Da ti iskren budem ne znam, morao bih pročačkati po opcijama nisam srećom nikad do sada koristio tu opciju. Što se tiče ove pošiljke gdje je estimated delivery 24 August ja ne bih ništa. Dođe uvijek u tom roku. Ja bih kontaktirao sellera tek recimo oko 1. Septembra._BataZiv_0809 wrote:Ma i ja to isto mislim. Poslao sam mu poruku danas oko 13:00. S obzirom na vremensku razliku, u kini je to vec 7 navece pa mozda ne radi vise. De mi reci koja su pravila oko povrata love i otvaranja slucaja?O'zone wrote:Pošalji mu poruku. Reci da ćeš pokrenuti povrat love. Mada mislim da čeka da se nakupi pa da đuture sve odnese u poštu jbga i oni ciganče ko i mi_BataZiv_0809 wrote:Od petka navece cekam da mi frajer posalje.![]()
Nije mi ni fidbek ostavio, a lovu je dobio![]()
Koliko ste vi maksimalno cekali i kad mogu traziti da ponistim kupovinu?
Ovo mi je najduze cekanje na shipping do sada.
I imam jednu stvar narucenu i poslatu prije skoro mjesec, jos nije stigla, a uveliko stizu stvari narucene poslije nje. Da li da se javljam prodavacu jer pise da je estimated delivery do 24 avgusta
Kupio bih nesto sa eBay-a
Moderator: anex
- O'zone
- Globalni moderator
#10851 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#10852 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Hvala drug.O'zone wrote:
Da ti iskren budem ne znam, morao bih pročačkati po opcijama nisam srećom nikad do sada koristio tu opciju. Što se tiče ove pošiljke gdje je estimated delivery 24 August ja ne bih ništa. Dođe uvijek u tom roku. Ja bih kontaktirao sellera tek recimo oko 1. Septembra.
- nacho_
#10853 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Sad će i pošiljke doći na red.BH Pošta završila isplatu julskih penzija
“Javno preduzeće BH Pošta“ d.o.o. Sarajevo sa današnjim danom, srijeda 10.08.2016. godine, završila je isplatu julskih penzija svim penzionerima u Federaciji Bosne i Hercegovine, koji svoje penzije primaju preko BH Pošte.
Nastavljajući uspješan trend isplate penzija u najkraćem vremenskom roku, BH Pošta je još jednom opravdala povjerenje korisnika svojih usluga.
Ugovorom sa Federalnim zavodom PIO/MIO regulisano je da će penzije biti isplaćivane u roku od 15 dana nakon uplate sredstava. Izlazeći u susret penzionerima, BH Pošta bilježi kontinuiran uspjeh u svojim nastojanjima da ovaj rok održi što kraćim.
I u narednom periodu poduzimat će se napori da se isplata penzija, onima koji svoje penzije primaju preko BH Pošte, obavlja u što kraćem vremenskom roku.
- kloniran
#10854 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
mene zavlaci vec 6 dana, danas sam mu ponudio da mi posalje slicnu stvar, jer kao te nema na stanju_BataZiv_0809 wrote:Od petka navece cekam da mi frajer posalje.![]()
Koliko ste vi maksimalno cekali i kad mogu traziti da ponistim kupovinu?
ne posalje li do ujutro dizem case, u opisu mu pise da je slanje dan nakon uplate
- Broly_the_Legend
#10855 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Interesuje me kolika bi otprilike bila carina na ovaj telefon http://www.gsmarena.com/motorola_moto_x_style-7229.php.
Ne planiram kupovati telefon, poslace mi ga prijatelj iz Engleske pa cisto zanima (polovan naravno).
Ne planiram kupovati telefon, poslace mi ga prijatelj iz Engleske pa cisto zanima (polovan naravno).
-
quarterback
#10856 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
30%Broly_the_Legend wrote:Interesuje me kolika bi otprilike bila carina na ovaj telefon http://www.gsmarena.com/motorola_moto_x_style-7229.php.
- Broly_the_Legend
#10857 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Hvalaquarterback wrote:30%Broly_the_Legend wrote:Interesuje me kolika bi otprilike bila carina na ovaj telefon http://www.gsmarena.com/motorola_moto_x_style-7229.php.
- Broly_the_Legend
#10858 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Opet moram da pitam da vidim vase misljenje sta bi bila najbolja opcija. Znaci ovoj motoroli je pokvaren display. Prvo sam mislio da je taj prijatelj popravi gore i da mu platim to oko 220 km i jos koliko bi me carina kostala. Medjutim to ode na 500 km sto mi je puno.
Druga opcija je da mi on posalje taj telefon pokvaren, pa da ga ja popravim ovdje, ali nezz da li neko u Zenici poravlja motoroline telefone. I koliko je carina na pokvaren telefon uposte.
Druga opcija je da mi on posalje taj telefon pokvaren, pa da ga ja popravim ovdje, ali nezz da li neko u Zenici poravlja motoroline telefone. I koliko je carina na pokvaren telefon uposte.
