Aktuelnosti: FK Sarajevo

Sve o FK Sarajevo...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
1946
Location: Sreća i ljubav, ponos i nada, ime mog kluba ime mog grada

#10876 Re: FK Sarajevo

Post by 1946 »

Jedan od njih je Dženaldin Hamzagić koji iza sebe ima sjajnu polusezonu i njegov odlazak bio bi veliki hendikep za bordo momčad.
"Imam ponude iz Mađarske, Danske i Francuske, te vjerujem da mi Sarajevo neće praviti smetnje u realizaciji prelaza u neki od klubova iz ovih zemaljam, s obzirom da mi duguju značajan novčani iznos", rekao je Hamzagić za Sportske novosti i dodao:

"Istina, postoje neke minimalne šanse da ostanem na Koševu, normalno, pod uslovom da mi se izmire dugovanja, te da na kormilu ostane Mirza Varešanović."
Eh, minimalne...trenutni razvoj situacije je onda "against all odds" što bi rekli vi u Americi.
Oglasio se i predsjednik Sarajeva Amir Rizvanović.

“Hamzagić je bez naše dozvole otišao u Mađarsku. Ako odluči potpisati tamo, to će značiti prekid ugovora koji on ima sa Sarajevom, i naravno odštetu koja tek treba biti određena.
Za ovo bi u bilo kojoj europskoj zemlji bio popljuvan od svih navijača kluba čiji je član (na stranu što bi ga klub kaznio).

To što se u ovoj polusezoni vucarao po terenu možemo pripisati lošoj probavi viršli.

Da rezimiramo i završimo priču o nekom ko nije i neće ostaviti nikakav trag u FK Sarajevu: za igračinu niko nije htio dati ni minimalan iznos novca za odštetu.
north

#10877 Re: FK Sarajevo

Post by north »

Koktel u Titovoj 38/b
Igrači u odličnoj atmosferi putuju u Antaliju, moguć povratak Hamzagića
U prostorijama Fudbalskog kluba "Sarajevo" u Titovoj 38/b Upravni odbor kluba organizovao je druženje igrača i novinara, povodom odlaska na daljnje pripreme u Antaliju. Svi igrači bili su u odličnom rapsoloženju, te su istakli kako željno iščekuju nastavak priprema, ali i početak nogometne sezone.
Foto: Jasenko Korjenić/Sarajevo-x.com

"Prezadovoljan sam urađenim do sada. Kontrolne utakmice daju mi argumente za ovo što govorim. Posebno me veseli odlična fizička sprema igrača. Nadam se da ćemo u Antaliji na mnogo boljim terenima nastaviti ovim intenzitetom. Naš primarni cilj je izlazak u Evropu, a ako nam se ukaže prilika za osvajanje titule objeručke ćemo je prihvatiti", kazao je za Sarajevo-x.com trener "Sarajeva" Mirza Varešanović.

Na pitanje da li je zadovoljan angažmanom novih lica u bordo svlačionici, Varešanović je odgovorio:

"Izuzetno sam zadovoljan. Mislim da ćemo u nastavku prvenstva biti mnogo kvalitetniji".

U prostorijama kluba zatekli smo i Zorana Beloševića, povratnika u tim sa Koševa.

"Ujutro bih trebao potpisati ugovor. Sa čelnim ljudima kluba dogovorio sam se za pet minuta i istinski se radujem što ću nositi bordo dres", istakao je Belošević.

Bordo ekspedicija u Antaliju leti sutra u 14.00 sati, a prvi šef struke, Mirza Varešanović, odlučio se da povede 25 igrača. Zbog povrede s ekipom neće putovati Haris Handžić.

Na kraju se prisutnima obratio i predsjednik kluba, Amir Rizvanović, koji je zaželio sretan put igračima. Također, on je dodao da je igračima pred polazak na put isplaćena još jedna plaća.

Prilikom izlaska iz klupskih prostorija sreli smo Dženaldina Hamzagića koji bi, po svemu sudeći, mogao ostati vijeran bordo boji.

