Sirija vol. 2
- basar
#108651 Re: Sirija vol. 2
Oslobađanje Afrina bi na našim prostorima zvučalo ovako: Vojska RS uz pomoć vojske Republike Srbije oslobodila Tuzlu.
Izgleda da su odbili transport za Idlib, ultimatum istekao.
Gori i nebo i zemlja u Harasti i Dumi.
-
The 51st State
#108652 Re: Sirija vol. 2
to je isfurano sa hezbolahom i kusajrom.
-
sarajevoxxxx
#108653 Re: Sirija vol. 2
Znam lika koji je u zgradi u kojoj sam stanovao išao od vrata do vrata srpskih i hrvatskih napuštenih stanova i valjda pljahao. Znam hrvatskih kuća koje su pljaćkane po nekoliko puta. Prvi put u ratu, u tačkama se vozile veš mašine, šporeti, televizori, a kasnije ponovo u miru pljaćkali po nekoliko puta stolariju sa kuća koje su obnovljene donacijama. Znam slučajeve gdje su ljudi išli toliko daleko da su , nakon štokova, crijepa, kopali i vadili kanalizacione cijevi iz zemlje.
- rajv0sa
#108654 Re: Sirija vol. 2
The 51st State wrote:imena i nazivi se pisu velikim pocetnim slovom, provaljen si!tesanj wrote: Sram da vas bude da ovo opravdavate sa jednom casnom armijom kao sto je armija BIH.
The 51st State wrote:sve jedinice arbih su bile u principu laka pjesadija, tesko da je tu ista bilo "elitno", a izdvajale su se one sa najboljom komandom, organizacijom i brutalnim dokazivanjem usljed ratnih dejstava.
- jao_situacije
#108656 Re: Sirija vol. 2
i tako revolucionarna ekipica forumaša hladno kaže armija pljačkaška vojska a svi se lafo borili u armiji i svi lafo patriote
samo čekamo dok divljaci izgube rat do kraja, da na temi kažu alija je počeo rat, a svat, ševe, markale, osveta poturicama itd.
samo čekamo dok divljaci izgube rat do kraja, da na temi kažu alija je počeo rat, a svat, ševe, markale, osveta poturicama itd.
- husein_kapetan
#108657 Re: Sirija vol. 2
eh..sto me za jezik vuce..citajte i pamtite Armija BiH (po njegovom) horde pljackasa i profitera..to je taj profil..nauk..
ili sta vec zeli reci..
kako ono bjese "mladjahni borac" i trica..jes' ali cipela mojih..nije ovaj borbe vidio ni na slikama..nesto "ozlojedjen"..
evala..neka..neka..
ili sta vec zeli reci..
kako ono bjese "mladjahni borac" i trica..jes' ali cipela mojih..nije ovaj borbe vidio ni na slikama..nesto "ozlojedjen"..
evala..neka..neka..
-
sumirprimus
#108658 Re: Sirija vol. 2
Svi kradu. Nema dileme. Ni cista obraza dole izgleda.
Samo ne godi vasim usima. Kako jedan rece pozurio da zavrsi neke stvari jer danas se afrin rjesava pa da rahat prati?

Samo ne godi vasim usima. Kako jedan rece pozurio da zavrsi neke stvari jer danas se afrin rjesava pa da rahat prati?
-
sumirprimus
#108659 Re: Sirija vol. 2
Ma nije ni blizu. Mani tog kicenja armije negativnoatimahusein_kapetan wrote:eh..sto me za jezik vuce..citajte i pamtite Armija BiH (po njegovom) horde pljackasa i profitera..to je taj profil..nauk..
ili sta vec zeli reci..
evala..neka..neka..
Al ti ko da si general u nasoj vojsci bio koliko si otudjen bogami
-
sarajevoxxxx
#108660 Re: Sirija vol. 2
Nije mi bio cilj da opravdavam bilo šta. Svi ovi na slikama u Efrinu najbolje govore o sebi. Nema se tu šta ni pravdati niti posebno moralisati. Slike dovoljno govore za sebe. Dno dna. Razumijem rat i sve to, ali to je po meni jednostavno sramota i nedopustivo ma koja strana to radila. Sramota je veća time što se očekuje od strane koja je najviše stradala da pokaže svijest, tim postupcima daleko više prave štete sebi nego kada to isto čini režim u Deir Ez-Zouru ili Halebu.jao_situacije wrote:i tako revolucionarna ekipica forumaša hladno kaže armija pljačkaška vojska a svi se lafo borili u armiji i svi lafo patriote
- insomnia78
#108661 Re: Sirija vol. 2
Poslije zasro pa ga degradiralo u kapetanasumirprimus wrote:Ma nije ni blizu. Mani tog kicenja armije negativnoatimahusein_kapetan wrote:eh..sto me za jezik vuce..citajte i pamtite Armija BiH (po njegovom) horde pljackasa i profitera..to je taj profil..nauk..
ili sta vec zeli reci..
evala..neka..neka..
Al ti ko da si general u nasoj vojsci bio koliko si otudjen bogami![]()
-
sumirprimus
#108662 Re: Sirija vol. 2
Dreka il karavela

