Dešavanja u Srbiji

Post Reply
luckypot

#10876 Re: Desavanja u Srbiji

Post by luckypot »

Suti i trpi wrote:Evo kako razmisljaju ljudi koji su ucestvovali u incidentima... Iz ovih komentara se moze lako iscitati da su oni kivni na SVE i da nije nikakvo cudo sto su se na meti nasli policijaci, sjedista vladajucih stranki i TV kuce. Nema potrebe da neko narucuje da cine belaj, imaju oni i previse motiva za to...
Полазећи од зајемчених људских и грађанских права и слобода, слободарске традиције и правдољубља, вршећи и уживајући своја Уставом Републике Србије гарантована права, поводом најављене „Параде поноса“ дајем следећу:
ГРАЂАНСКУ ИЗЈАВУ ЛИЧНОГ ПРОТЕСТА

Ја, Грађанин Србије, најодлучније протестујем због заказивања “параде поноса” 10. 10. 2010. године у парку Мањеж у Београду и тражим отказивање ове срамне манифестације. Протестујем:

*

зато што организатори ове срамне манифестације отворено на најразличитије начине вређају моју Цркву;
*

зато што су организатори тражили и добили подршку од отворених педофила из иностранства;
*

зато што Србија данас нема чиме да се поноси, осим најнижим платама у Европи, растуреном војском и привредом, беспризорном партијском пљачком, глађу, безнађем и општим пропадањем;
*

зато што мене у предизборној кампањи нико није питао да ли подржавам или не организовање јавног парадирања сексуалних склоности које не дели огромна већина становништва Србије, па зато ту “параду” сматрам узурпацијом мог бирачког права;
*

зато што одржавање такве “параде” представља увод у правно изједначавање традиционалних и истополних бракова, учење деце у школама о “једнакој вредности” хетеросексуалног и хомосексуалног односа, легализовање усвајања и одгајања деце од стране хомосексуалних парова, што се коси не само са мојим већ и са најдубљим верским, животним и друштвеним уверењима убедљиве већине грађана Србије;
*

зато што се оружана сила земље не користи за одбрану њеног суверенитета и територијалне целовитости, за одбрану угроженог народа на Косову и Метохији, већ за одбрану и насилно промовисање радикалних хомосексуалних активиста и њихових циљева;
*

зато што се, у време опште немаштине, огроман новац пореских обвезника троши на обезбеђивање накарадне “параде” сексуалних девијација, уместо за горуће државне и социјалне проблеме.

Уколико актуелна власт, која је од ове параде направила државни пројекат, не откаже најављену манифестацију, из горе наведених и многих других разлога искористићу своје грађанско право да 10. 10. 2010. године у Београду кроз личну целодневну шетњу градским улицама изразим јавни протест против актуелног режима и узурпације мог бирачког права, мог пореског новца, насилног наметања сексуалне извитоперености грађанима Србије, злоупотребе оружаних снага Србије и безобзирног расипања новца из осиромашеног буџета Србије.

Прво ћу ујутро у недељу, 10. октобра у 8, 30 часова изразити свој лични грађански протест испред зграде Председништва Србије у улици Краља Милана, због тога што је сву власт у земљи приграбио председник Србије, који је одговоран за одржавање геј-параде, који је подрио демократски поредак у земљи, и који, као врховни командант, “мирно и дипломатски” “брани” Косово и Метохију а оружјем брани хомосексуално парадирање.

У 9 часова ћу отићи на богослужење у оближњој Вазнесенској цркви, коју неко намерно жели да оскрнави парадом срама која пролази улицом поред самог храма и то за време Свете Литургије. Затим ћу прошетати даље и изразити свој лични грађански протест испред зграде Владе Србије на углу Кнеза Милоша и Немањине, због злоупотребе масовних полицијских снага које, уместо да штите народ на Косову и Метохији, штите агресивно промовисање хомосексуалности на улицама Београда. У даљем току овог мог протестног дана обићи ћу и друга министарства Владе Републике Србије у Немањиној улици са циљем да изразим протест сваком министру који је подржао геј параду и на речима и средствима из државног буџета, упркос вољи већине грађана Србије.

Потом ћу свој протест изразити и пред Скупштином Србије која ћути док се вређају верска осећања традиционалне и већинске Србије.

На крају дана и ове личне протестне шетње отићи ћу на молебан у Храм Светог Саве да се одазовем позиву своје Цркве и помолим се за све оне који су у прелести хомосексуализма, дроге и других облика страсти и болести зависности.

Овим изјављујем да овај протест изражавам у своје име, као слободан грађанин Србије, и да не одговарам на било који начин за понашање било ког другог слободног грађанина који ће евентуално имати жељу да искаже сопствени протест на сопствени начин истога дана и на истоме месту, или да на било који други начин испрати ову провокативну, дискриминаторску, расипничку и јавно неморалну “манифестацију” у време потпуног пропадања Србије.

У Београду, уочи 5. октобра 2010.

СЛОБОДНИ ГРАЂАНИН ДРЖАВЕ СРБИЈЕ
парада

А шта је то урађено и који су то „историјски домети“ петооктобарског преврата и револуционарне власти ДОС-а:

1.Донешен је сепаратистички статут Војводине који отвара пут држави Војводини

2.Сепаратисти у Рашкој области под вођством муфтије Зукорлића прете аутономијом и позивају стране посматраче

3.Косово је под пуном окупацијом Еулекса

4.Црна Гора постала самостална и нова антисрпска државолика творевина

5.Хаг је постао „сигурна кућа“ за највеће браниоце српских огњишта

6.Избеглице су још увек у камповима

7.Једина популациона политика власти је – Геј парада

8.Најмање 1000 угашених српских села

9.Незабележена спрега тајкуна и власти

10.Најмање милион гладних

11.Више од милион незапослених

12.Најмање плате у Европи

13.Опљачкана државна имовина и(ли) продата у бесцење

14.Народна библиотека не ради

15.Народни музеј не ради

16.САНУ се више не бави политиком и својим народом

17.Антисрпски НВО сектор и даље вршља Србијом

18.Војска сведена на парадну јединицу

19.Медији у потпуности окупирани

20.Стране банке раде у Србији под најповољнијим условима, а домаће уништене…

21…

22…

Могло је више. Нису још почела масовна стрељања.

