Znam da su dobili ugovor da to rade prije 5-6 godina, ali nisam znao da je gotovo.kritichar wrote:Idejni bi trebao biti gotov davno, Ipsa radila, valjda su na osnovu toga procjenili
Jedino sto sam nasao na netu je studija utjecaja na okolis, koja sadrzi neke dijelove idejnog... Medjutim, IPSA cini mi se to rjesenje naziva pre-feasibility study. Da li je to sve, i da li je to dovoljno da izbace cijenu, ne znam.
www.fmoit.gov.ba/userfiles/file/SUO_TZ.pdf
Meni 520 miliona eura za 56 kilometara puta koji ce prolaziti obroncima Ozrena zvuci nedovoljno. To je pustos i tu valja sve od nule, ne kao na vecini dionica Vc koje prolaze postojecom trasom M17 ili blizu nje. Iz istog razloga, cini mi se da je TZ - Zepce nemoguce ili neprakticno raditi u malim lotovima - nije da se moze uraditi 10km i nastiklati na postojecu infrastrukturu, vec valja zavrsiti svih 56km da bi put imao smisla.
Mozda bi mogli za prvu spojiti Zepce i Banovice, ali to ne znaci puno za TK, jer npr. od Tuzle, Lukavca ili Srebrenika i dalje valja voziti skoro sat vremena do tamo.