Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
AleksoMKD

#10876 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by AleksoMKD »

drogon2 wrote:
AleksoMKD wrote:Ocel se neko setiti Melisandre pre nego sahrane Rikona?
Pa Melisandre je sama rekla da ona nema moc.Prije nego je Snow zaginuo imala je neke vizije buducnosti,kao da se ona seta po Winterfellu i vidi njega da se bori pa je pokusala i uspjela jer je Snow ocito neka bitna figura tog Lord of Lighta.Rickon nije bas te srece :D
:D Ma cim je nazvao vuka Shaggydog manje vise je bilo jasno da mu se samo broje dani.
Tito_i_Partija

#10877 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Tito_i_Partija »

Konacno dobra epizoda, bitka pogotovo. Najbolji mi je bio onaj klaustrofobicni momenat kad nastade panika pa Jon-a zamalo ne pregazise, jedva se tip izvuce iz one gomile tijela. Sve u svemu jako realisticno pokazano, vidi se gdje su sav budzet ove sezone utrosili. :D

Al' malo mi je glupa bila sledeca situacija: imas ispred sebe Jon-a Snow-a, lidera tvojih neprijatelja, i jednog diva koji je maltene na samrti od silnih strijela koje su ga probile. Gledaju jedan u drugog i ne obracaju paznju na tebe, imas znaci jednu slobodnu strijelu da opalis i ubijes koga hoces. I koga biras? Diva naravno. :-)

Sansa mi mi je toliko pocela ic' na zivce, pa to nije normalno. U onoj sceni kad pricaju o bitci, pa ona bezveze napade Jona, sevap je bilo joj dobru samarcinu opalit'.

Crvena vjestica je izgleda u velikim problemima, vidimo da je Davos konacno sazn'o sta se desilo i nece odustat' dok se ova ne kazni. Mislim da joj se sprema kraj.
Juliuscezar

#10878 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Juliuscezar »

Tito_i_Partija wrote:Konacno dobra epizoda, bitka pogotovo. Najbolji mi je bio onaj klaustrofobicni momenat kad nastade panika pa Jon-a zamalo ne pregazise, jedva se tip izvuce iz one gomile tijela. Sve u svemu jako realisticno pokazano, vidi se gdje su sav budzet ove sezone utrosili. :D

Al' malo mi je glupa bila sledeca situacija: imas ispred sebe Jon-a Snow-a, lidera tvojih neprijatelja, i jednog diva koji je maltene na samrti od silnih strijela koje su ga probile. Gledaju jedan u drugog i ne obracaju paznju na tebe, imas znaci jednu slobodnu strijelu da opalis i ubijes koga hoces. I koga biras? Diva naravno. :-)

Sansa mi mi je toliko pocela ic' na zivce, pa to nije normalno. U onoj sceni kad pricaju o bitci, pa ona bezveze napade Jona, sevap je bilo joj dobru samarcinu opalit'.

Crvena vjestica je izgleda u velikim problemima, vidimo da je Davos konacno sazn'o sta se desilo i nece odustat' dok se ova ne kazni. Mislim da joj se sprema kraj.
Jest ali opet imas diva ispred sebe , ko ti je veca prijetnja ogromni div ili mali Jon jednostavno ljudi su se usrali i pucali u najvecu mogucu prijetnju.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#10879 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by pici »

o onom trajleru samo mozemo vidjet kako se Davos dere na nju i trazi da prizna Jonu sta je ucinila, ima tu par opcija, da ce priznat, pokajat se i da ce je Jon protjerat al Davos nece dati zato sto ona ima vaznost u vaskresanju Jona a on je bita, druga je da slaze i da ne prizna i da Davos je krene ubit revoltiran a Jon nebude dao itd itd ima opcija al mislim da ce ostat jer Jon oko sebe nema puno nekih savjetnika ko Dany i da ce Davos na konto toga napraviti kompromis ak da ce prvom prilikom kad bude viska se je osloboditi njenog prisustva... Bitka kopilana je pomjerila standarde i reziseri i producenti u drugim serijama i filmovima su dobili zadacu da naprave priblizne simulacije ove fantasticno realisticne srednjovjekovne bitke... bolja nego i jedna u Vikinzima... Edd dolazi sa Branom i Benjen Starkom i upozorava da dolaze WW, sansa hocel nadmasit maloprstog vidjet cemo, mislim da hoce, uzivala je u Ramseyevom padu tj trganju njegovog mesa i prozdiranju od strane kerova... Jon ako se uspostavi kao King of the North i svi ga priznaju od Starkova, kuca, kompletnog sjevera je onda svima jasno Azor Ahai, mada...
Cregan

