Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
Pismonosa

#10851 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Pismonosa »

...
Last edited by Pismonosa on 28/01/2021 14:26, edited 1 time in total.
cappuccino

#10852 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by cappuccino »

Ovi ženski likovi me samo nerviraju sa svojom lošom glumom. Daenerys sa svojom statičnom facom dok leti na zmaju, gotov zaspala, pa nešto čeka čeka, samo sam navijala ajde naljuti se, drekni, naredi zmaju više da šta spali, i jedva nekako na kraju. Sansa isto, u par zadnjih epizoda pokušava kao biti zafrkana, a na kraju će se spetljat sa Maloprstim. Svaka čast jedino maloj Mormontovoj, super joj je izraz lica u ono par sekundi što su je prikazali.
U zadnjoj epizodi pretpostavljam da ce ubit i treće zlatno dijete, premalo je glavnih likova poumiralo u ovoj sezoni.
So What!

#10853 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by So What! »

Ma strava epizoda, koliko ste kukali na prethodne tri, pomislih da ne gledamo istu seriju, sada kada bi se to u komadu odgledalo, dobila bi se fina cjelina, zakuhavanje pred obe bitke i ona u Meerenu koja je isto zanimljiva po sebi, kako gospodari do smrti jednostavno ostaju dosljedni sebi i to ih ukopa na kraju. Onda zatim koja je razlika između Esošana i Westerošana možemo najbolje vidit po kontrastu Gospodari vs. Tyrion. Gospodari su klasično crno i bijelo, nema između, dok je Tyrion nijansa sive, diplomatski pokušao sve riješiti.

Niko ne citira Yara kad kaže "Ne mogu ponudit brak, ali može bilo šta drugo..." hahahah :D

Na drugoj strani napokon pobjeda dobrim nad zlim u Winterfelu. A npr. kada sam razmišljao da sam u Jonovoj i Šemsinoj poziciji kako bi mučio do smrti Boltona. Na kraju ni sam ne bi smislio onako dobar završetak. Nek sad svi odreda izginu što se mene tiče, bitno je samo da su ovo dobili. Uglavnom ako Bran stigne u idućoj epizodi, neće biti potrebe da Šemsa ide za Maloprstića jer je ovaj legalni nasljednik, a valjda će povesti i adžu Bendžena koji je isto nasljednik. Jedna epizoda, a opcija milion. Idemo kvote bacat'. :D
GrinDer

#10854 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by GrinDer »

Konacno malo "sunca" za Starkove. URAAAAAAAAAAAAAAA :janpi:
Epizoda koja je konacno dostojna zasto GOT ima toliko gledatelja.Uzivao sam u svakoj minuti.Za ovu epizodu je trebalo maraka,dolara,eura pa i neki kredit da se digne u svicarcima :D
Ne znam sta me vise napli u Meereenu,da li oni zmajevi sto pale po robovlasnicima ili Deni koja je sva bila nekako sexy a jos kad se pojavila Yara i pocese njih dvije medjusobni erotic bodylenguage :igrac: .Super su napravili onaj twistic oko predaje.Ne bi volijo da Varis postane neko zlo po pitanju svega.Dobar mi je covjek,odlican glas,dikcija nista ne ukazuje da je on neko zlo pa neka tako i ostane.
Sansa se konacno nabrijala na osvetu,ocekivao sam da ce ona samostalno prici sa ledja Ramsayju i nabosti ga necim ali ipak ne.Prvo me lijepo iznenadi kada je rekla Jonu kako je nije konsultovao,doista mislio sam da je imala nesto u glavi pa zato sam napisao gore da sam je ocekivao "samu sa ledja na Ramsaya".Tormund svaka cast kako ubi picku Umbera izdajnika,e nek` vala.Toliko smo citali,gledali kako je Sjever nesto posebno,pamte,hrabri su,zakleti su a ono obicna govna.Tormund dokazani prijatelj.Wun Wun je bio LAV.Kako ih je raznosio. :-D Poslije obijanja kapije nije mogao vise :( dignuti mu spomenik u prirodnoj velicini.Necu pisati o gresci Jona sto poleti za bratom ali impusivno je to a i ocekivano.Da su svi ostali na linijama jos bi vise ljudi izginulo.
Sama borba postavlja neke nove standarde,narocito dijelovi sa konjima,sudaranje,naletanje konja na covjeka ... itd.
Kao sto je Steven Spielberg u "Saving private Ryan" pomjerio granice samim iskrcavanjem na Normandiju i onih konstantnih rafala i tog pakla.Zmajevi isto a ispod grad,luka ... itd.

