Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#10851 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by -LIBERO- »

@Vanila :D :thumbup: Niko ne negira slobudu da nekoga kritikujes, ukazujes na nesto sto mislis da nije ok, ili nesto u cemu se ne slazes (par puta sam i ja kritikovao neke stavove i odluke Ns a deklarisem se kao njihov glasac, sto ti govori samo o sebi koji je moj polazni stav u svemu ovome)..to je cak i politicki "zdravo". Nego cisto sam zelio ispotencirati da nekome mozes halaliti konkretne i sustinske propuste i djela, a nekome cjepidlacis svaku izjavu i okreces je obrces da ispotenciras nesto sto je zapravo tvoj licni stav vezano za ovu stranku. Ali nema veze... ;-)

@CoOl, vec par puta smo se zakacili, i to na razlicitim temama, bas jer si stao otvoreno, a jos cesce, sto je meni perfidno i nekorektno, poluotvoreno u odbranu i favorizovanje SDA. Ja ti kazem, to je tvoja licna stvar, stvar tvojih politickih afiniteta i izbora, ja nemam nista protiv toga. Samo mi je smijesno koliko se trudis da ispotencirac svoju, toboze, nepristrasnost, a zapravo svaku priliku iskoristis da se u nekoj raspravi, onako bas nezavisno i bez afiniteta prema njima :D , ubacis u odbranu "lika i djela" SDA.

Meni je postenije,to vise volim, i sadi inace u zivotu, da otvoreno svako stane iza svojih stavova, izbora i afiniteta, i ako treba, da otvoreno i konkretno diskutujemo sve sto se ima diskutovati.

Mada znam da ces sada opet o povrsnosti bla bla bla, ne shvatanju bla bla bla, tvojoj nepristrasnosti itd itd. :D ;-)

Molio bih te, ako budes imao potrebu da mi odgovoris, a tice se mog i tvog dijaloga, da nastavimo na PP, cisto da ne gusimo ovu temu. ;-)

Hvala na razumjevanju,.
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#10852 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by plain vanilla »

-LIBERO- wrote:@Vanila :D :thumbup: Niko ne negira slobudu da nekoga kritikujes, ukazujes na nesto sto mislis da nije ok, ili nesto u cemu se ne slazes (par puta sam i ja kritikovao neke stavove i odluke Ns a deklarisem se kao njihov glasac, sto ti govori samo o sebi koji je moj polazni stav u svemu ovome)..to je cak i politicki "zdravo". Nego cisto sam zelio ispotencirati da nekome mozes halaliti konkretne i sustinske propuste i djela, a nekome cjepidlacis svaku izjavu i okreces je obrces da ispotenciras nesto sto je zapravo tvoj licni stav vezano za ovu stranku. Ali nema veze... ;-)
nista ja SDPu nisam halalila niti cu...da nisu opstinski izbori ne bih ni glasala za njih..
prvi put otkako glasam sam pregledala i liste drugih stranaka :mrgreen:
pa je bilo ili ne glasati ili glasati za SDP

na opstim izborima, ukoliko se stvari iz temelja ne promijene (a nece), necu ni glasati za njih
a dotad sebi trazim alternativu i zato cackam po NS-u
kontas sad?

i taman da nikad ne glasam za NS, sto je NS bolja, ostali ce se morati truditi vise-to je zakon trzista...
dakle sto vise dobrih/cistih/postenih stranka, nama ce biti bolje, bez obzira za koga mi glasali
i zato smatram da i ja imam pravo kritikovati..a valjda smo iz lekcije o SDP naucili da treba kritikovati dok je mala grudva..kad se lavina (problema, korupcije, propusta) zakotrlja i pretvori grudvicu u gromadu, onda je vec kasno...
Co0l

#10853 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Co0l »

Challenger__ wrote:
Co0l wrote: Iz postovanja prema pokretacu teme necu reci sta mislim o ovim glupostima koje si napisao.Samo cu reci da mi nikad nece biti jasan mentalni sklop onih branilaca likova i djela koji automatski svrstavaju u neke torove sve one koji se usude komentarisati ili upitati nesto sto im se ne svidi.
Ts,ts,ts... Mrzim svođenje rasprave na lični nivo ali TI LIČNO, JADAN NE BIO, se tim baviš. Primjer: neki dan si mene optužio da "većinom postova" za period 92-95 "vršim reviziju činjenica", a ja nikada ni jedan jedini komentar nisam napisao o ratu.