#10880 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Cregan »

bhnapoleon1 wrote:Koji sam stres prezivio gledajuci ovu epizodu tacno treba popit kakvu tabletu za smirenje :D :D

Jon i Davos napravili dobru taktiku medjutim nisu nista iskoristili znaci ko sto Riddle rece trebalo biti Bitka kod Kane 2, i cak sam to mislio jer je na traileru prikazano povlacenje slobodnog naroda i kontao sam da je to ustvari po taktici kako bi se Boltonovi uvukli medjutim nista.

Ramsey postavio prilicno dobru taktiku na kraju medjtuim bezveze je zrtvovao konjicu.

Ali ono sto mene zabrinjava je da sjever sad bukvalno vise ne postoji, pitanje je je l ijedna kuca prezivjela
Manderly su sad de facto najjaca kuca na sjeveru, vojno i financijski, Reedovi su tu(Meera je s Branom, nadam se da ce se njezin otac pojaviti). Jos su jake kuce Dustin, Flint, Ryswell nisam siguran da su spominjali u seriji. Ima jos puno manjih kuca, planinska plemena, Skagos, ali nisam siguran da ce ovo dvoje zadnje ubaciti.
Cregan

#10881 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Cregan »

pici wrote:o onom trajleru samo mozemo vidjet kako se Davos dere na nju i trazi da prizna Jonu sta je ucinila, ima tu par opcija, da ce priznat, pokajat se i da ce je Jon protjerat al Davos nece dati zato sto ona ima vaznost u vaskresanju Jona a on je bita, druga je da slaze i da ne prizna i da Davos je krene ubit revoltiran a Jon nebude dao itd itd ima opcija al mislim da ce ostat jer Jon oko sebe nema puno nekih savjetnika ko Dany i da ce Davos na konto toga napraviti kompromis ak da ce prvom prilikom kad bude viska se je osloboditi njenog prisustva... Bitka kopilana je pomjerila standarde i reziseri i producenti u drugim serijama i filmovima su dobili zadacu da naprave priblizne simulacije ove fantasticno realisticne srednjovjekovne bitke... bolja nego i jedna u Vikinzima... Edd dolazi sa Branom i Benjen Starkom i upozorava da dolaze WW, sansa hocel nadmasit maloprstog vidjet cemo, mislim da hoce, uzivala je u Ramseyevom padu tj trganju njegovog mesa i prozdiranju od strane kerova... Jon ako se uspostavi kao King of the North i svi ga priznaju od Starkova, kuca, kompletnog sjevera je onda svima jasno Azor Ahai, mada...
Benjan ne moze proci kroz zid, jer ima Dragonglas u srcu.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#10882 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by pici »

Cregan wrote:
pici wrote:o onom trajleru samo mozemo vidjet kako se Davos dere na nju i trazi da prizna Jonu sta je ucinila, ima tu par opcija, da ce priznat, pokajat se i da ce je Jon protjerat al Davos nece dati zato sto ona ima vaznost u vaskresanju Jona a on je bita, druga je da slaze i da ne prizna i da Davos je krene ubit revoltiran a Jon nebude dao itd itd ima opcija al mislim da ce ostat jer Jon oko sebe nema puno nekih savjetnika ko Dany i da ce Davos na konto toga napraviti kompromis ak da ce prvom prilikom kad bude viska se je osloboditi njenog prisustva... Bitka kopilana je pomjerila standarde i reziseri i producenti u drugim serijama i filmovima su dobili zadacu da naprave priblizne simulacije ove fantasticno realisticne srednjovjekovne bitke... bolja nego i jedna u Vikinzima... Edd dolazi sa Branom i Benjen Starkom i upozorava da dolaze WW, sansa hocel nadmasit maloprstog vidjet cemo, mislim da hoce, uzivala je u Ramseyevom padu tj trganju njegovog mesa i prozdiranju od strane kerova... Jon ako se uspostavi kao King of the North i svi ga priznaju od Starkova, kuca, kompletnog sjevera je onda svima jasno Azor Ahai, mada...
Benjan ne moze proci kroz zid, jer ima Dragonglas u srcu.