Доста је!
Pa ti sam sebe pobijas. Koliko vidim, spominje se sve i svasta u rasponu od Kosova do pada nataliteta preko sanu-a i lose privrede, ali po svemu sudeci LGBT uopste nisu glavni razlog, vec samo povod koji se brzo poveze s bitnim uzrocima. Uzgred i kad imajupovoda, treba im organizacija i neko da ih finansira, sudeci po kockastim glavama na slikama iz beograda ti tipovi ne bi znali nasloniti ni biciklo na zid a da ne pokvare ili biciklo ili da ne sruse zid.

A to sto su oni kivni na sve, to je njihov problem i sami su sebi za to krivi. To im je nasljedje iz proslosti i to nek rasciste sami sa sobom ako ne znaju ili nece, nije ni to problem, onda ce setati i paliti beograd dok su zivi.
Suti i trpi

#10877 Re: Desavanja u Srbiji

Post by Suti i trpi »

luckypot wrote:Pa ti sam sebe pobijas. Koliko vidim, spominje se sve i svasta u rasponu od Kosova do pada nataliteta preko sanu-a i lose privrede, ali po svemu sudeci LGBT uopste nisu glavni razlog, vec samo povod koji se brzo poveze s bitnim uzrocima. Uzgred i kad imajupovoda, treba im organizacija i neko da ih finansira, sudeci po kockastim glavama na slikama iz beograda ti tipovi ne bi znali nasloniti ni biciklo na zid a da ne pokvare ili biciklo ili da ne sruse zid.

A to sto su oni kivni na sve, to je njihov problem i sami su sebi za to krivi. To im je nasljedje iz proslosti i to nek rasciste sami sa sobom ako ne znaju ili nece, nije ni to problem, onda ce setati i paliti beograd dok su zivi.
Iznenadio bi se kada bi znao koliko medju njima ima skolovanih, inteligentnih i uspjesnih ljudi. Nema nigdje kontrasta i razlicitosti (od fakultetski obrazovanih do najgoreg olosa) kao sto ima u navijackom/ultras/huliganskom svijetu. Treba poznavati da bi znao.
luckypot

#10878 Re: Desavanja u Srbiji

Post by luckypot »

Suti i trpi wrote:
luckypot wrote:Pa ti sam sebe pobijas. Koliko vidim, spominje se sve i svasta u rasponu od Kosova do pada nataliteta preko sanu-a i lose privrede, ali po svemu sudeci LGBT uopste nisu glavni razlog, vec samo povod koji se brzo poveze s bitnim uzrocima. Uzgred i kad imajupovoda, treba im organizacija i neko da ih finansira, sudeci po kockastim glavama na slikama iz beograda ti tipovi ne bi znali nasloniti ni biciklo na zid a da ne pokvare ili biciklo ili da ne sruse zid.

Iznenadio bi se kada bi znao koliko medju njima ima skolovanih, inteligentnih i uspjesnih ljudi. Nema nigdje kontrasta i razlicitosti (od fakultetski obrazovanih do najgoreg olosa) kao sto ima u navijackom/ultras/huliganskom svijetu. Treba poznavati da bi znao.
Prvo, ne bi se uopste iznenadio kolicinom obrazovanja to te ne cini nista manje kockastom glavom, karadzic je bio psihijatara, milosevic dobar bankar, hitler uspjesan pisac (doduse slabiji soboslikar, steta sto nije uspio u toj karijeri) :D . Da su sve sami doktori nauka, kad vidis sta uzvikuju (ala ubija sipatara) jasno ti je ko su.

Nego i dalje sam sebe pobijas - kakve dakle veze LGBT parada ima sa nizom stvari iz gornjeg spiska - jel LGBT kriv sto "sanu ne radi"? Jel LGBT "okupirao kosovo"? Jel gay parada od njih 1000 dovela do osiromasenja (to je bas glupo, holandija s najvecim procentom gay osoba je i medju najbogatijima na svijetu )...
Zlata M.

#10879 Re: Desavanja u Srbiji

Post by Zlata M. »

@Sezame, idi i ti kod Marokanca.Opsjednut si @Zlatom. :mrgreen:

edit :
sorry, @felipe :) ... bila sam ( po obicaju :D ) pogresno kvotala, pa ispade da ti govoris ono sto, u stvari, govori @urabana legenda ... a to bi mi bilo fakat razocaravajuce. :)
Last edited by Zlata M. on 12/10/2010 01:03, edited 1 time in total.
Suti i trpi

#10880 Re: Desavanja u Srbiji

Post by Suti i trpi »

luckypot wrote:Prvo, ne bi se uopste iznenadio kolicinom obrazovanja to te ne cini nista manje kockastom glavom, karadzic je bio psihijatara, milosevic dobar bankar, hitler uspjesan pisac (doduse slabiji soboslikar, steta sto nije uspio u toj karijeri) :D . Da su sve sami doktori nauka, kad vidis sta uzvikuju (ala ubija sipatara) jasno ti je ko su.

Nego i dalje sam sebe pobijas - kakve dakle veze LGBT parada ima sa nizom stvari iz gornjeg spiska - jel LGBT kriv sto "sanu ne radi"? Jel LGBT "okupirao kosovo"? Jel gay parada od njih 1000 dovela do osiromasenja (to je bas glupo, holandija s najvecim procentom gay osoba je i medju najbogatijima na svijetu )...
Kakva je kod tebe glava :mrgreen: ?