Ti, ti si školski primjer osobe koja ljude "trpa u torove" ako se "usude pitati nešto što im se ne svidi".

Izvadi 100 balvana iz svoga oka pa onda otpisuj Liberu.
Pa ne znam zasto svodis raspravu na licni nivo ako to mrzis :-)
Sa @Liberom to nisam uradio nego sam samo odgovorio na njegov post,dakle,samo sam reagovao na njegov komentar koji i nema veze sa onim o cemu sam pisao.
Kad si ti u pitanju,tacno je da sam pogrijesio kada sam spomenuo tvoje postove vezano za rat ali ne iz namjere nego zato sto sam te zamijenio za jednog drugog forumasa i za to imas moje izvinjenje.Kao sto vidis,nije mi problem priznati kada pogrijesim ali odgovorno tvrdim da nikad nisam nikog trpao u torove a cak ni moje prethodno obracanje tebi,kolko god bilo poslijedica 'zamjene identiteta' ne moze se tako nazvati.Pogotovo se takav zakljucak ne bi mogao izvesti iz samo jednog posta.Osim,naravno,ako nemas tih 100 balvana u oku koje meni pripisujes.

Kad je cjenjeni forumas @Libero u pitanju imam osnove da to tvrdim jer nije prvi put da mi se na ovaj nacin obraca,iako pri tome nisam mislio samo na njega nego i na mnoge druge koji rezonuju i reaguju na njemu slican nacin a kojih i na ovoj temi sve vise ima i koji istu samo kvare svojim neprimjerenim reakcijama na kritiku.
Co0l

#10854 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Co0l »

@Libero
pa zar stvarno mislis da bi meni bio problem priznati da imam afinitete prema nekoj stranci da je zaista tako?
To sto ti nazivas mojim afinitetima prema SDA ja nazivam odbojnoscu prema onima koji se koriste istim sredstvima kao SDA da bi istu napadali i to bi ti dovoljno trebalo da govori sta mislim i prema jednima i prema drugima.
Na primjer-o SDA kao stranci imam lose misljenje ali mi je neshvatljivo da neko,ko sebe smatra progresivnim,ljevicarem i slicno,za nekog ko glasa za SDA,za svog sugradjanina i sunarodnjaka dakle,kaze da je primitivan i da se ismijava njegovoj nepismenosti (pri tome ispoljavajuci zavidan nivo iste) samo zato sto glasa za njemu politickog oponenta :-)
Na takva ispoljavanja primitivizma cu uvijek reagovati (ili barem kad sam u mogucnosti) ali to ne znaci da podrzavam SDA ili neku drugu stranku.
Znam da je to pojedincima tesko i objasniti i shvatiti ali to je vec njihov a ne moj problem.
Toliko od mene o tome.Izvinjavam se svima na skretanju sa teme.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#10855 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by JoseMujica »

ne ložite se ljudi kao hepo kocke :-)

zar ne vidite da čim se postavi škakljivo pitanje ulijeće par trolova i skreće tok priče...al don't worry i gazda će da se vrati dok neko postavi nekompromitirajuće pitanje.

nego okanite se ćorava posla...dobro je, mislim, madner gore napisao rovite oči ovima što sad kradu, a doće i ovi na red...samo langsam aber sicher :D
madner

#10856 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by madner »

Pa naravno, govoriti da NS koja jos nije nista zabrljala kao stranka ne valja u zemlji u kojoj SDA ima sansu da se vrati nije dupli nego stostruki arsin.

To ko ona sto glasa za SDA familijarno ali eto zasmetala joj slika inace bi razmislila ovaj put. :D

Svodi se na trolanje kritika. NS ima jasnih problema, dovoljno je pogledati % opcina gdje nastupaju, da se vidi trenutni domet, ali ove asocijacije preko rekla kazala i neke osobe koja je u NS su smjesne.
VjecitiStudent

#10857 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by VjecitiStudent »

plain vanilla wrote: ...
dakle sto vise dobrih/cistih/postenih stranka, nama ce biti bolje, bez obzira za koga mi glasali
i zato smatram da i ja imam pravo kritikovati..a valjda smo iz lekcije o SDP naucili da treba kritikovati dok je mala grudva..kad se lavina (problema, korupcije, propusta) zakotrlja i pretvori grudvicu u gromadu, onda je vec kasno...
...
:thumbup:
To je to.
madner

#10858 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by madner »

Potpuno pogresno, ovim nacinom se grudva istopi prije nego sto se zakotrlja jer ispade da su svi isti.
drug profi