Bran je kljuc za zid, ne trazi ga King setaca tek tako... spustit ce barijeru jel namjerno jel slucajno, on samo zna, al to je tek sljedeca sezona...
drogon2

#10883 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by drogon2 »

Melisandre je sigurna,bar sto se zivota tice.U trecoj sezoni je rekla Ariji da ce se ponovo srest.
konahawaii

#10884 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by konahawaii »

jesam li ja jedini koji prvo pogleda epizodu pa tek onda trailer :D
mixone1995

#10885 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by mixone1995 »

Predobra epizoda, nema sta. 10/10

Deseta ce biti naravno daleko mirnija, i tu ne ocekujem neke pretjerane twistove ..
cassius

#10886 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by cassius »

AleksoMKD wrote:Ocel se neko setiti Melisandre pre nego sahrane Rikona?
Sjetim je se ja :D

Image
Tito_i_Partija

#10887 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Tito_i_Partija »

bhnapoleon1 wrote:
Tito_i_Partija wrote:Konacno dobra epizoda, bitka pogotovo. Najbolji mi je bio onaj klaustrofobicni momenat kad nastade panika pa Jon-a zamalo ne pregazise, jedva se tip izvuce iz one gomile tijela. Sve u svemu jako realisticno pokazano, vidi se gdje su sav budzet ove sezone utrosili. :D

Jest ali opet imas diva ispred sebe , ko ti je veca prijetnja ogromni div ili mali Jon jednostavno ljudi su se usrali i pucali u najvecu mogucu prijetnju.
Ne govorim o "ljudima". Govorim o zadnjoj strijeli koju je opalio Ramsey kleknutom divu kroz oko. A Jon, za kojeg Ramsey zna da nema sanse 1-na-1 (sto je i sam prizn'o), stoji pored bez povrede. Kontas?
Juliuscezar

#10888 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Juliuscezar »

Plako bi na ovu scenu koliko je mocna ali tuzna kad znamo sta je poslije bilo. Od onog sjevera nije ostalo gotov nista
Juliuscezar

#10889 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Juliuscezar »

Tito_i_Partija wrote:
bhnapoleon1 wrote:

Ne govorim o "ljudima". Govorim o zadnjoj strijeli koju je opalio Ramsey kleknutom divu kroz oko. A Jon, za kojeg Ramsey zna da nema sanse 1-na-1 (sto je i sam prizn'o), stoji pored bez povrede. Kontas?
Kasnije sam opet pogledao tu scenu i skontao sam na sta si mislio.
cappuccino

#10890 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by cappuccino »

Je li još nekom palo na pamet da je Rickon trebao trčati cik-cak dok ga Ramsey gađa strijelama?
Image
NK33

#10891 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by NK33 »

Mislim da jest svima, al sta dijete zna :D
dezurni_ucenik

#10892 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by dezurni_ucenik »

cappuccino wrote:Je li još nekom palo na pamet da je Rickon trebao trčati cik-cak dok ga Ramsey gađa strijelama?
Image

Vidjeli bi kako bi se ponasao da tebe Ramzi zaganja sa strelama :-) :D
asker

#10893 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by asker »

Tito_i_Partija wrote: Ne govorim o "ljudima". Govorim o zadnjoj strijeli koju je opalio Ramsey kleknutom divu kroz oko. A Jon, za kojeg Ramsey zna da nema sanse 1-na-1 (sto je i sam prizn'o), stoji pored bez povrede. Kontas?
To je zato sto je Ramsey mazohista, psihopata. Dobro su mu pripremili lik kroz cijelu seriju da nam to i nije tako cudno od njega. Znas da je pored Jona i Wuna tu bilo jos Jonovih vojnika sa uperenim strijelama u Ramseyja. Znaci njegovi trenutci su bili svakako odbrojani. Njemu tako bolesnom u mozgu bi bila makar satisfakcija da porazi Jona, makar strijelom.

A Jon, i sa onom uplasenom/zabrinutom facom je ipak ispao lafcina! Prije bitke s mudima do zemlje izaziva Ramseyja, hajde frajeru, imas vise vojske, bolju poziciju u svakom smislu, al hajde ja i ti jedan na jedan pichko!