Konjic/jelen od Shireen,mnogo teska scena,UH,a onda onaj pogled Ser.Bravosa.
Na kraju dolazi vojska Vala tj. spasa,jeste da mi nije drago sto je tako potpisan kao neki ugovor sa djavolom ali nadam se dobrom.Vidjeli smo u traileru za 10. da Petyr Baelish hoce Sansu,lijepo je on to spojio glavnu trebu pa onda njenu sestru pa onda njenu kci OOOOOOOOO stani malo Casanova.
Vjerovatno ce biti neka caka ali ne u ovoj sezoni,ostace taj ziv do pred sam kraj.Steta,jer hocu ga sto prije tjelesno hladnog.

Jon je za nesto vise,da li za AA. vidjecemo ali dopalo mi se ono krvolocno udaranje.Lijep je kraj i sa psima mada sam ja imao dvije bolje misli za Remzu,prva:Duh ulazi i posto je 5x veci od pasa prvo pojede pse a onda pridje Ramzi,druga:Odsjekao bi mu ruke i noge,ostavio bi samo glavu i trup ... pa bi ga tako danima,mjesecima drzao ... itd. Osmjeh Sanse,vrijedi bar za ovo u deveto epizodi.

P.S.
1. Mala Lyanna Mormont,rijec neprogovori ali imala je dominaciju rijetko vidjenu :-D
2. Ako su se Yara i Theon teleportovali do Meereena onda Arya moze u 10. do RiverRuna i da dohvati bar Waldera :-)
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#10855 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by pici »

napokom pravda... rece babo roose bacicete kao hranu psima.
Pandakonda

#10856 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Pandakonda »

Ja ne znam o čemu vi pričate, Ramsay je otrovan od strane svojih neprijatelja :D
Idemedosumom

#10857 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Idemedosumom »

Prije svega treba reći da je bitka jako dobro urađena, mislim da su čak i najveći kritičari uživali.

Sviđa mi se kako je napravljena paralela između Dany i Jona, kako Dany bez velike muke smrvi svog neprijatelja, dok je Jon morao krv propišati i opet ne bi uspio bez konjice od Vale-a. Nešto sumnjam da bi Littlefinger pomogao da nije bilo Sanse.

Rickon je mrtav, ali od svih starkovih najmanje su gledaoci/čitaoci vezani za njega. U knjigama jedino Rickon, Robb i Benjen nemaju svoja POV poglavlja, od cijele stark porodice.

Kao što su neki već spomenuli, falio je Ghost, volio sam da su ga nekako ubacili u bitku... ali ako je ovo cijena da ostane živ onda :thumbup:

Možda bi se moglo reći da je ova epizoda previše kliše-asta, premalo pozitivnih likova poginulo, i barem prividni happy ending na kraju.

