Sta vas najvise nervira kod vozaca

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
amar1994

#10851 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by amar1994 »

Ja kazem da jeste , ponajvise do fara i vrste sociva , nisam glup a ni corav , gledao i vidio razliku :thumbup:

Image
Image

nigdje veze jedno s drugim , a plus ono sto se ne vidi je klapna iza sociva koja regulise cutoff i usmjerenje , vi se i dalje vodite logikom da je samo leca bitna :lol: :lol: :run:

svaki ali svaki megane II sa kina xenonima me zaslijepi , imao ili ne imao socivo , slicna je i prica i sa ostalim autima :run:
Dope_Man

#10852 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Dope_Man »

MOSALJOZE wrote: Meni nikad nije mrsko takve propustiti,i onda upalit duga i laganica.A oni počnu granat rukama,i ko krivo im :-)
Slicno radim navece, ako mi ide u susret prvo mu blicnem.. ako ne gasi onda ja svoje upalim, a bolje mu je da ne stoji pred mojim dugim svjetlima. Pa nek onda mase i svira kome hoce. Nekad jednostavno ne mozes biti fer jer samo ti ispadas magarac.
kabal1337

#10853 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by kabal1337 »

Pa to za niveliranje ih samo po visini steluje, u odnosu pozicije (ugla) lafete - Obicno se na njoj nalazi senzor za nivelaciju. Dobro zavisi i od toga koliko je natovareno auto tj. koliko putnika zato imamo ona podesavana, 0,1,2,3 itd.
Ne znam za tebe Amare, ali ovi sto imaju projektore meni puno manje smetaju, cak i ne zasljepljuju - bar ne mene. Ali mi malo smetaju ovi sto stave u obicni far ( sto ima one "ureze" za rasipanje svjetlosti) xenone. To se raspe na sve, druga su mila maca kada neko upali. Mislim da se sa cistim staklom, i fino usmerenim socivom moze pristojno napraviti da ne smeta drugima.
Neku noc dvica xenoni ne znam je li duga, kratka to zaslijepi katastrofa. Ja njemu blicam, kad on meni blica ono u fazonu e gdje si, pozdravljam i ja tebe.
Navodno one LED mogu u obicni far, bez projektora, leca nivelacija i tako tih stvari a da ne zasljepljuju
Poznajem dosta ovih ćunera i kakve se sve prepravke prave to je za glavu da se hvatas. Ja bi to sve na tehnickom obarao.
amar1994

#10854 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by amar1994 »

kabal1337 wrote:Pa to za niveliranje ih samo po visini steluje, u odnosu pozicije (ugla) lafete - Obicno se na njoj nalazi senzor za nivelaciju. Dobro zavisi i od toga koliko je natovareno auto tj. koliko putnika zato imamo ona podesavana, 0,1,2,3 itd.
Ne znam za tebe Amare, ali ovi sto imaju projektore meni puno manje smetaju, cak i ne zasljepljuju - bar ne mene. Ali mi malo smetaju ovi sto stave u obicni far ( sto ima one "ureze" za rasipanje svjetlosti) xenone. To se raspe na sve, druga su mila maca kada neko upali. Mislim da se sa cistim staklom, i fino usmerenim socivom moze pristojno napraviti da ne smeta drugima.
Neku noc dvica xenoni ne znam je li duga, kratka to zaslijepi katastrofa. Ja njemu blicam, kad on meni blica ono u fazonu e gdje si, pozdravljam i ja tebe.
Navodno one LED mogu u obicni far, bez projektora, leca nivelacija i tako tih stvari a da ne zasljepljuju
Poznajem dosta ovih ćunera i kakve se sve prepravke prave to je za glavu da se hvatas. Ja bi to sve na tehnickom obarao.
:thumbup:

ma joj sve je to avlijanerski majstorluk , ne mogu oni bolje od inzinjera i fabrike napravit da ga jebes :D :D

ma to je to , bitno je da cool izgleda , na pamet mi padaju fabije , octavie i golf 4/5 , oni kad stave xenon jadna ti majka :-) :run:

svima sa tim sranjima redovno dignem na najvisocije i upalim duga :izet:

LED i laser su buducnost :)
zdruzdjo

#10855 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by zdruzdjo »