Pa piso sam ranije... Gej parada je povod i uzrok nereda. Posto nisu mogli doci do pedera, huligani su se obracunali sa onim koji su ih onemogucili, koji su podrzali i promovisali gej paradu. U tim ljudima se svasta nakupilo, pa je eskalacija bila dramaticno veca nego sto bi bila da je gej parada jedini problem Srbije. Inace, protesti protiv gej parade su uvijek postojali, ali je ovaj put vlada odlucila da se parada pod svaku cijenu odrzi. Prosla parada radi prijetnji nije ni organzivana, a u pretplosloj su ucesnici gej parade brutalno pretuceno. Da li je u prosla dva puta bila presudna politika ili je pak presudno sovinisticko/fasisticko opredjeljenje ekstremnih skupina? Ne sporim ja ucesce nekih drugih elemenata u neredima, samo tvrdim da je glavni povod i uzrok gej parada, kao i da ovi neredi nisu naruceni od neke politicke opcije. Vidjet cemo sta ce od svega biti, pa cu se za mjesec dana vratiti na ovu temu da vam napisem da sam bio u pravu :) .
Been

#10881 Re: Desavanja u Srbiji

Post by Been »

Kod onog neuglednog predsjednika Obraza pronašli detaljan plan "dejstava" u borbi sa policijom i imena glavnih predvodnika... A sad kad žandarmerija počne da kuca na vrata ovim ksenofobično-klerofašističko odvratnim nacionalistima !
vivaldi

#10882 Re: Desavanja u Srbiji

Post by vivaldi »

Been wrote:Kod onog neuglednog predsjednika Obraza pronašli detaljan plan "dejstava" u borbi sa policijom i imena glavnih predvodnika... A sad kad žandarmerija počne da kuca na vrata ovim ksenofobično-klerofašističko odvratnim nacionalistima !
Ja sam cuo da su jos sinoc nekima u pritvoru odredjeni organi sa lijeve presli na desnu stranu i obratno..
kamen spoticanja

#10883 Re: Desavanja u Srbiji

Post by kamen spoticanja »

vivaldi wrote:
Been wrote:Kod onog neuglednog predsjednika Obraza pronašli detaljan plan "dejstava" u borbi sa policijom i imena glavnih predvodnika... A sad kad žandarmerija počne da kuca na vrata ovim ksenofobično-klerofašističko odvratnim nacionalistima !
Ja sam cuo da su jos sinoc nekima u pritvoru odredjeni organi sa lijeve presli na desnu stranu i obratno..
ah sve sto se ne vidi nije se ni desilo...dakle batinjanje bez na oko vidljivih posljedica policija ovog dijela dunjaluka poznaje mnogo dobro...a koliko im je kolega juce zglajzalo ne bi me cudio da su se svi kolektivno podsjetili tog dijela treninga :wink:
uglavnom tuci ih dok ne pocnu navijat za dinamo :D
BiH-x

#10884 Re: Desavanja u Srbiji

Post by BiH-x »

Evo ove turbofolkerke, uci nas pravim vrijednostima, Karleusa i Ceca good, Nikola Kojo bad
:lol: :lol: :thumbup: :thumbup:
hercegovac_pravi

#10885 Re: Desavanja u Srbiji

Post by hercegovac_pravi »

Suti i trpi wrote:
luckypot wrote:Prvo, ne bi se uopste iznenadio kolicinom obrazovanja to te ne cini nista manje kockastom glavom, karadzic je bio psihijatara, milosevic dobar bankar, hitler uspjesan pisac (doduse slabiji soboslikar, steta sto nije uspio u toj karijeri) :D . Da su sve sami doktori nauka, kad vidis sta uzvikuju (ala ubija sipatara) jasno ti je ko su.

Pa piso sam ranije... Gej parada je povod i uzrok nereda. Posto nisu mogli doci do pedera, huligani su se obracunali sa onim koji su ih onemogucili, koji su podrzali i promovisali gej paradu. U tim ljudima se svasta nakupilo, pa je eskalacija bila dramaticno veca nego sto bi bila da je gej parada jedini problem Srbije. Inace, protesti protiv gej parade su uvijek postojali, ali je ovaj put vlada odlucila da se parada pod svaku cijenu odrzi. Prosla parada radi prijetnji nije ni organzivana, a u pretplosloj su ucesnici gej parade brutalno pretuceno. Da li je u prosla dva puta bila presudna politika ili je pak presudno sovinisticko/fasisticko opredjeljenje ekstremnih skupina? Ne sporim ja ucesce nekih drugih elemenata u neredima, samo tvrdim da je glavni povod i uzrok gej parada, kao i da ovi neredi nisu naruceni od neke politicke opcije. Vidjet cemo sta ce od svega biti, pa cu se za mjesec dana vratiti na ovu temu da vam napisem da sam bio u pravu :) .
Bio sam pošao pisati odgovor..ne vrijedi..prijatno i misli šta hoćeš. To ti niko ne može uskratiti.
U svkom slučaju, više vjerujem svojim očima već tvom forumskom pisanju.

A evo ti i potvrde...od riječi do riječi sve što ti je od juče pisano a vezano je za ovu temu..
B92 Info Vesti Hronika
Veljović: Nasilje nije slučajnost
11. oktobar 2010. | 19:41 | Izvor: B92
Beograd -- Direktor policije Milorad Veljović izjavio je da nasilje na ulicama Beograda zbog "Parade ponosa" nije slučajnost već da je sve promišljeno i organizovano.

Veljović je najavio za večeras i naredni dan dalja privođenja identifikovanih nasilnika.

On je, gostujući u vestima B92 u 18 i 30, precizirao da je policija u toku jučerašnjeg dana i noći privela 249 lica koja su učestvovala u nasilju, od kojih je 54 maloletnika, a da je zadržano ukupno 131 lice koja su sva punoletna.