#10859 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by drug profi »

Jos se traze razlozi zasto ne bi trebalo glasati za NS?
Pedja Kojovic

#10860 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Pedja Kojovic »

KenCo

Na nasoj internet stranici mozete pronaci dokument pod nazivom"Manifest" u kjem su izlozeni osnovni principi Nase stranke, pa i nas odnos prema religiji i vjeri.
Mi vjerske zajednice smatramo nevladinim organizacijama koje treba biti tretirane kao i sve druge slicne organizacije.
Mi cemo se zalagati za promjenu njihovog dosadasnjeg finansiranja iz budzeta.

p.k.
dino84

#10861 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by dino84 »

spacek wrote:Moj glas definitivno ide NASOJ STRANCI!
Tu se sva prica zavrsava.

Interesantno je kako imaju dezurni pljuvaci i tragaci dlaka u jajima pa pokusavaju sa nekim jadnim potezima poistovjetiti Nasu Stranku sa svim ostalim strankama samo da dodju do recenice ''svi su oni isti''

Najjaci mi je ovaj gore: te angarzovali slovence, a znamo sta su slovenci ucinili sa starom deviznom stednjom...bla...bla...bla...
Eto Nasa Stranka ce biti kriva sto su SDA i Brankovic uvukli SCT na sarajevsku obilaznicu, pa ce biti krivi i sto se Argeta slovenacka pakuje u Blazuju, pa isto tako sto 20godina se vec vrti oko devizne stednje, pa predaja tunela Vijenac Primorju slovenskom koji je u bankrotu godinama, a Mercator na svakom cosku...ko je slovence pustio u tih 20 godina da nas popljacka??? Nasa Stranka???
Ah da, Nasa Stranaka je angarzovala slovence za predizbornu kampanju - pa to je sve isto i kad se sabere 2 i 2 da je 5 - onda nema dalje - Nasa Stranka je kriva za situaciju zadnjih 20 godina jer to je sve istooo...

E hajmo da vidimo sljedeće:
Ko je rasturio Energopetrol (pa sad kad u Hrvatskoj skoce cijene goriva u lipama - kod nas ide u feninzima)
Ko je rasturio Energoinvest
Ko je rasturio Zeljeznice BiH / FBIH svejedno (sve teretno ide preko kamiona koji razrovise cestu a ne teretnim vagonima)
Ko je odobrio da benzinske pumpe privatne nicu gdje god stignu
Ko zabusava vec 17 godina sa terminalima Ploce (nije u interesu)
Ko je dozvolio Konzumu i Mercatoru da vladaju bh prehrambenim trziste
Sto na policama nema domacih proizvoda
Ko je rasuturio Vranicu, Pretis, Zicu...
Ko je rasturio sve sto se moglo rastaviti na proste faktore
Da Nasa Stranka nije kriva za korupciju u zdravstvu, BH Telecom, Elekotroprivredu koja posluje sa gubicima, da BH-Sarajevo Gas istu pricu svake godine salju, da GRAD SARAJEVO NEMA VODE POSLIJE 23h, da GRAS radi da se svakom povraca...

Ah da...slovenci su krivi sto su kampanju organizovali Nasoj Stranci!
Ovaj spisak gore bih mogao toliko nastaviti dopunjavati da bih vjerovatno zanocio na forumu.Nema veze,ko zna zna,ko ne zna znat ce.

Pedja,samo nastavite ovako,zadrzite ovaj kurs i ne obazirite se na psovace,pljuvace,minder-foteljase,trolove,klonove i pijacare na ovom forumu a i u politickom djelovanju.

Nasa stranka je na konstantnom putu prema gore,kao funkcija koja konstantno raste,to se vidi na svakom koraku,sve vise mladih se okrecu idejama ove stranke,meni sestra koja prvi put izlazi na izbore na moje pitanje za koga ce glasati govori hladno da ce glasati za ovu stranku uz komentar kao "cuj za koga",kao da ima 30 izbora iza sebe,kao da je uopste i pitanje za koga...
Sve vise mladih se aktivira,ogroman broj studenata simpatise ovu stranku,sire se stavovi,tu su i biraci koji su prevareni i razocarani radom drugih stranaka,bude se i oni ljudi koji do sada nisu izlazili na izbore jer su mislili da njihov glas nece odluciti nista ali su odlucili da to vise ne bude tako.