- Challenger_
- Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije
#108663 Re: Sirija vol. 2
Opet izmišljaš, da ne kažem lažeš. Što se Alepa tiče, to su radile kriminalne grupe koje je vlast pohapsila, vidjeli smo fotografije pohapšenih kriminalaca, a ovo u Afrinu je sistemsko oragijanje bez ikakve sankcije.sarajevoxxxx wrote:...tim postupcima daleko više prave štete sebi nego kada to isto čini režim u Deir Ez-Zouru ili Halebu.
fosna2014 wrote:Idemo dalje. Afrin se cisti nevidjenom brzinom.
Akcija FSA
- husein_kapetan
#108664 Re: Sirija vol. 2
Blebetanja balavaca koji blage veze sa zivotom nemaju..za zanemariti svako slovo napisano..da je dovoljno par idiotluka napisati..ionako smo na margini danas..ono sto boli vise od svega je da smo postali kolirijum opori za isprati usta kada treba..valjda tako treba..ma ne smeta mi previse..ja znam ono sto znam..rajv0sa wrote:The 51st State wrote:imena i nazivi se pisu velikim pocetnim slovom, provaljen si!tesanj wrote: Sram da vas bude da ovo opravdavate sa jednom casnom armijom kao sto je armija BIH.The 51st State wrote:sve jedinice arbih su bile u principu laka pjesadija, tesko da je tu ista bilo "elitno", a izdvajale su se one sa najboljom komandom, organizacijom i brutalnim dokazivanjem usljed ratnih dejstava.
Besk..rac.. vala..
- insomnia78
#108665 Re: Sirija vol. 2
Dobar je kapiten. On jedini ustane u odbranu Armije zarazliku od ovih “sarajlija”
- Challenger_
#108666 Re: Sirija vol. 2
Nisam upratio, javlja li Al Jazeera da Afrin pljačka "FSA"?

-
sumirprimus
#108667 Re: Sirija vol. 2
Jel ono fakat okacise tursku zastavu?

Erdo fakat konta za sultana

Erdo fakat konta za sultana
- Challenger_
#108668 Re: Sirija vol. 2
Naravno.Jel ono fakat okacise tursku zastavu?![]()
-
sarajevoxxxx
#108669 Re: Sirija vol. 2
Dragi Čeli u Homsu imaš posebnu pijacu gdje se dvije ili tri godine prodaju samo ukradene stvari. Isto imaš i u Deir Ez-Zouru, poznate pijace cijela Sirija zna za njih. Od kašike, lonca, pa do TV-a, šporeta, sve imaš. Imaš na netu slike, video snimke.
Ukucaj u pretraživač riječ npr تعفيش البوكمال
Ukucaj u pretraživač riječ npr تعفيش البوكمال
- rajv0sa
#108670 Re: Sirija vol. 2
Nema šija u priči pa ne smeta insomniji, jbg inače bi reagovo instant.jao_situacije wrote:i tako revolucionarna ekipica forumaša hladno kaže armija pljačkaška vojska a svi se lafo borili u armiji i svi lafo patriote
-
sarajevoxxxx
#108671 Re: Sirija vol. 2
Ili probaj ovu riječ تعفيش الجيش السوري
- insomnia78
#108672 Re: Sirija vol. 2
Necemo se lagati. Moj komentar i dalje stoji.rajv0sa wrote:Nema šija u priči pa ne smeta insomniji, jbg inače bi reagovo instant.jao_situacije wrote:i tako revolucionarna ekipica forumaša hladno kaže armija pljačkaška vojska a svi se lafo borili u armiji i svi lafo patriote
- Challenger_
#108673 Re: Sirija vol. 2
Do sada je I. Gutu napustilo 73.000 civila, tvrde ruski vojni izvori.
- Krokodajl
#108674 Re: Sirija vol. 2
A opet si se čudio na možebitne pljačke u Tejbet al Imamu ?sarajevoxxxx wrote:Znam lika koji je u zgradi u kojoj sam stanovao išao od vrata do vrata srpskih i hrvatskih napuštenih stanova i valjda pljahao. Znam hrvatskih kuća koje su pljaćkane po nekoliko puta. Prvi put u ratu, u tačkama se vozile veš mašine, šporeti, televizori, a kasnije ponovo u miru pljaćkali po nekoliko puta stolariju sa kuća koje su obnovljene donacijama. Znam slučajeve gdje su ljudi išli toliko daleko da su , nakon štokova, crijepa, kopali i vadili kanalizacione cijevi iz zemlje.
-
sumirprimus
#108675 Re: Sirija vol. 2
Za zabrinut se.iskljucene sije iz jednacine???rajv0sa wrote:Nema šija u priči pa ne smeta insomniji, jbg inače bi reagovo instant.jao_situacije wrote:i tako revolucionarna ekipica forumaša hladno kaže armija pljačkaška vojska a svi se lafo borili u armiji i svi lafo patriote