On je kazao da više od 60 odsto od privedenih i zadržanih žive van Beograda i da je to činjenica koja ukazuje "da ovo nije slučajnost već da je ipak na neki način bilo promišljeno i organizovano".

Direktor policije je kazao da su u štabu pored policije bili i predstavnici tužilaštava i pravosudnih organa i zajednički donosili odluke u skladu sa zakonom i naveo da su svi koji su zadržani izvršili određena krivična dela.

On je ukazao da je pre održavanje "Parade ponosa" na osnovu određenih saznanja u dogovoru sa Bezbednosno-informativnom agencijom lišen slobode jedan od vođa "Obraza" Mladen Obradović kod koga je nađena određena dokumentacija koja će, kako je rekao, na neki način usmeravati dalju istragu i dalji rad.
izvoli pa demantuj Direktora Policije. Možda ti znaš nešto što on ne zna....ali čisto sumnjam.
Last edited by hercegovac_pravi on 11/10/2010 23:32, edited 1 time in total.
luckypot

#10886 Re: Desavanja u Srbiji

Post by luckypot »

Suti i trpi wrote:

Kakva je razlika izmedju politike i fasizma/sovinizma u srbiji ili demokratije i fasizma - nikakva :D ...I dalje pobijas sam sebe
hercegovac_pravi

#10887 Re: Desavanja u Srbiji

šuti i trpi...
Evo još malo....
B92 Info Vesti Drugi pišu
Blic: Ko "Obraz" koristi za nerede
11. oktobar 2010. | 23:23 | Izvor: Blic Beograd -- Mladen Obradović nije na vrhu piramide upravljanja "Obrazom", ta organizacija je pod kontrolom nekih osoba koje deluju iz senke, kaže za "Blic" izvor iz MUP-a.

"Blic" piše da su na spisku imena tridesetak čelnih aktivista "Obraza" iz Beograda i gradova u unutrašnjosti, mahom iz Vojvodine.

Kod privedenog vođe "Obraza" Mladena Obradovića policija je našla spisak osoba koje rukovode ograncima ove desničarske organizacije, a koji su imali zadatak da u nedelju rukovode neredima u znak protesta protiv "Parade ponosa".

"Obradović je bio glavni operativac na terenu, čiji je cilj bio da na ulice Beograda izvede što više svojih pristalica iz cele Srbije. Očigledno je, međutim, da on nije na vrhu piramide upravljanja ovom i ostalim desničarskim organizacijama, i da su one pod kontrolom nekih osoba, organizacija i institucija koje deluju iz senke", kaže za "Blic" izvor iz MUP-a Srbije.

On navodi i da postoje određena saznanja o kontaktima uhapšenog Obradovića sa određenim osobama iz političkog života, ali da „ne postoje saznanja da iza nereda koji su u nedelju izbili u Beogradu stoji bilo koja politička partija”.

Očigledno je, međutim, da su izgrednici brižljivo pravili plan dejstvovanja u poslednjih mesec dana, kada je zakazana "Parada ponosa".

"Bez odlične logistike nemoguće je izvesti šest hiljada ljudi na ulice i dirigovati njihovim aktivnostima. Izgrednici su delovali po grupama od po nekoliko stotina, svaka je imala svog vođu koji ih je usmeravao, a očigledno je i da je postojala komunikacija i koordinacija između grupa, jer su napadi na različitim lokacijama u gradu bili sinhronizovani s ciljem da napadi na policiju budu maksimalno efikasni i da huligani dođu do učesnika Parade ponosa", kaže izvor "Blica".

On kaež da će "prva aktivnost policije biti da se provere sve osobe sa spiska koji je nađen kod uhapšenog Obradovića kako bi se utvrdilo delovanje ove organizacije".

Obradović je, kako piše "Blic", od subote uveče bio pod tajnom pratnjom policije koja je pratila njegovo kretanje i kontakte. On je noć uoči parade okupljao pristalice na potezu Valjevo - Bajina Bašta - Užice. Uhapšen je u nedelju ujutru, nekoliko sati pre početka Parade ponosa.

Obradović se tereti za nasilničko ponašanje zbog čega mu je određeno zadržavanje od 48 sati i, kako "Blic" saznaje, na saslušanju se branio ćutanjem.
Idalje od riječi do riječi potvrda onog što je napisano na ovome forumu. I ovo je bio razlog zašto sam te pitao da li imaš ikakvo poimanje kolika organizacija je potrebna da bukvalno razvali 5000 policajaca i Begiš i to sve za pola dana?
hercegovac_pravi

#10888 Re: Desavanja u Srbiji

A evo i direktnog odgovora na tvoje pitanje "Ko po mome mišljenju stoji iza ovih nereda". Vrati se na moj jučerašnji post pa pogledaj odgovor na tvoje pitanje.
"Treba da odgovorimo organizovano tako što će vlast izaći i reći istinu, ono što oni znaju - od petka raspolažemo informacijama da će doći do haosa. I to se vrlo dobro znalo", rekao je Jovanović.

Jovanović je naveo da "policija dobro zna ko je organizovao jučerašnje nerede, ko ih finansira" i dodao da iza Obraza i Pokreta Naši "stoje rasformirane strukture bezbednosti, antihaški lobi, zlikovačka Srbija i parlamentarne stranke - Demokratska stranka Srbije i Srpska napredna stranka".
Ili Čeda čita sa-x ili ti nas ovdje zahebavaš...treće nema.
Abacija

#10889 Re: Desavanja u Srbiji

Post by Abacija »

Suti i trpi wrote:Evo kako razmisljaju ljudi koji su ucestvovali u incidentima.. Iz ovih komentara se moze lako iscitati da su oni kivni na SVE i da nije nikakvo cudo sto su se na meti nasli policijaci, sjedista vladajucih stranki i TV kuce. Nema potrebe da neko narucuje da cine belaj, imaju oni i previse motiva za to...