Bitno je samo da NS konstantno jaca,da sa svakim novim izborima ima veci uticaj,i to se neminovno desava.
Zato je i ovolika panika i paranoja na forumu kod pojedinaca,tesko im to ide kroz zeludac.

Pedja je na samom uvodu ove teme rekao da su koalicije neminovnost,da niko ne moze sam vrsiti vlast.Covjek je realan i ne prodaje maglu.
Ali je uzrok sve ove panike sada samo to sto se smanjuje broj tih partnera sa kojima konkretno SDA moze i dalje harati ovom zemljom,SBiH je propala i nije vise mislim ni na aparatima za disanje a upravo takve stranke trebaju/su trebale stranci SDA za neprestalnu vlast.
Fahro je napravio svoju stranku sa kojom je oteo ogroman broj birackog tijela SDA i sada je takva situacija da pogotovo niko ne moze sve sam niti uraditi niti planirati.

To je razlog histerije,i zato je samo bitno da NS dodje do onog stepena da se bez nje neke stvari ne mogu uraditi,ko god od stranaka da ima najjacu poziciju.
novi.dan.nova.nafaka

#10862 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by novi.dan.nova.nafaka »

Pedja Kojovic wrote:Na nasoj internet stranici mozete pronaci dokument pod nazivom"Manifest" u kjem su izlozeni osnovni principi Nase stranke, pa i nas odnos prema religiji i vjeri.
Mi vjerske zajednice smatramo nevladinim organizacijama koje treba biti tretirane kao i sve druge slicne organizacije.
p.k.
Na koji način se npr. treba finansirati IZ, po vama ? Da li ćete se u tom smislu zalagati za povratak opljačkanih vakufa IZ-u ?
Hvala.
Corto Maltese

#10863 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Corto Maltese »

Co0l wrote: Na primjer-o SDA kao stranci imam lose misljenje ali mi je neshvatljivo da neko,ko sebe smatra progresivnim,ljevicarem i slicno,za nekog ko glasa za SDA,za svog sugradjanina i sunarodnjaka dakle,kaze da je primitivan i da se ismijava njegovoj nepismenosti (pri tome ispoljavajuci zavidan nivo iste) samo zato sto glasa za njemu politickog oponenta :-)
Na takva ispoljavanja primitivizma cu uvijek reagovati (ili barem kad sam u mogucnosti) ali to ne znaci da podrzavam SDA ili neku drugu stranku.
+1, od riječi do riječi.
Skijaš

#10864 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Skijaš »

dino84 wrote:
spacek wrote:Moj glas definitivno ide NASOJ STRANCI!
Tu se sva prica zavrsava.

Interesantno je kako imaju dezurni pljuvaci i tragaci dlaka u jajima pa pokusavaju sa nekim jadnim potezima poistovjetiti Nasu Stranku sa svim ostalim strankama samo da dodju do recenice ''svi su oni isti''

Najjaci mi je ovaj gore: te angarzovali slovence, a znamo sta su slovenci ucinili sa starom deviznom stednjom...bla...bla...bla...
Eto Nasa Stranka ce biti kriva sto su SDA i Brankovic uvukli SCT na sarajevsku obilaznicu, pa ce biti krivi i sto se Argeta slovenacka pakuje u Blazuju, pa isto tako sto 20godina se vec vrti oko devizne stednje, pa predaja tunela Vijenac Primorju slovenskom koji je u bankrotu godinama, a Mercator na svakom cosku...ko je slovence pustio u tih 20 godina da nas popljacka??? Nasa Stranka???
Ah da, Nasa Stranaka je angarzovala slovence za predizbornu kampanju - pa to je sve isto i kad se sabere 2 i 2 da je 5 - onda nema dalje - Nasa Stranka je kriva za situaciju zadnjih 20 godina jer to je sve istooo...

E hajmo da vidimo sljedeće:
Ko je rasturio Energopetrol (pa sad kad u Hrvatskoj skoce cijene goriva u lipama - kod nas ide u feninzima)
Ko je rasturio Energoinvest
Ko je rasturio Zeljeznice BiH / FBIH svejedno (sve teretno ide preko kamiona koji razrovise cestu a ne teretnim vagonima)
Ko je odobrio da benzinske pumpe privatne nicu gdje god stignu
Ko zabusava vec 17 godina sa terminalima Ploce (nije u interesu)
Ko je dozvolio Konzumu i Mercatoru da vladaju bh prehrambenim trziste
Sto na policama nema domacih proizvoda
Ko je rasuturio Vranicu, Pretis, Zicu...
Ko je rasturio sve sto se moglo rastaviti na proste faktore
Da Nasa Stranka nije kriva za korupciju u zdravstvu, BH Telecom, Elekotroprivredu koja posluje sa gubicima, da BH-Sarajevo Gas istu pricu svake godine salju, da GRAD SARAJEVO NEMA VODE POSLIJE 23h, da GRAS radi da se svakom povraca...

