Sirija

Locked
Opetja033

#10876 Re: Sirija

Post by Opetja033 »

Challenger__ wrote:
Opetja033 wrote: I nemoj molim te o prooslobodilackim zapadnim medijama. Pa ti isti mediji svakodnevno izvjestavaju o zlocinima ISIL-a, itd. Dakle objektivni su. Nijedna jedina velika svjetska medijska kuca ovo nije prenijela (Irance, Ruse, Kineze i obskurne portala sa Zapada ne racunam u tu grupu).
1. Ne znam ko je sve prenio, jer na staroj temi ja nisam tu vijest postavljao;
2. Ne slažem se da su manistream mediji objektivni po pitanju Sirije;
3. Mogu se složiti da ovake vijesti mogu i trebaju da budu podvrgnute sumnji;

ali, ne možeš one koji ih kopiraju nazivati idiotima.
1) znam da niste ni ti ni Klavi,ne mogu se sjetiti ko je.(btw sta je sa Klavijem? Je li banovan? Vas dvojica ste uvijek bili u mojim ocima manje-vise regularni po pitanju rasprave i diskusija),
2) dobro, mozemo se sloziti das vako vuce na svoju stranu ali ovakvu vijest bi zasigurno objavili.
3) ok, slazemo se.

Ne, ne. Nisam naveo idiotima vas koji kopirate tu vijest (ne smatram te idiotom i to dobro znas) nego da mozete ove vijesti servirati samo svojim istomisljenicima i kompletnim idiotima.

P.S. Nece NATO reagovati na svaki clanak kojeg neki bezvezni portali na internetu napisu. Nema logike.
Last edited by Opetja033 on 09/12/2013 16:16, edited 2 times in total.
Challenger__

#10877 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

OK, razmjeli smo se.
Opetja033

#10878 Re: Sirija

Post by Opetja033 »

Challenger__ wrote:OK, razmjeli smo se.
Vjerovatno si promasio pitanje za Klavija, jer sam kasnije editovao. Znas li sta je sa njim? Je li banovan?
Kikibombona

#10879 Re: Sirija

Post by Kikibombona »

Opetja033 wrote:
Vjerovatno si promasio pitanje za Klavija, jer sam kasnije editovao. Znas li sta je sa njim? Je li banovan?
Pridruzio se Hezbulahu nakon sto je saznao da primaju komuniste. :D
Challenger__

#10880 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Opetja033 wrote:
Nije banovan. Studira, ima manje vremena, pa se loguje kratko. Uzgred, iritiraju ga ljudi poput Pravdaje, pa ne želi da ostavlja upise.
Challenger__

#10881 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Za ove ostale... AntiChe (opetja033), Cool, Klavi (Klavikula), Cyrax, Japinčuga itd su stara mahalska ekipa sa teme o Siriji. Pitari su bliži "opoziciji", a Manijaci - SAA. Iako, imamo bolan TM izuzetak - Sa'voxa... Ograjis'o. :sad:

:lol:
Ima Bosne_Bice Bosne
Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.

#10882 Re: Sirija

Post by Ima Bosne_Bice Bosne »

Challenger__ wrote:Izlazak iz priče o karikaturi a ne iz teme. Manjak inteligencije (tokmaci) ili nerazumijevanje, pitanje je sad.
I kace se jedan na drugog ko cicak na cicak. :lol:
Challenger__

#10883 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Ma nema tu "vehabija" ima_bosne. To je više kapric, inat. Kao FK Torpedo i FK Željezničar.

________

Čitamo se.
Opetja033

#10884 Re: Sirija

Post by Opetja033 »

Challenger__ wrote:Za ove ostale... AntiChe (opetja033), Cool, Klavi (Klavikula), Cyrax, Japinčuga itd su stara mahalska ekipa sa teme o Siriji. Pitari su bliži "opoziciji", a Manijaci - SAA. Iako, imamo bolan TM izuzetak - Sa'voxa... Ograjis'o. :sad:

Mislio sam da sam jedini koji je ovo primjetio ali nisam htio nista da pisem da ne bi sirijski konflikt dobio jos jednu dimenziju. :mrgreen:
Tu je i stari pripadnik prve postave antiassadovaca - @anominan, perjanica opozicije i FK Sarajeva. Meni nedostaje, znam da vama ne. :mrgreen: . @jeza u ledja, @The 51st State. Sve bordo i sve proopozicija. @Nosara vas i mrtvi strumf. Ima vas jos. Fakat je previse da bi bila slucajnost, mogla bi ovdje dobra analiza da se napravi.

Hvala za info o Klaviju.

@Kikibombona - :lol:
Last edited by Opetja033 on 09/12/2013 16:34, edited 1 time in total.
madner

#10885 Re: Sirija

Post by madner »

Odje manijak, ko Asada voli nije normalan. :D
Opetja033

#10886 Re: Sirija

Post by Opetja033 »

madner wrote:Odje manijak, ko Asada voli nije normalan. :D
Vjeruj da si mi i ti pao na pamet. Negdje mi je u pozadini da navijas za plave ali nisam bio siguran da li sam pomijesao animozitet prema tvojoj ideoloskoj pripadnosti sa klupskom :mrgreen:
Co0l

#10887 Re: Sirija

Post by Co0l »

Challenger__ wrote:
Co0l wrote: Drugim rijecima-nema nikakvih dokaza da je taj podatak koji ponavljas tacan,ko god da je autor istog,a ionako ga trogodisnja desavanja u Siriji demantuju sama od sebe.
Ništa od toga što si napisao.