парада

А шта је то урађено и који су то „историјски домети“ петооктобарског преврата и револуционарне власти ДОС-а:

1.Донешен је сепаратистички статут Војводине који отвара пут држави Војводини

2.Сепаратисти у Рашкој области под вођством муфтије Зукорлића прете аутономијом и позивају стране посматраче

3.Косово је под пуном окупацијом Еулекса

4.Црна Гора постала самостална и нова антисрпска државолика творевина

5.Хаг је постао „сигурна кућа“ за највеће браниоце српских огњишта

6.Избеглице су још увек у камповима

7.Једина популациона политика власти је – Геј парада

8.Најмање 1000 угашених српских села

9.Незабележена спрега тајкуна и власти

10.Најмање милион гладних

11.Више од милион незапослених

12.Најмање плате у Европи

13.Опљачкана државна имовина и(ли) продата у бесцење

14.Народна библиотека не ради

15.Народни музеј не ради

16.САНУ се више не бави политиком и својим народом

17.Антисрпски НВО сектор и даље вршља Србијом

18.Војска сведена на парадну јединицу

19.Медији у потпуности окупирани

20.Стране банке раде у Србији под најповољнијим условима, а домаће уништене…

21…

22…

Могло је више. Нису још почела масовна стрељања.

Доста је!
Tacka 5 - samo fini svijet ratne zlocince naziva braniocima srpskih ognjista. Tacka 14 i 15 - bas me interesuje koliko su puta ucesnici "incidenata" bili u narodnoj biblioteci i muzeju. Ma sta u narodnom muzeju, u bilo kooooooooooooojeeeeeem muzeju!!! :-)
Bodkin

#10890 Re: Desavanja u Srbiji

Post by Bodkin »

kamen spoticanja wrote:
vivaldi wrote:
ah sve sto se ne vidi nije se ni desilo...dakle batinjanje bez na oko vidljivih posljedica policija ovog dijela dunjaluka poznaje mnogo dobro...a koliko im je kolega juce zglajzalo ne bi me cudio da su se svi kolektivno podsjetili tog dijela treninga :wink:
uglavnom tuci ih dok ne pocnu navijat za dinamo :D
hahah :D dobar
luckypot

#10891 Re: Desavanja u Srbiji

Post by luckypot »

Kaze gore u tekstu "Obradovic je e noć uoči parade okupljao pristalice na potezu Valjevo - Bajina Bašta - Užice. Uhapšen je u nedelju ujutru, nekoliko sati pre početka Parade ponosa." - a kako nije okupio pristalice iz Visegrada - pa nije valjda da superbrzi voz od Visegrada do Uzica nije radio tu noc i prevezao sve zainteresirane do Uzica i Beograda? :D
luckypot

#10892 Re: Desavanja u Srbiji

Post by luckypot »

hercegovac_pravi wrote:A evo i direktnog odgovora na tvoje pitanje "Ko po mome mišljenju stoji iza ovih nereda". Vrati se na moj jučerašnji post pa pogledaj odgovor na tvoje pitanje.
"Treba da odgovorimo organizovano tako što će vlast izaći i reći istinu, ono što oni znaju - od petka raspolažemo informacijama da će doći do haosa. I to se vrlo dobro znalo", rekao je Jovanović.

Jovanović je naveo da "policija dobro zna ko je organizovao jučerašnje nerede, ko ih finansira" i dodao da iza Obraza i Pokreta Naši "stoje rasformirane strukture bezbednosti, antihaški lobi, zlikovačka Srbija i parlamentarne stranke - Demokratska stranka Srbije i Srpska napredna stranka".
Ili Čeda čita sa-x ili ti nas ovdje zahebavaš...treće nema.
Ma ovo je slicna prica koju su ranije pricali za rat ala "niko s ovim nije imao nista", pa onda "sve se desilo spontano", desavanje naroda, nije bilo organizacije, niko nista ne zna, sve su to bile neke individue ili u malo modernijoj verziji "a sto su uopste dolazili ti pedevi i lezbace da nas provociraju kad znaju da ih ne volimo" ( u bosanskoj verziji ta prica ide "pa morali smo da pobijemo i silujemo kad smo bili preglasani " )
....Prekosutra ce nas ubjedjivati (kao i ranije u slucaju milosevica) da je u stvari tih dana "cijeli 'slobodarsko demokratski beograd' izasao na ulice da se ostro suprotstavi ovim pojedincima koji narusavaju ljudska prava" mada osim onog jadnog cede ne vidjesmo nikoga od "obicnih gradjana" da se pridruzi gay paradi a kamoli da se odupre napadu na njih.
Onda ce i to proci pa ce nakon toga biti prica "ma to je minorna manjina ima takvih svugdje" a onda "pa dobro sta ces nepismen narod nema posla" itd itd itd.

Evo i ovi ili lazu ili i oni prepisuju sa SA-x forum, u kojem slucaju je SA-x forum stvarno najcitiraniji medij u regionu, jer svi iz njega (odnosno iz @zavrzlaminih postova :D ) crpe ideje i objasnjenja za dogadjaje
Danas: Propust službi bezbednosti?
11. oktobar 2010. | 23:37 | Izvor: Danas Beograd -- Nakon završetka posete Hilari Klinton biće zakazan Savet za nacionalnu bezbednost, kako bi se razmatrali neredi u nedelju i eventualni propusti, piše "Danas".

Prema nezvaničnim informacijama, članovi Saveta su tokom nemira bili u stalnoj komunikaciji i pratili su dešavanja u Beogradu.

Iako su mnogi političari ocenili da policija tokom nereda nije adekvatno reagovala, stručnjaci za bezbednost ocenjuju za Danas da su propust napravile službe bezbednosti, a ne policija.