Ah da...slovenci su krivi sto su kampanju organizovali Nasoj Stranci!
Ovaj spisak gore bih mogao toliko nastaviti dopunjavati da bih vjerovatno zanocio na forumu.Nema veze,ko zna zna,ko ne zna znat ce.

Pedja,samo nastavite ovako,zadrzite ovaj kurs i ne obazirite se na psovace,pljuvace,minder-foteljase,trolove,klonove i pijacare na ovom forumu a i u politickom djelovanju.

Nasa stranka je na konstantnom putu prema gore,kao funkcija koja konstantno raste,to se vidi na svakom koraku,sve vise mladih se okrecu idejama ove stranke,meni sestra koja prvi put izlazi na izbore na moje pitanje za koga ce glasati govori hladno da ce glasati za ovu stranku uz komentar kao "cuj za koga",kao da ima 30 izbora iza sebe,kao da je uopste i pitanje za koga...
Sve vise mladih se aktivira,ogroman broj studenata simpatise ovu stranku,sire se stavovi,tu su i biraci koji su prevareni i razocarani radom drugih stranaka,bude se i oni ljudi koji do sada nisu izlazili na izbore jer su mislili da njihov glas nece odluciti nista ali su odlucili da to vise ne bude tako.

Bitno je samo da NS konstantno jaca,da sa svakim novim izborima ima veci uticaj,i to se neminovno desava.
Zato je i ovolika panika i paranoja na forumu kod pojedinaca,tesko im to ide kroz zeludac.

Pedja je na samom uvodu ove teme rekao da su koalicije neminovnost,da niko ne moze sam vrsiti vlast.Covjek je realan i ne prodaje maglu.
Ali je uzrok sve ove panike sada samo to sto se smanjuje broj tih partnera sa kojima konkretno SDA moze i dalje harati ovom zemljom,SBiH je propala i nije vise mislim ni na aparatima za disanje a upravo takve stranke trebaju/su trebale stranci SDA za neprestalnu vlast.
Fahro je napravio svoju stranku sa kojom je oteo ogroman broj birackog tijela SDA i sada je takva situacija da pogotovo niko ne moze sve sam niti uraditi niti planirati.

To je razlog histerije,i zato je samo bitno da NS dodje do onog stepena da se bez nje neke stvari ne mogu uraditi,ko god od stranaka da ima najjacu poziciju.
Nada. Nešto najljepše za prepoznati kod ljudskog bića. :thumbup:
drug profi

#10865 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by drug profi »

Vi ste mene sad skroz zbunili.
Jel treba glasati za NS ili ne treba? :?
madner

#10866 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by madner »

novi.dan.nova.nafaka wrote:
Pedja Kojovic wrote:Na nasoj internet stranici mozete pronaci dokument pod nazivom"Manifest" u kjem su izlozeni osnovni principi Nase stranke, pa i nas odnos prema religiji i vjeri.
p.k.
Na koji način se npr. treba finansirati IZ, po vama ? Da li ćete se u tom smislu zalagati za povratak opljačkanih vakufa IZ-u ?
Hvala.
Mislim da im je NVO polje jedna od slabijih tacaka :D
Skijaš

#10867 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Skijaš »

drug profi wrote:Vi ste mene sad skroz zbunili.
Naravno da treba. Treba ih ojačati do te mjere da se uobražene socijaldemokrate otarase ideje da imaju monopol nad ljudima, potreban je taj četvrti pol na političkoj sceni jer konkurencija donosi kvalitet.
Corto Maltese

#10868 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Corto Maltese »

Po meni, treba, barem za neke njene kandidate. Ali se samim tim ne treba osjećati nadmoćnim nad ostalim smrtnicima, koji glasaju za neke druge stranke.
veljaca

#10869 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by veljaca »

Da hoce sto prije proci 07.10.2012 ( a naravno da ce proci ), da onda cijenjeni Pedja moze u miru i sa punom koncentracijom odgovariti na postavljena pitanja ...
Corto Maltese

