Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
liaar wrote: ↑16/07/2026 09:57
kakva ba batina preko leđa i udaranje, pa da se dignu ovi lokalni borci za ljudska prava, da ide priča " a ubili ga a on SAMO pljačkao "
realno kada skontas da su bili protesti za mnogo ozboljnije stvari, nista to vode ne pije.
Svakako je ovaj stup nicija zemlja. Ilidza jedino ako treba uzeti pare i kakvu dozvolu za gradnju izdati. Ulaganja nepostojeca. Opstina ilidza i memicu i muzuru je pocinjala u kruznom toku.
Dopustis 101 zgradu da se digne ne uspijes pjesacki i biciklisticku napraviti od stupske do ilidze.
Dok nisam prozivio godinu dana sa ljudima iz svih dijelova BiH, u jednom pobjeglickom centru na zapadu, nisam shvatio mentalitet nasih ljudi. Najcesce polupismeni ljudi ruralnog bekgraunda, kojima se od malih nogu usadjuje u glavu da je prezivljavanje sveti cilj i da nema skrupula na tom putu. Mislim ne znaju oni ni sta su skrupule ni ostalo, ali to je definicija.
Sine, ko te dirne, kamen pa u glavu. Sine, ti si zeni gospodar, sceri tvoj je cojek tebi zakletva, sine gazi preko mrtvih jer ni tebe niko ne stedi. I tako dalje.
Logicna posljedica takvog neodgoja je sve sto se dogadja na ulicama. Sto je najgore, stvore drustvo u kojem sve ove komande imaju logike, jaci tlaci jebo zakon ko se snadje njemu dvije ko ima daidzu u policiji i amidzu uopstini taj je iznad zakona.
dječak sa šibicama wrote: ↑16/07/2026 13:17
Dok nisam prozivio godinu dana sa ljudima iz svih dijelova BiH, u jednom pobjeglickom centru na zapadu, nisam shvatio mentalitet nasih ljudi. Najcesce polupismeni ljudi ruralnog bekgraunda, kojima se od malih nogu usadjuje u glavu da je prezivljavanje sveti cilj i da nema skrupula na tom putu. Mislim ne znaju oni ni sta su skrupule ni ostalo, ali to je definicija.
Sine, ko te dirne, kamen pa u glavu. Sine, ti si zeni gospodar, sceri tvoj je cojek tebi zakletva, sine gazi preko mrtvih jer ni tebe niko ne stedi. I tako dalje.
Logicna posljedica takvog neodgoja je sve sto se dogadja na ulicama. Sto je najgore, stvore drustvo u kojem sve ove komande imaju logike, jaci tlaci jebo zakon ko se snadje njemu dvije ko ima daidzu u policiji i amidzu uopstini taj je iznad zakona.
Jeste ali to je sve napisano u literaturi koja proucava zlocine. Sve te teorije kriminoloske kad procitas vidis da nije receno nista novo. Samo uprđenici tvrde da to nije tako. Svi ti uzroci, od bioloskih do socijalnih i kombinacije proizvode ovakva zvjerstva.
prilikom raspodjele imovine izadje sve najgore u ljudi
zato katolicima prepručaju molitvu posebice DS-u izravno
kod nas se i nakon 40 godina od ostavinske i dalje vuku repovi
evo sad nevjesta od djeda dakle žena od vanbracnog unuka kojeg je usvojio kao sina prodala svu imovinu i posljednju kucu gdje je izrodio 10 djece sa suprugom
znaci nije kuca 100 godina mijenjala vlasnistvo i prodade nevjesta
prva kuca u selu s velikim prozorima sa strujom...osobno je rukama napravio od temelja do krova (naravno uz kasnije popravke i adaptacije nasljednika)
u njoj sam bio izbjeglica...trebala je nama pripasti usmjenim testamentom
40 godina poslije i dalje izaziva bijes i navodi misli na uporabu oruzja i orudja
Zaboravio sam ulice al ovo gdje se desio horor, mislim da su Kantonalni stanovi za socijalno stanovanje, prvenstveno za boračku populaciju i sa spiskova Ministarstva za rad i socijalnu politiku....
Balvangrad ili tako nekako su ga zvali, jednospratne zgrade od Kulinog restorana pa sve do Famosovog stadiona i još nekoliko zgrada dalje, niz Hrasnicu...
Isner wrote: ↑16/07/2026 14:33
Zaboravio sam ulice al ovo gdje se desio horor, mislim da su Kantonalni stanovi za socijalno stanovanje, prvenstveno za boračku populaciju i sa spiskova Ministarstva za rad i socijalnu politiku....
Balvangrad ili tako nekako su ga zvali, jednospratne zgrade od Kulinog restorana pa sve do Famosovog stadiona i još nekoliko zgrada dalje, niz Hrasnicu...
Jok ovo su famosove 2spratne (dobro 1spratne P+1)kod tzv. ogreva ja mislim. izmedju pumpe i kovaca taj potez
kako znam momak nije dobar sekunde, al saznacemo sve valjda
Jok ovo su famosove 2spratne (dobro 1spratne P+1)kod tzv. ogreva ja mislim. izmedju pumpe i kovaca taj potez
Jeste izmedju pumpe i Kovaca, zadnja zgrada prema Kovacima. A koji je od njih dvojice Adnan, onaj manji puniji ili onaj visociji?
Jeste izmedju pumpe i Kovaca, zadnja zgrada prema Kovacima. A koji je od njih dvojice Adnan, onaj manji puniji ili onaj visociji?
ne znam ih nazalost. i mene zanima ko je tacno valjda bude slika negdje pa da vidim hocu li poznati
Kad koga ubiješ, najbolje je onda uraditi tako da izgleda svirepo i poremećeno. Onda ti možda upali liječenje umjesto zatvora uz dobrog advokata.
Ne kažem da je ovo takav slučaj, ali zakon čini mi se bolje tretira poremećene koji takvo djelo uvijek mogu ponoviti iznenada, nego one sa umišljajem koji tačno znaju zašto su se odlučili na takav čin.
ne znam ih nazalost. i mene zanima ko je tacno valjda bude slika negdje pa da vidim hocu li poznati
Ma ja ih znam obojicu izvidjenja, ali kako se koji zove ne znam. Uvijek su bili zajedno, rijetko kad si mogao vidjeti jednog od njih samog. Nazalost, tragedija koja ih je zadesila je dovela do ovakvog stanja. Nije im pruzena adekvatna pomoc nakon toga i ostavilo je trajne posljedice. Jer ne nosimo se svi isto sa gubitkom, pogotovo na takav nacin na koji su oni ostali bez oca.