

Logovan wrote: 10/07/2020 14:34
Ricken wrote: 10/07/2020 14:29 Ok, sve jasno, nije moguće normalno razgovarati. Da zaključimo, sad narod može da hoda po kafama, pa se može i igrati fudbal, logično, jel te. :lol:
Normalno da nije moguće normalno razgovarati, ja jedno, ti drugo, a još i izbjegavaš nešto što ti dva puta govorim. :thumbup:
Jednom sam ti rekao, a izgleda da ću se morati ponoviti, tebi odgovarati je kao da more pokušavaš pregraditi vrećom šljunka... :D
Tomahawk11
Globalni moderator

#108793 Re: Premijer liga BiH

Post by Tomahawk11 »

Ricken wrote: 10/07/2020 14:33
U najavljenom periodu nastvaka lige, svakako se sve otvorilo. Tako da je argument bezveze. Nisu shvatili da je lockdown besmislen, nego da privreda tone i da imaš 30.000 ljudi na birou za mjesec dana od lockdowna. Samo neko treba da objasni da ćeš sa fudbalom u augustu imati 70.000 za 7 dana na birou.
Ja kao individua i navijač FKS sam bio cijelo vrijeme za nastavak i da se završi sa 33 kola.
Upravo to što govoriš, novi lockdown bi bio katastrofalan, bez obzira koliko je zaraženih.
Možeš li pojasniti zadnju rečenicu, bio si sarkastičan ili?
Ricken

#108794 Re: Premijer liga BiH

Post by Ricken »

Tomahawk11 wrote: 10/07/2020 14:37
Ricken wrote: 10/07/2020 14:33
U najavljenom periodu nastvaka lige, svakako se sve otvorilo. Tako da je argument bezveze. Nisu shvatili da je lockdown besmislen, nego da privreda tone i da imaš 30.000 ljudi na birou za mjesec dana od lockdowna. Samo neko treba da objasni da ćeš sa fudbalom u augustu imati 70.000 za 7 dana na birou.
Ja kao individua i navijač FKS sam bio cijelo vrijeme za nastavak i da se završi sa 33 kola.
Upravo to što govoriš, novi lockdown bi bio katastrofalan, bez obzira koliko je zaraženih.
Možeš li pojasniti zadnju rečenicu, bio si sarkastičan ili?
Vrlo jednostavno, jedan novo zaraženi pravi multiplikativni efekat u radnoj zajednici, a ako je imao kontakte sa kupcima ili dobavljačima, taj efekat je još i veći. Jedan zaraženi može da paralizira privredni subjekt na mjesec i više dana, a ja ti garantujem da naši poslodavci nakon marta i aprila to neće finansirati. Naravno pod uslovom da se obistine najave da će se fudbal igrati sa prisustvom navijača, što bi bio novi pucanj u našu ekonomiju.
Tomahawk11
Globalni moderator

#108795 Re: Premijer liga BiH

Post by Tomahawk11 »

Ricken wrote: 10/07/2020 14:41
Vrlo jednostavno, jedan novo zaraženi pravi multiplikativni efekat u radnoj zajednici, a ako je imao kontakte sa kupcima ili dobavljačima, taj efekat je još i veći. Jedan zaraženi može da paralizira privredni subjekt na mjesec i više dana, a ja ti garantujem da naši poslodavci nakon marta i aprila to neće finansirati. Naravno pod uslovom da se obistine najave da će se fudbal igrati sa prisustvom navijača, što bi bio novi pucanj u našu ekonomiju.
Čisto sumnjam....ko je to najavio?
UEFA već na sva zvona kako sigurno nema završnica LP i pretkola.
Misliš da će naš savez pustiti gledaoce na tribine?
Logovan

#108796 Re: Premijer liga BiH

Post by Logovan »

Ricken wrote: 10/07/2020 14:36 Jednom sam ti rekao, a izgleda da ću se morati ponoviti, tebi odgovarati je kao da more pokušavaš pregraditi vrećom šljunka... :D
Ne, nego to važi za tebe. Nemaš ti meni šta govoriti, reci sam sebi, dozovi se. :thumbup:
Ricken

#108797 Re: Premijer liga BiH

Post by Ricken »

Tomahawk11 wrote: 10/07/2020 14:42
Ricken wrote: 10/07/2020 14:41
Čisto sumnjam....ko je to najavio?
Postoje najave, pa čak i pritisci, ja se nadam da neće.
Leopard_SA

#108798 Re: Premijer liga BiH

Post by Leopard_SA »

Ricken wrote: 10/07/2020 14:55
Tomahawk11 wrote: 10/07/2020 14:42 Čisto sumnjam....ko je to najavio?
Postoje najave, pa čak i pritisci, ja se nadam da neće.
Da puste navijače, pa da nakon prvog derbija(sarajevskog i mostarskog), imamo 4 puta više zaraženih dnevno nego sad. Neka hvala, Srbija je napravila tu grešku pa smo vidjeli kako je završilo
ultima_palabra

#108799 Re: Premijer liga BiH

Post by ultima_palabra »

Tomahawk11 wrote: 10/07/2020 14:27 Vico je iskoristio situaciju gdje se krizni štab apsolutno pita da li će ili neće biti nastavka lige.

U savezu, kao i politici, nijedna odluka se ne donosi bez saglasnosti sva tri “faktora”. A zna se da su u hrvatskom i bosnjackom korpusu u savezu najjaci Zrinjski i Sarajevo.

Da se zaista htjelo igrati, mogao se prvo odigrati kup, gdje nema timova iz RS. A onda se moglo odrediti da prva 2-3 kola koja bi se igrala prije 1. jula, timovi iz RS igraju na terenima u FBiH. Posto su samo tri njihova tima, radilo bi se o 4-5 utakmica. Znaci, zbog 4-5 utakmica unistena je citava sezona.
Pitar sa Kariba
Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.

#108800 Re: Premijer liga BiH

Post by Pitar sa Kariba »

:lol:
Pa moze li ovo biti?!
Bjezi jbt te i ovakva titula i slavlje i sve.
Nije ovo za zajebancije. Ionako nas mortalitet satra...
Locked