Morat ću još jednom pogledat.
seln

#10858 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by seln »

Image
seln

#10859 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by seln »

GrinDer wrote:Konacno malo "sunca" za Starkove. URAAAAAAAAAAAAAAA :janpi:
Epizoda koja je konacno dostojna zasto GOT ima toliko gledatelja.Uzivao sam u svakoj minuti.Za ovu epizodu je trebalo maraka,dolara,eura pa i neki kredit da se digne u svicarcima :D
Ne znam sta me vise napli u Meereenu,da li oni zmajevi sto pale po robovlasnicima ili Deni koja je sva bila nekako sexy a jos kad se pojavila Yara i pocese njih dvije medjusobni erotic bodylenguage :igrac: .Super su napravili onaj twistic oko predaje.Ne bi volijo da Varis postane neko zlo po pitanju svega.Dobar mi je covjek,odlican glas,dikcija nista ne ukazuje da je on neko zlo pa neka tako i ostane.
Sansa se konacno nabrijala na osvetu,ocekivao sam da ce ona samostalno prici sa ledja Ramsayju i nabosti ga necim ali ipak ne.Prvo me lijepo iznenadi kada je rekla Jonu kako je nije konsultovao,doista mislio sam da je imala nesto u glavi pa zato sam napisao gore da sam je ocekivao "samu sa ledja na Ramsaya".Tormund svaka cast kako ubi picku Umbera izdajnika,e nek` vala.Toliko smo citali,gledali kako je Sjever nesto posebno,pamte,hrabri su,zakleti su a ono obicna govna.Tormund dokazani prijatelj.Wun Wun je bio LAV.Kako ih je raznosio. :-D Poslije obijanja kapije nije mogao vise :( dignuti mu spomenik u prirodnoj velicini.Necu pisati o gresci Jona sto poleti za bratom ali impusivno je to a i ocekivano.Da su svi ostali na linijama jos bi vise ljudi izginulo.
Sama borba postavlja neke nove standarde,narocito dijelovi sa konjima,sudaranje,naletanje konja na covjeka ... itd.
Kao sto je Steven Spielberg u "Saving private Ryan" pomjerio granice samim iskrcavanjem na Normandiju i onih konstantnih rafala i tog pakla.Zmajevi isto a ispod grad,luka ... itd.

Na kraju dolazi vojska Vala tj. spasa,jeste da mi nije drago sto je tako potpisan kao neki ugovor sa djavolom ali nadam se dobrom.Vidjeli smo u traileru za 10. da Petyr Baelish hoce Sansu,lijepo je on to spojio glavnu trebu pa onda njenu sestru pa onda njenu kci OOOOOOOOO stani malo Casanova.
Vjerovatno ce biti neka caka ali ne u ovoj sezoni,ostace taj ziv do pred sam kraj.Steta,jer hocu ga sto prije tjelesno hladnog.

Jon je za nesto vise,da li za AA. vidjecemo ali dopalo mi se ono krvolocno udaranje.Lijep je kraj i sa psima mada sam ja imao dvije bolje misli za Remzu,prva:Duh ulazi i posto je 5x veci od pasa prvo pojede pse a onda pridje Ramzi,druga:Odsjekao bi mu ruke i noge,ostavio bi samo glavu i trup ... pa bi ga tako danima,mjesecima drzao ... itd. Osmjeh Sanse,vrijedi bar za ovo u deveto epizodi.

P.S.
1. Mala Lyanna Mormont,rijec neprogovori ali imala je dominaciju rijetko vidjenu :-D
2. Ako su se Yara i Theon teleportovali do Meereena onda Arya moze u 10. do RiverRuna i da dohvati bar Waldera :-)
Al se ti uzivis.... :D
mrgreen

#10860 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by mrgreen »

kad bi se serija ponovo ispocetka gledala, mislim da je sansa prosla najvecu transformaciju. sva ona mrcvarenja su imala smisla, a remzi je zaokruzio. ona nikad nece biti na vlasti jer je zensko, fizicki slaba, lannister/bolton/etc, ali ce biti igrac. skontala ih je sviju, nikome ne vjeruje, i uradila je sto je morala. jedva cekam da zajebe littlefingera.
drogon2

#10861 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by drogon2 »

“Jon does become King of the North. This is after a teenage girl who is head of some house (with like 60 soldiers) speaks up about how she trusts the Starks and was one of the only ones to follow them into battle. Then the other houses speak up and apologize about not following them and they don’t care that he is a bastard.”