Sagovornici "Danasa", takođe, smatraju i da iza grupa huligana postoje nalogodavci, kao i oni koji finansiraju njihovo delovanje.

Zoran Dragišić, programski direktor Međunarodnog instituta za bezbednost, kaže za "Danas" da je policija, iako svi zameraju da je reagovala blago, svoj posao odradila primereno i profesionalno. Prema njegovim rečima, treba imati u vidu da je policija bila postavljena na više mesta u gradu, a da su huligani istovremeno napadali kordone policije u različitim delovima.

"Najbolji način borbe protiv ekstremističkih grupa jeste da se otkriju njihove ideološke vođe, kao i oni koji ih finansiraju. Suviše su dobro bili organizovani napadi u nedelju, tako da sigurno postoji neko ko stoji iza svega. U prilog tome govori i podatak da je njih oko 3.000 došlo iz drugih gradova Srbije, što znači da je morao biti organizovan i prevoz", napominje Dragišić.

On kaže da su neredi delimično i propust obaveštajnih službi, odnosno Bezbednosno-informativne agencije (BIA), koje „ili nisu imale informacije o organizovanju huligana ili nisu podelili saznanja sa MUP-om“.

Kriminolog Dobrivoje Radovanović kaže za "Danas" da su ga poslednji neredi po gradu podsetili na 5. oktobar, jer je reč o istim grupama koje su palile Beograd kao i pre deset godina.

"Neophodno je zabraniti delovanje svih profašističkih organizacija, ali država, iz potpuno nepoznatih razloga, to ne čini. Takve grupe imaju i svoje finansijere, jer bez tog vida potpore ne bi mogli da deluju. Što se tiče navijačkih grupa, značajnu ulogu imaju fudbalski klubovi, koji novac daju kao protivuslugu za navijanje. Sa druge strane, desničarske organizacije deo sredstava sigurno dobijaju od određenih političkih partija, a možda i iz inostranstva", kaže objašnjava Radovanović.

Viši naučni saradnik Instituta za kriminološka i sociološka istraživanja Zlatko Nikolić smatra da su svi znali šta će se desiti tokom tog dana i da bi najbolji način da se to spreči bila zabrana skupa. Prema njegovom mišljenju, "nema policije koja bi mogla da spreči toliku homofobiju koja vlada u Srbiji".
Malo neobicno - BiA je znala ali nije podijeila saznanja :? Pa na cijoj su oni onda strani :D
2) Jucerasnji dogadjaji podsjecaju na 5 oktobar - jel to znaci da su i 5 oktobar organizirali fasisti da spasu svoju kozu, sto se na SA-xu vec odavno tvrdi? :? :D
Jara

#10893 Re: Desavanja u Srbiji

Post by Jara »

vivaldi

#10894 Re: Desavanja u Srbiji

Post by vivaldi »

Hm..ovo sada baca jednu skroz novu sjenu na ova zbivanja ;-) . Sve je puuno dublje nego sto se cinilo. Mislim da samo Dan Brown ovo moze pojasniti novim bestsellerom.

Ustvari jos juce je brzinom munje prostrujala vijest da iza ovih nereda stoji Sasa Popovic i Zvezde Granda (jer je gay Milan Stankovic poslije sukoba sa Popovicem napustio Grand nedavno) i Roman Abramovic koji pokusava preko huligana Grobara da ucijeni sivu eminenciju FK Partizan i velikog navijaca crno-bijelih Borisa Tadica da puste Clea za bijednih 30 miliona eura u Chelsea.. Rusi se navodno nisu htjeli mjesati jer su kidnapovali Duleta Vujosevica u CSKA i tako ostavili Botu na cjedilu.
Čovjek

#10895 Re: Desavanja u Srbiji

Post by Čovjek »

Prvo, ja podržavam onog čovjeka u Srbiji koji je osnovao "kliniku za liječenje homoseksualizma". Taj niti koga bije, niti pravi nerede, čovjek jednostavno kaže da ima lijek za takve anomalije kod ljudskih individua. Zašto nebismo podržali njegove ideje?

Međutim, ko ima pravo da pali, lomi, ruši, razbija glave? Nema niko, osim naše i vaše milicije. :D

Poznato je da su "navijači" i one nekakve organizacije, poput "obraz-a" i sl, tipični pijuni nekih političara koji su bolesniji od onih pedera, zbog toga ne podržavam nasilje...Ali i Vlast, ako vidi da takve parade ugrožavaju javni red i mir, nebi trebali dopustiti da se to dešava... jer ne vidim nikakav razlog da pederi ističu svoju "seksualnost" kao posebnu, jer takve parade ne prave ni ostali "seksualci".

A još mi nije jedno jasno...
Ako ljudi promovišu neko opredjeljenje koje u osnovi svog naziva ima riječ SEX, zbog čega se takve stvari ne dešavaju poslije 22 h na večer, jer u toku dana djeca hodaju ulicama i nikako nije pogodno da se susretnu sa takvim stvarima na ulici... Ili da se uvede saobračajni znak 18+ u ulicama kroz koje to njesra prolazi?

:skoljka:
Tijana_NS

#10896 Re: Desavanja u Srbiji

Post by Tijana_NS »

JELENA KARLEUŠA JK- SVE OD DIVE
OTVORITE SVOJ UM!

Ponedeljak, 11. Oktobar, 2010.| Autor: Jelena Karleuša
Umesto uvoda, moram da napišem da, na sreću, moj muž nikad ne čita moja pisanija. Idemo.

Koristiću svakodnevni rečnik da bi me svi dobro razumeli. Uvijenim, komplikovanim rečima i praznom demagogijom ništa neću postići. Znači, brate, direkt u glavu!

Održana je Parada ponosa.
Svi ste videli šta se desilo.