MOSALJOZE wrote:
kloniran wrote:
Dope_Man wrote:Jutro, ubi izlazece sunce prema kojem vozim, ubi iz retrovizora cetvorka sa jos dva sunca.. Nabijem svakog ko i po noci pali duga na gradskim ulicama, a narocito ovakve genijalce kojem duga trebaju i u cik zore kad je i sama cesta vec potpuno bijela od sunca.
ima ih tako koji kazu da stede kratka svijetla

pridruzujem se i ja cestitkama
Meni nikad nije mrsko takve propustiti,i onda upalit duga i laganica.A oni počnu granat rukama,i ko krivo im :-)
Na autoputu beograd hrvatska. ja i drug u autu. gluho doba 2-3 ujutro. vec smoreni obojica dobro.
na nekom ukljucenju, ukljucuje se skoda oktavija karavan slovenackih tablica. i iza mene 50-ak metara. duga upalio ne pusta koci, zmigavci, masi rukama, zadnje maglenjake...... ma jok pustim ga ispred i upalim i duga i maglenjake koji su mi u farovima. Mlatara rukama. haj pustim ga. medjutim baja sporo vozi. predjem ga ponovo opletem po gasu a on za mnom. skontam treba mu "zirant" za voznju u slucaju radara. ali baja opet sa dugim. nagarim pravo i ostavim ga. napravim udaljenost 300-400 metara i onda nastavim normalno. vidim u daljini iza sebe da ne gasi svjetla. dolazim na prodjem srbijansku granicu i dolazim na hrvatsku. kolona 10-ak 15 auta na dvije rampe. vidim ga na retrovizoru prilazi. izadjem iz auta i pridjem. duga i dalje upaljena.
"janez" cca 50-55 godina sa "janezkom" i djevojkom nazad cca 14-15.
reko nakon granice cu voziti normalno a ako se nastavis voziti iza mene na 20 metara sa upaljenim dugim svjetlima usporicu i reci cu drugu da kroz prozor staklenom flasom gadja u tvoje auto. janezka nesto odtrtosi na slovenackom "bumo ovako bumo onako" a on gleda u mene, kaze "pa sta cu kad se ne vidi dobro pa moram"
MOOOOOOLIM.....kaze pa ne vidi se. ja bez teksta. vratim se u auto. na terminalu dajem papire kazem onom ciki da mu kaze da prekine voziti pod dugim i raskukam se kako me smorio proteklih 40-50 kilometara. prodjem i vidim na retrovizoru da mu nesto drobi i da mlatara rukicama.
ostao je iza mene i nisam ga vise vidio.

znaci ipak i ovi iz razvijenih eu zemalja su bilmezi.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#10856 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Truba »

smeta ti vjerojatno stro gledas u retrovizor :?

a sto gledas ako nema niko na cesti :thumbup:
kabal1337

#10857 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by kabal1337 »

@amar1994 slazem se, OEM je zakon :thumbup:
zdruzdjo

#10858 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by zdruzdjo »

Black swan wrote:smeta ti vjerojatno stro gledas u retrovizor :?

a sto gledas ako nema niko na cesti :thumbup:
Ma buraz ne gledam nikad onako u retrovizor. ali bode onako na odbicu a i vidim sjenu vrhova svoje kose. Ako sam sta naucio na obuci u ratu u artiljeriji "ne gledati direktno u izvor svjetlosti". samo ovaj bas u blizu.
amar1994

#10859 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by amar1994 »

kabal1337 wrote:@amar1994 slazem se, OEM je zakon :thumbup:
:thumbup: :thumbup:
Ned071

#10860 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Ned071 »

Jel zna neko sta znaci ova nova moda, naprijed nemas tablicu a nazad imas?
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#10861 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Truba »

dq..vidio sqm
mozdq ne moze stat :?
Ned071

#10862 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Ned071 »

:mrgreen: Da to nije 50 posto osiguranja...
Leon16v
Vozim: Staro željezo

#10863 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Leon16v »

Izgledas opasnije
Laplace

#10864 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Laplace »

mali_milojica wrote:
mahalas505 wrote:
mali_milojica wrote: Ne,dajes desni zmigavac.
Pa kako to? Vidim da neki glasno tvrde treba dati lijevi zmigavac, a skrece se udesno.
To mozda vazi u kruznom toku da ljudi u kruznom toku znaju da ides u unutrasnju traku.
Na raskrsnici ne. Skreces desno,dajes desni zmigavac. Imala cesta 1-2-5 traka svejedno. Ides desno iz krajnje u krajnju dajes desni zmigavac.
Ako kružnom toku sa dvije trake prilaziš vozeći lijevom trakom, onda po pravilu smiješ ući samo u unutrašnju traku. Nikako u vanjsku. Da bi ušao u vanjsku traku (s ciljem da iz kružnog tok izađeš na prvom ili drugom izlazu), moraš se prije kružnog oka prestrojiti u desnu traku.