Interesantna ova zadnja rečenica, zar ne reče da neće ni za živu glavu nazad na Koševo, kakav karakter :roll:
cappy_tempo

#10878 Re: FK Sarajevo

Post by cappy_tempo »

luckylaka fino ti svog dadu za ruku uzmi,mozes i mirzu i jahovica ako se vrati i razgulite sto dalje od naseg Sarajeva.ni ti, ni dado,ni mirza,ni jahovic nam ne trebate i ne povlaci dzaba ista pitanja "sta je reko".kao sto ti je 1946 rekao, jahovic je pljuvao,srao u svoje ime i u dadino ime,a dado je mogao reci sutra dan "jahovic laze nije tako" nego je sutio,pa on neki kao igrac govori da mu ne pada napamet da se vrati u Sarajevo,a sad se hinjski vraca nazad :-) . poruci ti dadi da ide u neku stvar zajedno sa jaranom jahovicem i svojim trenerom mirzom i nek bude siguran da on i slicni njemu nikad vise nece imati podrsku navijaca Sarajeva.da se zna govorim o placenicima,a ne o 100 000 pravih navijaca
bordo gandalf
Grijem se na: Gree Hansol 12

#10879 Re: FK Sarajevo

Post by bordo gandalf »

Pazi kako gleda stol :lol: :lol: :lol:

Image
Bordolini

#10880 Re: FK Sarajevo

Post by Bordolini »

1946 wrote:
"Istina, postoje neke minimalne šanse da ostanem na Koševu, normalno, pod uslovom da mi se izmire dugovanja, te da na kormilu ostane Mirza Varešanović."
dugovanja svakom treba isplatiti, to postujem ali poserem se na igraca koji za uslov svog povratka postavi da ga trenira najveca neznalica, supak i demagog koji je ikad trenirao klub. Mrsh :x
VenOM__

#10881 Re: FK Sarajevo

Post by VenOM__ »

rashtiman wrote:Pazi kako gleda stol :lol: :lol: :lol:

Image
:lol: :lol: :lol: Fotka mjeseca! hahahahahahaha
cappy_tempo

#10882 Re: FK Sarajevo

Post by cappy_tempo »

pa ovo je trauma.sa virsli na koktel i ukoso izrezano :lol: .doduse avdic nikad nije reko da nema,a zamislite da je jahovic ovdje.ja mislim da bi u dzepove trpo :mrgreen:
north

#10883 Re: FK Sarajevo

Post by north »

cappy_tempo wrote:pa ovo je trauma.sa virsli na koktel i ukoso izrezano :lol: .doduse avdic nikad nije reko da nema,a zamislite da je jahovic ovdje.ja mislim da bi u dzepove trpo :mrgreen:
:lol: A ko bješe ovaj lijevi, halalite na neznanju, ali nešto ne mogu da ga skontam i on blehno na ovu mezu, nije mu dobro sviju mi :D

A Jahović će ja mislim žaliti što večeras nije mogao da nakon viršli napokon pravo mesi okusi i to džabalučine :D
Havarija!

#10884 Re: FK Sarajevo

Post by Havarija! »

north wrote: :lol: A ko bješe ovaj lijevi, halalite na neznanju, ali nešto ne mogu da ga skontam i on blehno na ovu mezu, nije mu dobro sviju mi :D
Nedim Becirevic
Cossack

#10885 Re: FK Sarajevo

Post by Cossack »

VenOM__ wrote:
rashtiman wrote:Pazi kako gleda stol :lol: :lol: :lol:

Image
:lol: :lol: :lol: Fotka mjeseca! hahahahahahaha
S virsli na suhotinju... Respect! :lol:
Vjerujte mi!

#10886 Re: FK Sarajevo

Post by Vjerujte mi! »

Kojashevich je na proshlom "okupljanju" bio u istoj jakni.
Max Bunker

#10887 Re: FK Sarajevo

Post by Max Bunker »

Jedva cekam da se istok navali na ledja Hamzagicu :D Pa samo radi toga ce trebati na utakmice dolaziti :D
Obuca9

#10888 Re: FK Sarajevo

Post by Obuca9 »

Vjerujte mi! wrote:Kojashevich je na proshlom "okupljanju" bio u istoj jakni.
Fura se na Džeku.

P.S.
Jadu, gdje si ti na okupljanju? Nije valjda da te nisu zvali?
Vjerujte mi!