Počeću pitanjima - Dokle će milioni Srba da puštaju šaku govana da od nas prave divljake i budale? HMM? Dokle će bagra biti glasna i jasna, a mi mutav narod? Dokle će nam huligani razbijati grad i napadati one koji IMAJU LJUDSKO PRAVO DA ŠETAJU? Dokle će razbijati glave našim policajcima? I dok raznim imbecilima u Skupštini Betoven i Šopen pevaju i sviraju „na noge“, Srbija JE NEMA! Dokle?

Ej, okej je to što mnogi od vas ne vole pedere i ne podržavaju Paradu ponosa. Ali i nije okej, baš da vam kažem. Zašto ne volite pedere? To je isto kao da kažete da ne volite crnce, ili muslimane, ili budističke monahe, samo zato što su različiti od vas! Možda ne volite polarne medvede? Ali, to je vaša stvar. Ako ste rasisti, šovinisti, homofobi, idioti, imate pravo na to, ali zadržite to u sebi. Ili razmislite da li je vreme da se menjate iz korena. Čovek se rađa kao crn, kao žut, kao beo, kao gej, kao strejt. Znači - čovek se tako rodi i to je tako. Vreme je da mnogi od vas skapiraju da homoseksualnost nije bolest. Znači - i dokazano, i zvanično, i nezvanično, i kako hoćete.

Da li ste vi, koji iz nekog razloga držite dupe uza zid dok ovo čitate, možda čuli da je 20 posto čovečanstva homoseksualne orijentacije? Niste čuli? E sad znate. Prenesite mungosu iz Jagodine i to, a i da mu je čovek iz najbližeg okruženja, njegova „desna ruka“- gej! Eto. Ali ga nije naguzio zato što su homoseksualci estete i zato što njegovu debelu dlakavu guzicu niko neće! Ajmo redom. Bez nervoze, moliću. Konačno da kao ljudi otvoreno porazgovaramo na ovu tabu temu.

U Srbiji je normalno da dete gleda kako ćale mariše kevu, ali nije normalno da se dva odrasla čoveka vole. U Srbiji je normalno da se nacionalnim herojem nazove svaki koji je pobio više od 100 ljudi druge veroispovesti, ali nije normalno da gradom šetaju oni koji zagovaraju ljubav, mir, slobodu, toleranciju! Samo je u Srbiji normalno da se ćerka naziva SINE, ali nije normalno da ta ista ćerka poželi da poljubi drugog SINA. Mungos kaže: „Bog je stvorio Adama i Evu, ne - Adama i Stevu!“ Po toj teoriji, Adam i Eva su izrodili decu, a onda su ta deca, između sebe pravila decu i tako redom. Znači, Bog je stvorio ljudsku vrstu na bazi incesta! Čekajte, po toj teoriji, mungos iz Jagodine i ja smo neki rod! Horor! :mrgreen: Ali i mungos i svi homoseksualci na planeti su - braća! Molim lepo.

Elem, evo kako moj muž, klasična Srbenda i samoproklamovani seljak u duši, komentariše pedere: „Odvratno je što jedni druge j..u u dupe! Fuj! Sve bih ih pobio! Povraća mi se od pomisli na to što oni rade! To nije prirodno, to je bolesno, to nije od Boga! Dupe ne služi za to!“ (Izvinite na ovome, samo vam prenosim u integralnoj, srpskoj verziji.)

Onda ga ja, nezainteresovanim tonom, sve gledajući omiljenu mi seriju na TV, pitam da li je u redu kad on, isto to pokušava da uradi meni i mom dupetu? (A u sebi dodam: A NORMALNO JE KADA SE VI FUDBALERI, ONAKO ZNOJAVI, BACATE NA GOMILU KADA POSTIGNETE GOL ILI KADA SE UDARATE ONAKO BRATSKI PO DUPETU, RAZMENJUJETE MOKRE MAJICE I ZA KRAJ SE SVI GRUPNO TUŠIRATE?! Hahahahaha! Pa to ni ekstremno slobodni pederi ne rade.) I uvek za nokaut dodam da neću više da mu pušim jer USTA NE SLUŽE ZA TO! Molim lepo. Odmah skače sa stolice i viče: MA NEMOJ, MA NEMOJ, NIJE TO ISTO! „Pa kako, ljubavi, nije isto?“, grickam semenke i dodajem: „ISTO JE, SREĆO, TEBI JE LEPO TAKO, DRUGOM LJUDSKOM BIĆU ONAKO! NIJE POENTA U RUPI, VEĆ U SRCU. LJUBAVI, POMIRI SE S TIM, SVI SMO MI PEDERI.“

I tako se naša intelektualna rasprava završi po kratkom postupku. Ponekad skoči da me davi, unese mi se u lice, a najveća osveta mu je kad mi isključi TV ili sakrije daljinski. Pa dobro, put do ljudske samospoznaje kroz vekove je uvek imao bolnu i burnu putanju! Nekada su crnci bili robovi, prodavani su kao stoka, danas je crni čovek predsednik Amerike. Nekada žene nisu imale pravo glasa, a danas ja pišem kolumnu koju svi živi (živi bili) čitaju. Danas je homofobija na snazi, sutra ćemo se i toga sećati kao naše neandertalske prošlosti! U svakom slučaju, ko se ne slaže sa mnom, mada zašto ne bi, slobodno može da se odseli u Jagodinu. Tamo nema pedera, samo mungosa! Žirafe su izvršile samoubistvo.

PS: I za kraj, da dodam... Svi vi, pravi muškarci, dlakave Srbende, mačo tipovi, pogledajte se malo u ogledalo. To na vama su dizajnirali upravo homoseksualci, a ta majčica, te patikice, gel u kosici, tašnica preko grudi i sveopšti BG fenseraj je u stvari klasična pederska estetika koju više ni oni ne furaju. Tako da pssssssstttt!

PS 2: Veliki pozdrav srpskoj policiji!
Do čitanja, vaša JK.