Prije ulaska na kružni tok obavezan si propustiti sva vozila koja ti nailaze sa lijeve strane. Dakle, ako iz lijeve ulaziš u unutrašnju, onda propuštaš sva vozila koja voze unutrašnjom i vanjskom trakom. Ako iz desne ulaziš u vanjsku, onda propuštaš vozilo koje nailazi s lijeve strane vanjskom trakom i paziš na kretanje vozila koje ide unutrašnjom trakom (d li je dao znak/pokazivač smjera da se namjerava prestrojiti u vanjsku radi izlaska na sljedećem izlazu).
Laplace

#10865 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Laplace »

supercali wrote:
mahalas505 wrote:
supercali wrote: Ali ti kad ulazis u kruzni pravac ne mjenjas pravac kretanja, shodno tome nemas ni potrebe davati zmigavac, bilo da ces u prvu ili drugu traku. To nema nikakve veze sa semaforom.
Ni u mjenjanju traka ne mjenjas pravac pa opet dajes zmigavac

Poenta je da vozac u kruznom toku prije tog ulaza gdje ulazis zna gdje ides u koju traku i sl da se i on moze po tome ravnati
Jasno da zna i bez žmigavca u koju traku ideš: iz lijeve ideš u unutrašnju, iz desne u vanjsku. Prosta stvar.

Ili bi se ti iz lijeve trake uključio u vanjsku?
supercali

#10866 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by supercali »

Ja ne bih al znam da bi mnogi se tako ukljucili u sarajevu sto sam i vidjao
zdruzdjo

#10867 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by zdruzdjo »

U proteklih par dana vidim novi kompleksaški fol (meni je novi).
Kompleksaši sa bijesnim autima a i onim nabrijanim navece voze sa svjetlom upaljenim u autu.
Valjda a najvjerovatnije da ga se vidi ko je za volanom jer se ne vidi od zatamnjenih stakala, a ne moze otvoriti prozor jer je i navece vruce pa se mora klima upaliti.
Ne vjerujem da upale svjetlo da bi barbika na suvozacevom sjedistu mogla citati neko knjizevno djelo.
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#10868 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by bitanga_sa_otesa »

:lol: :lol: :lol: kako im ne smeta svjetlo unutra
kabal1337

#10869 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by kabal1337 »

zdruzdjo wrote:U proteklih par dana vidim novi kompleksaški fol (meni je novi).
Kompleksaši sa bijesnim autima a i onim nabrijanim navece voze sa svjetlom upaljenim u autu.
Valjda a najvjerovatnije da ga se vidi ko je za volanom jer se ne vidi od zatamnjenih stakala, a ne moze otvoriti prozor jer je i navece vruce pa se mora klima upaliti.
Ne vjerujem da upale svjetlo da bi barbika na suvozacevom sjedistu mogla citati neko knjizevno djelo.
To je da policija "ne vidi" da su zatamnjena stakla. Pogotovo se koristi kod iscuniranih automobila
Last edited by kabal1337 on 26/06/2017 19:33, edited 1 time in total.
zdruzdjo

#10870 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by zdruzdjo »

bitanga_sa_otesa wrote::lol: :lol: :lol: kako im ne smeta svjetlo unutra
E ne znam
Meni kad neko upali svjetlo unutra a vozim, ko da me je prstom u oko. Jedva cekam da zavrsi za sta mu vec treba pa da ga ugasim. A da vozim tako???? Uuuuuuu, ubio bih nekoga. Ziher.
Zato sam to i primjetio
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#10871 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by bitanga_sa_otesa »

zdruzdjo wrote:
bitanga_sa_otesa wrote::lol: :lol: :lol: kako im ne smeta svjetlo unutra
E ne znam
Meni kad neko upali svjetlo unutra a vozim, ko da me je prstom u oko. Jedva cekam da zavrsi za sta mu vec treba pa da ga ugasim. A da vozim tako???? Uuuuuuu, ubio bih nekoga. Ziher.
Zato sam to i primjetio
isto se osjecam 8-)
amar1994

#10872 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by amar1994 »

Cuvajte se vozaca spavaca :shock: , u mm sam danas izbjegao ceoni sudar :run:

Ako nekoga zanima , bordo MK1 fabija , pa pripazite na bordo fabije :lol: :run:
Leon16v
Vozim: Staro željezo

#10873 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Leon16v »

Evo jedna interesantna emisija, 550km voze, jedan ide po propisima, jedan agresivinije vozi i 40 km/h preko ogranicenja.

Edin H.

#10874 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Edin H. »

Mene nervira sto u Bosni voze pogresnom, desnom stranom, umjesto da voze lijevom kao i vecina zemaljske kugle. :oops:
Daryl Dixon

#10875 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Daryl Dixon »

.
Last edited by Daryl Dixon on 07/07/2017 00:24, edited 1 time in total.
Post Reply