-
quarterback
#10859 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
ako carina posumnja da se u paketu nalazi nesto vrijedno otvoriti ce paket i uraditi procjenu, ako ti prijatelj posalje popravljen mobitel i stavi ga bez kutije u paket, samo umota u foliju i sl, i ako se vidi da je koristen procjenice ga carina na osnovu svoje pretpostavke
ako stavi sa puknutim displejom i tako posalje onda mozda prodjes i bez carine posto ce biti ocigledno da je mobitel ostecen
ovo gore sto sam napisao 30% se odnosi na procjenjenu vrijednost uredjaja, ako je mobitel 100 km, dadzbina dodje oko 30% na to naravno pod uslovom da ga carina ocarini, ponekad neke stvari prodju i bez carine
u svakom slucaju tebi je u interesu da mobitel ne izgleda kao nov i nekoristen
ako stavi sa puknutim displejom i tako posalje onda mozda prodjes i bez carine posto ce biti ocigledno da je mobitel ostecen
ovo gore sto sam napisao 30% se odnosi na procjenjenu vrijednost uredjaja, ako je mobitel 100 km, dadzbina dodje oko 30% na to naravno pod uslovom da ga carina ocarini, ponekad neke stvari prodju i bez carine
- Broly_the_Legend
#10860 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Hvala ti, rekao sam mu da mi posalje pokvaren, display je vidno ostecen tako da ne bi trebalo bit problema. Sad samo ako ga jos neko mogne popravit i na konju samquarterback wrote:ako carina posumnja da se u paketu nalazi nesto vrijedno otvoriti ce paket i uraditi procjenu, ako ti prijatelj posalje popravljen mobitel i stavi ga bez kutije u paket, samo umota u foliju i sl, i ako se vidi da je koristen procjenice ga carina na osnovu svoje pretpostavke
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#10861 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Evo proslo 24 sata od poruke ne odgovara frajer.kloniran wrote:mene zavlaci vec 6 dana, danas sam mu ponudio da mi posalje slicnu stvar, jer kao te nema na stanju_BataZiv_0809 wrote:Od petka navece cekam da mi frajer posalje.![]()
Koliko ste vi maksimalno cekali i kad mogu traziti da ponistim kupovinu?![]()
ne posalje li do ujutro dizem case, u opisu mu pise da je slanje dan nakon uplate
Pogledam malo feedback-3 negativna u zadnje vrijeme.
Da li da dizem case i kako se to radi uopste?
- zemomak
#10862 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Meni sad kasni kineska posta, narudžbe sa banggooda...
Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk
Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk
-
Ha0s
#10863 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Da li se moze paket preuzeti samo sa licnom bez onog zutog papirica?
-
Mehemed
- Vozim: automobil
#10864 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Kojeg žutog ? Taj žuti papirić je nešto kao obavijest da je stigao paket u poštu i da ga trebaš preuzeti? Ako je to to onda može, na ličnoj vide da si ti primalac paketa.Ha0s wrote:Da li se moze paket preuzeti samo sa licnom bez onog zutog papirica?
- Bradafilozof
#10866 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
traže i papirić da se priloži. biva da sutra neko nebi ponovo došao sa papirićem po paket.Mehemed wrote:Kojeg žutog ? Taj žuti papirić je nešto kao obavijest da je stigao paket u poštu i da ga trebaš preuzeti? Ako je to to onda može, na ličnoj vide da si ti primalac paketa.Ha0s wrote:Da li se moze paket preuzeti samo sa licnom bez onog zutog papirica?
-
Mehemed
#10867 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Ima lična, ime i prezime, broj lične zapišu tako da ako ti nisi taj koji je trebao da primi paket mogu te ganjati zakonski, mogu te prijaviti policiji, tako da to nebi trebao biti problem.
- O'zone
- Globalni moderator
#10868 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Stigao paketić preko China posta poslat 19.07.
- zlo zlo
#10869 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
ne treba žutog, meni za zadnjih 10 paketa poštar nije ni ostavio zutog, nego svakih nekoliko dana idemo na postu provjerit dali što stiglo.
Tako da ne treba, samo osobna.
Tako da ne treba, samo osobna.
-
CooK
#10870 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Narucio nesto sa Gearbest-a i poslano sa "Netherlands Post surface mail" i kontam ako holandskoj posti treba puno vremena za dostavu airmail-om koliko ce im tek onda trebati za dostavu surface mail-om? Je li neko primao pakete poslane na ovaj nacin i koliko dugo su putovali?
- undefined007
#10871 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Danas su mi stigla 3 paketa. 
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#10872 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Ebay mi poslao poruku da je stvar koju sam kupio mozda neovlasteno ubacena od strane trece osobe na profil prodavaca. Ponudili mi da pokrenem slucaj. Pokrenuo sam, trazio lovu nazad. Sad ako se frajer ne javi u 4 dana, njima trebam podnijeti zahtjev da oni to regulisu.
Izgleda da je neka ziva mucka sa tom stvari (zimska jakna). Kasnije nadjem na nekoliko profila da se prodaje po 3-4 puta vecoj cijeni.
I sam sam se cudio zasto naizgled solidno kvalitetna jakna kosta samo 10 dolara.
Mislio dvije odmah kupiti, ali avaj
Izgleda da je neka ziva mucka sa tom stvari (zimska jakna). Kasnije nadjem na nekoliko profila da se prodaje po 3-4 puta vecoj cijeni.
I sam sam se cudio zasto naizgled solidno kvalitetna jakna kosta samo 10 dolara.
Mislio dvije odmah kupiti, ali avaj
- insaneinthebrain
#10873 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
a ludnice, narucio posiljku iz kine u proslu subotu i doslo mi danas. bas se iznenadih.
nikad brze
nikad brze
-
Mehemed
#10874 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Naručio masku za mobitel 11.07., procijenjeno vrijeme dostave 18.07-28.07. i ja kontaktiram prodavača prošle sedmice i kažem da nije stigla i on 07.08. kaže da će poslati drugu. S tim da je bila nedjelja znači da ju je poslao 08.08.(Na koverti piše 2016 Aug 08) a ona danas stigla. Samo 5 dana, ovo je moj lični rekord, prošli rekord bio 6 dana. Maska je iz UK. Moj rekord za Kinu 10 dana za sada.
-
AmirBaa
#10875 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
10. Juna narucio sat neki i jos nije dosao