Ovo je jedini, koliko-toliko zapažen natpis na temu nivoa podrške. Da ima pečat NATO i potvrdu agencija za istraživanje javnog mnjenja, opet bi trebao da bude podveden sumnji, kao što se u ratovima sve podvodi pod sumnju.
A zapazeni su taman kolko i ovo sto mi pisemo na ovoj temi :D
madner

#10888 Re: Sirija

Post by madner »

:D

Ma Torpedo je furka doslja od proslog rata, komunjare htjele svoj klub.
Avetinho

#10889 Re: Sirija

Post by Avetinho »

Challenger__ wrote:
Opetja033 wrote:
Nije banovan. Studira, ima manje vremena, pa se loguje kratko. Uzgred, iritiraju ga ljudi poput Pravdaje, pa ne želi da ostavlja upise.
Nije ni Pravdaja sto je nekad bila. Eno Putinko je razmontirava, i pravi jos demokratskiju, putinskiju i poslusinskiju i objektivinskiju novu Pravdaju.
Kikibombona

#10890 Re: Sirija

Post by Kikibombona »

An-Nabak pocrvenio. Slijedi Jarbud.

http://en.wikipedia.org/wiki/Template:S ... tailed_map

SAA je evidentno nadmocna. Pobunjenici nemaju nikakve sanse ali se opet ne predaju tako lako.
Roland_Of_Gilead

#10891 Re: Sirija

Post by Roland_Of_Gilead »

Kikibombona wrote:An-Nabak pocrvenio. Slijedi Jarbud.

SAA je evidentno nadmocna. Pobunjenici nemaju nikakve sanse ali se opet ne predaju tako lako.
Nemaju šanse da pokore Siriju. Isto tako SAA nema velike šanse da vrati sva izgubljena područja. Da ima, vratili bi, za početak, sve oko Damaska pa nadalje. Mislim da je najveći razlog tome činjenica da SAA nije neka snažna vojska. Djeluju mi više ko JNA 91. kada im je 3 mjeseca trebalo da osvoje Vukovar. Loši zapovjednici, vojna taktika ispod svake razine, razvučeni jer Asaad ne vjeruje dobrom dijelu jedinca nego se oslanja isključivo na elitne postrojbe ( specijalne jedinice, republikanska garda i 4. oklopna divizija) te njima pridodaje neke nove postrojbe.

Jedini razloga zašto Assadov režim nije izgubio rat su islamisti. Da islamisti nisu preuzeli inicijativu i praktički minimalizirali bilo kakav utjecaj FSA, Assadov režim bi pao. Samim preuzimanjem inicijative islamista, pobunjenici su okrenuli sve manjine protiv sebe, dobar dio sekularno orijentiranih Sunita, uništili bilo kakve šanse za reakcijom Amerike i doveli čitavu opoziciju u veoma nezgodan položaj.
Kikibombona

#10892 Re: Sirija

Post by Kikibombona »

Roland_Of_Gilead wrote:

Nemaju šanse da pokore Siriju. Isto tako SAA nema velike šanse da vrati sva izgubljena područja. Da ima, vratili bi, za početak, sve oko Damaska pa nadalje. Mislim da je najveći razlog tome činjenica da SAA nije neka snažna vojska. Djeluju mi više ko JNA 91. kada im je 3 mjeseca trebalo da osvoje Vukovar. Loši zapovjednici, vojna taktika ispod svake razine, razvučeni jer Asaad ne vjeruje dobrom dijelu jedinca nego se oslanja isključivo na elitne postrojbe ( specijalne jedinice, republikanska garda i 4. oklopna divizija) te njima pridodaje neke nove postrojbe.

Jedini razloga zašto Assadov režim nije izgubio rat su islamisti. Da islamisti nisu preuzeli inicijativu i praktički minimalizirali bilo kakav utjecaj FSA, Assadov režim bi pao. Samim preuzimanjem inicijative islamista, pobunjenici su okrenuli sve manjine protiv sebe, dobar dio sekularno orijentiranih Sunita, uništili bilo kakve šanse za reakcijom Amerike i doveli čitavu opoziciju u veoma nezgodan položaj.
SAA je jaca nego ikad. Konstatno idu naprijed. Vec duze vremena nisu izgubili neko znacajnije uporiste. Ostvarili su veliki napredak u provinciji gdje su pobunjenici najjaci, u Alepu. U Homsu su pobunjenici sabijeni u par kvartova. U Damasku su potpuno okruzeni.

Evo i sada na Kalamunu napreduju izuzetno brzo. Jos malo pa ce autoput Damask - Homs biti u potpunosti slobodan.