#10889 Re: FK Sarajevo

Post by Vjerujte mi! »

Ja vech u Antaliji.

A ne vidim ni ja tebe ovdje, Statistiko.
Reglan

#10890 Re: FK Sarajevo

Post by Reglan »

Vjerujte mi! wrote:Kojashevich je na proshlom "okupljanju" bio u istoj jakni.
Sto si paksu,daj covjeku onaj svoj sinjel :D
Obuca9

#10891 Re: FK Sarajevo

Post by Obuca9 »

Vjerujte mi! wrote:Ja vech u Antaliji.

A ne vidim ni ja tebe ovdje, Statistiko.
Nemam kad, zauzet sam listajući prašnjave novine iz kasnih četrdesetih godina :)
Vjerujte mi!

#10892 Re: FK Sarajevo

Post by Vjerujte mi! »

Suosjecahm.
luckylaka

#10893 Re: FK Sarajevo

Post by luckylaka »

Obavljeni razgovori: Hamzagić kao 25. putnik ide sutra u Antalyiju!
Jedan od posljednjih koji se pojavio na večerašnjem koktelu u prostorijama FK Sarajevo bio je Dženaldin Hamzagić
Veznjak Sarajeva ostaje na Koševu
Piše: SportCentar
03.02.2011 u 21:52 sati.

Twitter Facebook

Jedan od posljednjih koji se pojavio na večerašnjem koktelu u prostorijama FK Sarajevo bio je Dženaldin Hamzagić. Ovaj veznjak koji je bio na pragu odlaska sa Koševa, nije uspio pronaći inostrani angažman, a svojevremeno je izjavljivao da se neće vraćati u BiH.

S obzirom da je Hamzagić imao ugovor sa Sarajevom, on je večeras pregovarao i dogovorio ostanak na Koševu.

Tako će Hamzagić i na proljeće nositi bordo dres i ukrcati se na let za Antalyiju. On taj 25. putnik za Bosfor.
nazarenko

#10894 Re: FK Sarajevo

Post by nazarenko »

Bez brige, naredni derbi od 15. minute igramo sa 6 igrača + golman :mrgreen:
ganjeta

#10895 Re: FK Sarajevo

Post by ganjeta »

Onda cemo na male u Hotonju :lol:
nazarenko

#10896 Re: FK Sarajevo

Post by nazarenko »

Ma ništa na male, samo veliki dolaze u obzir, ali 6+golman, protiv vaših 10+golman.
Nakon ovakve trpeze štoperi će nam se prilično raširiti, četvorici u liniji bi bilo pretjesno, isto važi i za vezni red, a napad već odavno i nemamo :mrgreen:
ganjeta

#10897 Re: FK Sarajevo

Post by ganjeta »

Zar ovaj prethodni nije bilo 6 portiv 10....branili ste se kao da vas je 6 :zjev: Zanimljivo ce biti u napadu..kod vas ralje i cipela,a kod nas haUbica i lazanje :dance:
Samo HZ

#10898 Re: FK Sarajevo

Post by Samo HZ »

04.10.2009. - 04.02.2011.
Počivaj u miru brate...
nazarenko

#10899 Re: FK Sarajevo

Post by nazarenko »

ganjeta wrote:Zar ovaj prethodni nije bilo 6 portiv 10....branili ste se kao da vas je 6 :zjev: Zanimljivo ce biti u napadu..kod vas ralje i cipela,a kod nas haUbica i lazanje :dance:
A vi napadali k'o da vas je dvojica, a ne 10 :mrgreen:
Imamo strašne napade, operativnim zahvatom ove četvorice, dobili bi jednog solidnog premijerligaškog napadača :mrgreen:
ganjeta

#10900 Re: FK Sarajevo

Post by ganjeta »

Sad ozbiljno..dva najveca kluba u drzavi nemaju napadaca da valja.Dok je tu Skoro bio to se nije moglo reci za vas,ali ovo sad je Bogu plakati...sto se tice nas,ja se ne sjecam nekog golgetera,mozda Vazda :roll: ovo sve je smijesno...ali eto nemamo rezervne zemlje pa tako ni lige,pa nam valja pratiti ovaj hrkljus :bih:

P.S Istina za Vedrana!!!
Locked