#10870 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Corto Maltese »

plain vanilla wrote:a valjda smo iz lekcije o SDP naucili da treba kritikovati dok je mala grudva..kad se lavina (problema, korupcije, propusta) zakotrlja i pretvori grudvicu u gromadu, onda je vec kasno...
Treba loviti i male grudve, ali je poređenje sa SDP prilično nategnuto. U doba pred posljednje izbore, SDP je bio u politici već dvije decenije, a u vlasti, na nekim nivoima, i po 10-12 godina bez prestanka. Bilo je mnogo jasnih pokazatelja u šta će se "najveća pobjeda od '45-te" izroditi. Sve u svemu, u tom trenutku, grudva baš i nije bila mala, više se radilo o tome da se uklopila u opšte blijedilo, pa je mnogi nisu bili u stanju uočiti.
Našu Stranku je mnogo teže ocjenjivati na osnovu minulog rada, jer su jedini parametri načelnik Hajder (koji se u međuvremenu presvukao) i par poslanika na kantonalnom nivou, uključujući i (češće nego je to dozvoljeno) suzdržanog domaćina ove teme.
plain vanilla

#10871 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by plain vanilla »

Corto Maltese wrote:
plain vanilla wrote:a valjda smo iz lekcije o SDP naucili da treba kritikovati dok je mala grudva..kad se lavina (problema, korupcije, propusta) zakotrlja i pretvori grudvicu u gromadu, onda je vec kasno...
Treba loviti i male grudve, ali je poređenje sa SDP prilično nategnuto. U doba pred posljednje izbore, SDP je bio u politici već dvije decenije, a u vlasti, na nekim nivoima, i po 10-12 godina bez prestanka. Bilo je mnogo jasnih pokazatelja u šta će se "najveća pobjeda od '45-te" izroditi. Sve u svemu, u tom trenutku, grudva baš i nije bila mala, više se radilo o tome da se uklopila u opšte blijedilo, pa je mnogi nisu bili u stanju uočiti.
Našu Stranku je mnogo teže ocjenjivati na osnovu minulog rada, jer su jedini parametri načelnik Hajder (koji se u međuvremenu presvukao) i par poslanika na kantonalnom nivou, uključujući i (češće nego je to dozvoljeno) suzdržanog domaćina ove teme.
govorim o SDP-u iz vremena dok je bio u opoziciji
Zlaja nije zadnjih 10 godina ovakav, oduvijek je...samo se to nije pricalo...zbog visih ciljeva :-)
u SDP-u nikad nije vladala demokratija...
ma mogla bih do sutra nabrajati, ali nije tema SDP...samo kazem da ne treba zmiriti ili gurati probleme pod tepih
drug profi

#10872 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by drug profi »

Skijaš wrote:
Naravno da treba. Treba ih ojačati do te mjere da se uobražene socijaldemokrate otarase ideje da imaju monopol nad ljudima, potreban je taj četvrti pol na političkoj sceni jer konkurencija donosi kvalitet.
Cekaj malo, kazu ljudi da je NS za svasta nesto kriva, i da im je pravopis grozan?
Necemo valjda tako u Evropu.
Skijaš

#10873 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Skijaš »

drug profi wrote:
Skijaš wrote:
Cekaj malo, kazu ljudi da je NS za svasta nesto kriva, i da im je pravopis grozan?
Pa da, nekom kroz prste propadnu dva slova a nekom fabrike i ljudski životi. Dovoljno materijala za izjednačavanje da zamutimo vodu :-D
pare dare samo pare

#10874 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by pare dare samo pare »

Naravno da treba. Treba ih ojačati do te mjere da se uobražene socijaldemokrate otarase ideje da imaju monopol nad ljudima, potreban je taj četvrti pol na političkoj sceni jer konkurencija donosi kvalitet.[/quote]

Necemo valjda tako u Evropu.[/quote]

Naravno da nećemo. Samo sa "Strankom za EVROPSKO Sarajevo" :-)
plain vanilla

#10875 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by plain vanilla »

drug profi wrote:
Skijaš wrote:

pa vidis, ja sam primijetila stavove NS o legalizaciji trave (moj favorit), vjeronauku u skolama, paradoks o kriminalu, pravopisne greske u priopcenjima, kandidatkinje za nacelnice, sindikalnog aktivistu u Zenici...

a ti ne znas ni kako se zove kandidatkinja za nacelnicu u tvojoj opcini (bar ti tako kazes), ali ces eto glasati za nju

ako si ti nezainteresiran, dopusti nama da se interesiramo :wink:
Locked