U Damasku i Homsu SAA mrcvari pobunjenike. Ako uspiju slomiti otpor, oslobodit ce se velike snage za druga ratista. Ako SAA oslobodi Damask i Homs rat nece dugo potrajati.
sarajevoxxxx

#10893 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

FSA zauzela mjesta El-Abd i El-Kata u Kanajtari !
Roland_Of_Gilead

#10894 Re: Sirija

sarajevoxxxx wrote:FSA zauzela mjesta El-Abd i El-Kata u Kanajtari !
Pa ti stvarno nisi normalan !
sarajevoxxxx

#10895 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Otaiba konačno pod kontrolom FSA !!!
sarajevoxxxx

#10896 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Haleb:Selo En-Nekarejn u Halebu pod kontrolom snaga opozicije !!!
Last edited by sarajevoxxxx on 09/12/2013 18:04, edited 1 time in total.
Roland_Of_Gilead

#10897 Re: Sirija

Kikibombona wrote:
Roland_Of_Gilead wrote:

SAA je jaca nego ikad. Konstatno idu naprijed. Vec duze vremena nisu izgubili neko znacajnije uporiste. Ostvarili su veliki napredak u provinciji gdje su pobunjenici najjaci, u Alepu. U Homsu su pobunjenici sabijeni u par kvartova. U Damasku su potpuno okruzeni.

Evo i sada na Kalamunu napreduju izuzetno brzo. Jos malo pa ce autoput Damask - Homs biti u potpunosti slobodan.

U Damasku i Homsu SAA mrcvari pobunjenike. Ako uspiju slomiti otpor, oslobodit ce se velike snage za druga ratista. Ako SAA oslobodi Damask i Homs rat nece dugo potrajati.
Ja ne govorim da ne napreduju. Činjenica je da ta vojska ne upotrebljava nikakve novije taktike niti taktička iznenađenja, nego ratuju tako da silovanjem pokušaju ostvariti bilo kakav pomak. Jasno je da im je trebalo puno vremena da se oporave od dezerterstava na početku "revolucije" i činjenice da ne ratuju protiv neprijatelja izvana nego iznutra ali to ne amnestira činjenicu da su napravili mnogo glupih pogrešaka. I dalje stoji činjenica da nisu u stanju osvojiti Salmu u Latakiji koja ima nekih 2000 stanovnika. O njihovim neprijateljima ne treba uopće trošiti riječi.

Najobičnija banda(makar golema) pljačkaša koja nije u stanju osvojiti jednu jebenu bolnicu koju više od godinu dana drži u okruženju.

Osobno smatram da bi i jedne i druge Zulu ratnici potamanili sa kopljima.
sarajevoxxxx

#10898 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Režimski izvori: U toku pustošenja i pljaćke građana En-Nebeka od strane režimskih snaga !

https://www.facebook.com/Alnabk.Alasad
Herr Flick

#10899 Re: Sirija

Post by Herr Flick »

SAA je slabo istrenirana vojska što jes jest.Ovu godinu to djeluje dosta bolje.Da nema Ruskih i Iranskih savjetnika,generala te Hezbollaha bili bi jos gori.Imate tonu klipova na youtubu gdje 3-4 tenka idu u grad bez podrške pješadije i nisam mogao da vjerujem svojim očima :-) :-)
Kikibombona

#10900 Re: Sirija

Post by Kikibombona »

Roland_Of_Gilead wrote:
Ja ne govorim da ne napreduju. Činjenica je da ta vojska ne upotrebljava nikakve novije taktike niti taktička iznenađenja, nego ratuju tako da silovanjem pokušaju ostvariti bilo kakav pomak. Jasno je da im je trebalo puno vremena da se oporave od dezerterstava na početku "revolucije" i činjenice da ne ratuju protiv neprijatelja izvana nego iznutra ali to ne amnestira činjenicu da su napravili mnogo glupih pogrešaka. I dalje stoji činjenica da nisu u stanju osvojiti Salmu u Latakiji koja ima nekih 2000 stanovnika. O njihovim neprijateljima ne treba uopće trošiti riječi.

Najobičnija banda(makar golema) pljačkaša koja nije u stanju osvojiti jednu jebenu bolnicu koju više od godinu dana drži u okruženju.

Osobno smatram da bi i jedne i druge Zulu ratnici potamanili sa kopljima.
Slazem se sa vecim dijelom napisanog.

Sto se tice Salme, vjerovatno SAA ne zeli trositi energiju na taj nebitan gradic. Salma je bila prijetnja samo jednom, kada su lafo krenuli na Latakiju. :D Veoma lako su vraceni nazad i od tada miruju.

An-Nabak i Al Safira su dosta veci gradovi pa ih je SAA pregazila prilicno lako. Pregazit ce i Jabrud, nema nikakve sumnje.

Ako zavrse pricu na Kalamunu, libanska granica ce biti 'u potpunosti' zatvorena. Moci ce se onda koncentrisati na Damask i u kojem ce pobunjenici biti potpuno odsjeceni i bez izlaza. Mozda cak ne bi bilo lose da im se otvori koridor prema Jordanu i da se onda udari svim snagama. Mnogo se lakse boriti protiv protivnika koji ima gdje pobjeci.
Locked