славянин wrote:Malo mi cudno to - radio dobra djela pa cemu samo mozak kljucati jer nije vjerovao

cudan taj milosni samilosni - sta bi tek bilo da nije

nije to nista cudno, on ti fino kaze, dodji mi da ti dam svoju milost, priblizi mi se, ne idi putem koji vodi u patnju, ne bacajte sami sebe svojim rukama u propast....i onda dodje jedan славянин i kaze, ma pusti ti to, idem ja svojim putem, nevjerujem ja u te tvojhe dzehenneme i zivote poslije smrti, nema od tog nista....pa evo recimo da bas je tako kako sto Bog kaze i ispostavi se da je tako, i ti zaglavis u dzehennem.
Ko je ovdje kriv
Bog te upozorava cijelog zivota, ne idi tim putem , ne zelim da te kaznim, hocu da ti dadnem milost, ti meni hodaju ja cu tebi trkom prici, nemam nikakve koristi da te kaznim ,a ako sam ides tim putem pa to ti bude
sam pao sam se ubio, nisam ti ja kriv sto si neposlusan.
i sad stvarno ako bi zaglavio u dzehennemu, hoces li ti Boga kriviti ili sebe, Boga koji te upozoravao da ne ides putem propasti, koji te pozivao konstantno u svoj Raj, a ti onako odmahivao rukom kao kad muha sleti na nos pa samo mahnes da je optjeras, nista specijalno ti nije znacilo, kad ti Bog kaze priblizi mi se da te uvedem u svoj Raj, budi Mi poslusan za svoje dobro a ne za moje dobro, jer od poslusnosti ti ces profitirati i tvoja familija, a ne budes li poslusan, nastradat ces a mozes i svoju familiju povuci za sobom.
To je klasicni primjer; hoces na put da ides u neki grad, ima dva puta, jedan je kratak i nrepremositv, ima ogromna rupa, a drugi je dug i dobar, pa ti odabres ipak ovaj kraci na kojem je rupa za koju sam te upozoravao, sjedes ti i fmailija u auto i oglusis se od moje upozorenje, i sletite u tu rupu i nastradete svi.
Ko je krivac ovdje, Tiiiii, druze Tiiii
tako isto je i sa Bogom ako zaglavis u dzehennem, ti ces shvatiti da si sam sebe svojim rukama ubacio tamo i tad bi u to situaciji bilo ovo, kao sto
Bog kaze:
102 Oni čija dobra djela budu teška, oni će želje svoje ostvariti,
103 a oni čija dobra djela budu lahka, oni će posve izgubljeni biti, u Džehennemu će vječno boraviti,
104 vatra će im lica pržiti i iskeženih zuba će u njemu ostati.
105 'Zar vam ajeti Moji nisu kazivani, a vi ste ih poricali?'
106 'Gospodaru naš' – reći će – 'naši prohtjevi su bili od nas jači, te smo postali narod zalutali.
107 Gospodaru naš, izbavi nas iz nje; ako bismo ponovo zlo radili, sami bismo sebi nepravdu učinili.'
108 'Ostanite u njoj prezreni i ništa Mi ne govorite!' – reći će On.
109 'Kad su neki robovi Moji govorili: 'Gospodaru naš, mi vjerujemo, zato nam oprosti i smiluj nam se, jer Ti si najmilostiviji!' –
110 vi ste im se toliko rugali da ste zbog toga na Mene zaboravljali i uvijek ste ih ismijavali.
111 Njih sam Ja danas nagradio za ono što su trpjeli, oni su, doista, postigli ono što su željeli.