Jelena, uvek sam te uvek pljuvala, ali sada ti skidam kapu, jer treba imati muda da se ovo napise ...
sofist

#10897 Re: Desavanja u Srbiji

Post by sofist »

Pederluk mi nije mio ni drag ali sto se mene tice neka paradiraju godinama ako hoce. Ne interesuju me. Puno je vazniji i opasniji ovaj tankovrati "obrazovac" Obradovic. Sada je dopao zatvora a za nekoliko godina bojim se da ce se docepati vlasti, tako nas istorija uči.
Toto
Grijem se na: solarno
Vozim: EJ

#10898 Re: Desavanja u Srbiji

Post by Toto »

Ivica i poslije demonstracija puni marice nemilice. Izgleda da se ovdje nesto debelo valja iza Dedinja. Ili su krenuli da sruse Tadica ili je Tadic uhapsio Mladica, pa se hapse organizatori "odbrane" heroja i demoliranja Beograda, da bi se Mladic lakse predao Hagu.
Neki cato Homer iz ministarstva pravde je pjesnicki objasnio da ce odgovor vlasti biti: "jeziv"....

Glavnina "navijackih" snaga je u fazi bjezanije, spao im je adrenalin; potroseni su na pederluku, Dodik je dobio izbore, Jurisic pusten, beogradjani napaljeni da su im seljaci iz unutrasnjosti demolirali Beges, jos samo da Klintonka zamakne u Pristinu i moze se objaviti da je Mladic u Hagu.
Ako Tadic bude cekao da se "cvijet" srpske mladosti reorganizuje: mogao bi u Stambolu sa Silajdzaicem zavrsit.
luckypot

#10899 Re: Desavanja u Srbiji

Post by luckypot »

Toto wrote:Ivica i poslije demonstracija puni marice nemilice. Izgleda da se ovdje nesto debelo valja iza Dedinja. Ili su krenuli da sruse Tadica ili je Tadic uhapsio Mladica, pa se hapse organizatori "odbrane" heroja i demoliranja Beograda, da bi se Mladic lakse predao Hagu.
Neki cato Homer iz ministarstva pravde je pjesnicki objasnio da ce odgovor vlasti biti: "jeziv"....

Glavnina "navijackih" snaga je u fazi bjezanije, spao im je adrenalin; potroseni su na pederluku, Dodik je dobio izbore, Jurisic pusten, beogradjani napaljeni da su im seljaci iz unutrasnjosti demolirali Beges, jos samo da Klintonka zamakne u Pristinu i moze se objaviti da je Mladic u Hagu.
Ako Tadic bude cekao da se "cvijet" srpske mladosti reorganizuje: mogao bi u Stambolu sa Silajdzaicem zavrsit.
:lol: :lol: :lol: :lol:

Dragišić: Znalo se ko će izvršiti napad

Ipak, dan kasnije, javnost u Srbiji pita da li se nasilje na beogradskim ulicama moglo sprečiti da su srpske službe bezbednosti na vreme otkrile informacije o ljudima koji su organizovali nasilje?

Profesor Fakulteta za bezbednost Zoran Dragišić kaže da se znalo se ko će izvršiti napad na gej paradu.

“Policija ima imena, adrese i fotografije tih ljudi i prosto je neshvatiljivo zašto Bezbednosno informativna agencija nije obradila te ljude na vreme i zašto se dopustilo da policija bude izložena svemu čemu je juče izložena. MUP je reagovao kako treba i samo zahvaljujući njihovom dobrom reagovanju mi danas ne prebrojavamo mrtve”, ocenjuje on.

Da li se se scenario mogao ranije otkriti biće možda jedna od tema Saveta za nacionalnu bezbednost čija sednica još nije zakazana.

Za B92 međutim u policiji kažu da je samo 650 ljudi među huliganima bilo iz desničarskih organizacija, a da su najveći broj bili navijači.

Iako je policija za intervenciju dobila sve javne pohvale, iz Sindikata policije ukazuju da nisu zadovoljni lancem organizacije i komandovanja jer policija nije uspela da zaštiti samu sebe.

Nemiri po poznatoj matrici

I ovi nemiri imali su istu matricu ponašanja kao i scene nasilja na ulicama Beograda poslednjih godina.

Ranijih godina je zapaljena Bajrakli džamija, američka ambasada, razlupan je centar Beograda, napadnuti novinari i snimatelji. Međutim većina tih slučajeva još nije dobila epilog na sudu.

Do sada je jedino glavnookrivljeni za paljenje Bajrakli džamije, Stevan Gajić, osuđen na tri meseca zatvora. Suđenje ostalim optuženim za nerede kada je pre šest godina zapaljena Bajrakli džamija nije okončano, nego je ponovo počelo u junu ove godine.

Za paljenje ambasade SAD 2008. godine optužena je samo jedna osoba i suđenje je još u toku.

Optuženima za napad na snimatelja B92 pre dve godine tokom protesta zbog hapšenja Radovana Karadžića, suđenje je ponovo počelo u julu ove godine.
u vecini zemalja s problemima se ili napadaju dzamije ili se napadaju amerikanci i americke ambasade - srbija je rijetka zemlja koja cini oboje :D
Tijana_NS

#10900 Re: Desavanja u Srbiji

Post by Tijana_NS »

Inace, danas je Ivica Dacic priznao da je Parada odrzana, delom zbog pritiska EU, kao i da Evropa nije potpuno zadovoljna jer su izbili neredi, ali im je najbitnije da je GAY PRIDE odrzan i da niko nije povredjen od ucesnika .

Dakle, jedno je sigurno ;

GAY PRIDE RAJVOSA 10. 10. 2011.

kao uslov za dalje integracije;

Bas da proverimo koliko ste stvarno multi- kulti i na delu, kao i na ovom forumu ... :thumbup:
Post Reply