ups
ladacoko

#10862 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by ladacoko »

valjda vise nece biti starkova kurbana do kraja serije
GrinDer

#10863 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by GrinDer »

@Seln
Nadam se da nemas problem sa tim,sa mojim uzivljavanjem?
seln

#10864 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by seln »

GrinDer wrote:@Seln
Nadam se da nemas problem sa tim,sa mojim uzivljavanjem?
Ni najmanje... zabavno je.
P308

#10865 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by P308 »

P308 wrote:Prije ce umrijet Jon, Arya ili Bran nego Sansa. Sansa ce na kraju sjest i na prijestolje, pazite sta vam kazem :D
Sta rekoh? :D
SanskiBiser

#10866 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by SanskiBiser »

GrinDer wrote:Konacno malo "sunca" za Starkove. URAAAAAAAAAAAAAAA :janpi:

P.S.

:lol:
dezurni_ucenik

#10867 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by dezurni_ucenik »

Kako Ramzi utece nakon trube ko Vucic kad su ga zaganjali u Srebrenici :lol:
Cregan

#10868 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Cregan »

Uzivao sam citavu epizodu. Mislo sam prije da ce Ramsya prikazati kao odlicnog macevalca, da ce namuciti Jona. Zo bi mi pokvarilo epizodu. Ovako je ispalo prejako, umlati ga Jon ko pickicu.
Riddle

#10869 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Riddle »

Kad ga je Jon povalio i pretvorio mu lice u kasu, imao sam grozan osjecaj da ce ga ubosti odozdo u trenutku dok ovaj gleda Sansu. To bi nekako odgovaralo svemu onome kako su Ramsaya prikazali u ovoj seriji. Tip je bio neunistiv. Ipak, srecom je dobio zasluzenu smrt, u svom stilu.

Dany - mah, ne zanima me. Gameri bi je nazvali OP. Overly OP. :lol:
Riddle

#10870 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Riddle »

I smijesno je malo bilo da Davos i Jon planiraju Hanibalovu taktiku, a zavrse bas u toj zamci. :lol:
Juliuscezar

#10871 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Juliuscezar »

Koji sam stres prezivio gledajuci ovu epizodu tacno treba popit kakvu tabletu za smirenje :D :D

Jon i Davos napravili dobru taktiku medjutim nisu nista iskoristili znaci ko sto Riddle rece trebalo biti Bitka kod Kane 2, i cak sam to mislio jer je na traileru prikazano povlacenje slobodnog naroda i kontao sam da je to ustvari po taktici kako bi se Boltonovi uvukli medjutim nista.

Ramsey postavio prilicno dobru taktiku na kraju medjtuim bezveze je zrtvovao konjicu.

Ali ono sto mene zabrinjava je da sjever sad bukvalno vise ne postoji, pitanje je je l ijedna kuca prezivjela
AleksoMKD

#10872 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by AleksoMKD »

Ocel se neko setiti Melisandre pre nego sahrane Rikona?
dezurni_ucenik

#10873 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by dezurni_ucenik »

AleksoMKD wrote:Ocel se neko setiti Melisandre pre nego sahrane Rikona?

Hoce. Pogledaj trejler za desetu i obrati paznju na Davosa
drogon2

#10874 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by drogon2 »

Pa Melisandre je sama rekla da ona nema moc.Prije nego je Snow zaginuo imala je neke vizije buducnosti,kao da se ona seta po Winterfellu i vidi njega da se bori pa je pokusala i uspjela jer je Snow ocito neka bitna figura tog Lord of Lighta.Rickon nije bas te srece :D
AleksoMKD

#10875 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by AleksoMKD »

dezurni_ucenik wrote:

Hoce. Pogledaj trejler za desetu i obrati paznju na Davosa
Taman je Davos zadavi pa se Jon seti da je zamoli da ozivi Rikona :D
Post Reply