Tormund je kralj, u zaru bitke kad se nekako probije do Jona, digne ga sa zemlje i samo kaze "Heej" :-D Kao, halo shabane izgidosmo, dohavizaj se, zivci zbor, koncentracija, haaajmo u picku materinu :-D
cappuccino

#10894 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by cappuccino »

dezurni_ucenik wrote:
cappuccino wrote:Je li još nekom palo na pamet da je Rickon trebao trčati cik-cak dok ga Ramsey gađa strijelama?
Vidjeli bi kako bi se ponasao da tebe Ramzi zaganja sa strelama :-) :D
Vjerovatno bih isto ovako trčala, lako je pametovat na daljinu :D Ali se sjetih kako i u vojsci uče da se trči cik-cak...čak kad se i od metaka bježi :run:
Juliuscezar

#10895 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Juliuscezar »

asker wrote:
Tito_i_Partija wrote: Ne govorim o "ljudima". Govorim o zadnjoj strijeli koju je opalio Ramsey kleknutom divu kroz oko. A Jon, za kojeg Ramsey zna da nema sanse 1-na-1 (sto je i sam prizn'o), stoji pored bez povrede. Kontas?
To je zato sto je Ramsey mazohista, psihopata. Dobro su mu pripremili lik kroz cijelu seriju da nam to i nije tako cudno od njega. Znas da je pored Jona i Wuna tu bilo jos Jonovih vojnika sa uperenim strijelama u Ramseyja. Znaci njegovi trenutci su bili svakako odbrojani. Njemu tako bolesnom u mozgu bi bila makar satisfakcija da porazi Jona, makar strijelom.

A Jon, i sa onom uplasenom/zabrinutom facom je ipak ispao lafcina! Prije bitke s mudima do zemlje izaziva Ramseyja, hajde frajeru, imas vise vojske, bolju poziciju u svakom smislu, al hajde ja i ti jedan na jedan pichko!

Tormund je kralj, u zaru bitke kad se nekako probije do Jona, digne ga sa zemlje i samo kaze "Heej" :-D Kao, halo shabane izgidosmo, dohavizaj se, zivci zbor, koncentracija, haaajmo u picku materinu :-D
Jedna od ludjih scena bas u toj sceni kad Tormund doziva Jona kraj njih prolazi covjek bez glave na konju i oni gledaju onu u fazono ŠKK.
Riddle

#10896 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Riddle »

A double envelopment

:shock:

A pincer move

:shock:

They won't be able to hit us from the sides.

Good.

:lol: :lol: :lol:
Amar_Chulle_Custic

#10897 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Amar_Chulle_Custic »

NK33 wrote:Mislim da jest svima, al sta dijete zna :D
prosječna brzina strijele ispaljena iz srednjevjekovnog luka je 240 km/h
Kako god da je trčao, Ramsey bi ga skinuo, jer je strijela prebrza a on je očito dobar s lukom.
Riddle

#10898 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Riddle »

A ovo s Rickonom se desava cesto, i uvijek je rezultat isti. Rijetko zrtve ukljuce mozak u tim trenucima. Osim sto je mogao bjezati u stranu, mijenjati smjer konstantno, imao je jos i zaklon iza onih krizeva. Vrlo se jednostavno mogao sakriti dok ga Jon ne pokupi. Mah.

I Sansa je bila upravu. Ramsay je izigrao Jona kako ga je i upozorila. Ona je za razliku od njega bila spremna zrtvovati brata, gledala je vecu sliku. Jon je uvijek bio taj koji je gledao daleko zbog cega je uostalom i bio poginuo, dok ona nikad nije vidjela dalje od nosa. Zamijenili su malo uloge. Bar u seriji. Curica je postala puno cvrsca.
aCme

#10899 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by aCme »

Evo jedna zanimljivost:
Kristian Nairn, who plays Hodor on the show, is a DJ in real life.

Image
Capajebo

#10900 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Capajebo »

Riddle wrote:A ovo s Rickonom se desava cesto, i uvijek je rezultat isti. Rijetko zrtve ukljuce mozak u tim trenucima. Osim sto je mogao bjezati u stranu, mijenjati smjer konstantno, imao je jos i zaklon iza onih krizeva. Vrlo se jednostavno mogao sakriti dok ga Jon ne pokupi. Mah.

I Sansa je bila upravu. Ramsay je izigrao Jona kako ga je i upozorila. Ona je za razliku od njega bila spremna zrtvovati brata, gledala je vecu sliku. Jon je uvijek bio taj koji je gledao daleko zbog cega je uostalom i bio poginuo, dok ona nikad nije vidjela dalje od nosa. Zamijenili su malo uloge. Bar u seriji. Curica je postala puno cvrsca.
Ovo je ono sto je trebalo Jon-u... obratio paznju na njegovo ponasanje na pocetku, sredini i na kraju epizode :mrgreen:
Sad bi svojim rukama zadavio Tommena, ako bi bilo potrebno :mrgreen:
Post Reply